cronox1000 29.08.11, 21:11 Pierwszy raz jade do Egiptu i sam organizuje sobie pobyt. Mój pomysł jest taki 6 dni w Sharm el-Sheikh i 6 dni w Hurghada. Moje pytanie dotyczy komunikacji. Jak dostać się z Sharm do Hurghady, i ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
travelmax Re: Sharm el-Sheikh i Hurghada 29.08.11, 21:20 Skoro sam sobie organizujesz pobyt w Egipcie to powinieneś wiedzieć jak dostać się z HRG do SSH, ale skoro nie wiesz to zastanowiłbym się nad tym wyjazdem. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
cronox1000 Re: Sharm el-Sheikh i Hurghada 29.08.11, 21:25 Prom albo samolot? Będę się zastanawiał. Metra albo tramwaju niema? Pytam kogoś normalnego, jakie linie i cenowo jak się to trzyma kupy? Odpowiedz Link Zgłoś
niiktos Re: Sharm el-Sheikh i Hurghada 30.08.11, 08:26 A moze jeszcze za ciebie ma ktos miejsce ci zabukowac? Odpowiedz Link Zgłoś
cronox1000 Re: Sharm el-Sheikh i Hurghada 29.08.11, 21:37 Pacanie w drugą strone. Hehe Co za baran. Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Sharm el-Sheikh i Hurghada 30.08.11, 07:51 niiktos napisała: > Prom albo samolot Masz niepowtarzalną okazję popisać się swoją wiedzą na temat Egiptu. Promem, powiadasz? Przywrócono połączenia zawieszone w 2010 roku? Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
niiktos Re: Sharm el-Sheikh i Hurghada 30.08.11, 08:25 Czyzbym mial nowego fana? Pomimo braku odpowiedzi na twoje pytania chcesz dyskutowac? Cos nowego. Co do promow to ... google nie gryzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Sharm el-Sheikh i Hurghada 30.08.11, 10:19 niiktos napisała: > Co do promow to ... google nie gryzie. 1. Cronox1000 zapytał o połączenie Hurghadą. 2. Odpowiedziałe/a/oś, że można samolotem lub promem. 3. Poprosiłem o szczegóły połączenia promowego, a także o odpowiedź na pytanie, czy połączenie promowe, zawieszone w zeszłym roku, zostały wznowione. 4. Odsyłasz do googli. 5. Moja wiedza nt. połączeń promowych jest następująca: w lipcu br. nie było połączeń Hrg- Sharm; chętnie tę wiedzę uaktualnię. 6. Ja tu widzę dwie możliwości: a) albo piszesz byle co, podając niesprawdzone informacje, które wprowadzają w błąd forumowicza b) albo jesteś nieuprzejmy/a/e i znając odpowiedź, czy obecnie promy kursują - nie chcesz się podzielić tym z Cronox1000. Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
cronox1000 Re: Sharm el-Sheikh i Hurghada 30.08.11, 10:27 Jakby kogoś interesowało. Linie Egypt Air, lot bezpośredni raz dziennie, 40 min, cena 40 USD. Dzięki za pomoc. :) Odpowiedz Link Zgłoś
blueterrence Re: Sharm el-Sheikh i Hurghada 05.09.11, 14:43 Witaj. Do Hurghady można też dojechać autobusem.Na 100% najtaniej i na `100% najdłużej:) Prom w zeszłym miesiącu - jak potrzebowaliśmy skorzystać- nie pływał ze względu na złe warunki pogodowe,samolot najszybciej i dość często.Sprawdź na stronie EGYPT AIR. pozdrawiam z SHARM EL SHEIKH Blueterrence Odpowiedz Link Zgłoś
anjolka77 Re: Sharm el-Sheikh i Hurghada 05.09.11, 18:56 Autobusem się dostaniesz, i może będzie najtaniej, ale mnie się wydaje, że nie zawsze to co najtańsze jest najlepsze i najbardziej komfortowe... samolotem jednak jest szybciej i wygodniej. A w autobusie w takim upale nie wiem jak wytrzymasz, jednak nie jest to blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
ptasznikos Re: Sharm el-Sheikh i Hurghada 05.09.11, 11:43 Dziwny pomysł bo i cenowo wyjdzie drożej no i dość ryzykowne samemu podróżować. To już raczej wybrałbym się do Kairu żeby spokojnie pozwiedzać bez całej grupy... Odpowiedz Link Zgłoś