Dodaj do ulubionych

Pozdrowienia z Sharmu

25.05.04, 21:10
Bardzo gorace tak jak i temperatura.Dobrze,ze nie jestem w Polsce,bo
zimno.Ciesze sie,ze moglem poznac w Sharmie osobiscie znane mi do tej pory
tylko wirtualnie z Forum wspaniale dziewczyny corrine,egipcjanke i
izab77.Wspaniale bylo siasc i pogadac ,no i sie poznac.Jestem tez zadowolony
z Eximu(wspaniali przewodnicy)jak i z hotelu Halomy.Po przyjezdzie zamelduje
sie natychmiast.Buziaki,pa.Aha ,pc_maniaku na aparacie mariner wyszly
wspaniale zdjecia podwodne.Ahoj,jeszcze tydzien!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • corrina_f1 Re: Pozdrowienia z Sharmu 26.05.04, 11:36
      Scorpio, jak wspominam nasze wspólne wieczory w Naama i Old Sharmie, aż się
      łezka kręci w oku !!
      W tym miejscu ogromnie chciałam podziękować wszystkim, z którymi udało nam się
      w tych dniach spotkać w Sharmie.
      Dzięki Egipcjance poznalismy to miejsce od zupełnie innej niż typowo
      turystyczna strony, czego długo nie zapomnę i chcę tam juz wracać jak
      najszybciej !!
      Równie miło wspominam wspólną sheeshę z Izą, Adamem, Egipcjanką & Co w Starym
      Sharmie, pyszne egipskie "pizze", mój ukochany sok z trzciny cukrowej i mango,
      zimne piwko w Camel Dive.
      Nie ma co ukrywać, udało nam się stworzyć całkiem sporą forumową grupkę,
      bardzo sie cieszę, że miało to miejsce właśnie wtedy,kiedy tam bylismy :)

Wszystkim jeszcze raz wielkie dzięki !
      Scorpio, wypoczywaj te ostatnie dni, bo jak tu wrócisz, wcale nie będzie Ci tak
      wesoło ;))
      Może chociaż troszkę się ociepli...

Niebawem wstawimy gdzieś foty ze spotkań.

Pzdr
      Kasia
    • izab77 Re: Pozdrowienia z Sharmu 27.05.04, 22:23
      Witaj Scorpio! Buziaczki dla Ciebie, Uli, Beaty i Jurka no i oczywiście tej
      pięknej 3-metrowej mureny, z którą Ula miała okazję się poznać ;-)
      Faktycznie zdjęcia wyszły Wam piękne, choć uczulam wszystkich fotografów
      (pewnie nie ja jedna) na taki drobiazg jak sprawdzenie, czy aparat który
      kupiliście jest na pewno wodoszczelny. Ja niestety zaniedbałam tę kwestię i mój
      aparat nałykał się sporo słonej wody - niestety jest nie do odratowania. I tyle
      wyszło mi ze zdjęc pod wodą. Spoko , wiem że Scorpio się ze mną podzieli....

Świetnie było się spotkać razem w Sharm - mam nadzieję ,że kiedyś to
      powtórzymy!! Bawcie się i korzystajcie ile można..... Prześlijcie nam trochę
      słońca - tu tak zimno!!!
      • corrina_f1 Re: Pozdrowienia z Sharmu 27.05.04, 22:52
        No ładnie, a o nas kochana Iza już zapomniała... :((
        A tak fajnie było w Naama i Old Sharmie, no, chyba ze tylko nam się podobało, a
        Wam nie ?? ;)
        Tak czy inaczej, dzięki za Górę Mojżesza, dla mnie niezapomniana wyprawa !

buziaki
        kasia
        • izab77 Re: Pozdrowienia z Sharmu 27.05.04, 23:03
          corrina_f1 napisała:

> No ładnie, a o nas kochana Iza już zapomniała... :((
          > A tak fajnie było w Naama i Old Sharmie, no, chyba ze tylko nam się podobało,
          a
          >
          > Wam nie ?? ;)
          > Tak czy inaczej, dzięki za Górę Mojżesza, dla mnie niezapomniana wyprawa !
          >
          > buziaki
          > kasia

Oj Kasiuńku Mój Kochany, oczywiście że nie zapomniałam - przecież dopiero co
          fajnie nam się GGadało....
          Góra Mojżesza jest dla nas niezapomnianym przeżyciem i te widoczki -to dzięki
          Wam mogliśmy to wszystko wspólnie przeżywać!!! No i oczywiście orzeszki
          lądujące na ziemi w tym śmiesznym pubie , i żywe kuraki na wagę w Old Sharmie.
          Ach cośmy z Wami nie widzieli, haha.
          Ściskam mocno Iza

• przemoa Re: Pozdrowienia z Sharmu 27.05.04, 22:36
      Jak miło przeczytać, że w Egipcie panuje tak wspaniała atmosfera. Już nie mogę doczekać się niedzielnego wylotu. Mam nadzieję, że w Hurghadzie będzie równie miło.
      • izab77 Re: Pozdrowienia z Sharmu 27.05.04, 22:45
        Przemo życzę Ci udanego pobytu, niezapomnianych wrażeń i pięknych rybek - bo
        chyba będziesz nurkował, czy snoorkował? Mmmmmmmmm, zazdroszczę Ci , już dwa
        dni jak jestem w Polsce a wciąż czuję zapach wiśniowej sziszy.... A właśnie
        muszę sobie którgoś razu odpalić ... mniam :-)
        Buziaczki Iza
        • przemoa Re: Pozdrowienia z Sharmu 27.05.04, 23:06
          Dzieki Izuniu. Myślę, że jak zobaczę te rozkosze Egiptu to dopiero zacznę szaleć.:-)
          • izzaa Re: Pozdrowienia z Sharmu 27.05.04, 23:07
            przemuś tylko nie szalej za mało ;)
            • przemoa Re: Pozdrowienia z Sharmu 27.05.04, 23:21
              w końcu to moje wakacje, raz w roku udaje mi sie na 2 tygodnie wyjechać, man nadzieję że szaleństw nie będzie końca. Jestem przekonany że Egipt mnie b.pozytywnie zaskoczy. :)))))))))
    • h_a_t_s_h_e_p_s_u_t Re: Pozdrowienia z Sharmu 28.05.04, 00:44
      Ale masz szczęście! :) Ucałuj ode mnie Egipt i pamiętaj o tym, żeby nie zrobić
      tego z koralami, co zrobiłeś podczas poprzedniego pobytu ;)

Pozdrawiam
      Paula
    • egipcjanka15 Re: Pozdrowienia z Sharmu 29.05.04, 10:54
      Pozdrowionka bardzo gorace dla wszystkich forumowiczow (i nie tylko) ktorych
      mialam przyjemnosc poznac w oprawie latajacych orzeszkow, kurakow na wage,
      sziszy itp.

><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸.><((((º>`
      >·´¯`·.¸. `·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸><((((º>

Rybki kolorowe dla wszystkich
      • Gość: izab77 Re: Pozdrowienia z Sharmu IP: *.bremultibank.com.pl 29.05.04, 20:36
        Do Egipcjanki:-)
        Buziaczki dla Ciebie Agnieszko i Twojego wesołego taty (jeśli jeszcze jest w
        Sharm).
        Jakoś trudno zaaklimatyzować mi się w moim pięknym kraju, gdy w głowie ciągle
        dzwięczą arabskie dzwięki , ach i ta shisha...... Było cudownie , dziękuję
        WSZYSTKIM , którzy przyczynili się do tego ,że mój pobyt tam był bardziej
        cudowny!!!
        Spryciula z Ciebie z tymi rybkami, haha.....fajneee :-)
        • corrina_f1 Re: Pozdrowienia z Sharmu 29.05.04, 21:01
          Izunia, ja się ogromnie cieszę, że tak Ci się Egipt spodobał :))
          Mówiąc szczerze, po naszej pierwszej wizycie w Old Sharmie (kurczaczki,
          mięsko , hahaha), trochę niewyraźne mieliście miny i bałam się, że nie
          załapiecie bakcyla ;)
          Czytałaś już kawałek Kairu ? Mam nadzieję, że zaczniesz rozumieć, czemu tak na
          mnie działa, no i czytając uda Ci się zobaczyć oczami wyobraźni choć kawałeczek
          tego, co tkwi w mojej głowie przez cały czas :)
          No nic, biorę się za ciąg dalszy, może jeszcze coś uda mi się dziś wrzucić.
          buziaki
          Kasia
          • corrina_f1 Re: Pozdrowienia z Sharmu 29.05.04, 21:02
            A kiedy właściwie wraca Scorpio ? To jakoś już jego ostatnie promyki słońca w
            tych dniach ? :)
            I tak będzie miał szczęście, że nie wracał w pogodę jak my ! Brrr, te 7 C i
            deszcz na lotnisku, myślałam że umrę !!

:)
            • scorpio1956 Re: Pozdrowienia z Sharmu 29.05.04, 21:13
              Wracam,oj wracam i to nie za dlugo,bo w srode.Ciesze sie z naszych spotkan,na
              pewno do nich wrocimy,milo wspominajac.Sadze ,ze to bylo pierwsze i nie
              ostatnie spotkanie forumowiczow na szczycie i w dodatku TU!!!!!!! gdzie jest
              tak pieknie.Zachwycam sie pogoda i boje sie wrocic do polskich temperatur.A
              zdjec podwodnych zrobilem duzo.Bylismy tez na nurkowaniu kolo wyspy
              Tiran.Wrazenia niesamowite ogladac rafy z 12metra.Buziaki dla wszystkich. Do
              zobaczenia w Polsce. Zbyszek i Ula
              • corrina_f1 Re: Pozdrowienia z Sharmu 29.05.04, 21:29
                Scorpio, Ty naprawdę jesteś uzależniony od internetu !!! ;)))

Chętnie obejrzę Twoje zdjęcia podwodne, bo moje chyba nie wyszły jednak takie
                super, jak myślałam... Dziś odebrałam wywołane filmy zgrane na płyty. NIestety
                zdążyłam obejrzeć jeden i wywalił mi się komp. Ten złom trzeba w końcu
                wymienić...

pozdrówcie ode mnie Sharm, tęsknię
                K.
                • Gość: FOTOGRAFKA Re: Pozdrowienia z Sharmu IP: *.wsz-pou.edu.pl 01.06.04, 14:27
                  HEJ KOCHANI,
                  przejrzałam Waszą korespondencje, zazdroszczę - sprawiacie wrażenie fajnej
                  ekipy. Mam małe pytanie: czy w SHARM-ie poznaliście pilota (transfery np. do/z
                  Kairu, na Gorę Mojżesza, do kolorowego Kanionu ect.) o imieniu: AHMED?
                  Potrzebuję więcej informacji......... Takie tam ... wiecie ... porozumienie
                  dusz:-))))
                  Fotografka
                  • corrina_f1 Re: Pozdrowienia z Sharmu 01.06.04, 15:28
                    Z jakiego biura ten Ahmed ? Ja jeździłam na wycieczki z Ahmedem, a raczej jego
                    biurem mieszczącym się obok Amar Siny.
                    ALe Tobie chodzi chyba o jakiegoś rezydenta ? Pracuje dla Alfy ?

pzdr
                    Kasia
                    • Gość: FOTOGRAFKA Re: Pozdrowienia z Sharmu IP: *.wsz-pou.edu.pl 01.06.04, 16:19
                      Cześć Kasiu,
                      dzieki za info. Ahmed o którego mi chodzi - mieszka w Kairze a pracuje w Sharm
                      dla Biura EXIM ale moze tez dla innych (nie wiem). Nie jest rezydentem ale
                      pilotem - np. w przejazdach do/z Kairu, czy do Kolorowego kanionu (wyciaga
                      ludzi z waskich grot:-) (wlascicielem biura raczej nie jest:-)

Pozdrawiam, FOTOGRAFKA
                      • scorpio1956 Re: Pozdrowienia z Sharmu 02.06.04, 20:41
                        Byłem z Eximem i wiem,że mają przewodników i rezydentów zarazem:Kasię Wantke-
                        poznałem ,bardzo miła osoba i profesjonalna tak jak i Agnieszka Sobkowicz.Exim
                        ma jeszcze Kamila Fakreddina-tylko o nim słyszałem i to dobrze i Abdalla
                        Mustafę i Monikę Wójciak-o których nic nie powiem ,bo nie poznałem. Natomiast w
                        Kolorowym kanionie byłem z grupą Exim-Selectours i przewodnikiem Selectoursu
                        Ramzesem.Niesamowity facet.Tunezyjczyk z pochodzenia,studiujący w
                        Polsce,mówiący jak niejeden Polak niepotrafi i jajcarz i zarazem wspaniały
                        przewodnik.Polecam go.Natomiast żadnego Ahmeda nie poznałem.
                        • Gość: FOTOGRAFKA Re: Pozdrowienia z Sharmu IP: *.wsz-pou.edu.pl 03.06.04, 12:49
                          Dziekuje za informacje. Mam takze dobra opinie o EXIMIE i jej rezydentach, z
                          ktorymi bylam na Gorze Mojzesza, w Kolorowym Kanionie czy w Kairze.
                          Postaram sie znalezc Ahmeda korzystajac ze znajomosci w Kairze, gdzie studiuje.
                          Pozdrawiam z chlodno - wietrznego Krakowa:-)
                          • egipcjanka15 Re: Pozdrowienia z Sharmu 03.06.04, 14:23
                            Ahmed nie jest pewnie pracownikiem Eximu, tylko jego egipskiego kontrahenta. To
                            duza firma i niejeden Ahmed moze w niej pracowac. Popularne imie.
                            • Gość: FOTOGRAFKA Re: Pozdrowienia z Sharmu IP: *.wsz-pou.edu.pl 04.06.04, 13:37
                              Egipcjanko - jestes wspaniala:-) bo doprecyzowalas logicznie ... Czy w takim
                              razie: orientujecie sie moze, jaka firma egipska jest kontrahentem EXIMU w
                              Sharm el Sheikh?
                              Pozdrawiam.
                              • Gość: R Do Fotografki IP: 212.122.247.* 04.06.04, 14:28
                                Akurat mam przyjemnosc pracowac w Travel Ways, ktore to biuro jest kontrahentem
                                i Exim-Tours jak i SELECTOURS !!! POTEGA !!! Ahmedow w Travel Ways Sharm jest
                                kilka, gdybys sprecyzowala czy on byl na wycieczce ( byc moze cos przegapilem
                                we wczesniejszych postach) czy moze poznalasz w innych okoliczmosciach . I
                                gdybys Mogla jeszcze opisac. Ahmedow jezdzacych z wycieczkami jest dwoch.
                                Wysoki (ok185cm) i nizszy.
                                Serdeczne pozdrowienia dla Zbyszka i Uli - Scorpio.
                                Czytajac wasz post to forum troche glupio ( i milo jednoczesnie) mi sie
                                zrobilo - naprawde -. Mam nadzieje, iz spotkamy sie nieraz jeszcze gdzies tam
                                na swiecie. Zaluje, ze wiecej czasu nie spedzilismy razem. Dzieki za lek. zab
                                przestal bolec.
                                PS: nie mam polskich znakow.
                                • scorpio1956 Re: Do Fotografki 04.06.04, 16:00
                                  Ramzi,jesteś niesamowity. I pochwały nie tylko z mojej strony nie są
                                  bezpodstawne.Jesteś wspaniałym przewodnikiem.Widać,że robisz to co
                                  lubisz.Chcesz i potrafisz pokazać to co warte jest zobaczenia.Nie jeden od
                                  Ciebie powinien się uczyć.Ci którzy na Ciebie trafią będą na pewno tak samo
                                  zadowoleni jak my.Szkoda tylko,że nie odbył się Kair-dwudniowy.Tak chciałem
                                  jechać do Sakkary.Ale w następnym roku nie odpuszczę i chcę żebyś to Ty
                                  oprowadzał.
                                  Pozdrowienia z troszeczkę cieplejszej Polski
                                  Zbyszek i Ula
                                  P.S Drodzy ,niektórzy ,Polacy.Przeczytajcie post Ramzesa.Ten post pisał
                                  Tunezyjczyk.Bez błędów !.Mówi też wspaniałą polszczyzną.
                                • Gość: FOTOGRAFKA Re: Do Fotografki IP: *.wsz-pou.edu.pl 04.06.04, 16:25
                                  Atmosfera prawie rodzinna na tym "forum egipskim". Bardzo, bardzo dziekuję. Jak
                                  Mata Hari, ale wiem więcej. Dzięki Wam:-)
                                  Z Ahmedem bylam na wycieczce w Kairze, tzn. dowiozl nas (jako pilot) pod
                                  Muzeum, poźniej zobaczyliśmy się wieczorem na placu przy targu - już wracając
                                  do Sharmu. Towrzyszył nam także na jeep safari do Kolorowego Kanionu i nad
                                  Zatoke Akaba. Ahmed jest wysoki, chodzi w dzinsach i najczęściej czarnych T-
                                  shirtach:-)
                                  Scorpio napisał taką ode pochwalną na Twoją cześć :-)- dla pewności:
                                  jesteś "tym słynnym przewodnikiem", którego zna całe Sharm i pół Polski?:-)
                                  Niestety nie miałam przyjemności poznać Cię ale wierzę Scorpio:-)
                                  Nie dziw się proszę moim pytaniem: (to forum zrobi się prawie prywatne,
                                  przepraszam wszystkich:-)Jaki on jest in reallity - ten Ahmed? Znasz go? Jaką
                                  ma opinię? Tylko proszę: jeśli znasz - napisz więcej:-)
                                  Słuchajcie, a tak przy okazji: ciesze się bardzo, bo jesienią jadę na dłużej do
                                  Kairu na zaproszenie tamtejszej Polonii. Chcę napisać o życiu we współczesnym
                                  Egipcie (pytanie do znajomych (aż wstyd:-)ale mają inne zalety: z czym kojarzy
                                  wam się Egipt? Wynik: albo z faraonami albo z terrorystami. Jak tu się nie
                                  buntować!
                                  Pozdrawiam wszystkich (w Krakowie - zachmurzone niebo:-)
                                  FOTOGRAFKA
    • Gość: mamma Re: Pozdrowienia z Sharmu IP: *.wsz-pou.edu.pl 11.06.04, 13:19
      Co słychać w Sharmie?
      • Gość: Ewa Re: Pozdrowienia z Sharmu IP: *.wsz-pou.edu.pl 23.06.04, 14:51
        Co słychać?
        • izzaa Re: Pozdrowienia z Sharmu 23.06.04, 15:00
          zależy gdzie ucho przystawisz..!!!
    • corrina_f1 Re: Pozdrowienia z Sharmu 13.08.04, 14:35
      Cholerka, właśnie opisuję nasze spotkanie (niebawem wrzucę na forum) i aż mi się łezka znów w oku kręci... Wydaje się, jakby dopiero co, a to było 20 maja...
      Co się dzieje ze Scorpio ?? Dawno nic nie pisał na forum, zaczynam się martwić, że Egipt mu "przeszedł" albo, co gorsza, zdradził go z jakąś CHorwacją, jak ja wkrtóce zdradzę z Tunezją..

Ściski dla całej ekipy, którą udało nam się do kupy zebrać w maju !

Kasia
      • scorpio1956 Re: Pozdrowienia z Sharmu 13.08.04, 20:31
        corrina_f1 napisała:

> Cholerka, właśnie opisuję nasze spotkanie (niebawem wrzucę na forum) i aż mi
        si
        > ę łezka znów w oku kręci... Wydaje się, jakby dopiero co, a to było 20 maja...
        > Co się dzieje ze Scorpio ?? Dawno nic nie pisał na forum, zaczynam się
        martwić,
        > że Egipt mu "przeszedł" albo, co gorsza, zdradził go z jakąś CHorwacją, jak
        ja
        > wkrtóce zdradzę z Tunezją..
        >
        > Ściski dla całej ekipy, którą udało nam się do kupy zebrać w maju !
        >
        > Kasia
        >
        Kurcze,Kasiu znasz się na psychologii
        facetów.WIEDZIAŁAŚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ,że tym postem i
        tymi wspomnieniami wywołasz mnie do tablicy.Próbuję się uniezależnić od myśli o
        Egipcie i od Forum też.Choc po kryjomu zaglądam tu.Cholera,ale jest ciężko.A
        teraz ten wątek.Jak sobie wspomne nasze spotkania..i niekończące sie rozmowy
        przy piwie i orzeszkach...ten gwar...i ten niezapomniany klimat,ten
        zapach....To jedzonko... prawdziwie egipskie.No i ten mój ukochany Sharm.I moje
        ukochane rafy i rybki...
        Szkoda gadać!!!
        Zbyszek
        • scorpio1956 Re: Pozdrowienia z Sharmu 13.08.04, 20:33
          community.webshots.com/user/scorpio1956100
          • corrina_f1 Re: Pozdrowienia z Sharmu 13.08.04, 22:40
            Scorpio...przepraszam, ale chyba nikt mnie tak nie rozumie jak Ty ...:)
            Ściski
            Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka