Dodaj do ulubionych

wrociłam z Hurgady

20.06.04, 22:18
18.06. wrociłam z Hurgady, hotel Empire. Super!!!!!!!!!! Bylam z Orbisem,
wycieczki Kair i Luksor z Discovery Tours przez Niję, jeep safari i
snurkowanie przez recepcjoniste brałam. Chetnie odpowiem na wasze pytania.
Napewno bardzo przydały mi sie wszelkie porady jakie tu przeczytałam i tekst
co wziac ze soba (np sznurek do suszenia! ;-))). Pozdrawiam i polecam!
Obserwuj wątek
    • Gość: vega Re: wrociłam z Hurgady IP: *.tpnets.com 20.06.04, 23:40
      Czesc, mam pytanie, ile placilas w tym biurze za Kair i Luxor. Jak oceniasz te
      wycieczki? Mnie interesuje kair 2 dni, czy taki tez mieli w ofercie?
      • Gość: krystyna Re: wrociłam z Hurgady IP: *.lukas.com.pl 21.06.04, 10:39

Czy masz numer gg??
    • Gość: Krystyna Re: wrociłam z Hurgady IP: *.lukas.com.pl 21.06.04, 11:01

Marto.Czy mogę się jakoś z Tobą skontaktować ale drogą inna niż forum?
    • Gość: Dagio Re: wrociłam z Hurgady IP: *.koperfam.waw.pl / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.04, 15:05
      Witaj Marto !!

Odpisz plss i napisz mi swoje gg a bede miał kilka pytanek,

pozdrawiam

D.
    • marta11 Re: wrociłam z Hurgady 21.06.04, 21:58
      gg nie mam, proponuje mail: marta11@gazeta.pl.
      Co do Kairu i Luksoru, napewno nie było idealnie ale uważam, że warto i lepiej
      niż przepłacac u rezydenta. Rezydent (w naszym przypadku była to kobieta, miła
      zreszta) od razu w drodze z lotniska uprzedza żeby nie brac wycieczek z
      lokalnych biur podroży straszac ich brakami np. ze nie bedzie biletow wstepu
      itd. Bzdura to oczywiscie jest! Nasza rezydentka nawet mowila o Sonii i
      informacjach z internetu o jej aresztowaniu, że ona sie tam (czyli tu)reklamuje
      i taka dzialalnosc jest nielegalna ble ble ble. Lekki niepokoj jaki sie w mym
      umysle pojawił skutecznie rozwiało małżenstwo spotkane w windzie hotelu gdy
      pierwszego dnia jechalismy do pokoju. Oni byli ostatni dzien my pierwszy
      (białasy sie rzucaja w oczy haha. Od razu zaznaczyli by brac z lokalnego biura
      tego obok hotelu (discovery), że byli i polecaja.
      Generalnie mozna brac od razu z tego biura niz przez Nije (z nia mialam kontakt
      tylko tel.)ale to drugie rozwiazanie zapewnialo platnosc w autokarze. Przy
      Kairze i Luksorze to nie sa male kwoty wiec tak wolałam bo to kto wezmie za to
      prowizje mniej mnie obchodzi ;-)
      Przewodniczka polska w obu wycieczkach. Kair oczywiscie do wyboru 1 albo 2
      dniowy. Wiekszosc bierze 1 dniowy ale z uwagi, że jest to daleko my wzielsmy 2
      dniowy. Pierwszy dzien: 9 godzin w konwoju, zbiorka o 3.40. Po dojezdzie muzeum
      kairskie (nie mozna w srodku robic zdjec w ogole, kontrola prawie jak na
      lotnisku. Potem piramidy, sfinks. w miedzy czasie lunch. Obowiazkowo instytut
      papirusu i perfumeria (drogo). Potem ok. 17 ci co 1 dzien powrot, reszta
      zostaje. Program dwudniowy napewno da sie zrobic w 1 dzien, ale z uwagi na
      powrot jest to nie mozliwe. Dojezdza sie do Hurgady ok 24 lub pozniej (my ok
      1.30). Autokary takie sobie, ale da sie wytrzymac. Ci co zostaja maja wolny
      wieczor. Obiad w cenie wycieczki w hotelu od 19.00. Hotel bez otwieranych okien
      z kiepska klimatyzacja (da sie przeżyc) i wszystkie okna z
      cudnym!!!!!!!!!!!!!!!!!!widokiem na piramidy!!!! Wiem, ze ludzie ktorzy jechali
      z rezydentem ecco mieli inny hotel. Wieczorem pojechalismy pod piramidy
      (indywidulanie). Nastepnego dnia cytadela i meczet. Dla chetnych kascioly
      koptyjskie za 15 $ od osoby, reszta 4h na bazarze. Brak lunchu, trzeba samemu
      sie pozywic. I tyle.Powrot szybszy bo nie w konwoju.
      Luksor-pierwsze wrazenie goraco jak w piekle(ok 43 stopnie. Dojeżdza sie (z
      konwojem w dwie strony) na 11-12.00 (zbiorka ok 4.45) Koniecznie dlugie
      stroje!!!!!!! Inaczej płacz i ból, wszystkie zabytki sa na otwartej
      przestrzeni. Program zrealizowano nam bez doliny krolow za to z dolina
      krolowych, nie wiem dlaczego... Polecam wyspa bananowa, niby nic ale piekne
      bananowce, rejs do nich łodzia(chlodniej) i tylko 5 dolarow wiecej.
      • Gość: vega Re: wrociłam z Hurgady IP: *.tpnets.com 21.06.04, 23:06
        Bardzo cenna informacja. Mozesz podac jakies namiary na to sprawdzone biuro?
        Gdzie ono sie znajduje, ja bede mieszkac w Romie! A czy mieli w ofercie Luxor 2
        dni?
        • marta11 Re: wrociłam z Hurgady 21.06.04, 23:21
          mam telefon do niji (Maria) 0103745885, sms +20103745885. Adresu biura nie
          znam, znajduje sie bardzo blisko hotelu Empire idac w strone morza od tego
          hotelu, niesposob nie zuwazyc logo. Mysle, ze najlepiej zadzwonic do niji po
          przyjezdzie. Wiesz Luksor 2 dni maja tez ale z uwagi na upal nie wiem czy to
          dobry pomysl, tam naprawde jest nie do wytrzymania! Chociaz jesli sie
          odpowiednio zabezpieczysz, dlugie spodnie i rece też zakryte to napewno warto!
          No i wody duzo. W luskorze nasza mala torba lodowka byla na wage złota! No i
          duzo filmow do aparatu!;-)
          Nija ma tez osobne forum (nie strone a forum) hurgada, ja sie z nia najpierw
          dogadywalam na forum.
          • milu13 Re: wrociłam z Hurgady 22.06.04, 01:40
            czy pamietasz jak sie nazywal hotel z widokiem na piramidy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka