Dodaj do ulubionych

Godziny wylotów i powrotów

01.06.12, 00:21
To jest niesprawiedliwe. Ale w sumie co jest na tym świecie sprawiedliwe. Tylko jedno, ..... Rozumiem, że dzień wylotu i powrotu są dniami zaliczanymi do imprezy ale zeby była az taka różnica? Osoby wylatujące z Katowic mają prawie całe dwa dni pobytu więcej niż wylatujący z Poznania, no półtora. Jest to nasz ósmy wyjazd i do tej pory jakos inaczej to się układało. Biorąc pod uwagę koszt imprezy to mój rodzinny "czternastodniowy" pobyt w stosunku do "Katowiczan" winien byc o jakieś 1500 zł tańszy. No cóż, pewnie nic z tym się nie da zrobić . A może zmienić na Katowice? Tylko te prawie 600 km w obie strony. Do tego ok. 100 zł zmiana miejsca wylotu w biurze podróży. Robi sie ok. 400-500 zł. No i czas.

Tak to wygląda:
Wylot: POZ, 2012-07-05, 15:30 -> HRG, 2012-07-05, 20:00 - w hotelu ok. 21.00 ,tylko kąpiel , drineczek i do łóżka
Powrót: HRG, 2012-07-19, 10:05 -> POZ, 2012-07-19, 14:45 - z hotelu ok. 6.00-7.00

Wylot: KTW, 2012-07-05, 05:00 -> HRG, 2012-07-05, 09:20 - cały dzień na plaży
Powrót: HRG, 2012-07-19, 20:45 -> KTW, 2012-07-20, 01:25 - z hotelu ok. 17.45 - dobre pół dnia na plaży

Obserwuj wątek
    • zambrapl Re: Godziny wylotów i powrotów 01.06.12, 01:15
      akurat z poznania jest kiepsko do egiptu ale do turcji jest fajnie

15:30 jak na best reisen nie jest zła na kolacje i drinki zalapiesz sie :)

a co maja powiedziec ludzie z wezyra ? 16:10 wylot ;) 40min na plusie jestes;)
      • adrasteaa Re: Godziny wylotów i powrotów 01.06.12, 08:25
        Tylko, że ludzie z KTW muszą pokój zdać do 12, więc się użerają z tymi wszystkimi bambetlami, chyba, że dopłacą :) i będą mieli pokój do 17
        • jun-gel Re: Godziny wylotów i powrotów 01.06.12, 14:33
          nie ma się czym teraz stresować oni nie są pewni godzin wylotów jakie będą za 5 dni a Ty już piszesz o miesiącu !
          • doiwony12 Re: Godziny wylotów i powrotów 01.06.12, 16:37
            Czy ci którzy maja wylot o 5.00 beda w hotelu o 9.20 ?Nie byłabym taka pewna.W listopadzie lecieliśmy o tej godzinie i w hotelu byliśmy po godzinie 13.Zanim przygotowali nam pokój [poprosiliśmy o ten w którym bylismy w poprzednim roku] byla 15.ale to juz nie była ich wina.Zaznaczam w hotelu byliśmy po 13
        • organista_pl Re: Godziny wylotów i powrotów 16.07.12, 10:32
          dopłata za pokój 25 dolarów :)))
      • mlarka Re: Godziny wylotów i powrotów 28.08.12, 10:51
        Ja miałam super bo znalazłam taką wycieczkę, że leciałam z samego rana z Warszawy także cały dzień prawie mialam dla siebie w Egipcie, a wracałam z kolei późno w nocy więc jeszcze cały dzień korzystałam sobie ze słońca i egipskich uroków!
    • karolina_pal Re: Godziny wylotów i powrotów 01.06.12, 17:24
      Godziny lotu się zmieniają.. my wylatywaliśmy z Katowic o 05:40, na bilecie powrót mieliśmy na 20:30, ale godzinę powrotu zmienili nam na 14:30, a znajomi z Warszawy mieli mieć o 11:30 a zmienili im na 20:30. Więc wszystko się może zmienić. A skoro tak bardzo uważasz się pokrzywdzony/ona to na następny raz wykup wczasy z wylotem z Katowic. :)
      Życzę miłego urlopu:)
    • klosshainz Re: Godziny wylotów i powrotów 02.06.12, 20:13
      często zmienia się wszystko w ostatniej chwili. np, na najbliższy wtorek Wezyr zmienił przewoźnika na Sharm z Gdańska i z 21.45, wylot jest na 13,... z minutami.
      Tak bywa w sezonie często.
      Do tej pory zawsze zmieniali mi godziny wylotu na dwa, trzy dni przed czasem. Szczęśliwie z Egiptu zawsze było na lepszą godzinę.
      • renatrix40 Re: Godziny wylotów i powrotów 10.06.12, 18:13
        witam
        dolaczam sie do tego postu, wczoraj spr. na stronie wezyra ze zamiast wyleciec o 10.20, polecimy o 6 co byloby super z uwagi na to ze jeszcze sporo dnia byloby przed nami, ale zadziwia mnie godzina powrotu, mial byc o 14.30, a oni zmienili na 20.30, tez niby super, ale nie ciesze sie na zapas, poniewaz niesadze zeby samolot stal w Egipcie na lotnisku 10 godzin, kto zaplacilby takse postojowa, chyba nie Wezyr
        I tak wiem ze wszystko sie jeszcze zmieni, a moze nie ?
        w zeszlym roku Itaka 3 razy zmieniala godziny i dni wylotu; niema co na zapas sie martwic
        zycze wszystkim pozytywnego nastwienia, w koncu jedziemy na wakacje, a te kilka godzin nie zrobi na roznicy
        • mar.sar12 Re: Godziny wylotów i powrotów 11.06.12, 11:42
          To jest troche uciążliwe, jak np wylot jest o 6 rano - trzeba wstac o 2 w nocy, d 4 byc na lotnisku, ludzie są zmęczeni, a jeszcze jak są opóźnienia to po prostu negatywnie wpływa na cały obraz wyjazdu;) a raczej to ostatnie wrażenie z jakim docieramy do domu zmienia się o 180 stopni z: o matko, jak ja nie che stad wyjezdzac! do: jejku, jak ja chce juz byc w domu...

:)
    • kasiaaaa24 Re: Godziny wylotów i powrotów 10.06.12, 18:24
      Również dla mnie godziny wylotów są dość istotne. Chociaż jestem z Krakowa - lecę z Warszawy. Z Krakowa wyloty do Egiptu zawsze są późnym wieczorem. Ja z Warszawy wylatuję o 12. Już mam potwierdzony wylot. A wracam do Warszawy coś ok 23 ( nie pamiętam dokładnie).
      Generalnie mnie godziny się nie zmieniły.
      Ale znam ból późnych wylotów. Jeden raz miałam wylot o 23.55 (czyli pierwszego dnia miałam AŻ 5 minut), z czego i tak samolot przyleciał spóźniony i wyleciałam w sumie 2 dnia, bo o 1.30 :) Powrót też wcześnie, bo z hotelu wyjechaliśmy o 8 rano. Nie wiem, czy to przykry zbieg okoliczności, czy fakt, że to Triada była... :)
      • yazaman Re: Godziny wylotów i powrotów 10.06.12, 19:42
        W zeszłym roku miałam tak: zapowiedziany wylot powrotny o 0:50. Pomyślałam, że trudno, dzień krócej ale bywa. Na miejscu, dzień przed wylotem zmiana - na 23:30. Doba gratis, bez dopłaty jak się okazało, tylko urlop na telefon musiałam aktywować :)
        Więc może być różnie.
        • kasiaaaa24 Re: Godziny wylotów i powrotów 10.06.12, 19:46
          Jasne, że może byc różnie :) Dlatego dla spokoju, ja zawsze wyjeżdżam na 2 tygodnie. Przynajmniej się nie stresuję, że w przypadku urwania jednego dnia, będzie to miało znaczący wpływ na mój wypoczynek i samopoczucie (bo pewnie przy 7 dniach bym się zdenerwowała, gdybym miała wylecieć zaraz po północy) :)
          • jakanu Re: Godziny wylotów i powrotów 11.06.12, 09:05
            Wiadomo, że najlepiej lecieć na 2 tygodnie, ale jest duża grupa ludzi, którzy ze względu na swoją pracę zawodową, nie mogą wybrać się na dłużej niż na 7 dni...
            • akmka Re: Godziny wylotów i powrotów 11.06.12, 14:52
              Ja dzis sprawdziałm swoje godziny wylotu i przylotu. Wykupiony pobyt na umowie 3-08-2012 do 18-08-2012. Godzina wylotu bez zmian, ale powrót!
              Alfa Star zmienilo wylot z godz 3,20 dnia 18 sierpnia na 11,20 17 sierpnia. Czyli cały dzień pobytu do tyłu. Czy maja prawo do takich zmian? To przeciez jest doba wczesniej.
              pozdrawiam
              Ania
              • kokardka33 Re: Godziny wylotów i powrotów 11.06.12, 15:25
                Do sierpnia to biuro podróży może zbankrutować a Ty się martwisz godziną powrotu :)
                • piszczalka775 Re: Godziny wylotów i powrotów 15.07.12, 18:54
                  akmka nie wiem, gdzie lecisz, ale my wykupiliśmy wakacje do Hurgady od 3 do 17 sierpnia, wylot z Poznania i biuro Alfa Star powiedziało od razu że powrót jest 17.08 o godz. 2.30 - Poznań -6:00 rano oczywiście na tą chwilę. Ale musimy być nastawieni, że godz. lotów mogą się zmienić.
                  • starajacasie82 Re: Godziny wylotów i powrotów 16.07.12, 11:43
                    A czy ta dopłata do doby hotelowej jest tylko w Wezyrze? Bo właśnie wykupiliśmy przez nich i zastanawiam się co będzie po godz. 12-tej? Czy dopłata dotyczy pokoju czy w ogóle korzystania z jedzenia, picia , basenów.
                    Nadmieniam że lecimy do Rehana Sharm Resort z/ i do Katowic.

Byliśmy już 2 razy w Egipcie, ale z innymi organizatorami i nie było takiego problemu, że coś musieliśmy dopłacać aby móc korzystać do końca ( oczywiście oprócz pokoju)
                    • bazyli01 Re: Godziny wylotów i powrotów 16.07.12, 12:14
                      Własnie wróciłem z Egiptu , wymeldowanie z pokoju jest o godz 12.
                      Zdajesz pokój i opaski przy All.
                      Ale co za problem zorganizować już wczesniej zastepcze opaski :).
                      W każdym hotelu masz sporo polaków, pogadaj z kims co wylatuje przed godz 12 i wtedy nie obcinają opasek, bo obsługa hotelowa wie że wyjedziesz z hotelu przed godz:12.
                      Ja prawde mówiąc miałem wyjazd z hotelu o godz 9, ale miałem w razie czego komplet opasek zapasowych dla całej rodziny:)
                      Podobnie z pokojem porozmawiaj z kims czy mozesz pozostawić u niego bagaże.
                      Ja bez problemu zgodziłem się na przetrzymanie bagaży w moim pokoju, a wieczorem wszyscy się wykąpali, dzieci przespały się kilka godzin i cała rodzina wymyta wypoczęta wyleciała w nocy do kraju.
                      Wystarczy odrobine chęci i zaradności :)
                      • tunia30 Re: Godziny wylotów i powrotów 16.07.12, 12:35
                        No ładnie! My mamy powrót o 20.30 (chyba że zmienią), to pewno nawet obiadu nie dostaniemy? Jakoś nie pamiętam z poprzednich wypadów takich cyrków... Może ktoś się nad nami zlituje;)
                        • starajacasie82 do bazyl 16.07.12, 13:34
                          Fajny pomysł z tymi opaskami :)
                          To tylko Polak może wymyślić!! ( oczywiście bez obrażania Cię)
                          A tak z praktycznego punktu, dało się rozpiąć te opaski bez naruszenia i ponownego zapięcia?
                          Czy na to też jest jakiś sposób?

A jesteś zorientowany ile ewentualnie kosztuje dopłata jak chce się to zrobić "oficjalnie"
                          • bazyli01 Re: do bazyl 16.07.12, 14:38
                            starajacasie82 napisała:

> Fajny pomysł z tymi opaskami :)
                            > To tylko Polak może wymyślić!! ( oczywiście bez obrażania Cię)
                            No to z tym hasłem Polak, to sie mylisz :)
                            Ja byłem Sunrise Garden ( niebieska opaska), Sunrise Mamlouk ( niebieska) i ultra ( czerwona)
                            Mozna było się pomiedzy hotelami przemieszczać, ale tylko "czerwona" zezwalała na korzystanie z barów na terenie obydwoch hoteli.
                            Pomyśl że Rosjanie mieli na renkach wszystkie trzy opaski :)

> A tak z praktycznego punktu, dało się rozpiąć te opaski bez naruszenia i ponown
                            > ego zapięcia?
                            > Czy na to też jest jakiś sposób?
                            Ja to odpinałem zębami, ale można i podważyć w inny sposób ( nożem itp)
                            Jeszcze mozna ją sciągnąc i założyc bez odpinania, tak robiła moja żona.
                            Jak będą Ci zakładać opaske , nie zgadzaj się na zbytnie dopasowanie.
                            Opaska się rozsciąga i mozesz spokojnie ją zsunąć.
                            Jesli już kiedys korzystałes z takich opasek to wiesz jak wyglada zatrzask, bywało że te opaski same się odpinały .
                            Z tego co słyszałem za nową opaske w przypadku zgubienia chcieli 28 $
                            >
                            > A jesteś zorientowany ile ewentualnie kosztuje dopłata jak chce się to zrobić "
                            > oficjalnie"

U nas z tego co wiem za przedłużenie o dobe chcieli 70euro za pokój.

W sumie jak by ktoś chciał opaske z Sunrise Garden to mam dwie :)
                            • organista_pl Re: do bazyl 16.07.12, 21:57
                              Pokój zdaliśmy o 12 autokar przyjechał o 18-20 W hotelu Three corners sunny beach nie zabierają opasek zjedliśmy obiad o 12-30 potem na basen piwko i o 18 zjedliśmy jeszcze przed wylotem kolacje po prostu rewelka
                              • yasemin1 Re: do bazyl 16.07.12, 22:17
                                W hotelu Titanic resort & aquapark też nie trzeba zdawać opasek (w ogóle, ja przywiozłam wszystkie), mielismy jeszcze obiad i korzystaliśmy ze wszystkiego do 18 bo wtedy nas zabrali na lotnisko, a i ręczniki plażowe też zdaliśmy przed wyjściem. Ja jeszcze przechowałam serek dla dziecka w lodówce barowej w lobby.
                                • alfaromeo75 Re: do bazyl 17.07.12, 10:41
                                  Ja miałam super o 5.00 wylot z W-wy do Sharm czyli 10 rano juz w hoteli i o 19.55 powrót czyli cale 7 dni opaski zdejmują o 12 ale nam sie udalo i zostawili do końca ekipa polaków była super moglismy sobie przechowac rzeczy u nich w pokoju.
                              • fazib Re: do bazyl 21.07.12, 22:18
                                Potwierdzam.
                                Tak samo było w dniu 20.07.2012. Byłem z SUN FUN.
                            • onyks_malowany Re: do bazyl 17.07.12, 12:08
                              A z kim byłeś w Gardenie? Ja mam wyjazd sierpniowy z Ecco do Sunrise Select Garden Beach. Skąd był wyjazd i w ogóle jak było?
                              • bazyli01 Re: do bazyl 17.07.12, 13:20
                                onyks_malowany napisała:

> A z kim byłeś w Gardenie? Ja mam wyjazd sierpniowy z Ecco do Sunrise Select Gar
                                > den Beach. Skąd był wyjazd i w ogóle jak było?

Dokładnie byłem w tym Gardenie co Ty lecisz :)
                                Sunrise Select Garden Beach
                                Egipt / Hurghada

W sumie miałem wykupiony pobyt w Mamlouku z Alfa Star, ale wylądowałem w Gardenie.
                                Naszym lotem z Katowic leciały 4 rodziny do Mamlouka i wszystkie wylądowały w Gardenie:(. Następnego dnia mieliśmy spotkanie z rezydentem i się okazało że więcej osób z Alfy trafiło do Gardena. Próbowaliśmy wywalczyć zakwaterowanie w Mamloku, ale nie wyszło.
                                Nie otrzymalismy w zamian nic dodatkowego, w sumie najbardziej nam chodziło o opaski umożliwiające korzystanie z barów i restauracji w Mamloku. Rezydent twierdził ze trafilismy do hotelu 5,5 * i w dodatku droższego, więc powinnismy byc zadowoleni, ale nie po to rezerwuje hotel w grudniu aby mi zmieniali.
                                W sumie przez pierwszy tydzien 1do 7 lipca w Gardenie było o wiele mniej ludzi jak w Mamloku. Kolega który był właśnie w Mamloku, mówił że czesto brakowało wolnych stolików, talerzy i czasami jedzenia. W sumie byłem dwa razy w Mamloku na sniadaniu i mogę potwierdzić tlok i o wiele wieksze kolejki jak w Gardenie.
                                Niestety w tym roku hotele mają rózny kolor opasek i czesto były problemy jak korzystałes z barów innego hotelu. My w sumie jak nie byliśmy na wycieczce siedzieliśmy nw basenie w Mamloku (2 rodziny). Bardziej nam odpowiadał brodzik przy basenie z jezdzalniami (wiekszy)
                                Niestety był jeden problem na tym basenie rezerwacje lezaków rozpoczynały się od 6 rano o godz 7:30 wszystko już było zajęte. Ja na szczescie nie miałem spania i juz z rana szedłem zarezerwowac lezaki, nastepnie spacer na plaze i o godz 7 meldowałem się na siłowni.
                                Pocwiczyłem z godzinke, nastepnie poranna kąpiel na basenie i szedłem obudzić pozostałą czesc rodziny i śniadanko.
                                W Gardenie przy zjezdzalniach był bardzo mały brodzik i w dodatku "patelnia". Nie wiem czym to było spowodowane, ale bedac na basenie w Mamloku jakoś bardziej wiało od plazy.
                                Ja w sumie przez cały czas pobytu miałem obrócona opaske " biała" w dodatku zawsze przy pierwszej wizycie w barze pozostawiałem pare $ i nigdy nikt się nie przyczepiał ze jestem z Gardena. Z tego co mi opowiadali inni polacy, bywało że obsługa nie chciała obsłużyć osób z Gardena.
                                Nim zostaniesz zakwaterowany poproś o koperte z Gardena, na nim masz mape gdzie co jest oraz budynki z nr pokoi. Oczywiście przy zameldowaniu włoż pare $ do paszportu i powiedz lub pokaż w jakim budynku chcesz byc zakwaterowany. My mieliśmy 10306 , przy czym 10 tonumer budynku, 300 pietro w naszym przypadku 2 i 6 nr pokoju. Nasz był przy samych zjezdzalniach i blisko przejscia do Mamlouka.
                                Jak masz jakies pytania to pytaj :)
                                • onyks_malowany Re: do bazyl 17.07.12, 14:19
                                  Bazyl - bardzo dziękuję za odpowiedź :)
                                  Mam nadzieję, że klientów Ecco nie przekwaterują w podobny sposób do Mamlouka, czego bym nie chciała. Budynek w Gardenie jest nam obojętny, więc nie będziemy wkładać nic w paszport.
                      • tusia351 Do Bazylego 17.07.12, 14:07
                        My z rodzina tez sie wybieramy do Gardena w sierpniu, super, że napisałeś kilka ważnych wskazówek :) Co się tyczy opasek, to dobrze rozumiem, że czerwone są w opcji Ultra All? I że gdyby coś, to możesz je odstąpić ? Kurczę, byłoby super... Lecimy dopiero pod koniec sierpnia i różnie to może być wtedy ze współtowarzyszami podróży..
                        • bazyli01 Re: Do Bazylego 17.07.12, 14:44
                          tusia351 napisał(a):

> My z rodzina tez sie wybieramy do Gardena w sierpniu, super, że napisałeś kilka
                          > ważnych wskazówek :) Co się tyczy opasek, to dobrze rozumiem, że czerwone są w
                          > opcji Ultra All? I że gdyby coś, to możesz je odstąpić ? Kurczę, byłoby super
                          > ... Lecimy dopiero pod koniec sierpnia i różnie to może być wtedy ze współtowar
                          > zyszami podróży..

Tak czerwone są ulta z tym że pakiet ultra bardzo słaby.
                          W sumie polega na możliwości korzystanie barów i restauracji na terenie obydwóch hoteli
                          To napisała osoba w opini na wakacje pl
                          "dokupiliśmy opcję all inclusive ultra - w umowie mamy, że w ramach all inclusive ultra są m. in. alkohole importowane - co jest nie prawdą, tak samo miał być darmowy zabieg SPA - na miejscu okazało się, że mamy tylko zniżkę na SPA"
                          Na miejscu można dokupić opcje ultra, w Gardenie chcieli 10 Euro za dobe od osoby dorosłej.
                          Dzieciaki mają ten sam różowy kolor w obydwoch hotelach w opcji all i ultra.
                          W sumie się zastanawiałem czy wykupić, ale jak zobaczyłem na czym polega ULTRA to miałem w sumie to samo za 5$ dziennie dla dwóch rodzin :)
                          Co do opasek moja " mądra" żona wyrzuciła z zapytaniem, do czego by były mi przydatne.
                          Ehh te kobiety :) jak mało rozumieją , mi do niczego ale innym ...... :)
                          W czerwonych opaskach nie widziałem polaków, przeważnie rosjanie i niemcy.
                          Ja mam tylko dwie opaski niebieskie z Gardena które miałem w kieszeni.
                          Na miejscu znajdziesz polaków którzy wyjezdzają i z pewnością się dogadasz.
                          Jak chcesz, to moge Ci wysłać moje dwie niebieskie.
                          • tusia351 Re: Do Bazylego 18.07.12, 09:41
                            Serdecznie dziękuję za wyczerpujące wiadomości!
                            Czytałam, że na terenie hoteli są restauracje tematyczne (Azjatycka i Włoska), czy przy opcji All będzie możliwość z nich skorzystać? Czy potrzebne jest Ultra?
                            W sumie, to tylko do tego byłoby nam przydatne Ultra All.
                            I nie będę się wygłupiać z opaskami ;) Zobaczymy, co będzie na miejscu :)
                            Pozdrawiam serdecznie :)
                            • bazyli01 Re: Do Bazylego 18.07.12, 12:33
                              tusia351 napisał(a):

> Serdecznie dziękuję za wyczerpujące wiadomości!
                              > Czytałam, że na terenie hoteli są restauracje tematyczne (Azjatycka i Włoska),
                              > czy przy opcji All będzie możliwość z nich skorzystać? Czy potrzebne jest Ultra
                              > ?
                              > W sumie, to tylko do tego byłoby nam przydatne Ultra All.
                              > I nie będę się wygłupiać z opaskami ;) Zobaczymy, co będzie na miejscu :)
                              > Pozdrawiam serdecznie :)

Raz na pobyt można skorzystać z restauaracji La Carte
                              W Gardenie jest Włoska z której skorzystaliśmy, w sumie bez rewelacji.
                              W Mamlouku istnieje możliwość skorzystania z Meksykańskiej.
                              Nie wiem jak to wygląda w przypadku pakietu ULTRA, ale ultra jest naprawde słabe.
                              Chyba tylko w loby mozesz skorzystać z importowanych alkocholi, a soków wyciskanych z owoców nie widziałem.
                              Podczas rozmów z polakami, spora ilość nie korzystała z restauracji La Carte.
                              Jak będziesz na miejscu to się zorientujesz co przysługuje w pakiecie Ultra i chyba wyjdzie taniej niż wykupując w polsce.
                              W Gardenie chcieli 10 euro za dobe od osoby dorosłej, dzieci miały te same opaski co w All.
                              • starajacasie82 Re: Do Bazylego 19.07.12, 13:50
                                Bazyli czy byłeś w Rehana Sharm Resort lub w którymś hotelu w pobliżu ?
                                Bo już dostałam rozdwojenia jaźni gdzie Ty byłeś, ale jeśli faktycznie byleś, to proszę napisz coś o plaży i morzu w tamtej okolicy. Chodzi mi o to czy jest możliwość wykąpać się w morzu w wodzie o "normalnej" głębokości tzn. ani nie do kolana, ani też od razu na głębokiej.
                                Jak w butami do wody, trzeba ?
    • renatrix40 Re: Godziny wylotów i powrotów 23.07.12, 19:37
      Hej Traltus
      z tymi godzinami nie jest tak do konca, ja wlasnie wrocilam z Hurghady z Mamulok i tez sie cieszylam ze bedziemy wracac wieczorkiem, ale oczywiscie Wezyr pozbawil nas zludzen i zmienil wylot na 12.05, ogolnie tak przeczuwalam, ze kto by placil za postuj samolotu w Egipcie za tyle godzin, tak ze widzisz sam(a) ze nie jest tak rozowo,
      • m_apa Re: Godziny wylotów i powrotów 25.07.12, 16:52
        Powiedzcie, czy te zmiany godzin wylotów z Egiptu Sharm do Polski są nagminne? Wczoraj wracali turyści do Polski (różne miasta) i mieli opóźnione loty, najdłuższy o 10 godzin. Podobno 17 lipca taka sama sytuacja miała miejsce.
    • tusia351 Do Bazylego - znów :) 31.07.12, 21:14
      Czy orientujecie się, ile kosztowała wycieczka statkiem na rafy (snorkeling) bezpośrednio z hotelu Sunrise Garden Beach (stateczki sieci sunrise)?
    • karolcia4000 Re: Godziny wylotów i powrotów 22.08.12, 13:01
      Obawiam się niestety, że na godziny wylotów nie mamy wielkiego wpływu. Mnie wprawdzie nigdy jeszcze nie przytrafiła się strata z tyt. godzin wylotu (ostatnio nawet zyskaliśmy jeden dzień;) to jednak co roku liczę się z tym, że może nam się to przytrafić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka