Dodaj do ulubionych

wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem

19.06.11, 11:18

pobyt 01.06-15.06 Regency Plaza Aqua Park w Sharm. W Egipcie 4-ty raz w Regency drugi raz. Z Alfa Star . Ja mój mąż i 2 letnia córka + 4 przyjaciół z dziećmi . Ogólnie pobyt baaardzo udany bo poleciałam z takim nastawieniem :-) i wiedziałam czego po Egipcie się spodziewać. Wylot planowany na 7 rano przełożony na 19:30, ale mi to pasowało bo powrót był przełożony z godzin porannych na 14:30. Więc ok. Pierwsze 3 dni obłożenie ok 50% potem z dnia na dzień gości przybywało - szczególnie Rosjan . mYŚLĘ ŻE NA CHWILĘ OBECNĄ BĘDZIE OK 85%. Ktoś kto będzie 1 raz w Egipcie będzie zachwycony i hotelem i jedzeniem. jeśli ktoś bedzie kolejny raz zauważy duże zużycie hotelu. 5 gwiazdek to napwno nigdy nie bedzie miał :-) ale na 4*w standardzie egipskim ok:-) pierwszy raz nie dałam w paszport przy recepcji 20$ za lepszy pokój i dobrze bo trafił mi się Deluxe z widokiem na morze . Budynek B pok 1436 super ale klima bez względu czy ustawisz na 16 czy 30 stopni chłodzi tak samo na ok 17 :-) Znajomi pok 2212 parter nie Deluxe ale też super prawie przy morzu.jak zostawisz dolara to masz codziennie wode 3 małe butelki jak nie zostawisz to i możesz ręczników nie mieć i musisz sie upomnieć. Z moim sprzątającym tak było :-( nie zauważyłam żadnego włażenia w d..ę przez egipcjan. wręcz przeciwnie zwiększyła sie nachalność co do napiwków.Żadnej nerwowej atmosfery ani zwiększonej ochrony. Aqua Park rewelacyjny. raj dla dzieci dużych i małych i ja sobie poszalałam na super dużych zjeżdżalniach. czynne od 9-13 jedzienie ok ale przez 2 tyg dzień w dzień to samo. Ale da sie wyżyć . Sraczki nie mieliśmy :-) ale bolało mnie gardło a nie miałam Strpsils w hotelowej aptece listek 27 zł. Masakra lepiej zabrać ze sobą. KIDS KLUB obsługiwany przez rosjankę czytającą w rogu gazetę. dzieciaki robiły co chciały, ale lepiej samemu pociechy pilnować. Bary w wodzie były nie czynne na dole. może teraz już uruchomili. fajki w strefie bezcłowej egipskiej za wagon 10$ a w samolocie 7$ za wagon :-)))) to tyle na początek wspomnień. Acha rafa. Zarąbista na lewo od hotelu przy hotelu Albatros 5$ wejście.
Obserwuj wątek
    • fati75 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 20.06.11, 14:36
      tez wybieramy sie do tego hotelu na przelomie sierpnia/wrzesnia.. jaka jest najlepsza lokalizacja pokoi, gdzie najlepiej miec? jesli chodzi o dzieci to faktycznie sa jakies zjezdzalnie, fonntany? jak to wyglada w rzeczywistosci. jak wyglada wejscie do morza, czy dosc dlugo jest plycizna? napisz cos jeszcze co mogloby sie okazac przydatne dla osob ktore sie tam dopiero wybieraja.
      • anjolka77 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 20.06.11, 21:38
        ja byłam w Regency i mam takie samo zdanie! Fantastyczny hotel, idealny dla rodzin z dziećmi. Piękna rafa, pyszne jedzenie i miła obsługa. I najlepsze jest to, że wycieczki do tego hotelu wcale nie są drogie. Z wielką chęcią jeszcze będę tam wracać.
        • edyta_32 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 20.06.11, 23:10
          no to tak... jesli macie male dzieci to obowiązkowo zabrać wózki. Jest baardzo przydatny, gdyż obiekt jest bardzo duży i nie ma co maluchów dżwigać-a i przydatny na butelki itp itp najlepsze wg mnie budynki A i B i E i D.Mozna poprosić o łóżeczko dla dziecka - ja tak zrobiłam- bylo białe drewniane ok, ale proszę zabrać swoją podusię, gdyż tamta jest ooogroomna :-)Aqupark naprawde SUPEROWY. Jak ktoś proszę podać email prześlę moje fotki.Zjeżdżalnie, fontanny, dla dzieci maluczkich, większych, trochę większych i dorosłych. WAŻNA RADA. Moją córkę baaardzo zgryzły komary. Byłam już 4-ty x w Egipcie i nigdy sie z tym nie spotkałam wczesniej.Ale nie zaszkodzi zabrać środek na owady i moskitierę dla małych dzieci. Moskitiery tam nigdzie nie kupisz. Jesli już was zgryzą to kupcie w ich aptece CALAMYL D LOTION kosztuje 10$ pomaga.Stosować 3 x dziennie. Morze płyyyyyytkie dłuuuuugooo. Dla dzieciaków rewelacja. Jedynie jedzenie nie jest nastawione nic a nic dla dzieci. Ale jest dzień w dzień makaron z sosem a to dzieci lubią :-) Lody na terenie hotelu 3$ za szt. Gratis w gałkach jest wydawany W kids Klub tak ok 15-tej. Ale radziłabym gałkowanych nie jadać . Są 2 polskie programy TV Polonia i Tv5. Na których lecą bajeczki :-)
          W razie pytań czętnie odpowiem :-)
          Mama CUDOWNEJ CÓRECZKI
          Julia 27.08.2009
          • nie_nowa_ja Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 21.06.11, 07:28
            Czy funkcjonuje już pomost ? (bo wiem, że był w grudniu w budowie).
          • fati75 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 21.06.11, 08:46
            ok, dzieki. to super, fajnie ze faktycznie jest ten aquapark, min w zwiazku z tym zdecydowalismy sie na ten hotel. córe mamy juz dosc duza wiec mysle ze z jedzeniem nie bedzie wiekszego problemu.. tez bylismy juz w egipcie,w tamtym roku i zawsze udawalo nam sie cos wybrac do jedzenie dla dziecka.. czy wode butelkowana mozna takze brac w barach czy tylko przynosza do pokoi? jesli mozesz to prosze o kilka fotek na fati75@gazeta.pl
            pozdrawiam
      • a1563340 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 21.06.11, 08:44
        Jesli chodzi o pokoje to proszę zaznaczyc aby nie byly przy Grota Disco. Dyskoteka jest bez klimy i cały czas sa dzwi pootwierane. Hałas jest mega duzy.
    • anulab4 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 21.06.11, 10:23
      Witam.
      Wybieram się do Regency Plaza 27.07 z rodziną i przyjaciółmi.
      Dużo czytałam na forum o napojach podawanych przez kelnerów do kolacji i obiadu oraz długi czas oczekiwania na te napoje.Jak to wygląda na miejscu? Jak to się ma do rzeczywistości?
      • dorotakatarzyna Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 21.06.11, 11:48
        Jak to się ma do rzeczywistości? Do śniadania po napoje idzie się samemu. Kawa, herbata, soki, do oporu. Przy obiedzie i kolacji przynoszą - cola, inne napoje, białe i czerwone wino. Jeśli po podaniu napojów wręczysz kelnerowi dolara, to wcale nie będziesz czekać. Po kilku dniach jak tylko szliśmy w stronę stolika, to napoje już na nas czekały :) I to te ulubione :) To samo dotyczy wieczornych drinków - dawaj napiwki kelnerom, a będą ci podawać jeszcze zanim skończysz poprzedni.
        Byliśmy w Regency rok temu w lipcu. Zaletą tego hotelu jest klimat - tam po prostu nie jest gorąco. Straszyli nas, że w lipcu w Egipcie nie da się wytrzymać, a w Regency było super.
        Wadą było dziurawe dno basenu, można było skaleczyć nogę. No i łazienki nie do końca eleganckie. A poza tym - wszystko super. Dzieciaki marzą, żeby znów tam pojechać, bo to były najcudowniejsze wakacje.
        • edyta_32 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 21.06.11, 12:55

Budynki, które podałam nie są przy Grota Disco. Pomost jest już otwart do godz 18-tej. Jeśli chodzi o napoje to sprawa w tym roku wygląda tak ...rano chodzisz po wszystkie napoje sama -pijesz do woli, na obiedzie też idziesz po wszystko sama chyba, że pójdziesz dasz napiwek to Ci zaraz przyniesie i z kolacją jest tak samo. Jak pójdziesz i dasz to przyniesiesz. W moim terminie wylotowym zauważalny był w porównianiu do lat poprzednich dosyć mocno okrojony personel i być może to było z tym związane. JESLI CHODZI o wynoszenie wody to nikt tego nie robił, gdyż musiałbyś przychodzić ze swoją butelką i stać pod bańką i nalewać. W sklepie przy wjeżdzie do hotelu za 6 butelek 1,5 l płaciliśmy 5$. Jak pójdziesz w miasto do supermarketu METRO tam jest dużo taniej, ale nie możesz tam płacić dolarami tylko funtami egipskimi. Czajnika nie bierz jest w każdym pokoju.
          -----
          Mama CUDOWNEJ CÓRECZKI
          Julia 27.08.2009
          • fati75 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 22.06.11, 12:02
            te budynki ktore podajesz sa blisko czego? mozna prosic o kilka o fotek na fati75@gazeta.pl
    • anulab4 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 10.07.11, 21:46
      Jak wygląda sprawa z dostawką dla dziecka? Czy jest to łóżko polowe czy rozkładana sofa?
      • dorotakatarzyna Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 11.07.11, 21:42
        My byliśmy z dzieckiem siedmioletnim, dostawka to było łóżko identyczne jak pozostałe dwa, które już były w pokoju. Po prostu je przynieśli.
      • edyta_32 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 23.07.11, 16:32
        łóżko jest dokładnie takie samo jak dla dorosłych. ja poprosiłam łóżeczko drewniane dla córki-to i dostałam i abym miala więcej swobody w pokoju wynieśli dostawkę :-)
    • jakub987 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 11.07.11, 22:01
      Czy to był samolot Air Cairo?Lecimy 20 lipca
    • oskarek05 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 12.07.11, 14:25
      Czy basen główny już jest czynny?
      Czytałam opinię z marca że był w remoncie
      chcę się tam wybrać od 20 lipca
      • olamortel Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 18.07.11, 14:22
        czy klima jest mocno uciążliwa?tzn czy naprawdę nie da sie jej regulowac?
        boje sie o małe dziecko,a głownie o przeziębienie
        czy da się spać bez klimy??
        • oskarek05 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 18.07.11, 15:55
          o koleżanka z Zimorodków??
          kiedy się wybierasz??
          • olamortel Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 19.07.11, 07:46
            to ja:)
            jakoś od 18 sierpnia
      • edyta_32 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 23.07.11, 16:34
        trche sie spóżniłam z odp ;-) ale dla info innych basen główny jest i był cały czas czynny-bez problemu.
    • be_e Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 18.07.11, 14:56
      Czy moge prosić o informacje na temat odpływó, czy są częste? Czy na końcu pomostu jest juz w miare glęboko?
      • mariusz282 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 18.07.11, 16:21
        Jak wyglada sprawa z rafa w hotelu obok (platna 5$). Jak rozumiem wejscie jest na caly dzien... ale mozna w trackcie dnia spokojnie wracac do Regency zjesc etc>?
        • edyta_32 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 23.07.11, 16:37
          mariusz282 napisał:

> Jak wyglada sprawa z rafa w hotelu obok (platna 5$). Jak rozumiem wejscie jest
          > na caly dzien... ale mozna w trackcie dnia spokojnie wracac do Regency zjesc et
          > c>?

tak wejściówka jest na cały dzień. myślę,że bez problemu możesz wrócić i zjeść. ale nie zzgub biletu :-)
      • edyta_32 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 23.07.11, 16:35
        ups - na to pytanie nie odpowiem bo , gdy był już odpływ to przeważnie ja już go też nabywałam przy barze ;-))))
    • binookl Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 19.07.11, 09:58
      Ja wróciłam dwa tygodnie temu i jestem bardzo zadowolona - hotel poleciła mi pani z alventus travel, nie jechałam z dzieckiem, boję się zabierać w takie upały małego szkraba by się nie męczył. Fajne wakacje w wersji All Inclusive - sporo ludzi narzekało na jedzenie... ale dla mnie był taki gorąc że jedynie pić się dużo chciało a nie jeść ;)
      • fajny_moniak Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 19.07.11, 12:36
        a co z pomostem, dostatecznie dlugi zeby można było poplywać?
        • mmmagda_83 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 23.07.11, 15:05
          Dziewczyny, ja wybieram się końcem sierpnia z 3-latkiem. I mam jedno główne pytanie. Czy oprócz otwartego 3 godz aquaparku są na terenie hotelu zjeżdżalnie, baseniki i atrakcje dla małych dzieci, czynne cały dzień????????
          Pozdrawiam
          • edyta_32 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 23.07.11, 16:43
            powiem ci tak. te 3 godziny swobodnie mu wystarcza aby wyszaleć sie i zgłodnieć na tym skwarze. mimo że umownie aquapark jest zamykany to fizycznie nic nie jest zamkniete. tylko że nie leje sie woda ciurkiem na zjeżdżalnii-ale uwierz mi dzieciom to nic a nic nie przeszkadzalo szalały tam dalej. około 13-14-tej to rozsądek karze Ci tam zejść ze słonca na troszkę z dzieckiem :-) a póżniej wszystkie dzieciaki przenosiły sie do mniejszych basenów koło basenu głównego i znowu była zabawa w najlepsze. pozatym masz jeszcze klub kids gdzie np. 2 godzinki masz malucha z głowy. w cieniu to i Ty odpoczniesz :-)
        • edyta_32 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 23.07.11, 16:39
          fajny_moniak napisała:

> a co z pomostem, dostatecznie dlugi zeby można było poplywać?

tak jest dostatecznie długi aby popływać, ale co do widokow pod nim to ubogo. polecam zajrzeć na sąsiednią rafę.
          • mmmagda_83 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 23.07.11, 22:19
            Czyli jeszcze raz, na terenie hotelu znajdziemy jakieś małe ślizgaweczki dla dzieci? Pytam bo moje 3-letnie dziecko jest niezmordowane, jemu po 5 godz szleństw w wodzie jest mało. Więc jak wrócimy z aquaparku, odpoczniemy, to żeby popołudniami też miał gdzie szaleć, dla niego liczy się tylko woda,nawet nie pytam o animacje itp bo on w tego typu miejscach wytrzymuje kwadrans i znowu szaleje...
            • olamortel Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 24.07.11, 13:21
              Edyto jak jedzenie?
              Czy Twoja coreczka jadła tamtejsze jedzenie bez problemow
              Czy udało Wam się uniknąć klątwy?
              Czy podawałas dziecku jakies probiotyki przed wyjazdem i w trkacie pobytu?
              • edyta_32 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 24.07.11, 16:26
                Olu nasza Julia jadła wszystko to co my. Na śnidanie jadla głównie kanapki z dżemem lub słodkie pyszne bułeczki. Na obiad zupy(choć wszystkie smakują tak samo) , gulasze i makarony w różnej postaci. Na kolację mniej więcej to samo. Ani Julia ani ja z męzem nie jedliśmy żadnych surowych warzyw ani sałatek. Przez dwa tygodnie Julcia piła muszę się przyznać coca colę i wszytsko to co było na stołówce. Wiem,że cola w Polsce nie polecana, ale tam jak najbardziej. Nikt nie zlapał żadnej zemsty :-))))) Priobiotyk podawałam jej już ok m-ca przed wyjazdem i na miejscu też. Mój email volare@vp.pl
            • edyta_32 Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 24.07.11, 16:20
              mmmagdo dokładnie tak. Po zamknięciu na każdą zjeżdżalnię i ślizgawkę możesz bez problemu wejść. jeśli nie lubisz tłoku to i lepiej bo po13-tej jest na aquaparku bardzo mało ludzi. jedyną niedogodnością może być już zamkniety bar na aquaparku. wtedy KTOŚ musi biegać po napoje do basenu głównego. Ślizgawki są rewelacyjne. I dla dzieci malutkich jak moja 2 latka i dla każdego starszego. Bez względu czy ma 3 czy 5 czy 10 czy 15 lat:-) każdy dla siebie coś znajdzie. Acha w razie co to masz jeszcze plac zabaw na zewnątrz. hitem w tym roku dla dzieci są sprzedawane na miejscu auta ze świecącymi kółkami tzw TWISTER. Tam ok 10-17 $ napewno Twój synek będzie chciał go mieć jak reszta dzieci :-)
          • olamortel Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 24.07.11, 13:22
            czy mogłabys podać maila?mam kilka pytan jeszcze
    • be_e Re: wróciłam z Regency Plaza z 2 latkiem 24.07.11, 17:29
      A mozna wiedzieć w jakie dni i ile kosztuja fakultety z Alfa Star? Chodzi m.in. o Jerozolime i safarii Abu Galum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka