Dodaj do ulubionych

internet + telewizja dla studentow

IP: *.acn.waw.pl 07.08.09, 15:48
Witam, razem z przyjaciolmi od pazdziernika zaczynamy studia w warszawie.
Chcielibysmy zalozyc sobie telewizje + internet. Zainteresowalismy sie oferta
vectry. Czy korzysta ktos moze z uslug i moglby cos doradzic?
Obserwuj wątek
    • Gość: Berger Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 17:18
      Witam,

Podłączam sie pod prośbe kolegi studenta. Czy ktoś ma już może Internet,
      Telewizje lub Telefon w Vectrze?? i jak z kanałami dla Dorosłych?? ^^ bo oferte
      mają ciekawą i chciałbym się dowiedzieć czy to się zgadza z rzeczywistością??
      • los_bomberos Re: internet + telewizja dla studentow 07.08.09, 20:18
        ja mam tam tv i internet. zależy, co chcecie wiedzieć. na pewno polecam, bo
        nigdy nie miałem z internetem problemów, nigdy mi się nie zaciął. Też oglądam
        głównie sport. Mam w pakiecie dla koneserów: Eurosport HD, Polsat Sport HD,
        Extreme channel, Sportklub, Espn, Poker channel. Jest co śledzić
        • Gość: Asia987 Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 17:12
          Vectra jest już dostępna w Wa-wie z tego co mi wiadomo, nawet ostatnio przejeli
          jakiegoś operatora internetowego, więc stawiają jako firma na prężny rozwój
          poprzez akwizycje firm lokalnych. Poza tym mają ciekawą oferte.
          • Gość: robert Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 19:49
            przejęli Spray z tego, co pamiętam. dobrze, bo wiem że nieco sie poprawiły tam
            usługi
          • podroznik002 Re: internet + telewizja dla studentow 26.08.09, 00:40
            To prawda, ma pakiety dla koneserów, chociaż jeszcze nie jestem tak do końca
            przekonany co do oferty TV vectry. Inna sprawa, że TP, UPC czy Aster nie mają
            ciekawszej od niej oferty. Pewnie ostatecznie wybiorę to, co wyjdzie taniej i co
            u mnie jest dostępne.
            • podroznik002 Re: internet + telewizja dla studentow 26.08.09, 00:48
              No może z lekkim wskazaniem na vectrę... Za te kanały filmowe i za pakiet
              programów Discovery.
        • Gość: atomek Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.w86-217.abo.wanadoo.fr 18.08.09, 14:48
          A jakieś kanały z bajkami? Sorki może jestem trochę dziecinny ale czasem lubię
          obejrzeć atomówki itp?
          • Gość: Aś Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.09, 00:46
            Kanałów z bajkami masz całe mnóstwo. Tu spójrz na listę z kolejnością:
            www.vectra.pl/platinum/kolejnosc.php
        • tony_jazz Re: internet + telewizja dla studentow 22.08.09, 19:42
          Czółko, moi mili:) Ja mam akurat taką komfortową sytuację, że mam cyrograf
          podpisany ze swoim dostawcą netu na czas nieokreślony i mogę w każdej chwili
          rozwiązać umowę. Myślałem, żeby zmienić operatora na Netię lub UPC, zawsze to
          coś innego. Ale skoro Vectra ma oferować tak szybki Internet, to może lepiej
          poczekać te kilka tygodni. Co o tym myślicie?
          • arturas.dwa Re: internet + telewizja dla studentow 23.08.09, 22:18
            W sumie nie masz się co śpieszyć. A interesuje cię sam net w vectrze? Bo w
            komplecie z telefonem i TV wychodzi taniej.
            • tony_jazz Re: internet + telewizja dla studentow 23.08.09, 22:34
              Nie, broń cię... Telewizor to potworny pożeracz czasu jak mówi moja Mama:) Ale
              na net od vectry o prędkości 6mb mógłbym się skusić..
              • Gość: eureko Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.acn.waw.pl 30.08.09, 22:44
                Hehe moja mama mówi tak o internecie :P Ale co prawda to prawda 6MB nikt by
                chyba nie pogardził :) A ja już na pewno nie, więc jak tylko przedstawią ofertę
                to mogą liczyć przynajmniej na moje zainteresowanie, a potem zobaczymy...
        • szninkielka Re: internet + telewizja dla studentow 30.08.09, 23:02
          a ja mam pytanie do innych użytkowników vectry, bo zauważyłam tutaj kilku:). Tak
          zmieniając temat: jak się uruchamia opcję zamawiania filmów przez neta, żeby o
          określonej porze leciały w TV? Słyszeliście o tym? Mieszkam w Słupsku, od roku
          mam pakiet srebrny TV w vectrze, neta dla rodziny, a nie znam jeszcze wszystkich
          możliwości. To trzeba coś ustawić w pilocie, ktoś już z tego korzystał?
      • Gość: gość Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 01:29
        > i jak z kanałami dla Dorosłych??

Buahaha! Najlepsze pytanie tego wątku;]]]

Ja mam tylko internet u nich, stanowczo wystarcza do zapoznania się w
        produkcjami dla dorosłych:D
    • Gość: grego Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 21:04
      ja mam Spraya, po przejęciu przez vectre trochę się zmieniło na plus. internet
      dobrze działa, z telewizją też nie mam problemów, chociaż mało jej oglądam
      • Gość: juras Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.acn.waw.pl 10.08.09, 19:46
        Nie wiedziałem, że spray to teraz vectra...Sam siedzę na asterze, ale jak
        zobaczy się statystyki na speedtest.net to spray wygrywa jeśli chodzi o szybkość
        neta. Zastanawiam się, czy po zakończeniu umowy nie przejść do vectry. Jak to
        wygląda finansowo w porównaniu z innymi operatorami?
        • Gość: minius Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.acn.waw.pl 11.08.09, 12:36
          Wtp za internet 1mb place ok 60 zl a do tego musze miec telefon i dodatkowy
          koszt jakim jest abonament za telefon. Faktem jest ze zakladalem internet jakies
          poltora roku temu, a od tego czasu bardzo wiele sie zmienilo. Wedlug mnie
          najbardziej oplaca sie wziac ktorys z pakietow ktory oferuje vectra 3 w 1 za 120
          zl albo 2w1 za 80 zl. Uwazam ze nie jest to jakas wygorowana cena za uslugi.
          • Gość: ramirez Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.spray.net.pl 11.08.09, 20:55
            Mam neta z Vectry, telewizji nie oglądam i z telefonu stacjonarnego nie
            korzystam, więc na ten temat się nie wypowiadam. Co do internetu w pakiecie dla
            aktywnych to śmiga bez zarzutu. Problemów technicznych też odpukać nie
            doświadczyłem :).
            • Gość: bonin122 Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.spray.net.pl 12.08.09, 17:36
              To po co Ci taki pakiet? :) Nie lepiej wziąć sam net?
              • Gość: niteczka Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.w83-113.abo.wanadoo.fr 14.08.09, 12:12
                A można wziąć tylko tv i net? z telefonu nie będę korzytsać. Też zaczynam studia w Wawie od października i chciałabym mieć dobrego neta i telewizję z dużą ilością kanałów muzycznych i filmowych.
                • Gość: bonin122 Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.chello.pl 15.08.09, 14:32
                  Wejdź sobie na stronę konkretnego operatora i zobacz. Zawsze może wziąć jakieś
                  "mixy". Inaczej byłoby to strzelanie sobie w nogę :)Nie każdy chce mieć 3
                  rzeczy, niektórzy tak jak Ty wolą dwie, a inni tylko np. tv.
                • Gość: gość portalu Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.spray.net.pl 17.08.09, 03:46
                  > A można wziąć tylko tv i net? z telefonu nie będę korzytsać.

Zawsze można, tylko jak bierzesz całość, to trochę taniej wychodzi.
                  • Gość: niteczka Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.08.09, 22:38
                    mam jeszcze jedno pytanko. czy jeśli ma się internet z vectry, to można go podzielić na kilka komputerów? załóżmy, że wezmę to 6mb i będę chciała korzystać z internetu na 4 komputerach jednocześnie. jest to możliwe? to samo z telewizją. czy wystarczy mi jeden dekoder w domu, czy muszę mieć ich tyle samo, co telewizorów? sorry za moje pytania, być może są infantylne, ale mam duszę humanistki i kompletnie nie znam się na technice, gdy mam z nią do czynienia, momentalnie głupieję.
                    • Gość: ITguy Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.acn.waw.pl 20.08.09, 12:40
                      z netem wystarczy kupic router za 50 zl i mozesz miec do 4-5 kompow pod jednym
                      kablem/adresem ip. no chyba ze kupisz router za pare tys to wtedy mozesz miec do
                      30 kompow podlaczonych. a z TV i dekoderami to nie mam pojecia nie moja branza.
                      A ogolnie to oferte Netowa maja calkiem przyjemna. Ciekawe jak bedzie z cena
                    • kr-uk Re: internet + telewizja dla studentow 31.08.09, 00:10
                      Z dekoderem też się zastanawiam jak jest, ale na chłopski rozum powinno się dać
                      to podzielić. Jeśli będziesz dzieliła łącze internetowe, to pamiętaj, żeby się
                      zabezpieczyć przed sąsiadami;)
                  • Gość: reneee Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.171.104.102.static.crowley.pl 21.08.09, 13:35
                    Jaki jest sens brania 3 w 1 jak będziesz korzystać tylko z 2, dla mnie to takie
                    niepraktyczne. Ale ogólnie muszę przyznać, że pakiety cenowo zawsze wypadają
                    lepiej. Podejrzewam, że na pewno mają jakąś ofertę tylko na Internet i TV, ale
                    to musisz się zorientować co i jak.
          • wojaczka-and-more Re: internet + telewizja dla studentow 21.08.09, 11:36
            Brzmi fajnie. Podobno Vectra ma mieć najlepszą ofertę w Warszawie i najszybszy
            Internet. Jeśli okażę się to prawdą, to zrezygnuje z umowy ze swoim operatorem -
            mam na czas nieokreślony więc z tym nie będzie problemu i przejdę do Vectry.
            Znany jest dokładny termin, kiedy wejdzie do Wawy?
      • Gość: maka_k Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.spray.net.pl 16.08.09, 18:25
        ja też mam neta w Sprayu, później w Vectrze. No i chodzi szybko jak burza:) A
        tak na poważnie to jestem zadowolony, dobry przesył i nie ma żadnych przykrych
        niespodzianek tak jak u moich ziomków, co mają neta u innych operatorów.
        • Gość: bon Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.chello.pl 17.08.09, 22:20
          Nie ma żadnych miesięcznych ograniczeń przy ściąganiu plików? Kiedyś miałem coś
          takiego w Asterze i straszna lipa to była jak w połowie miesiąca net zjeżdżał do
          prędkości PKP.
          • Gość: gontar Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.aster.pl 18.08.09, 18:32
            z tego co wiem to nie ma żadnych ograniczeń i można zassssyssssać dowoli :) tu masz liste punktów www.vectra.pl/kontakt,11,1,0.html i najlepiej zadzwonić tam i się dowiedzieć osobiście, mają miłą obsługe...
            • Gość: bon Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.chello.pl 19.08.09, 00:37
              Spoko, dzięki wielkie. Wygląda to całkiem przyzwoicie. Zobaczymy co mi z tego
              wyjdzie. Ty masz u nich net?
    • Gość: mike Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 13:49
      kiedy można będzie założyć sobie vectre w stolicy? ponoć będą mieli najlepszy
      internet, a ja mam neo, więc wiadomo co chcę zrobić :)
      • szalony88 Re: internet + telewizja dla studentow 20.08.09, 17:54
        A cholera ich wie kiedy będzie można. Myślę, że dowiesz się tego z ulotek, które
        zapewne wylądują w naszych mieszkaniach. Czy net rzeczywiście będzie taki szybki
        to zobaczymy, ja obstawiałbym, że będzie jak w UPC, czyli lepiej niż w Asterze.
        • Gość: niteczka Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.09, 20:34
          Niech będzie i taki sam, byle ceny były mniejsze. Nikt z moich znajomych w Warszawie jeszcze Vectry nie ma, ale gdy ich pytałam o operatorów to wspominali o niej i cieszyli się, że będzie większa konkurencja, bo wtedy i ceny będą mniejsze. Dla mnie to podstawa, w końcu od października będę 'biedną studentką' :P
          • bestanita_g Re: internet + telewizja dla studentow 21.08.09, 11:16
            Wiem, że mają jakiś pakiet dla startujących. Ja się zastanawiam nad zmianą
            operatora netu, bo tam, skąd mam, mieli ostatnio jakieś duże problemy
            techniczne. Na razie mam do wyboru netię, neostradę, UPC i nie wykluczam też Vectry.
            • Gość: reneee Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.171.104.102.static.crowley.pl 21.08.09, 13:30
              2 i 3 to sobie odpuść...hmmm...jeszcze jest aster, a co do vectry to nie wiem
              jak oni cenowo stoją, bo programowo to pewnie podobnie jak pozostali. Wydaje mi
              się, że jako "nowy" operator mogą mieć jakieś startery w dobrych cenach. Musisz
              sama sprawdzić.
              • Gość: bon Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.chello.pl 21.08.09, 19:55
                Dokładnie, warto myśleć o tych 3 operatorach. Co do pakietu to o tym nic nie
                słyszałem, ale warto się zainteresować, bo na pewno ludzie z konkurencji będą
                mieli ręce pełne roboty jak Vectra wejdzie.
                • Gość: niteczka Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.09, 11:51
                  To, że startując na nowy rynek operator wymyśli jakieś specjalne oferty dla przyszłych klientów jest pewne. Ciekawe tylko, czy będą one rzeczywiście przełomowe... Nie wierzyłabym w takie zapewnienia, ale na razie trzeba poczekać i sprawdzić co tam Vectra zaoferuje.
                  • Gość: snoopi Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 14:08
                    Mam nadzieje, ze w naszym akademiku będzie możliwość podłączenia Vectry jeżeli
                    będą mieli dobrą ofertę. Kończy nam się umowa, a abonament na 3 to nie za duży
                    wydatek :)
                    • Gość: gryzmol Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.aster.pl 23.08.09, 10:45
                      tu nie chodzi pewno o zgode akademika ale o to czy Vectra będzie wyrażała zgode na monataż czegokolwiek w lokalu, który nie należy do osoby kupującej usługe... (nie zameldowanej)
                      • Gość: snoopi Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 15:05
                        Jak może nie wyrażać zgody na zarobienie pieniędzy? Podpisuje się umowę z
                        akademikiem i sama umowa jest podpisywana na wynajmującego mieszkanie. Z innymi
                        sieciami tak właśnie jest, bo obecnie mamy taką umowę z innym operatorem.
                        • Gość: niteczka Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.08.09, 16:51
                          Ja się pewnie nie znam, ale wydaje mi się, że to raczej kwestia dogadania się z uczelnią na temat tego, jaka firma będzie dostarczać internet do akademika, niż pytanie o to samej firmy.
                          • Gość: mmatrixx Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.aster.pl 25.08.09, 15:31
                            Nigdy nie mieszkałem w akademiku, ale bywałem na imprezach ;). Z tego co ja
                            widziałem to oni mają neta zapewnionego przez uczelnię, przynajmniej tak się to
                            przedstawia w warszawskim sggw. Jaki sens zakładać neta, jak masz w cenie dobre
                            łącze? Ktoś zna termin, kiedy vectra będzie dostępna na terenie ursynowa? Jestem
                            bardzo ciekawy jakie będą ceny w stosunku do astera i upc.
                  • Gość: wilfred Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 16:50
                    spokojnie od razu całe miasto się nie rzuci na ich ofertę. muszą się rozkręcić,
                    są nowi i będą "walczyć" z mocna ekipą upc&aster. ja bym teraz trochę odczekał i
                    zobaczył jak sobie poradzą i oni i konkurencja
                    • Gość: redd Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.acn.waw.pl 29.08.09, 22:08
                      zgadzam się z tobą, ale na pewno jak dadzą dobrą ofertę to wiele osób przyciągną
                      nie tylko nas studentów, ale i innych. Jak sam pewnie wiesz jest wiele osób
                      niezadowolonych ze swojego obecnego operatora, więc nowy gracz na rynku daje im
                      możliwość ucieczki a zarazem skorzystania z atrakcyjnej oferty.
            • arturas.dwa Re: internet + telewizja dla studentow 23.08.09, 20:53
              Przeglądałem ich stronkę i jeśli chodzi o neta, to tak jak dla mnie pakiecik dla
              rodziny lub dla aktywnych w zupełności by mi wystarczył. Płacę obecnie ponad 60
              zeta za 1,3 mb więc przepłacam... ale umowę podpisałem prawie cztery lata temu,
              jak jeszcze niewiele co do mnie dochodziło. Trzeba by było coś zmienić...
              • Gość: miły Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.spray.net.pl 27.08.09, 23:10
                No to fakt troszkę przepłacasz.Ale 4 lata temu? To już ze dwie miałeś. A na co
                planujesz zmienić? Czy ktoś w ogóle korzysta z tych telefonów od kablówek? Mi
                się zawsze to bezużyteczne wydawało- taki dodatek.
                • Gość: redd Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.acn.waw.pl 29.08.09, 22:14
                  Ja mam net i tv w aster, ale telefonu sobie nigdy nie założę! Choć próbowali
                  mnie przekonać nie raz, ale wychodzę z założenia, że jak szlag trafi aster to
                  nie będę miał nic ani TV, ani netu, ani telefonu, więc wolę nie ryzykować.

Powiedz mi lepiej miły jak się ten spray spisuje. Czy warto przejść do vectry?
                  • Gość: Kaśka Re: internet + telewizja dla studentow IP: 212.122.223.* 30.08.09, 19:26
                    Przenosze się od października do stolicy na magisterkę i pewnie na całe życie, bo mam już mieszkanko. Chcę sobie podłączyć net i tv. Zastanawiałam się nad upc albo aster, ale widzę, że ma wejść Vectra, więc pewnie da jakieś fajne promocje. Zresztą z tego, co widziałam na stronie to nawet aktualna oferta bez promocji jest całkiem spoko. To jak się spisuje u byłych Sprayowców? Warto ją wybrać?
                    Chcę coś sprawdzonego, bo jak mieszkałam w Poznaniu, to miałam Inotel. Stoczyłam z tą firmą półroczną walkę, ciągle coś nie działało, a firma kompletnie ignorowała moje zgłoszenia. Nie chcę powtórki z rozrywki, bo już bym tego nie zniosła.
                    • kras-inka Re: internet + telewizja dla studentow 02.09.09, 21:18
                      O, mam podobnie. Ja chciałam wybrać sobie Aster ze względu na programy filmowe
                      jak: Cinemax, Cinemax 2, Ale Kino, TVP Kultura, Zone Europa. Teraz się waham, bo
                      wchodzi vectra. Co byście na moim miejscu wybrali: Aster czy vectrę?
                      • Gość: wobo Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.aster.pl 03.09.09, 09:22
                        jarooo; martwisz się na zapas.
                        Wszystkie znane mi akademiki mają w pokojach instalację internetową
                        (+ TV).
                        • Gość: Akademik Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.acn.waw.pl 06.09.09, 09:44
                          No dobra ale pomijajac akademiki bo nei zawsze i nie dla wszystkich miejsce
                          jest, jak powszechnie wiadomo. To jak z tą vectra podpisał już ktos umowe moze i
                          moglby cos wiecej na ten temat powiedziec??
    • nowylokator-zz Re: internet + telewizja dla studentow 28.09.09, 10:22
      W mieszkaniu do którego się wprowadziłem jest podłączony internet z Spray.żeby połączyć się z internetem używam modemu: SMC 7500A/vcp.
      Do modemu można podłączyć tylko jeden komputer.
      Posiadam też własny modem Pentagram cerberus P6331-6.
      Czy ktoś wie jak ustawić to wszystko żebym miał internet na 2 komputerach i żeby działało mi WiFi??
      • Gość: wobo1704 Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.aster.pl 29.09.09, 09:14
        Zapytaj na 'forum internet i technologie' albo 'forum komputer' .
    • drill070 Re: internet + telewizja dla studentow 14.10.09, 10:56
      chyba najlepiej wziac z UPC ciekawości ze
      świata
      • Gość: karol Re: internet + telewizja dla studentow IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.12.09, 19:37
        a ja wybrałem Dialog i jestem zadowolony, mam tv cyfrową z dobrymi kanałami i
        internet, mnie pasuje :) a Vectra i Multimedia teraz rezygnują z kanałów
        sportowych Polsatu, to po co komu takie kablówki ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka