bezkolcow 15.10.11, 12:24 Beach Albatros, Beach Albatros Garden, Albatros Beach - nie moge sie w tym połapać. czy to jeden hotel, czy 3 różne, czy 3 części tego samego hotelu. Czy ktoś kto tam był mógłby mi to wyjaśnić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex_spike Re: problem w nazwie 15.10.11, 23:59 To są 3 różne hotele należące do jednej sieci - Pickalbatros i położone obok siebie. Beach Albatros Resort i Albatros Palace są położone w pierwszej linii brzegowej, niektóre biura podają, że mają taka samą ilość gwiazdek czyli 5, z tym że Beach Albatros jest starym hotelem i moim zdaniem na te 5* nie zasługuje, natomiast Albatros Palace jest można powiedzieć nowym bo 3 letnim hotelem i w pełni na te swoje 5* zasługuje. Albatros Garden jest starszym hotelem i najmniej atrakcyjnym z tych trzech hoteli, położony jest w drugiej linii, za ulicą. Do plaży trzeba dojść kawałek lub podjechać busem hotelowym. Goście Gardena korzystają z plaży Beach Albatrosa.. Teraz już się chyba połapiesz..;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zenekbenek Re: problem w nazwie 16.10.11, 22:29 Tak naprawde to są 4 hotele: -Beach albatros-pierwsza linia brzegowa -Beach albatros resort- patrząc od strony plazy z tyłu beach albatros ale po tej samej stronie ulicy -Albatros palace-po prawej stronie tych hoteli patrząc od ulicy-najlepszy z całego kompleksu ale i najdroższy -Beach albatros garden-po drugiej stronie ulicy-tez bardzo fajny-mały aquapark i mozliwosc korzystania z hoteli Aqua vista i Aqua blu Tak wiec w jednej kupie szesc hoteli Pickalbatros Odpowiedz Link Zgłoś
bezkolcow Re: problem w nazwie 22.10.11, 15:11 czy to mozliwe ze taki sam kompleks jest zarowno w sharm jak i w hurghadzie Odpowiedz Link Zgłoś
alex_spike Re: problem w nazwie 22.10.11, 16:34 w sharm jest mniejszy.. I jeszcze jedno - Albatros Palace nie należy do tego kompleksu i nie można z niego korzystać w ramach all (z uwagi na najwyższy standard i najdroższą cenę), należy tylko do tej samej sieci czyli Pickalbatros i jest połozony obok tego kompleksu.. Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: problem w nazwie 22.10.11, 18:00 alex_spike napisała: > w sharm jest mniejszy.. > > I jeszcze jedno - Albatros Palace nie należy do tego kompleksu i nie można z ni > ego korzystać w ramach all (z uwagi na najwyższy standard i najdroższą cenę), n > ależy tylko do tej samej sieci czyli Pickalbatros i jest połozony obok tego kom > pleksu.. Byłam w czerwcu w albatros palace i wszyscy goscie tych hoteli mogli korzystaść z kompleksu palace i na odwrót. Dostaje się opaske z napisem 'pickalbatros" a nie z nazwa konkretnego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_spike Re: problem w nazwie 22.10.11, 19:08 Byłam kilka razy w Albatros Palace i na opaskach nigdy nie było nazwy tego hotelu, pisało tylko Pickalbatros hotel & nile cruises. Nigdy goście pozostałych hoteli nie mogli korzystać z restauracji i barów Albatrosa Palace. Owszem, zdarzało się że przebywali na basenach lub na plaży ale jak ich ochrona zauważyła, to grzecznie wypraszała.. My, jako goście Palace mogliśmy się swobodnie poruszać ale tylko po Beachu ale nie mogliśmy również korzystać z barów i restauracji. Na teren pozostałych hoteli po drugiej stronie ulicy nie byliśmy wpuszczani.. nawet dzieciaki do aquaparki.. Nie wiem.. może od czerwca to się zmieniło.. Wcześniej nie było takiej mozliwości.. Wcześniej, zanim wybudowali Palace byłam też w Beachu i Aqua Blu i mogliśmy się poruszac po całym kompleksie tych hoteli, korzystać z barów itp. Posiłki jednak musieliśmy spożywać w hotelu, w którym byliśmy zakwaterowani. Dla tych, którzy korzystali z plaży był wyznaczony jeden bar przy Beachu. Tak było przynajmniej za naszych czasów. Znajomi byli wiosną w Albatrosie i wyproszono ich z wodnego placu zabaw przy Beachu, bo mają swój w Albatrosie.. Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: problem w nazwie 22.10.11, 19:33 Nie wiem jak było wcześniej, bo w albatros byłam pierwszy raz. W czerwcu było tak jak pisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_spike Re: problem w nazwie 22.10.11, 23:49 Z czystej ciekawości to sprawdzę, bo będę w Palace za 2 tygodnie.. Skoro mówisz, że można korzystać z całej infrastruktury tego kompleksu teraz, to tym lepiej.. zobaczymy jak gotują w Beachu z ciekawości, bo że w Palace doskonale to o tym już wiem..;-) Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: problem w nazwie 23.10.11, 00:31 alex_spike napisała: > Z czystej ciekawości to sprawdzę, bo będę w Palace za 2 tygodnie.. ja też :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_spike Re: problem w nazwie 23.10.11, 18:22 Ooo..;-) No to super.. Do zobaczenia w takim razie...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: problem w nazwie 24.10.11, 00:18 Sorki,ze sie wtrącę,ale to czysta bzdura z tym,że będąc gościem innych hoteli(no tych obok pickalbatrosow)można korzystać z restauracji Albatros Palace.to tak w skrocie..wiem wiem alex co napiszesz...:)ale jeszcze wcześnie..jeszcze ciut ciut zdążę:) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_spike Re: problem w nazwie 24.10.11, 23:18 Krzyś czyta... czyta... i nic nie rozumie...;-) Nie mówimy o gościach innych hoteli w pobliżu pickalbatrosów... tylko dokładnie o innych gościach hoteli tejże sieci, znajdujących się w pobliżu Albatros Palace czyli Beach Albatros, Albatros Garden, Aqua Blu i Aqua Vista..;-) I rozmawiamy sobie, czy goście tychże hoteli mogą korzystać z infrastruktury (restauracji, barów) hotelu Albatros Palace.. ;-) Niby jedna sieć ale standard zdecydowanie różny.. Koleżanka czy też kolega mówi, że mogą korzystać, czym jestem szczerze zdziwiona, bo skoro tak jest to po co płacić dużo większe pieniądze za Palace, skoro można mniejsze za jeden z pozostałych, a i tak siedzi się cały dzień w Palace, a do swojego właściwie można iść się tylko przespać...;-) Myślę, że wiele osób by się na to skusiło...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: problem w nazwie 25.10.11, 12:04 Ja nie napisałam, że można korzystać z restauracji wszystkich hoteli, bez wględu na to w którym jest się zakwaterowanym. Bo tego nie wiem. Chodzi mi to ,że nikt kto wszedł na kompleks palace i korzystał z basenów, plaży itp nie był wypraszany. Ja przebywając na terenie beach przy basenach czy u znajomych w garden też nie byłam wypraszana. Znajomi wchodzili wieczorami do holu palace i nikt przy wejsciu się nie czepaił.. Tak samo mnie jak wchodziłam do garden. Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: problem w nazwie 26.10.11, 12:15 Anitko-taki gupi to juz ja nie jestem:)Fakt,że w nawiasie miało być co innego...a napisalem jakoś bez sensu.Dobrze wiesz o co mi chodziło,ale wredus jestes:)A ten co pisal o tych mozliwosciach powinien zaznaczyć co rozumie dokładnie przez słowo-"korzystać" i nie byłoby tej pustej dyskusji.Bo,że mozna wejść i się tam kręcic to ok...ale to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_spike Re: problem w nazwie 26.10.11, 23:52 Że niby ja "wredus" jestem..? ;-)) Dobrze wiesz, że to nieprawda.. ja jestem przekochana...;-) I tak Cię uwielbiam ale nie wybaczę Ci tego, że jedziecie w innym terminie i się nie spotkamy.. Odpowiedz Link Zgłoś