Dodaj do ulubionych

"normalna" taksówka Hurgada

05.08.12, 12:28
Witam,
Jeśli ktoś wybiera się do Hurgady i chce skorzystać z usług "normalnego" taksówkarza polecam osobę w postaci Pana Salaha nr.tel. +201222529325 (numer boczny taksówki 509).
Z jego usług korzystałem w ciagu ostatnich dwóch tygodni pobytu w Hurgadzie (numer otrzymałem na innym forum dotyczącym Hurgady).
Przykładowe ceny:
Makadi -Senzo-Makadi ok 3h 20$
Makadi-Centrum-punkt widowkowy-marina-apteka przy lotnisku-Sezno-Makadi ok 4h 25$
Niezwykle sympatyczny facet,pomaga we wszystkich sprawach na miejscu m.in. w aptece normalne ceny,na zakupach powie ile max. dać za towar i za tyle go kupimy,pomoże przy zakupie karty sim czy w banku, na zakupach może się poruszać z Tobą i czujesz się naprawdę bezpiecznie.
Jednym słowem polecam!!:)
Obserwuj wątek
    • damian2323 Re: "normalna" taksówka Hurgada 06.08.12, 18:45
      kontaktowales sie z nim smsami czy telefonowales? domyslam sie,ze po angielsku. czy jest punktualny, rozumie, ze w Egipcie pol godziny spoznienia to nic ale kilka godzin......
    • damian2323 Re: "normalna" taksówka Hurgada 06.08.12, 18:46
      co to jest "punkt widokowy" mozesz szerzej opisac?
      • fidel29 Re: "normalna" taksówka Hurgada 06.08.12, 19:37
        Człowiek ten a w zasadzie po mojej wizycie mój egipski Sahby jest bardzo punktualny:)
        W zasadzie za każdym razem był przed czasem ok 10min i puszczał mi sygnał albo po prostu dzwonił na mój egipski numer.
        Możesz napisać smsa przed wyjazdem i na pewno odpisze(tak ja zrobiłem bo przed wyjazdem człowieka nie znałem)napisałem gdzie będę(hotel), a już na miejscu jak kupiłem egipski numer dzwoniłem do niego bądź umawiałem się smsowo---dla jego wygody(Ramadan) umówiliśmy się że taksówkę będę zamawiał dzień wcześniej.Będąc jeszcze w Polsce zapytałem czy taka kwota mu odpowiada bo znałem ceny taksówek zamawianych w hotelu w Makdi(masakra).
        Punkt widokowy inaczej panorama Hurgady to obowiązkowy punkt wycieczki które organizuje każde biuro (miejscowe bądź rezydent) tylko tam wszystko jest w biegu...raz,dwa i do autokaru.A z Salahem na spokojnie,pogada,poopowiada o Hurghadzie,pokaże drugi najstarszy hotel w Hurgadzie itd.
        Naprawdę porządny i sympatyczny człowiek.
        Język użytkowy w kontaktach to angielski:)
        I jeśli będziesz korzystał z jego usług koniecznie pozdrów go od Kamila:)
        Pzdr
        • damian2323 Re: "normalna" taksówka Hurgada 06.08.12, 22:16
          dzięki za info. numer sobie zapisałem.
    • anjolka77 Re: "normalna" taksówka Hurgada 14.08.12, 15:05
      a to ciekawe, dzięki! Jechałam kiedyś taksówką w Egipcie i nie powiem, mało nie zapłaciłam. Przejażdżka była kosztowną imprezą, ale po prostu wcześniej nie wiedziałam że lepiej wynająć sobie samochód czy iść pieszo.
    • lubiepodroze_eu Re: "normalna" taksówka Hurgada 09.09.12, 11:38
      Apropos taksówek i Senzo Mall, to jechaliśmy ok. 20km do Senzo. wytargowane na 20 funtów, daliśmy 25 (egipskich)

Film z przejażdżki: www.youtube.com/watch?v=BM4F1sY3FfE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka