Dodaj do ulubionych

fakultety Kair

03.11.11, 12:55
Czy w Kairze znacie lokalne biura podróży z polskim przewodnikiem?(Będę tylko w Kairze)
Obserwuj wątek
    • deoand Re: fakultety Kair 03.11.11, 13:59
      Czy są jakieś biura polskojęzyczne w samym Kairze to nie wiem ale podrzucę sposób w jaki Polacy zwiedzaja Kair po prostu wynajmują Taxi na jakiś czas i gościu ich wszedzie zawiezie -tylko cenę trzeba wytargować wcześniej .
      Kiedys na forum udało mi się wycisnąc z dwóch nicków tzn irhana i miriam co mozna zwiedzić jeszcze w Kairze oprócz Muzeum Starozytnosci Piramid i Alabastrowego Meczetu -Okazuje sie , że mozna więc trzeba odnaleźć te dwa nicki w wyczukiwarce a było to jakos w wakacje i poczytać
      pozdrawiam
      • patka.ben Re: fakultety Kair 03.11.11, 14:02
        Dzięki za pomoc..tak też zrobię :)
        • miriam_73 Re: fakultety Kair 03.11.11, 15:30
          Voila:
          forum.gazeta.pl/forum/w,622,118604285,120136478,Re_Kair.html
          zdjęcia w linku w podpisie.

Szkoda sobie zawracać głowę przewodnikami, uzbrój się w przewodnik książkowy (ja korzystałam z Lonely Planet), plus metro i taksówka.
          • irhana Re: fakultety Kair 03.11.11, 22:08
            Do relacji Miriam ciężko coś dodać, no chyba że nową atrakcję turystyczną Plac Tahrir w piątkowe południe ;)

A tak serio , nie wiem ile dni będziesz, ale jeśli starczy Ci czasu to odwiedź okolice Kairu: Sakarrę, Dahszur, Memfis. Można wynająć taxi i pojechac tam na cały dzień.
            Bardzo pomocna przy poruszaniu się jest mapa Kairu, nas kilka razy ratowała jak sympatyczny Pan z taxi znał tylko swój rodzimy język, pokazywanie paluszkiem na mapie gdzie chcemy się dostać zawsze było w 100% skuteczne. Co do przewodników ja lubię polski przewodnik wydawnictwa Bezdroża "Oazy w cieniu Piramid" , lekki, czarno-biały, z wieloma przydatnymi informacjami i mapami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka