Dodaj do ulubionych

Zapytanie o wize

11.11.11, 19:15
Witam serdecznie.
Mam takie pytanko do bywalcow-czy ktos z Panstwa orientuje sie czy udajac sie do Ras Mohammed Park bede potrzebowala wizy?Pytam bo zdania sa podzielone,Kilka z dni temu wrocilam z Sharm,za kilka tygodni lece znowu "Grzeczny Pan" na lotnisku powiedzial ze musze wykupic wize ale Pan organizujacy wycieczki fakultatywne mial odrebne zdanie i stwierdzil ze wiza do Ras Mohammet Park nie jest w ogole potrzebna!Moze ktos z Panstwa ma wiarygodne informacje?!
Dziekuje uprzejmie i pozdrawiam serdecznie :-)
Obserwuj wątek
    • deoand Re: Zapytanie o wize 11.11.11, 19:51
      Jeżeli chcesz tam się dostać lądem to potrzebna jest wiza jeśli woda to nie . Tak przynajmniej było przed rewolucją !
      • mo-faya Re: Zapytanie o wize 11.11.11, 21:08
        Na Ras Mohamed płynęłam statkiem pół roku temu, w maju b.r. Nie miałam wizy (a nawet paszportu, który leżał sobie bezpiecznie w sejfie w pokoju hotelowym) i nikt jej nie sprawdzał.
        • beti22 Re: Zapytanie o wize 12.11.11, 00:18
          Ja byłam w sierpniu bez wizy ,paszport sprawdzali ,ale chyba tylko jako formalność :)) pozdr.
          • dana_n Re: Zapytanie o wize 12.11.11, 01:35
            W zasadzie odpowiedź już padła... potwierdzam tylko, że jeżeli chcesz pojechać do Parku Ras Mohamed autobusem, to musisz wykupić na lotnisku wizę za 15$, natomiast jeżeli wybierzesz się tam statkiem/ wtedy nie schodzisz na ląd/, to wystarczy Sinai only. Na pewno.
            • neta439 Re: Zapytanie o wize 12.11.11, 10:35
              Dziekuje pieknie Wszystkim za odpowiedzi!!!!!!!!!!!
              Pozdrawiam serdecznie.
              • anjolka77 Re: Zapytanie o wize 28.11.11, 19:02
                Dokładnie tak, drogą morską nie potrzebujesz, drogą lądową jak najbardziej. Ale mimo tego, że statkiem nie potrzebujesz to jednak paszport polecam mieć. Zawsze może się przydać, to podstawowy dokument, który trzeba przy sobie mieć. Ja miałam go przez cały pobyt przy każdej wycieczce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka