Dodaj do ulubionych

problem na dziś

29.03.15, 13:12
wrociłam po tygodniu do domu. zagladam do lodówki i okazało sie ze paczka sledzi w oleju wazna do 14.04 jest wybrzuszona. kupowałam dwie paczki, jak chowałam do lodówki to były wklęsłe. Jedna paczke zjadłam tydzien temu. Tą wyjęłam i mam dylemat. Pradu w tym czasie nie wylaczyli bo zegar na kuchence sie nie zresetował, no ale to wybrzuszenie.... Zostawic czy wywalić?

a drugi problem to odkryłam 4 czarne małe mrówki, ktore juz sie przeniosły do mrowkowego nieba wink ale skoro okna były pozamykane to obawiam sie ze zaraz beda ich miliony bo nie miały jak wlezc do domu...
Obserwuj wątek
    • kota_marcowa Re: problem na dziś 29.03.15, 13:16
      Otworzyć, powąchać, spróbować kawałek. Na 99% są dobre, śledzie w lodówce się tak łatwo nie psują.
    • ichi51e Re: problem na dziś 29.03.15, 13:17
      Wybrzuszona puszke wywalamy. Jesli ci zycie mile. Zatrucie ryba? Raz w zyciu 40 stopni i myslalam ze skoncze w szpitalu. Nie rzygalam tylko woda z cukrem i to dopiero po kilkunastu godzinach.
      • wielkafuria Re: problem na dziś 29.03.15, 13:19
        to sa sledzie paczkowane na tackach foliowych. nie puszka tongue_out
        • ichi51e Re: problem na dziś 29.03.15, 13:26
          Cos swiat dzieli sie na tych ktorzy wyrzucaja spuchniete ryby i na tych co beda wyrzucali big_grin
          • wielkafuria Re: problem na dziś 29.03.15, 13:28
            ja po prostu nie lubie wyrzucac jedzenia wink
            ale babrac sie w oleju zeby sprawdzic czy nie sa zepsute tez mi sie nie chce tongue_out
            • kota_marcowa Re: problem na dziś 29.03.15, 13:31
              No to wyrzuć.
    • asmarabis Re: problem na dziś 29.03.15, 14:13
      Ze sledziami szukasz problemu, cos mi si obilo o uszy ze wybrzuszenia nie oznaczaja ze cos jest zepsute, bardziej bym sie przejmowala mrowkami, to mega tragedia
      • wielkafuria Re: problem na dziś 29.03.15, 14:20
        znalazłam 4 w tym samym miejscu... koło cukiernicy tongue_out
        bede obserwować. mam nadzieje ze w razie najazdu mrówkowego moj kot zamieni sie w mrowkojada tongue_out
        • kota_marcowa Re: problem na dziś 29.03.15, 14:26
          mam nadzieje ze w razie najazdu mrówkowego moj kot zamieni sie
          > w mrowkojada tongue_out

Pomarzyć dobra rzecz big_grin
          • wielkafuria Re: problem na dziś 29.03.15, 14:52
            na razie swietnie sprawdza sie jako pogromca pajakow ktore wypluwa mi na reke i z miłoscia patrzy w oczy smile
    • redheadfreaq Re: problem na dziś 29.03.15, 15:58
      Ja bym wywaliła, po co ryzykować... A ja z tych żarcia niewyrzucających, nawet jak jest po terminie (trochę).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka