Dodaj do ulubionych

Jaki hotel polecacie w Sharm - prosba o pomoc

14.06.11, 14:39
Witam wybieram sie na przełomie września i października do Sharm.
Wiem ze zapewne wielu forumowiczow było w hotelach ktore z czystym sumieniem moga polecic.
I tu tkwi moja prosba - szukam hotely 4,5-5 gwiazdek opcja all inclusive - 2 tygodnie. Z własna plaza (najlepiej przy hotelu). Jakie sa Wasze doswiadczenia? Co mozecie polecić?
Szukam prawdziwych opinii... Dziekuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • darek.b70 Re: Jaki hotel polecacie w Sharm - prosba o pomoc 14.06.11, 22:45
      "MELIA SHARM"
      • sole4 Re: Jaki hotel polecacie w Sharm - prosba o pomoc 15.06.11, 12:42
        W tamtym roku spędziliśmy super dwa tygodnie w Tropicana Grand Azure-dla nas rewelacja.Tutaj możesz poczytać więcej : forum.gazeta.pl/forum/w,622,112439879,112439879,Wrocilismy_z_Tropicana_Grand_Azure.html
        • cieplanata Re: Jaki hotel polecacie w Sharm - prosba o pomoc 15.06.11, 13:25
          mnie było cudownie w hotelu Sea life, teraz jadę do Shores Amphoras, są różne opinie, zobaczymy
          • deoand Re: Jaki hotel polecacie w Sharm - prosba o pomoc 15.06.11, 13:34
            Są lepsze ale ten tez ma 5 * - własna plaza -rafa ale płytka i krótka tzn z 5-6 metrów rafy ale płytko -moze troche za kolana a dalej głębia i zejście do wody z pomostu . W pobliżu centra handlowe La leila -cos tam i nowoczene Il mesagero - jakos tak - z 25 minut spacerem .

Naama Bay dosc daleko - taxi ok 30 funtów po ostrym targowaniu sie

A pokoje jak w wiekszości hoteli bungalowy
          • colcik1 Re: Jaki hotel polecacie w Sharm - prosba o pomoc 15.06.11, 13:35
            cieplanata mogę prosić o info dotyczące rafy i uciążliwości prądów oraz wiatrów podczas snurkowania jeśli takie były? Zastanawiam się nad Sea Club na początku września.
            • w2097 Re: Jaki hotel polecacie w Sharm - prosba o pomoc 15.06.11, 18:04
              Podłączam się do prośby o informacje na temat rafy i prądów przy Sea Life / Club.
              • mariusz282 Re: Jaki hotel polecacie w Sharm - prosba o pomoc 15.06.11, 21:49
                Tak starałem sie zapoznać z informacjami na temat hoteli:
                1. Melia Sharm
                2. Polecany Tropicana Grand Azure
                Czy w obu tych hotelach sa dobre warunki do plazowania (wlasna plaza, wolne lezaki ladny kawek wody etc.?)
                • yaris9000 Re: Jaki hotel polecacie w Sharm - prosba o pomoc 16.06.11, 06:28
                  Tropicana
                  Tropicana II
                  Tropicana :restauracja i zjeżdzalnie
                  Tropicana-dla najmłodszych
                  Tropicana:ogólnie
                  • yaris9000 Re: Jaki hotel polecacie w Sharm - prosba o pomoc 16.06.11, 06:33
                    Ale czasami jest i tak:
                    Plaża Tropicana
                    • yaris9000 Re: Jaki hotel polecacie w Sharm - prosba o pomoc 16.06.11, 06:37
                      A tak pracują w Tropicanie:
                      Zalane lobby
                • yaris9000 Re: Jaki hotel polecacie w Sharm - prosba o pomoc 16.06.11, 07:25
                  Melia:
                  Ogólnie
                  Plaża
                  Wewnątrz
                  • mariusz282 Re: Jaki hotel polecacie w Sharm - prosba o pomoc 30.06.11, 22:10
                    Yaris czyli co bys generalnie polecil:P
                    • vega1601 Re: Jaki hotel polecacie w Sharm - prosba o pomoc 30.06.11, 22:49
                      Polecam Tropicana Grand Azure byłem z rodziną dwa razy :-)
                      • mariusz282 Re: Jaki hotel polecacie w Sharm - prosba o pomoc 01.07.11, 16:49
                        Vega jakies male podpowiedzi na co uwazac w Grand Azure? Czy rzeczywiscie majac pokoj blisko morza jest tak daleko do restauracji? Jak plaza i warunki do snurkowania>?
                        • vega1601 Re: Jaki hotel polecacie w Sharm - prosba o pomoc 04.07.11, 08:28
                          Polecam doplatę na miejscu do pokoju Junior Siute ok 160$ za dwa tygodnie . Dla wygody na parterze - blisko basenów głównych 10m ,lobby 50m , resteuracje 50m ,zjeżdżalnie 50m morze - 800m - wychodząc przez taras , z drzwi prawie nie korzystaliśmy ponieważ trzeba by było biegać dookoła . Pokoje na parterze mają nr 10xx . Pokoje blisko morza są male , ciasne , niezbyt ładne - wszędzie daleko.
    • lolitalotta Re: Jaki hotel polecacie w Sharm - prosba o pomoc 01.07.11, 17:01
      Jeśłi chodzi o fajny hotel przy plaży to polecam Nubian Island **** bardzo komforotowe miejsce, plaża bezpośrednio przy hotelu wyzywienie All, rekreacyjenie 2 baseniki, korty, boisko, za dodatkowa opłata - rozszerzone udogodnienie typu- centrum wellness, masaże a nawet fryzjer i inne,
      • mariusz282 Re: Do yaris9000 01.07.11, 21:11
        Yaris9000 czy mozesz podac swoj numer gg? Czytalem twoje opisy Grand Azure w innym watku i mam kilka pytan a widze ze mozesz sluzyc rada;p
        pozdrawiam
        • yaris9000 Re: Do yaris9000 04.07.11, 09:32
          mariusz282 napisał:

> Yaris9000 czy mozesz podac swoj numer gg? Czytalem twoje opisy Grand Azure w in
          > nym watku i mam kilka pytan a widze ze mozesz sluzyc rada;p
          > pozdrawiam
          Niestety nie mam gg,ale możesz do mnie napisac posnania@poczta.fm
    • lennox.1 Re: Jaki hotel polecacie w Sharm - prosba o pomoc 04.07.11, 08:58
      Ja mogę polecić Amway Resort (kiedyś Milennium). Wszystko wyśmienicie zorganizowane i prowadzone. Hotel czyściutki jak należy, miła obsługa. Nie ma się do czego przyczepić :)
    • anjolka77 Re: Jaki hotel polecacie w Sharm - prosba o pomoc 04.07.11, 13:48
      Ze swojej strony mogę polecić Regency Plaza Resort. Piękne miejsce, stylowo urządzone. Przy samej plaży, pokoje bardzo komfortowe. Ja miałam z widokiem na morze ( dopłata nie była duża). Hotel ma kilka restauracji, baseny, mini aquapark, piękny ogród i wspaniałych kucharzy ( potrawy, które przyrządzali były wyśmienite!!!). Oczywiście możliwość uprawiania sportów wodnych, siatkówka, tenis stołowy itp. Atrakcji całe mnóstwo. Animacja po polsku. W ogóle moje biuro przygotowało świetną ofertę wycieczek także z wakacji w Sharm byłam bardzo zadowolona!
      • mariusz282 Re: anjolka77 04.07.11, 16:40
        Anjolka kiedy bylas w tym hotelu? Napisz cos wiecej o samym pobycie...Jakie atrakcje... co z plaza i jak daleko do rafy?
        • anjolka77 Re: anjolka77 28.08.11, 23:09
          Na hotel wystarczy sobie popatrzeć na zdjęciach, w rzeczywistości wygląda dokładnie tak samo. Plaża jest dosłownie 2 kroki od hotelu. Rafa mi osobiście się podobała. Atrakcji dużo, począwszy od zjeżdżalni, dużego basenu, możliwości nurkowania, uprawiania sporów wodnych po tenisa stołowego, bilard itd. Wieczorami fajne animacje, można się trochę pobawić. Jedzenie smaczne, można codziennie liczyć na świeże owoce - melony, arbuzy, banany, jabłka, wszystko pyszne. Dla relaxu można iść do sauny. Bardzo mi się ten hotel podobał!
    • marsik72 Re: Jaki hotel polecacie w Sharm - prosba o pomoc 07.07.11, 09:58
      Tropicana Grand Azure- faktycznie też polecam, tylko że ooooogromny teren i dużo łażenie. ale za to piękna rafa- cycuś malina
    • camino1 Re: Jaki hotel polecacie w Sharm - prosba o pomoc 07.07.11, 10:26
      Polecam Melia Sharm - właśnie wróciłam. Hotel niedaleko lotniska (ok. 7 km), z własną plażą i piękną rafą. Wyczerpujące informacje i opinie na stronie forum.wakacje.pl/read.php?37,1316750,page=1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka