Dodaj do ulubionych

Nurkowanie

IP: *.devs.futuro.pl 01.06.04, 13:47
Prosze pilnie o pomoc!! Jedziemy do Egipty i bardzo chcemy ponurkować. Czy w
Hurgadzie można to zrealizowac( mam na mysli rafy koralowe i plywanie w
lawicach), jesli tak to czy mozecie polecic jakis super hotel?
Obserwuj wątek
    • Gość: wbn Re: Nurkowanie IP: 217.168.134.* 01.06.04, 14:54
      hallo, wlasnie w sobote wrocilem z hurghardy, bylo bardzo super, głównie z
      powodu nurkowania. Mieszkałem w hotelu Sultan Bitch :), było super. W hotelu
      przy plaży jest klub nurkowy który nazywa się "glossar" i jest to klub z
      licencją PADI. Nurkowanie za jeden dzien kosztuje 40$ w tym dowóz do łodzi z
      hotelu sulatn, łódz i dwa nurkowania oraz szwedzki stół, napoje nie są w cenie,
      wyjazd rano o 8.15, lódz wypływa o 9 i o 15 rusza do portu z drugiego miejsca
      nurkowego i około 16.00 jestescie na nabrzerzu przy hotelu sindbad costam
      resort. Jeśli macie patent to super bo łódz ma zawsze co najmniej jedną grupę
      nurków do której będziecie mogli się podłączyć, a jeżeli nie to możecie zrobić
      kurs cena około 270$ za OWD w tym egzamin, polski instruktor (Zajebisty). Jeśłi
      nie macie kursu i nie macie ochoty go robić na tych wakacjach (polecam gorąco
      robić jednak) to snoorkowanie to chyba! 15$ a nurkowanie takie z typem co za
      raczke to 50$. Gorąco polecam ten klub i hotel, rozmawiałem z ludzmi z innych
      hoteli co to tez nurkowali z innymi klubami i nie byli zadowoleni.

pozdrowienia jak cos to piszcie
      • Gość: Aga Re: Nurkowanie IP: *.devs.futuro.pl 02.06.04, 09:49
        Mam jeszcze kilka pytanek:) Jeśli chodzi o hotel -ma swoją plażę? Lepiej jest
        brać opcje all inclusive, czy HB? a co do nurkowania - widac tam te wszystkie
        kolorowe rybki i koralowce? Generalnie nie wiem jak zadać pytanie...czy jest
        tam tak "bajkowo" i "malowniczo" ? Dzięki za ospowiedź i czekam na następną :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka