Dodaj do ulubionych

marsa alam z małymi dziećmi

16.07.12, 12:30
jestem zainteresowana wyjazdem do Marsa z rocznym dzieckiem i 4-latkiem. Chciałabym 2 w jednym czyli dla siebie i męża plażę z rafami, ale nie przy samym brzegu ze względu na dzieci ;-) Dla dzieci żeby była możliwość wejścia do morza z brzegu. Byłabym wdzięczna o podanie mi nazwy hoteli które spełniają takie warunki (bez obuwia ochronnego)
Obserwuj wątek
    • mariuswalker Re: marsa alam z małymi dziećmi 16.07.12, 13:24
      Hotel Sol Y Mar Abu Dabbab, Hotel Brayka Bay Resort i Royal, Hotel Oriental Bay
      • colin1974 Re: marsa alam z małymi dziećmi 16.07.12, 13:46
        Sol y Mar Solaya i sąsiedni Ibwerotel Lamaya -spełniają wszyskie warunki ,świetna plaża oraz rafa żółwiami oraz czasem z delfinami.

Nasze fotki Gran Canaria 2011

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,121224576,121224576,0,2.html?v=2&wv.x=0
      • des4 nie Oriental Bay 16.07.12, 14:08
        przejście na plażę prze główną drogę nadmorską - jak dla mnie to dyskwalifikuje hotel w przypadku wyjazdu z małymi dziećmi
        • incyn Re: nie Oriental Bay 17.07.12, 13:08
          dziękuję za szybkie odpowiedzi. Znalazłam jeszcze hotel Hilton marsa alam nubian resort i sunrise sentido dream mają wejście z plaży?. Czy Royal brayka beach resort i brayka bay to ten sam hotel. W któym z tych hoteli są najlepsze rafy i najfajniesze wejście wejście do morza dladziecka. Czytałam dużo fajnych opini na temat SOly Mar
          • incyn Re: nie Oriental Bay 17.07.12, 13:11
            i jeszcze takie hotele Fantazia Resort, Wadi lahmy, Concorde Moreen Beach Spa i Akassia Swiss Resort (tylko ten jest drogi). Gdyby ktoś mogłby mi powiedzieć coś na temat wejścia do morza i raf i w tych hotelach
            • incyn Re: nie Oriental Bay 17.07.12, 13:17
              w iberotel lamaya czytałam że żeby wejśc do morza to trzeba podejśc na lewo. Chodzi mi o taki hoel żeby przy samym brzegu nie było raf - żeby nie trzeba było sie martwić że dzieci sobie pokaleczą na bosaka nogi. I plaża przy hotel a nie przejście przez ulicę ;-) Duzo wymagań ;-) ale w końcu wakacje to ma być wypoczynek
            • miriam_73 Re: nie Oriental Bay 17.07.12, 14:49
              Wadi Lahmy jest OK, tylko, że on nie jest koło Marsa Alam, tylko aż koło Hamaty. Hotelik bardzo kameralny, dwie plaże, spora płycizna bez żadnych "wynalazków w typie jeżowców. Concorde jest nowy i na otwartym wybrzeżu. Akassia ma wypasiony aquapark.
              Brayka i Brayka Royal to łączny kompleks (Royal jest nowy), zatoka piaszczysta, od brzegu nie jest konieczne obuwie ochronne. Podobnie jest z Sol y Mar Abu Dabbab, który jest położony przy największej piaszczystej zatoce w okolicach MA, po południowej stronie zatoki, z bezpośrednim dostępem do morza, z bardzo łagodnym i całkowicie piaszczystym zejściem do wody:
              travel.webshots.com/album/582727032sRpxzc?start=56
              travel.webshots.com/photo/2751233510053734009bzLpKa
              na tym drugim zdjęciu masz fotkę z plaży Solymara na drugą stronę gdzie widać w oddali Hiltona - jego plaża wygląda dokładnie tak jak na tej fotce - chroniona płyta rafy, trzeba chodzić do miejsca podobnego do tego: travel.webshots.com/photo/2267320450053734009LWwrrU gdzie kończy się rafa i jest piasek, po którym można wejść do wody. Cała centralna część zatoki jest piaszczysta.
              Hilton Nubian jest przy tej samej zatoce, ale oni mają plażę od strony północnej przy płycie rafy, na którą nie wolno wchodzić, brak pomostu, więc trzeba kawałek chodzić wybrzeżem do wejścia do wody (przy plaży dla gości z hoteli spoza zatoki).
            • papalaya przecież ci napisali 17.07.12, 19:22
              Poza Abu Dabbab, Brayka i cześciowo Lamaya/Samaya, nie ma w regionie Marsa hoteli z piaszczystym wejściem do wody.
              • kamire12 Re: przecież ci napisali 18.07.12, 07:26
                a przy Calimera Akassia swiss nie ma ?
    • beaho Re: marsa alam z małymi dziećmi 17.07.12, 16:18
      Jeśli chodzi o plażę w hotelu Concorde Moreen Beach to zdecydowanie nie nadaje się na kąpiel z małymi dziećmi, gdyż plaża nie jest piaszczysta ale ze szczątkami rafy, dno morza z koralowcami. Na dość płytkiej wodzie przy brzegu widzieliśmy skrzydlicę i ogończę.Boso nie da się chodzić. Jest pomost z zejściem do głębokiej wody. Poszukaj raczej hotelu z piaszczystą plażą. Polecam Carribbean World Soma Bay w okolicy Hurgady.
      • dianaro Re: marsa alam z małymi dziećmi 17.07.12, 19:04
        Sol Y Mar Abu Dabbab - piaszczysta plaża, płytkie morze tak, że można godzinami siedzieć na brzegu, a fale będą delikatnie muskać ciało. Do tego jest plac zabaw dla dzieci (co ważne zadaszony) oraz klubik, a także wydzielona część na basenie dla maluchów ze zjeżdżalnią. W restauracji menu dla dzieci - obsługa dla najmłodszych gości hotelowych przemiła.
        • incyn Re: marsa alam z małymi dziećmi 21.07.12, 13:15
          a jak jest w sol y mar solaya? wejście bez obuwia ochronnego?
          • incyn marsa alam z małymi dziećmi 27.07.12, 09:45
            Sol y mar solaya czy wejście jest bez obuwia ochronnego? I cy jeszcze są jakieś hotele w Marsa z piaszczystą plażą i wejściem bez obuwia ochronnego ale tez z rafami ;-) coś dla dzieci i rodziców
            • des4 Re: marsa alam z małymi dziećmi 27.07.12, 11:11
              człowieku napisali ci wyżej jakie są to hotele, a ty dalej jak jak potłuczony pytasz

zdobądź się na minimum wysiłku, włącz google maps w trybie satelita albo earth i przeleć się po wszystkich hotelach wzdłuż wybrzeża w rejonie Marsa, od razu zobaczysz które mają rafa przy brzegu, a które piasek...
              • dianaro Re: marsa alam z małymi dziećmi 27.07.12, 13:40
                Sol Y mar Abu Dabbab jak pisałam posiada piaszczystą plażę i łagodne zejście do morza bez obuwia ochronnego, trochę głębiej jest ponoć najpiękniejsza rafa w tej zatoce - przypływają także statki z turystami na nurkowanie. Mój mąż nurkował tam z żółwiami, płaszczkami, a pojawiała się także krowa morska. Szczerze polecam.
                • incyn Re: marsa alam z małymi dziećmi 27.07.12, 21:14
                  ja pytałam o sol y mar solaya. a kowpisu "człowieka" nie chce mi się komentować
                • miriam_73 Re: marsa alam z małymi dziećmi 28.07.12, 17:04
                  Do Abu Dabbab zatoki nie przyplywaja żadne statki!!! Zatoka jest pod ochrona i nawet na wykorzystywanie zodiaka potrzebne są specjalne zezwolenia. Statki pływają tylko na zewnętrzne, całkowicie niedostępne z brzegu rafy o tej samej nazwie (grupa raf oznaczonych jako zachodnia, wschód, itd.)f , ktore są oddalone i od brzegu i od zatoki i turyści wypoczywajacy w zatoce nie maja do nich dostępu.
                  • 30ml Re: marsa alam z małymi dziećmi 31.07.12, 20:10
                    fantazia resort odpada,bez butow ani rusz... w dodatku zero atrakcji dla dzieci,hotel dla włoskich emerytow i dla nikogo wiecej
    • ptyss Re: marsa alam z małymi dziećmi 31.07.12, 22:28
      a może Three Corners Sea Beach zwany też Tritonem:)

zjeżdżalnie, przy plaży, polska animacja w Kids Clubie ;)

• incyn Re: marsa alam z małymi dziećmi 01.08.12, 22:05
        a jak z wejściem do morza? bez obuwa ochronnego? a dalej są rafy?
        • wtopek Re: marsa alam z małymi dziećmi 02.08.12, 07:37
          Nie, rafa jest od samego brzegu. Na skraj pomostem.

Przecież już ci napisali w wątku które hotele w Marsa mają piaszczyste zejście. Tylko 3 albo 4. Coś z tobą nie tak, że dalej pytasz?
          • foxu78 Re: marsa alam z małymi dziećmi 17.02.13, 08:20
            Hej,
            My sie wybieramy do Marsa (dwójka dzieci 2 i 5 lat) do hotelu Brayka Royal od 01.06.2013 na 2 tygodnie. Jak by co zapraszam do przyłaczenia sie (itaka aktualnie dobre ceny promocyjne)

Pozdrawiam,
            • mamaix Re: marsa alam z małymi dziećmi 17.02.13, 17:15
              a my chcemy leciec ale pod koniec kwietnia tez z 2 maluchow ( 2,5 roku i 4,5) leci ktos? moze dodam osobny wątek?:)
              • michalk1908 Re: marsa alam z małymi dziećmi 17.02.13, 18:29
                polecam ci sol y mar abu dabbab bylismy rok temu dla szkrabów ok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka