malgosia009
08.05.11, 21:57
Witam wszystkich :) właśnie wróciłam z Egiptu i chcę przekazać wszystkim wyjeżdzającym kilka wskazówek. Ogólnie ja nie jestem zadowolona z urlopu w Egipcie HURGHADA . Biuro Oasis OK godziny wylotu są nie fer ponieważ jeden dzień mi ukradli tak to panowie rezydenci naprawdę się starają i są pomocni :) ale i troszkę naciągają. wycieczka Luxor dla mnie strata czasu i kasy:( UWAGA nie dajcie się nacjągnąć na rejs po Nilu !!!!!!!!!! brudno widoki :) Brak ich, zobaczycie to co z autobusu brud, biedę itp. następnie sklep czy fabryka kamienia i rzeczy rzeźbionych też oszukaństwo bo jest tam bardzo drogo a wszędzie znajdziecie te wyroby z kamienia i nawet taniej :) HOTEL TITANIC PALACE 5* - nowy roczny brudno, jedzenie codziennie to samo i jeszcze łaskę robią że pomidora dostanę, rzucą coś na bufet i zadowoleni a Ty co jedz bo nic innego nie dostaniesz !!!! owoców „0” warzywa coś tam było ale dla mnie w porównaniu z innymi krajami to też „0”kolacje zaczynają się jak im się podoba, pokoje ładne ale brudne i zaniedbane łazienka prysznice i wanna z hydromasażem lecz zapuszczona. BARY na plaży, basenie brud krzesła fujjj stoliki cały dzień nie przetarte ani razu!!!!! Wszystkie ZJEŻDZALNIE tragedia całe się ruszają, są żle od samego początku skręcone i połatane gipsem, coś z nich wystaje i można się skaleczyć dlatego panowie pilnują by zjażdzać na karimatach i pontonach :) szczerze pierwszy raz z czymś takim się spotkałam. baseny czynne od 10 do 17.00 śmieszne sorry w innych godz. nie popływasz nawet nad morzem żeby popływać to też w tych godz. chyba że pójdziesz gdzieś indziej AAAaaaa ok 1, 1,5 km należy iść po morzu które jest do kolan i pływa mnóstwo meduz by wskoczyć i popływać lub nurkować :)Ogólne wrażenie hotelu hol i wejście robi wrażenie, reszta tragedia. Nie podoba mi się Egipt byłam tam 1-raz i raczej ostatni, naciągacze , podejście Egipcjan to abyś wydał jak najwięcej kasy wszystko co masz !!!
WARTO kupić :papirus, herbata z hibiskusa, fajka jak ktoś lubi, perfumy a raczej esencje, szale, chyba wszystko .
Pozdrawiam, proszę piszcie szczerze o swoich podróżach będzie nam wszystkim łatwiej a nie oszukujmy się płacimy to wymagajmy!!!!!!!!!! A nie cieszmy się tym co dostajemy. DLA MNIE EGIPT TO strata czasu , kasy , i wypoczynku, za te same pieniądze w innych krajach dostaję więcej i większy standard i poziom!!!!!!!