22.04.12, 19:44
Witam.
Wybieram się w maju do Marsa, wiem, że jest tam spokój, typowe miejsce do wypoczynku. Jednak jeden dzień chciałabym spędzić na zakupach. Czy jest niedaleko jakaś miejscowość do której warto się wybrać i jak ewentualnie dojechać tam.
Obserwuj wątek
    • des4 Re: Marsa 22.04.12, 20:45
      nie ma

jeśli masz hotel w miarę niedaleko lotniska, możesz skoczyć do Port Ghalib

poza tym przy kilku hotelach są minicentra handlowe, ale ceny wyśrubowane i niewiele do kupienia
      • daga617 Re: Marsa 22.04.12, 21:43
        dziękuję. Myślałam raczej o typowych egipskich bazarach...
        • niiktos Re: Marsa 22.04.12, 21:45
          daga617 napisał(a):

> dziękuję. Myślałam raczej o typowych egipskich bazarach...
          w Marsa????? haha dobre
          Nic takiego tam nie znajdziesz
    • walet Re: Marsa 23.04.12, 09:15
      Jedną ze sztandarowych wycieczek z hoteli w Marsa jest wycieczka "na zakupy"
      do El Quseir ( spotkasz rożną pisownię i wymowę tej nazwy) . To małe ale stare
      egipskie miasteczko gdzie wprawdzie nie znajdziesz bazaru jak w Kairze ale jest tam
      kilkanaście sklepików , w których będziesz się mogla potargować.
      Wycieczka ta często łączona jest z Port Ghalib , który można odwiedzić jako ciekawostkę
      architektoniczno-cywilizacyjną raczej niż jako miejsce na zakupy bo niewiele tam egipskiego
      klimatu . Dojazd indywidualny do El Quseir jest "ekonomiczny" tylko jak znajdziesz kilkoro chętnych
      i razem wynajmiecie busika . Ale niekoniecznie będzie to taniej niż przez rezydenta.
      Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka