Dodaj do ulubionych

Nie rozmiem AS

10.06.11, 21:08
Proszę mi wyjaśnić jak to jest??? Wyjeżdzam z AS do Taby, więc wchodzę często na ich stronę i śledzę sytuację. Hotel EL wekala był od dawna, od czerwca prawie w całości wykupiony. Dziś patrzę, a tam pełniutkie obłożenie, ceny na mój sierpniowy termin identyczne, jak w starym roku, kiedy wykupywałam. Przy lastach będzie na pewno jeszcze obniżka, a więc te wcześniejsze rezerwacje, że 20 czy 30 procent taniej to o kant tyłka.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Nie rozmiem AS 10.06.11, 21:33
      śmierć frajerom, którzy nie rozumieją zasad marketingu....
      • raf753 Re: Nie rozmiem AS 10.06.11, 21:53
        Dla jednych to marketing, dla innych kłamstwo.
        • malik12345 Re: Nie rozmiem AS 11.06.11, 09:46
          co rozumiesz przez pojęcie kłamstwa w tym przypadku? Wpływ na cene ma wiele czynników , a handel to nie oszustwo lub kłamstwo a sztuka-coś co kupujemy jak najtaniej-sprzedac jak najdrożej więc i rózne sztuczki typu "ostatnie 2 miejsca w samolocie" to nie kłamstwo a marketing
          • raf753 Re: Nie rozmiem AS 11.06.11, 14:10
            Jeżeli dla ciebie celowe wprowadzanie ludzi w błąd to marketing to współczuje twoim znajomym. Manipulować można ceną. "Sztuczką" jak to ujęłaś jest wmówienie mi, że lepiej mieć plaże 1000 metrów od hotelu niż 30 metrów. Takich manipulatorów sam cenie. Podawanie fałszywych suchych danych to zwykłe ordynarne kłamstwo.
            • doral2 Re: Nie rozmiem AS 11.06.11, 20:09
              eehhhh dzieciaki, jak mało wiecie o marketingu i psychologii sprzedaży....
              łykacie wszystko jak pelikan cegły...
              • raf753 Re: Nie rozmiem AS 11.06.11, 20:27
                Spokojnie lizusku. My o jednym a ty o drugim. Wyprali ci co nieco i teraz nie rozróżniasz manipulacji (wpływaniu na ludzi poprzez pokazanie im błędnej interpretacji PRAWDZIWYCH faktów) od kłamstwa (wpływaniu na ludzi poprzez pokazanie KŁAMLIWYCH faktów). Manipulacja to sztuka i tylko wybrani to potrafią. Kłamstwo to tylko kłamstwo i każdy palant tak potrafi i się z tego cieszy. A ty myślisz, że cwaniaczek z ciebie :)
    • doiwony12 Re: Nie rozmiem AS 11.06.11, 10:25
      W listopadzie szukalam konkretnego hotelu .Alfa go nie miała .Któregoś dnia patrzę jest.Cała szcześliwa pobieglam do agenta , wplaciłam zaliczkę .Miesiąc póżniej wplacilam resztę .Minęły dwa tygodnie ,i przyszło pismo z AS że nie udało sie zarezerwować miejsca w tym hotelu ,proponuja inny.Ten inny byl do kupienia wszedzie bez problemu.Ponieważ moge jećhać na urlop kiedy chcę zrezygnowałam i wykupiłam na póżniejszy termin w innym biurze .I tak moja przygoda z tym biurem zakończyła się raz na zawsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka