Dodaj do ulubionych

co wybrać?!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 16:04
Potrzebuję rady, jadę pierwszy raz do Egiptu. Co mam wybrać, Hurghadę czy
Sharm El Sheikh?
Obserwuj wątek
    • scorpio1956 Re: co wybrać?!!! 09.05.04, 16:43
      Jeżeli chcesz zwiedzić piękne zabytki to musisz zacząć od Hurghady. Jeżeli
      chcesz zachwycać się cudownymi rafami koralowymi,mając je tuż przy brzegu z
      bajecznymi rybkami to Sharm.Będąc w Sharmie można jechać do Kairu(tyle samo
      km.co z Hurghady),ale oprócz góry Mojżezsa i klasztoru św. Katarzyny nie
      będziesz obcowac z historią.Ja zaczynałem od Hurghady(zabytki,historia),teraz
      jeżdżę tylko do Sharmu,kurortu i ładniejszego i czyściejszego. No i te rafy.....
      • pc_maniac Re: co wybrać?!!! 09.05.04, 17:29
        Dokładnie tak jak powiedział Scorpio.
        Choć i w Hurghadzie znajdą się jakieś tam namiastki rafy nie zdeptane przez
        turystów.
        • Gość: Deo Re: co wybrać?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 18:44
          Odpowiem na twoje pytanie zdecydowanie i jednoznacznie choć może to wywołać
          polemikę.
          Za pierwszym razem to zdecydowanie i bezdyskusyjnie - Hurghada bo za pierwszym
          razem to trzeba koniecznie obejrzeć wszystko to , co stanowi kolebkę naszej
          cywilizacji/ Abu Simbell ,Luksor ,Karmak , Kair i piramidy / a później to można
          odpoczywac w kurortach / Sharm / i podziwiac piękno rafy koralowej.
          Lecz oczywiście wybór należy do Ciebie .
          Deo
          • Gość: Lupa Re: co wybrać?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 19:01
            Wielkie dzięki za pomoc w podjęciu decyzji:)

Pozdrawiam
            Kasia
    • Gość: andrzej Re: co wybrać?!!! IP: *.3.espol.com.pl 10.05.04, 10:14
      podobnie jak przedmówcy.
      jeżeli zabytki to Hurghada, jeżeli luksus, byczenie i rafa koralowa to Sharm.
      kilka zdjęć z Sharmu i rafy znajdziesz na mojej stronie www.asiaiandrzej.com
      pzdr
    • Gość: tomek Re: co wybrać?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 16:30
      lepszy sharm ale zalezy co szukasz. bylem kilka razy to moge ci doradzic -
      napisz na maila to27@wp.pl jak chcesz szczegoly.pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka