Dodaj do ulubionych

Napad w Naama Bay

08.02.12, 15:38

Info z ostaniej chwili .Ok godz. 12 był napad na kantor w Naama Bay.
Zginęło 4 turystów z Rosji i egipski policjant.Nama Bay zamkniete dla turystów.Skoro są napady przy takich środkach bezpieczeństwa jakie widziałem przedwczoraj ,to już nie są żarty.Dobrze że dziś wyjeżdżam z Egiptu
Obserwuj wątek
    • deoand Re: Napad w Naama Bay 08.02.12, 15:52
      Przykre ale prawdziwe - ludzie zawsze fundują sobie gorszych bandytów niz byli poprzednicy - Mubarak trzymał porządek i wszystko było w miarę uporządkowane ... Teraz Mubaraka nie ma nawet chcą go powiesić a zaraz sami normalni egipcjanie będą powieszeni przez hołotę wszelakiego rodzaju
      • doiwony12 Re: Napad w Naama Bay 08.02.12, 17:52
        Toż to horror jakiś.Czy to aby nie jakieś celowe działanie .Może ekstremiści maczają w tym palce.Bo po co zabijać turystów.Coś mi tu śmierdzi
    • matanzas Re: Napad w Naama Bay 08.02.12, 20:15
      Może jakiś link do tej wiadomości ? bo jakoś cicho o tym w mediach........
      • kleofas-gabka Link? Prosze... 08.02.12, 20:48
        Police thwart bank robbery in Sharm El-Sheikh
        Security forces foil yet another attempted armed robbery at Credit Agricole branch in Sharm El-Sheikh's upscale Naema Bay area.

Ahram Online, Wednesday 8 Feb 2012
        english.ahram.org.eg/NewsContent/3/12/34021/Business/Economy/Police-thwart-bank-robbery-in-Sharm-ElSheikh.aspx
        Niedawno podlozono bombe w Marriottcie w Naama Bay, ale ten news nie byl publikowany (info poszlo tylko wsrod lokalnych). W Sharm jest duzo Egipcjan z dziecmi, gdyz trwaja ferie i kazdy akt terroru moze wywolac panike wsrod turystow wiec nic sie nie naglasnia...
    • pawciolkr Re: Napad w Naama Bay 08.02.12, 20:16
      Niestety to efekt wszystkich rewolucji. Dopuki tyran trzymał za "mordę" to był porządek a po jego upadku robi się burdel. tak było w dawnej jugosławi i po śmierci J. Bros -Tito, w Iraku i Afganistanie, Rumunii i Polsce także. Niestety to źle wróży porspektywom turystyki w Egipcie. Kto pojedzie by siedzieć tylko w hotelu? A swoją drogą hotele nadal są dobrze strzeżone bo slyszałem różne opinie? jeśli nie ukształtuje się silny rząd to bedzie coraz gorzej, tylko czy ludzie którzy po0czuli bezkarnośc i samowolę pozwolą na działania silnego rządu i zaprowadzenie porządku. człowiek kocha anarchię , szczególnie jeśli sam ją wprowadza. szkoda by było utracic Egipt jako cudowne i klimatyczne miejsce z cudownymi ludźmi.
      • mob-os Re: Napad w Naama Bay 08.02.12, 20:28
        Też wydaje się dziwne że nie ma info w prasie .Może koś trafi to niech poda więcej info.
        • dana_n Re: Napad w Naama Bay 08.02.12, 21:13
          Proszę bardzo.
          Napad czterech uzbrojonych mężczyzn nie na kantor, tylko na Credit Agricole Bank został udaremniony przez jednego policjanta, Ahmeda Fawzy, który jest ranny, został dwukrotnie postrzelony w nogi. Rzecz się działa w Sunshine Resort, w Naama Bay gdzie jest zlokalizowany bank, a strzały zwróciły uwagę hotelowych gości, być może czterech..i być może Rosjan... ;-). Nikt poza tym nie ucierpiał, policja wzmocniła ochronę w Naama Bay obiecuje złapać sprawców..
          Tyle według arabskiej prasy.
        • mamma-mia66 Re: Napad w Naama Bay 08.02.12, 21:15
          Nie straszcie wylatuję z piątek z córką :(
        • jackylu Re: Napad w Naama Bay 08.02.12, 22:21
          Nie dziwcie sie ze nie ma informacji ,to tematy tabu ,oficjalnie wszystko jest ok, jakiś tam incydent ,Naama działa normalnie i tej wersji trzeba sie trzymać.Byłem w El Mercato trzy godziny temu ,dawno nie widzalem tyle wojska , czekamy na transfer na lotnisko , na razie opóźnienie dwie godziny .
          • cairo7 Re: Napad w Naama Bay 08.02.12, 22:32
            Ano tak to z newsami jest...albą są albo trzeba je tworzyc albo trzeba je chować...prawo popytu i podazy...ja u nas na każdym kanale slyszę o-zaginionej,porwanej,zmarłej lub zabitej Madzi...i chu...mnie strzela-bo jest tyle ważnych rzeczy na świecie...a tu jeden bełkot...ehhh.
            Idąc tym tokiem myslenia-nasze media nie są zaiteresowane wywlekaniem napadów w Egipcie...biznes turystyczny się ogłasza tu i tam..więc nie wolno robić kupy do swojego gniazda.Po mojemu będzie gorzej...w sensie,że w Egipcie....to juz nie te czasy co kiedyś.....i to se ne wrati:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka