Dodaj do ulubionych

pytanie o maske

IP: *.tpnets.com 17.06.04, 21:04
Mam pytanie chcialabym kupic jakis dobry sprzet do nurkowania, chodzi o maske
i fajke. Chcialambym aby sprzet byl dobry ale nie musi byc profesjonalny. W
jakich granicach mozna kupic juz dobra maske i fajke?
Obserwuj wątek
    • gajasirocco Re: pytanie o maske 17.06.04, 21:39
      Do 100PLN kosztuje dobry sprzęt, lecz nie profesjonalny- płetwy, okulary, rurka
      i torba. Życzę miłego nurkowania!
    • o92 Re: pytanie o maske 17.06.04, 21:44
      mała korekta: maska + fajka (+ew. płetwy) = snurkowanie (snorkling), nurkowanie
      = butla + pianka itp.
      co do pytań:
      1. maska około 70-80zł, fajka 50-60zł. szukaj w sklepach ze sprzetem do
      nurkowania - doradzą ci. płetw nie kupuj - na miejscu pożyczysz, a i bez nich
      się obejdzie.
      2. co do pływania w "Red Sea": jak nie potrafisz pływac to się nie martw:
      wystarczy połozyć się na wodzie, a morze jest tak słone, że bez problemu cię
      uniesie.
      poz.
      • Gość: vega Re: pytanie o maske IP: *.tpnets.com 17.06.04, 23:48
        wielkie dzieki za pomoc
        napewno skorzystam z rad
      • Gość: vega Re: pytanie o maske IP: *.tpnets.com 17.06.04, 23:50
        patrzylam na ten sprzet w GOSport ale muwisz ze lepiej kupic w jakims
        profesjonalnym?
        • Gość: darwish Re: pytanie o maske IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 21:42
          Cześć, jeżeli chcesz nurkować ze swoim własnym sprzętem( zejście z
          instruktorem "intro"-cały ekwipunek masz w cenie lub zrobić kurs np PADI OWD
          ekwip. też w cenie ale lepiej mieć swój) to powinnaś kupić maskę o w miarę
          dobrej widoczności nie za dużą !!(łatwiej usunąć z niej wodę) taką która będzie
          dobrze pasowała do twojej twarzy,z płynną regulacją wielkości, raczej wybieraj
          firmowe (większe doświadczenie i lepsza trwałość) Natomiast fajka :z zaworkiem
          do przedmuchiwania i giętkim połączeniem z ustnikiem (większy komfort).Wydaje
          mi się że masz czas do wyjazdu, dlatego możesz próbować różne maski i fajki
          dogadaj się w sklepie.A jeżeli będziesz tylko snoorkowac naprawę może być to
          sprzęt zupełnie podstawowy i nie drogi wystarczy że maska będzie pasowała do
          twarzy a ustnik fajki nie uciskał. Wspaniałych ryb i widoków.
          • Gość: vega Re: pytanie o maske IP: *.tpnets.com 19.06.04, 10:04
            Dzieki za wskazowki!!!
        • Gość: zulus Re: pytanie o maske IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 12:39
          Nie warto wywalac kasy na profesjonalny sprzet. Ja wlasnie wrocilem z 2tyg
          pobytu i mialem 2 komplety sprzetu - maski, gietkie rurki z pojedynczym
          zaworkiem wydmuchowym i pletwy - wlasnie z gosportu i sprzet spisal sie na
          medal. Nic nie przeciekalo nawet na 14m. pod woda. A i komfort wiekszy ze swoim
          sprzetem. Pletwy sa plaskie i nie ma problemu z zapakowaniem do walizy.
    • Gość: dinokajman Re: pytanie o maske IP: *.gorzow.mm.pl 20.06.04, 23:02
      Jeżeli chcesz to jadąc do Egiptu mogę dać Ci namiary do sklepu ze sprzętem
      profesjonalnym mam też maila i nr telefonu do właściciela bo chcę otworzyć
      sobie sklep u mnie w mieście a od niego sprowadzać. Tam mają maski i osprzęt
      kupiłem u nich stosunkowo tanio i to firmowy a w Polsce sprzedałem 3 razy
      drożej. Jak coś to pisz na maila dinokajman@o2.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka