egipt65 13.03.12, 22:11 Mam pytanie do bywalców hotelu Iberotel Aquamarine. Na prezentowanych zdjęciach i mapach w necie nie widać pomostu nad morzem. Czy można korzystać z pomostu hotelu obok, czy są z tym jakieś problemy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_p45 Re: Iberotel Aquamarine 14.03.12, 06:12 Hotel po prawej stronie ma pomost w remoncie. Nie wiem jak z lewej. Odpowiedz Link Zgłoś
eg1504 Re: Iberotel Aquamarine 14.03.12, 08:28 W Iberotel Aquamqrine nie ma pomostu. Jest tylko przy Titanicu. Byliśmy w styczniu, nie korzystaliśmy bo był w remoncie. Wydaje mi się że można z niego korzystać będąc w Iberotelu ( sprawdzę w maju). Jest swobodne przejście plażą a przy wejściu na pomost opasek raczej nie sprawdzają Odpowiedz Link Zgłoś
45s11 Re: Iberotel Aquamarine 14.03.12, 10:26 Niestety sprawdzają i obcych nie wpuszczają . Można ale tylko za opłatą 5$. Odpowiedz Link Zgłoś
this_is_it Re: Iberotel Aquamarine 14.03.12, 17:44 Idąc plażą nie możesz, bo na teren titatnica nie wpusci cie ochroniarz. Ale wystarczy, że wejdziesz do morza ;) Morze nie jest podzielone na część aquamarine i titanica. Spokojnie dojdziesz płycinzą do pomostu i wejdziesz po drabince. Odpowiedz Link Zgłoś
egipt65 Re: Iberotel Aquamarine 14.03.12, 21:51 Dzięki wszystkim za podpowiedzi, na pewno przydadzą się na miejscu. Mam jeszcze jedno pytanie. Jaka jest rafa przy Tytanicu, chodzi mi o to czy jest co podziwiać czy może ludziska zadeptali ją. Odpowiedz Link Zgłoś
this_is_it Re: Iberotel Aquamarine 14.03.12, 22:29 W hurgadzie nie ma w zasadzie co podziwiać. Rafy są poniszczone, przy hotelach wogóle rafy są szczątkowe. Przy titanicu tak samo. Jest kolorowo, ale dla tych co byli w sharm, nie mowiąc już o marsa alam, to jest nic ... Odpowiedz Link Zgłoś
shily Re: Iberotel Aquamarine 15.03.12, 09:18 czy ktoś będąc w Iberotel Aquamarine może polecić ew. numeracje pokoi które będą blisko basenów?? Odpowiedz Link Zgłoś
this_is_it Re: Iberotel Aquamarine 15.03.12, 17:48 Jest tyle basenów, że w której czesci byś nie mieszkała /mieszkał, do basenów bedzie blisko. Na parterze, w jednym z budynkow jest bezposrednie wejscie do wąskiego, prywatnego baseniku. Może nawet w dwóch nie pamiętam, ale jadę tam za tydzień to sobie przypomne :) Inną sprawą jest odległośc do restauracji i plaży. Im bliżej plazy tym dalej od restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
bilobil19 Re: Iberotel Aquamarine 25.03.12, 17:40 this_is_it - możesz napisac po powrocie troszkę szczególów odnośnie hotelu ? Wybieram się do niego w sierpniu. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
this_is_it Re: Iberotel Aquamarine 31.03.12, 22:22 Nic się nie zmieniło od listopada, oprócz tego , że animatorzy przenieśli się w inne miejsce, i doszła jeszcze jedna polka :) W ciągu dnia bogaty program animacyjny, siatkówka, piłka wodna, gimnastyka poranna, aqua aerobic, koło 18 cwiczenia aerobowe. O 21 godzinne występy. A w barze przy restauracji muzyka na żywo. Nadal są dwie restauracje, bar na plaży, i 2 bary przy basenach. Teren duży, czysty i zadbany. Pokoje codzienne sprzątane, czajnik elektryczny, herbata, kawa. Mini barek płatny czasami gosci spotyka niemiła niespodzianka, i jest wystawiany rachunek nawet jeżeli się z niego nie korzystało. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Kort w cenie. Przy hotelu są sklepy, ale oczywiscie droższe. Jakieś 15 minut dalej, jest cleopatra bazar, havana club, mini market. Po drodze też są sklepy, ale cleopatra ma stałe ceny. Ktoś tutaj płacił za taxi 5 $ , co jest dla mnie nieporozumieniem, za dolara spokojnie tam zawiozą. Nawet w sezonie, ale umiejętność targowania ma znaczenie. Zresztą to nie jest męczący spacer. W hotelu na szczescie jest mało rosjan, większość stanowią goście ze skandynawii i z polski. Odpowiedz Link Zgłoś
egipt65 Re: Iberotel Aquamarine 01.04.12, 22:14 this_is_it- napisz proszę czy w Cleopatara Bazar jest sklep z artykułami spożywczymi. Odpowiedz Link Zgłoś
this_is_it Re: Iberotel Aquamarine 02.04.12, 00:20 egipt65 napisał: > this_is_it- napisz proszę czy w Cleopatara Bazar jest sklep z artykułami spożyw > czymi. Przecierz napisałam, że obok jest mini market , bardzo dobrze zaopatrzony ;) w cleopatrze nie ma artykułów spożywczych . Niedaleko jest też senzo, a tam już masz spożywczy jak real :) Można płacić tylko funtami. senzo to taka nasza galeria handlowa. Taxi możesz podjechać. Sklep jest też w hotelu, na plaży i obok hotelu. Ceny oczywiscie wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
po_prostu_mama Re: Iberotel Aquamarine 26.05.12, 16:20 Witam, czy jest w hotelu bankomat? Odpowiedz Link Zgłoś
mdmix Re: Iberotel Aquamarine 14.06.12, 14:26 Też wybieramy sie w sierpniu, od 3, dwie rodziny (2+2). Do zobaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
egipt65 Re: Iberotel Aquamarine 21.03.12, 21:53 Czy w okolicy hotelu można zrobić zakupy drobiazgów nie targując się. Chodzi mi o centrum handlowe, ewentualnie sklep z ustalonymi cenami. Nie lubię bo nie umiem się targować :). Jestem również ciekawy czy w restauracjach, kawiarniach poza hotelem też praktykuje się targowanie cen. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko55555 Re: Iberotel Aquamarine 21.03.12, 22:56 Nie byłam w tym hotelu,ale jesli dobrze kojarze to niedaleko jest centrum handlowe (nazwy nie pamietam ) . Równiez możesz podjechać do Hurghady do centrum Kleopatra lub Metro tam masz stałe ceny (obok hotelu Sea Gull) Odpowiedz Link Zgłoś
optio11 Re: Iberotel Aquamarine 22.03.12, 09:21 Stale ceny...dobre, tam nawet w aptekach nie ma stalych cen:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
damian2323 Re: Iberotel Aquamarine 25.03.12, 23:41 stałe ceny - tam też w sklepach mają stałe ceny nie tylko w aptekach! Odpowiedz Link Zgłoś
45s11 Re: Iberotel Aquamarine 26.03.12, 08:41 Sklepikarze /na razie jest ich kilku w Hurghadzie/posłuchali turystów naklejając metki na towary i nie żałują bo mają większy obrót. Pozostali nie mogą tego zrozumieć ,tłumaczą targowanie się tysiącletnimi tradycjami i ocenianiem turystów z wyglądu i portfela. W rejonie Aquamarine -ja byłem w Dana Beach- jest na przeciwko duży kompleks handlowy. Tam można znależć taki sklep z cenami na towarach. Mnie udało się mimo to wytargować jeszcze 20% , gdy powiedziałem ,że u kolegi 100 metrów dalej jest niższa cena !!!!!!!!!!! Fakt ,że kupiliśmy pamiątki na kwotę 50$.... Odpowiedz Link Zgłoś
awonka1 Re: Iberotel Aquamarine 28.03.12, 08:14 Po wyjściu z hotelu 20 minut spacerkiem w prawą stronę znajduje się centrum handlowe KLEOPATRA ze stałymi cenami i miłą nienahalną obsługą (taxi 5-8 dolarów). Proponuję nie robić zakupów w sklepikach przy TITANICU - hotel obok AQUAMARINE po lewej - ceny kosmiczne. Jeśli chodzi o hotel - SUPER . Odpowiedz Link Zgłoś
egipt65 Re: Iberotel Aquamarine 28.03.12, 22:50 Może pamiętasz jakieś przykładowe ceny z Centrum Kleopatra. Odpowiedz Link Zgłoś
awonka1 Re: Iberotel Aquamarine 29.03.12, 08:12 A co dokładnie cię interesuje? Tam jest przysłowiowe mydło i powidło czyli papirusy , figurki wszelkiej maści i wielkości , ciuszki , zabawki , na piętrze biżuteria. Naprawdę można coś wybrać na pamiątkę. Odpowiedz Link Zgłoś
shily Re: Iberotel Aquamarine 29.03.12, 10:36 awonka1 podasz mi mejla? chciałabym zadać Ci pare pytań :) Odpowiedz Link Zgłoś
elbarto Re: Iberotel Aquamarine 31.03.12, 15:58 > Po wyjściu z hotelu 20 minut spacerkiem w prawą stronę znajduje się centrum han > dlowe KLEOPATRA ze stałymi cenami i miłą nienahalną obsługą (taxi 5-8 dolarów). Hmmmmmm, za 5 dolarów taxi dowiezie Cię z tego hotelu do najstarszej cześci Hurghady - Dahar - wróciłem 30.03.2012 i tyle płaciłem za kurs, a jest to odległość około 20 km. Do centrum handlowego Senzo Mall (2-3 km) płaciłem 2 dolary, a kurs w 2 strony, z oczekiwaniem taksówkarza pod centrum, gdy robiłem zakupy kosztował 5 dolarów. Cleopatra Bazar, o którym piszesz jest na tyle blisko (około 1 km), ze za 1 dolara dojedziesz tam bez problemu, zaś za 2 dolary taksówkarz uzna to za swój super biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
awonka1 Re: Iberotel Aquamarine 31.03.12, 16:20 Być może poza sezonem są tak niskie ceny , gratuluję. Ja odpowiadam z własnego doświadczenia ile mnie kosztowała taka usługa , a skoro jak wiemy stałych cen na taxi próżno w Egipcie szukać ty zapłaciłeś 2 a ja 5 dolarów . Odpowiedz Link Zgłoś
damian2323 Re: Iberotel Aquamarine 09.04.12, 00:16 czy ktoś może wie ile kosztuje wynajęcie łóżka plażowego przy morzu? wysłałem emaila do hotelu i do ich " przedstawicielstwa" w Łodzi ale żadnej odpowiedzi! czyżby to była aż tak wielka tajemnica handlowa? Odpowiedz Link Zgłoś
elbarto Re: Iberotel Aquamarine 09.04.12, 00:58 O ile pamiętam to 15 euro, ale nie wydaje mi się to frajdą ze względu na brak morza - woda kilkanaście cm, gdy jest przypływ, a gdy jest odpływ, to do wody musisz iść ze 400 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
damian2323 Re: Iberotel Aquamarine 10.04.12, 20:39 dzięki za info! wiem jaka jest sytuacja z morzem, bo doczytałem na tym i innych forach. fajnie te łóżka wyglądają i można sobie poleżec i popatrzec np. na zachód słońca...... Odpowiedz Link Zgłoś
hanka_1974 Re: Iberotel Aquamarine 21.05.12, 09:13 Ja też mam pytanie odnośnie tego hotelu a właściwie plaży. Jak to wygląda teraz? Czy ktoś się orientuje? Czy te kilkanaście cm wody to takie błoto, wystająca z wody roślinność i ogólny syf, czy ładna, czysta woda po kostki po prostu? Da się znieść? Hotel kusi, ale kąpiel w morzu też chciałabym zaliczyć, a wchodzenie do morza przez bagienko średnio mi się widzi :) Dzięki! :) Odpowiedz Link Zgłoś
this_is_it Re: Iberotel Aquamarine 21.05.12, 09:43 Ponad 500 m to płycizna, a dalej morze. Bagna nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kminki7 Re: Iberotel Aquamarine 21.05.12, 11:59 W hotelu byliśmy w zeszłym roku 2 tygodnie i były to naprawdę rewelacyjne wakacje hotel super pod każdym względem... polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
shily Re: Iberotel Aquamarine 23.05.12, 08:22 cieszą mnie te pozytywne opinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
markar72 Re: Iberotel Aquamarine 25.05.12, 18:03 mnie tam nie powalił na kolana wszędzie kolejki ,stołówka jak w PRL do albatros palace się nie umywa a plaża to porażka Odpowiedz Link Zgłoś
myszka37-38 Re: Iberotel Aquamarine 27.05.12, 12:20 Popieram w 100% wypowiedż markar72...na mnie też ten hotel nie zrobił pozytywnego wrażenia,będąc w hotelach z tej samej sieci w Makadi oraz w Szarm wiedziałam czego można się spodziewać...cena przerasta jakość...nie polecam.Te wszystkie opinie och i ach to zazwyczaj piszą ludzie,którzy są pierwszy raz w Egipcie i porównują wczasy do tych nad polskim Bałtykiem.W tej chwili 80% to Polacy w tym hotelu a Polaków traktuje się trochę inaczej niż Niemców,kto był w Egipcie to wie...Ten hotel był dobry,ale dwa lata temu... Odpowiedz Link Zgłoś
this_is_it Re: Iberotel Aquamarine 27.05.12, 15:19 myszka37-38 napisała: > Popieram w 100% wypowiedż markar72...na mnie też ten hotel nie zrobił pozytywne > go wrażenia,będąc w hotelach z tej samej sieci w Makadi oraz w Szarm wiedziałam > czego można się spodziewać...cena przerasta jakość...nie polecam.Te wszystkie > opinie och i ach to zazwyczaj piszą ludzie,którzy są pierwszy raz w Egipcie i p > orównują wczasy do tych nad polskim Bałtykiem.W tej chwili 80% to Polacy w tym > hotelu a Polaków traktuje się trochę inaczej niż Niemców,kto był w Egipcie to w > ie...Ten hotel był dobry,ale dwa lata temu... W aquamarine byłam dwukrotnie. Podczas 4 i 6 pobytu w egipcie. Nigdy nie czulam sie inaczej traktowana, ale ja nie zgrywam wielkiego 'paniska' tak jak większość polaków. Nie wkładałam $ w paszport i nie dostawałam gorszego pokoju. Zresztą nigdy nie wkładam. Hotel cały czas zadbany, czysty. Duży teren. Jedynie jedzenie jest dla mnie monotonne, ale smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mdmix Re: Iberotel Aquamarine 14.06.12, 15:03 > W aquamarine byłam dwukrotnie. Podczas 4 i 6 pobytu w egipcie. Nigdy nie czulam > sie inaczej traktowana, ale ja nie zgrywam wielkiego 'paniska' tak jak większo > ść polaków. > Nie wkładałam $ w paszport i nie dostawałam gorszego pokoju. Zresztą nigdy nie > wkładam. > Hotel cały czas zadbany, czysty. Duży teren. Jedynie jedzenie jest dla mnie mon > otonne, ale smaczne. Popieram w 100% , nasi kochani rodacy jadą na wczasy do Egiptu all i zachowuja sie jak chamy, pija niemalze do upadłego... (nie wszyscy na szczęście) . A potem sie dziwią, ze ich źle traktują. Jak sami po pijaku nie szanuja obsługi .... Wystarczy kulturalnie się zachowywać, nie zrzucać komus ręczników z leżaków, nie wrzeszczeć na całe gardło i nie pić hektolitrów alkoholu.... A wszystko będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
damian2323 Re: Iberotel Aquamarine 15.06.12, 20:08 pytanie z innej beczki dla turystów, którzy wybierają się do tego hotelu lub już wrócili: czy w hotelowej TV jest program w którym transmitują wyścigi Formuły1? z góry dzięki za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
mdmix Re: Iberotel Aquamarine 16.06.12, 10:27 A w jakim terminie terminie jedziesz damian2323?? Też nalezymy do fanów tego sportu :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mdmix Re: Iberotel Aquamarine 18.06.12, 07:56 My w sierpniu wiec po powrocie napiszę Tobie czy jest jakis odpowiedni kanał :))) Choć w tym roku w sierpniu nie ma zadnego wyścigu. Pzdr. damian2323 napisał: > 21.09 do 05.10 Odpowiedz Link Zgłoś
inesespaniol Re: Iberotel Aquamarine 29.06.12, 11:38 Z czystym sumieniem wszystkim polecam ten hotel, każdy znajdzie tam coś dla siebie! Pozdrawiam a poniżej opis hotelu i nasze wrażenia udanyurlop.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
saderan0 Re: Iberotel Aquamarine 01.07.12, 09:12 napisałem w komentarzu na Twoim blogu pytanie :) odpowiedz jak znajdziesz chwilę :) dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Iberotel Aquamarine 12.07.12, 13:30 mam pytanie do tych co byli niedawno w tym hotelu: ze zdjęć nie jestem w stanie wyczuć: - jak tam zjeżdżalnie: jedna jest przy plaży taka wielka, 8 latka może zjechać? - na niektórych zdjęciach są takie małe www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/images/1/1160047933.jpg -po prawej, to jest zdjecie z tego hotelu i to też tak bardziej przy plaży? - podobno jest druga taka duża, ale chyba na pcozątku hotelu, najdalej od plaży. czy tak? - czyli najlepszy pokój to tak mniej więcej pośrodku hotelu? blisko wszędzie - czy plaża rzeczywiście taka, że pół kilometra trzeba iść, żeby mieć wodę do kolan? - czy pokoje na parterze mają bajerki? bo na niektórych zdjęciach są: www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Iberotel+AquaMarine+Resort-ch_ub-hid_186421.html?action=detail&mediaId=1162256361&mediaOrder=4 - to jest zamykane? a na niektórych nie ma w ogóle (tu chyba nie am www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Iberotel+AquaMarine+Resort-ch_ub-hid_186421.html?action=detail&mediaId=1161242429&mediaOrder=4)? mam 2latka i nie chce się bać, że mi ucieknie (a taki jest). - jak wygląda pokój 2 os. z 2 dostawkami? bardzo ciasno? - czy w pokojach jest prysznic www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Iberotel+AquaMarine+Resort-ch_ub-hid_186421.html?action=detail&mediaId=1161730009&mediaOrder=4 ? bo na niektórych zdjęciach jest wanna? www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Iberotel+AquaMarine+Resort-ch_ub-hid_186421.html?action=detail&mediaId=1161049125&mediaOrder=4 Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: Iberotel Aquamarine 12.07.12, 15:16 ---jak tam zjeżdżalnie: jedna jest przy plaży taka wielka, 8 latka może zjechać? Jedna jest przy plaży, a druga w części blumarine, z której też można korzystać. na niektórych zdjęciach są takie małe www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/ > images/1/1160047933.jpg -po prawej, to jest zdjecie z tego hotelu i to też tak > bardziej przy plaży? Linki nie działają, więc nie wiem o co konkretnie chodzi. Ale na basenie, przy plaży są małe zjeżdżalnie, i takie same w części bluemarine. - czy plaża rzeczywiście taka, że pół kilometra trzeba iść, żeby mieć wodę do k > olan? Tak. - Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Iberotel Aquamarine 13.07.12, 09:10 jeszcze raz wkleje link, czy takie małe zjeżdżalnie są na basenie przy plaży: zjezdzalnia Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Iberotel Aquamarine 13.07.12, 09:12 co do plaży, to mówisz, że porażka aż taka? nie da się iść w lewo lub prawo, żeby było lepiej? a da się iść te pół kilometra bez butów choć? Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Iberotel Aquamarine 13.07.12, 09:13 no i jeszcze pytanie: w której części najlepiej wziąć pokój rodzinny? to pół kilometra przejścia na plaży do wody to tyle co przejście całego hotelu od plaży do recepcji? ta część bluemarine gdzie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
inesespaniol Re: Iberotel Aquamarine 13.07.12, 10:24 zjeżdżalnie raczej nie są dla 8 latka, chyba że dwuosobowy ponton dla zjazdu z rodzicem. Barierki są faktycznie w pokojach do których jest przynależny basen. Ja polceam pokój w okolicy basenów, co do plaży to niestety faktycznie tak jest i skoro lubisz leniuchować na plaży to raczej nie polecam, w pokojach jest oczywiście prysznic Może rozważ jeszcze inny hotel np kompleks hoteli jasmin village, allibaba i alladyn zapraszam na mojego bloga gdzie jest opisany iberotel a za kilka dni wrzucę opis i foty z pozostałych hoteli www.udanyurlop.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Iberotel Aquamarine 13.07.12, 10:43 byłam w AliBabie i nie chcę tam jechać. w iberotalu widzę, że przy plaży jest też basen z mniejszymi zjeżdżalniami [url=http://www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/images/1/1161049229.jpg]zjezdzalnia1[/url] [url=http://www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/images/1/1160047933.jpg]http://www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/images/1/1160047933.jpg[/url] - tu po prawej czy tak nie jest? martwi mnie ta plaża...:( Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Iberotel Aquamarine 13.07.12, 10:45 jeszcze raz...bo się linki źle wkleiły byłam w AliBabie i nie chcę tam jechać. w iberotalu widzę, że przy plaży jest też basen z mniejszymi zjeżdżalniami zjezdzalnia z gory widok - tu po prawej czy tak nie jest? martwi mnie ta plaża...:( Odpowiedz Link Zgłoś
inesespaniol Re: Iberotel Aquamarine 13.07.12, 10:55 te mały zjeżdżalnie to są raczej dla maluchów 3-5 letnich a ten aqua przy plaży to raczej dla starszych dzieciaków, przynajmniej w mojej ocenie. Proszę dobie jeszcze zobaczyć tytanic, który jest sąsiadem iberotelu bo też znajomi sobie bardzo chwalą Odpowiedz Link Zgłoś
miska2311 Re: Iberotel Aquamarine 13.07.12, 11:08 Mój syn 7 letni zjeżdżał bez problemu na kilku zjeżdżalniach sam, a te małe zjeżdżalnie są zdecydowanie dla młodszych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Iberotel Aquamarine 13.07.12, 11:13 no tak...jade z 2 dzieci: 2 i 8 lat i chciałabym, żeby była zdjeżdżalnia i dla malucha i dla większej. czy ta plaża rzeczywiście jest taka faalna? nie da się, żeby dziecko nawet w kółku trochę popływało? ile trzeba iść? tyle co przejście od plaży do recepcji? bo te orkeślenia w necie, że kilometr, że 300m...mozna oszaleć:( Odpowiedz Link Zgłoś
inesespaniol Re: Iberotel Aquamarine 13.07.12, 11:18 wiesz to zależy od prądów morskich, były dni że faktycznie trzeba było iśc ok. godziny i niestety w obuwiu ochronnym bo dno jest kiepskie, więc zarówno komentarze 300 m jak i km są uzasadnione. Jadąc do tego hotelu trzeba się raczej nastawiać na baseny a nie plażę Odpowiedz Link Zgłoś
inesespaniol Re: Iberotel Aquamarine 13.07.12, 11:11 niestety ochrona hotelu nie pozwala korzystać z pomostu sąsiedniego hotelu ale ... wiadomo jak to w egipcie "zawsze można się dogadać trzeba tylko chcieć" www.udanyurlop.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
muniai Re: Iberotel Aquamarine 13.07.12, 15:25 Z jakim biurem podrozy najlepeij do Iberotel ? wybieram się w listopadzie i nie wiem jaka oferte wybrac. Słyszałam, że Rainbow Tours odwołuje wycieczki. Poleci ktoś jakies biuro? Odpowiedz Link Zgłoś
strasbourg Re: Iberotel Aquamarine 13.07.12, 15:40 Ja lecę z Wezyra, ma dogodne godziny wylotów 6,00 rano i 21 powrót, czyli nic się z dnia nie traci. Też się martwię o tą plaże, no ale zobaczymy, ale w sumie bardziej martwią mnie te upały, jak tam wytrzymać z małym dzieckiem przy 40 st. Odpowiedz Link Zgłoś
inesespaniol Re: Iberotel Aquamarine 13.07.12, 18:56 ja polecam sun fun najlepszy rezydent dobrze traktują w hotelu urlopowiczów suna polecam moje wrażenia udanyurlop.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
aniabi Re: Iberotel Aquamarine 15.07.12, 11:50 Byłam w Iberotelu 24.06.-08.07.2012. Hotel bardzo fajny i każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa bardzo miła. Zjeżdżalnie dwie, jedna duża przy plaży a druga w Blue Marine z której można korzystać. Jedzenie dobre, ale w drugim tygodniu może być już monotonne. Jedyny minus jaki spotkałam - w drugim tygodniu mojego pobytu - ginęły stroje kąpielowe (pokoje na parterze). Poza tym wypas :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Iberotel Aquamarine 15.07.12, 20:51 mam pytanie: - czy na zjeżdżalniach przy plaży te maty i koła są dostępne, czy trzeba mieć swoje? - jak jest z wodą w pokoju? dają codziennie? czy trzeba z dystrybutora brać? czy w nich jest a miarę ok woda? dla dziecka do robienia mleka? - czy gdzieś w okolicy można kupić wodę butelkową, soki w kartonie czy cole? - czy do kolacji można wziąć w ramach ALL piwo? - czy są różnice w pokojach (lokalizacji) dla rożnych biur podroży? - z jakiego biura byliście? nie wiem czy brać Wezyr czy Sun&fun? - morze na plaży sięga do kostek, czy choć kolan? Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: Iberotel Aquamarine 15.07.12, 21:09 kamire12 napisała: > mam pytanie: > - czy na zjeżdżalniach przy plaży te maty i koła są dostępne, czy trzeba mieć s > woje? są ogólno dostępne. > - jak jest z wodą w pokoju? dają codziennie? czy trzeba z dystrybutora brać? cz > y w nich jest a miarę ok woda? dla dziecka do robienia mleka? Byłam tam w zeszłym roku, i w marcu tego roku. Za każdym razem woda w mini barku była płatna. Bezpłatna była tylko butelka wody pierwszego dnia. Przy basenach są dystrybutory, ale jest informacja żeby nie nalewać wody do butelek. Jak najbardziej nadaje się do picia. > - czy gdzieś w okolicy można kupić wodę butelkową, soki w kartonie czy cole? Przy hotelu jest market, są sklepy z pamiątkami, z ubraniami itp. Jakieś 10 minut piechotą jest juz wiecej sklepów i centrum cleopatra. > - czy do kolacji można wziąć w ramach ALL piwo? Piwo, wino. Na co masz ochote. > - czy są różnice w pokojach (lokalizacji) dla rożnych biur podroży? Byłam z tui i z rainbow i nie widziałam różnicy. Bez żadnej łapówki miałam widok na baseny, a w oddali morze. > - morze na plaży sięga do kostek, czy choć kolan? Do kostek, ale to tak popołudniu :) Rano zwykle są tylko kałuże. Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Iberotel Aquamarine 15.07.12, 21:38 ale nawet w restauracji nie ma wody w butelkach, którą można wziąć do pokoju? jak dziecku zrobić mleko? kupować wodę? do tej pory to nam zawsze szło z 5 butelek na dzień....minimum. do mycia zębów, picia i robienia mleka. to ten czajnik do gotowania czego? Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Iberotel Aquamarine 15.07.12, 21:40 a ile kosztuje ta woda w pokoju w minibarku? skąd takto braliście wodę? Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Iberotel Aquamarine 15.07.12, 21:49 i jeszcze pytanie: czy z morza się da w ogóle korzystać? przejdzie się ten kilometr i co? ile jest głębokości? na zdjeciach wydaje mi się, że po lewo jak się patrzy na morze jest chyba drugi hotel i tam jest chyba głębiej, czy tak? da się z tej plaży korzystać? czy jak z małym dzieckiem 2-3 letnim to zostają tylko baseny? Odpowiedz Link Zgłoś
saderan0 Re: Iberotel Aquamarine 15.07.12, 21:49 kupisz w okolicznych sklepach, kosztuje grosze Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Iberotel Aquamarine 16.07.12, 09:16 a czy można korzystać z plaży hotelu obok? www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Iberotel+AquaMarine+Resort-ch_ub-hid_186421.html?action=detail&mediaId=1158752445&mediaCategorySubId=47&mediaOrder=4 czy to tylko złudzenie, że ta woda po lewej o cypla z piaskiem jest głębsza? czy to już drugi hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
awonka Re: Iberotel Aquamarine 16.07.12, 10:18 Jeśli chodzi o plażę to praktycznie jej brak , szczerze mówiąc to raczej nie ma mowy o jakimkolwiek plażowaniu , płycizna jest dosyć odległa , obowiązkowe obuwie ochronne. Kiedy my spędzaliśmy urlop w tym hotelu dodatkowo było mnóstwo meduz. Naprawdę szczerze odradzam korzystanie z plaży przez 2-3 latka. Natomiast wszystko wynagrodzą Wam baseny , są tak rozległe,że każdy znajdzie coś dla siebie , dla maluszków od zadaszonych brodzików po baseny z malutkimi zjeżdżalniami. Hotel naprawdę godny polecenia nie ma się czym stresować tylko z niecierpliwością czekać wyjazdu. A jeśli chodzi o wodę butelkowaną , jeśli nie masz ochoty na spacer do pobliskiego sklepu , na tarasie przy restauracji głównej , w jej wmętrzu , w barze przy basenie możesz śmiało napełniać wodą z dystrybutorów puste butelki po wodzie , dzieciaczki nalewały sobie do butelek też colę i inne napoje . Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Iberotel Aquamarine 16.07.12, 11:45 Koła są dostępne woda z dystrybutora woda jest ok są sklepy przed hotelem wszystko można piwo,wini itd nie wiem czy są różnice raczej nie pokoje są przydzielane wcześniej na recepcji pracuje polka ale nie jest kumata za bardzo byliśmy z sun fun różnie zależy od odpływu Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 do colin1974 17.07.12, 12:41 napisałam maila na gazetowego, możesz odebrać i odpisać? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
gucia31 Iberotel Aquamarine - kto jedzie z Wezyra 20.7? 15.07.12, 23:26 Szukam takich, co lecą z W-wy - celem zapoznawczym:) Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
shily Re: Iberotel Aquamarine - kto jedzie z Wezyra 20. 18.07.12, 11:20 Byliśmy w drugiej połowie czerwca wraz ze szwagierką i jej facetem. Hotel re-we-la-cja. Pokoje sprzątane codziennie, miłe budowle z ręczników ;)) Naprawdę czysto ! Jak napisałam liścik do sprzątającego że chcielibyśmy wodę to codziennie, nam zostawiał wodę 1.5 L :) za darmo :) Nie korzystaliśmy z mini baru i żadnych problemów nie było. Może o tym mini barze piszą ludzie, którzy korzystali a potem nie chcieli zapłacić i udawali głupich - nie wiem. Wystarczy dzień przed wylotem pójść do recepcji i uregulować ewentualną płatność. Pani Justyna z recepcji b. pomocna. Baseny piękne, pokoje super wyposażone, co prawda mieliśmy chyba najgorszy widok bo na hotel obok, ale nie ma co narzekać ile się w końcu siedzi w tym pokoju?:) Uważać na naciągaczy ze SPA (zewn. firma na terenie hotelu ) Szmery , bajery i wkręcili znajomych że niby rezerwacja, że niby można zrezygnować a się okazało, że przy rezygnacji z rezerwacji trzeba 50 % wartości zapłacić. Polecamy sklep CLEOPATRA jak się wychodzi z hotelu to tak z 30-40 min w prawo , ceny stałe bez targowania ;) Fakt, minusem jest plaża kiedy jest odpływ, ale tak jak piszą niektórzy baseny rekompensują naprawdę wszystko. Jedzenie ok, wiadomo jak na Egipt oczywiście, co jakiś czas coś nowego się pojawiało, głodnym się nie było ale bez szału :) Ogólna ocena - 9/10 ta plaża to ten jeden punkt :) Hotel naprawde naprawde super, 3 razy byłam w Sharm el sheikh i teraz 1 raz w Hurghadzie . Jeśli chodzi o miejscowość Sharm wygrywa, a jeśli o Hotel ... żaden w Sharmie w którym byłam nie był tak fajny jak Iberotel Aquamarine :))) Jeszcze tam wrócimy !!!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Iberotel Aquamarine - kto jedzie z Wezyra 20. 18.07.12, 12:07 a jak przypływ to woda jak w morzu? Odpowiedz Link Zgłoś
shily Re: Iberotel Aquamarine - kto jedzie z Wezyra 20. 18.07.12, 12:17 odległość do wody gdzie jest głęboko nie zmienia się jak jest przypływ czy odpływ. Jak jest odpływ to wtedy nie ma nic, takie kałuże po prostu... a jak przypływ to do łydek... Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Iberotel Aquamarine - kto jedzie z Wezyra 20. 18.07.12, 12:24 a ta odległość to ile? nawet przy tym cyplu po lewej nie jest więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Iberotel Aquamarine - kto jedzie z Wezyra 20. 18.07.12, 12:25 chodzi mi o taką głębokość 50-100 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
inesespaniol Re: Iberotel Aquamarine - kto jedzie z Wezyra 20. 18.07.12, 13:00 shily zapraszam do skomentowania hotelu u mnie na blogu bo też o nim pisałam Twoja opinia się przyda www.udanyurlop.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 hotel obok - można? 19.07.12, 12:37 czy będąc w tym hotelu można korzystać z hoteli obok? czy np. z plaży po lewej stronie cypla? www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/images/1/1162830417.jpg?03f0180 Odpowiedz Link Zgłoś
shily Re: hotel obok - można? 19.07.12, 13:08 kaire12, my na plaży byliśmy tylko raz... trudno mi powiedzieć czy można z niego korzystać... może ktoś inny Ci podpowie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: hotel obok - można? 19.07.12, 13:35 Spacerowałam tam i nikt się nie czepiał ;) Nie wiem czy teren należy do hotelu. Ale w rzeczywistosci wygląda to gorzej niż na zdjęciu. 'Plaża' jest raczej kamienista i lekko zaniedbana. I też jest płytko. Ogolnie mało zachęcające miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: hotel obok - można? 19.07.12, 13:37 Jeżeli zależy Ci na plaży i morzu to wybierz hotel , znacznie dalej od hurghady. Odpowiedz Link Zgłoś
roger1111 Re: Iberotel Aquamarine-restauracje tematyczne 09.08.12, 19:58 Jak wygląda sprawa restauracji tematycznych? Tak jak w innych hotelach 1 wizyta w czasie pobytu i płatne napoje czy może jakieś inne zasady? Odpowiedz Link Zgłoś
saderan0 Re: Iberotel Aquamarine-restauracje tematyczne 09.08.12, 23:23 Wszystko zalezy od Twojego biura, slyszalem ,ze TUI ma w all in 1 wizyta za free, ja lecę we wrześniu z Bee Free i nie mam w all in restauracji a la carte za free, koszt to 8 euro za osobę za kolacje więc niewielki koszt :) zamierzam odwiedzić rybną i azjatycką z jakiego biura i kiedy lecisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
roger1111 Re: Iberotel Aquamarine-restauracje tematyczne 10.08.12, 02:30 Lecę z Rainbows w październiku i raczej też nie ma wizyty za free w ofercie. To faktycznie nieźle i pewnie też odwiedzę co najmniej jedną z nich:) Odpowiedz Link Zgłoś
saderan0 Re: Iberotel Aquamarine-restauracje tematyczne 10.08.12, 09:32 jak wrócę 20 września to napiszę na forum notke o hotelu i restauracjach również bo jak do tej pory mam tylko info od pary którzy korzystali z libańskiej i nie byli zachwyceni Odpowiedz Link Zgłoś
ania241075 Re: Iberotel Aquamarine-restauracje tematyczne 15.08.12, 11:35 Witam serdecznie. Lecę z rainbow tours 17 sierpnia br. czy leci ktoś w tym terminie? Wylot mam z Wroclawia. Odpowiedz Link Zgłoś
damian2323 Re: Iberotel Aquamarine-restauracje tematyczne 15.08.12, 14:47 tez czytalem kilka opinii na temat libanskiej restauracji w tym hotelu i nikt nie byl zadowolony!!! kuchnia arabska jest moja ulubiona, ale tym razem chyba skonczy sie za pizzy we wloskiej..... Odpowiedz Link Zgłoś