Dodaj do ulubionych

płatności kartą

14.01.12, 18:42
Witam,
Lecimy do Sharm już w przyszłym tygodniu z Alfastarem
do hotelu Regency Plaza Resort Aquapark& Spa. Czy za wycieczki fakultatywne oferowane przez operatora można płacić kartą czy tylko USD bo pani z Alfastaru jakoś nie może się jednoznacznie wypowiedzieć. Wygodniej byłoby mi kartą ale z jakiegoś powodu pani z Alfastaru delikatnie dawała do zrozumienia, że preferują raczej w USD.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: płatności kartą 14.01.12, 18:52
      przyjeżdża rezydent, wypełnia ręcznie druczek na fakultety i inkasuje gotówkę w USD.
      zawsze.
      nie widziałam nigdy rezydenta który by nosił ze sobą terminal do kart płatniczych..

ale możesz w hotelu wypłacić ichniejsze szelesty z bankomatu i w hotelowym kantorze wymienić na dolary.
      o ile i bankomat i kantor w hotelu są.
      • white_swan Re: płatności kartą 14.01.12, 19:03
        W tui można, ale tylko karta wypukła, żeby można było przekalkować numery.
        • warmianka35 Re: płatności kartą 15.01.12, 14:35
          Ja byłam w zeszłym roku w ferie zimowe z Alfą. I jest tak jak już ktoś napisał. Rezydent za wycieczki inkasuje pieniądze (oczywiście dolary). W tym roku latem byłam w Egipcie z Triadą i też płaciłam za wycieczki gotówką. A więc raczej bezpiecznie jest mieć przy sobie pieniądze. Z tego co zauważyłam to nie we wszystkich hotelach, szczególnie tych niższej rangi są bankomaty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka