Gość: Lupa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 16:04 Potrzebuję rady, jadę pierwszy raz do Egiptu. Co mam wybrać, Hurghadę czy Sharm El Sheikh? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scorpio1956 Re: co wybrać?!!! 09.05.04, 16:43 Jeżeli chcesz zwiedzić piękne zabytki to musisz zacząć od Hurghady. Jeżeli chcesz zachwycać się cudownymi rafami koralowymi,mając je tuż przy brzegu z bajecznymi rybkami to Sharm.Będąc w Sharmie można jechać do Kairu(tyle samo km.co z Hurghady),ale oprócz góry Mojżezsa i klasztoru św. Katarzyny nie będziesz obcowac z historią.Ja zaczynałem od Hurghady(zabytki,historia),teraz jeżdżę tylko do Sharmu,kurortu i ładniejszego i czyściejszego. No i te rafy..... Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: co wybrać?!!! 09.05.04, 17:29 Dokładnie tak jak powiedział Scorpio. Choć i w Hurghadzie znajdą się jakieś tam namiastki rafy nie zdeptane przez turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deo Re: co wybrać?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 18:44 Odpowiem na twoje pytanie zdecydowanie i jednoznacznie choć może to wywołać polemikę. Za pierwszym razem to zdecydowanie i bezdyskusyjnie - Hurghada bo za pierwszym razem to trzeba koniecznie obejrzeć wszystko to , co stanowi kolebkę naszej cywilizacji/ Abu Simbell ,Luksor ,Karmak , Kair i piramidy / a później to można odpoczywac w kurortach / Sharm / i podziwiac piękno rafy koralowej. Lecz oczywiście wybór należy do Ciebie . Deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lupa Re: co wybrać?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 19:01 Wielkie dzięki za pomoc w podjęciu decyzji:) Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: co wybrać?!!! IP: *.3.espol.com.pl 10.05.04, 10:14 podobnie jak przedmówcy. jeżeli zabytki to Hurghada, jeżeli luksus, byczenie i rafa koralowa to Sharm. kilka zdjęć z Sharmu i rafy znajdziesz na mojej stronie www.asiaiandrzej.com pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: co wybrać?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 16:30 lepszy sharm ale zalezy co szukasz. bylem kilka razy to moge ci doradzic - napisz na maila to27@wp.pl jak chcesz szczegoly.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś