Gość: nora IP: *.p / *.pl 02.07.04, 19:25 wczoraj wrócilismy z Sharm El Sheikh ,bylismy tam dwa tygodnie ,cztery lata temu byliśmy w Hurghadzie mozemy polecić oba te miejsca na wypoczynek i na zwiedzanie Południa Egiptu jak i Synaju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala79 Re: wróciliśmy z SHARMU-służę pomocą 02.07.04, 20:14 ja zastanawiam sie nad Hurghadem, hotel Santa Maria z Triada, ma to kosztowac ok 1400 złotych ( na tydzien), z jakiego biura lecieliscie, bo moze bardziej opłąca sie poszukac gdziue indziej i czy poczatek sierpnia to dobry termin na Egipt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nora Re: wróciliśmy z SHARMU-służę pomocą IP: *.p / *.pl 02.07.04, 20:58 ja tym razem zarykowalam i wykupiłam ofertę Z Exim (www.eximtours.pl)last minute ale z 3 tygodniowym wyprzedzeniem hotel Cleopatra w Sharm 2 tygodnie z HB-bufet,w cenie leżaki i parasole przy basenie i na plaży, 3 razy w ciągu dnia bezplatny przejazd busem do Naama Bay, dziś ten hotel na 2 tyg. na last Na stronie Exim był za zł 1800,- tj. naprawdę dobra cena , nie warto dawać powyżej 2000,-.Jeżeli nigdy nie byłaś w Egipcie To Sharm to super miejsce na wypoczynek na tydzien napewno plaże nie samowite i to nurkowanie wśród raf i ryb!!!!!, stąd wycieczki do Kairu i Gizy, Góra MOjżesza z Klasztorem Św.Ktrzyny a pozostałość to lokalne bajery(nurkowanie -Ras Mohamed, Tiran ,Kanion itd.),z Hurgahdy za to możesz wziąc wycieczkę -rejs po Nilu od Luxoru aż po Asuan tj. rewelacja. Na tydzień żeby nacieszyć się słońcem i ponurkować to jechać do Sharmu!!!!(wziąć ze sobą płetwy, maskę z rurką )Lecieliśmy liniami AMC przyzwoity lot (spokojny ),z nami też lecieli klienci Selectours ,tez mają wyloty z lotnisk lokalnych .Jak lubisz i jestes spragniona ciepła i słońca wytrzymasz te upały a jest tam naprawde gorąco w slońcu nieraz 60 stopni(ja i mój mąż to przeżyliśmy ).Podrawiam i życzę trafnego wyboru oferty i udanego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
mala79 dziękuję bardzo za pomoc 02.07.04, 21:03 interesuje mnie jeszcze towarzystwo, czy są ludzie ok 24-27 lat, czy raczej rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nora Re: dziękuję bardzo za pomoc IP: *.p / *.pl 03.07.04, 09:17 rozumiem ,że zapytanie dotyczy towarzystwa w hotelu,przedzial wiekowy jest różny jak i narodowościowy a w całym Sharmie są młodzi, starsi, rodziny ,życie towarzyskie się toczy w hotelu,na plaży i w Naama ,są dyskoteki,ogólnie młodzieży jest full,inicjatywa należy do ciebie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnTenka Re: wróciliśmy z SHARMU-służę pomocą IP: *.chello.pl 03.07.04, 17:15 hej, ja właśnie przed wycieczką do sharmu. Mam pytanie dotyczące największych dyskotek: ile kosztuje wejście, jakie są ceny w środku? Nikt o tym nie pisze, a jak chce się trochę także pobawić również poza hotelem, to warto wiedzieć.O wycieczkach fakultatywnych, nurkowaniu i takich rzeczach łatwo znaleźć informacje i się do nich przycenić, a zabawa przecież także ważna! :o) Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pancio Re: wróciliśmy z SHARMU-służę pomocą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 18:32 jeżeli chcesz sie dobrze pobawić i tanio to polecam dyskoteke w " black house" która mieści się w hotelu rosetta hills. Jeżeli jesteś klientem tego hotelu wchodzisz za friko a jak nie to płacisz . ale powiem ci jak możesz zrobić żeby przynajmniej za wejście nie płacic. Mianowicie wejdź tam przez chotel( dokładnie przy recepcji w prawo i schodami do góry) na bramce poprostu powiedz jakiś nómer pokoju np:19-20 i masz wejscie gratis ja jak pierwszą razą byłem w sharmie to byłem w tym hotelu za drugim tylko chodziliśmy na dyskoteki w sposób jaki ci napisałem pozdrawiam i miłej zabawy pa. Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: wróciliśmy z SHARMU-służę pomocą 06.07.04, 13:12 Rok temu byliśmy w Hurghadzie ,a pojutrze lecimy do Sharmu ,czy ceny w Naama są wyższe niż w Hurghadzie ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nora Re: wróciliśmy z SHARMU-służę pomocą IP: *.p / *.pl 06.07.04, 18:15 podaje ceny niektórych produktów : w sklepach (1le=0,60zł): -woda niegazowana 1,5l=1,5-2 le -piwo 0,5 l =7,5le -pepsi =4,5-6 le w kanjpach: -piwo=14-19 le -carcade super mrożne=7 le -woda niegazowana =6-7 le ceny wycieczek w tutejszych biurach w przyblizeniu(z lunchem ): -Góra Mojżesza z Klasztorem Św.katarzyny można wynegocjować 25-30 $ -jeep safari-35 euro -kolorowy kanoen-27-30 $ -Ras Mohammed- 25$+ wstęp do parku -Kair autokarem 40 euro -Tiran snorkeling 18-20 euro -zejście jedno pod wodę na ok. 5 m 40 min ze sprzętem i ubiorem przy plaży 25 euro -cena wizy niezmienna 15 $ i kupować w kantorze po wejściu do hali lotniska W Hurghadzie byliśmy cztery lata temu i trudno porównywac nam ceny, nie jest tak żle można mieć udane wakacje ceny nie są tak zawrotne po targach znacie przeciez Egipcjan na dzień dobry sypie zawsze szaloną cenę. Pozdrawiam i życzę udanych wakacji snorkeling wynagrodzi wam nawet najwiekszą stratę gotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nora Re: wróciliśmy z SHARMU-służę pomocą IP: *.p / *.pl 06.07.04, 18:21 Zapomnialam o taxi nie dawajcie więcej niż 10 le z Naamy do Hadaby , czy na Old Market myślę ,że zakwaterowni będziecie w Naamie .Old Marked jest cieńki w porównaniu do bazarów w Hurghadzie my byliśmy tam tylko 2 razy,busy jeżdżą tylko głównymi ulicami ok 05 le za przejazd z Naamy do Old Marketu nimi dojedziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: wróciliśmy z SHARMU-służę pomocą IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 31.07.04, 16:18 Czy mogłabyś napisać cos na temat plaży hotelu cleopatra czy jest piaszczysta i jakie zejście bo mam 2 dzieciaków ze sobą i może wybiorę ten hotel. Czy są ładne rafy ijak głęboko, i opisz ttochę hotel bo nie ma na forum hotele. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
abirka Re: Do Uli 31.07.04, 19:37 Trochę informacj o tym hotelu znajdziesz na forum www.wakacje.pl. Sama zadawałam tam pytania człowiekowi, który własnie wrócił z tego hotelu. Ale znam tamtejsze realia i wiem, że do niektórych opisów nalezy podchodzić z rezerwą. To się wyczuwa na podstawie stylu wypowiedzi. W tym przypadku również. Poazdrawiam i obiecuję opisac hotel po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nora Re: wróciliśmy z SHARMU-służę pomocą IP: *.p / *.pl 31.07.04, 20:49 do plaży przynależacej m.in do hotelu Cleopatra jest ok. 300 m dojdziesz tam naprawdę szybko max. 8 minut, plaża jest zadbana ,plac zabaw dla dzieci,toalety czyste ,bar, sklepiki,leżaki z materacami były czyste, parasole obszerne, z tym, że są dwa zejścia do wody -głębia!!!!! jest cudnie,piękne rafy i te rybki dzieci będą zachwycone, usytuowanie plaży jest niecodzienne ,można się odstresować w wodzie i leżąc na leżaku patrząc przed siebie,gość pisał na forum wakacje.pl o obrzydliwym dojściu do plaży ale nie wziął pod uwagę ,że taki to kraj i taka jest tam rzeczywistość inna mentalność ludzi inna kultura etc.....nie jest tak żle z tym dojściem do plaży pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nora Re: wróciliśmy z SHARMU-służę pomocą IP: *.p / *.pl 31.07.04, 20:54 poczytaj proszę ten post :ela z głową opisała ten hotel czuje się ,że dziewczyna rozumie sens poznawania świata ,podzielam jej opinię a ten gościu trochę przesadza sami oceńcie pokrój takich ludzi z którymi nie raz musimy się spotykać na wyprawach wakacyjnych forum.wakacje.pl/read.php?f=1&i=41451&t=41451&dest=37%7C%7C37004920&id_oferty= Odpowiedz Link Zgłoś
picassofish Re: wróciliśmy z SHARMU-służę pomocą 06.08.04, 20:09 Jakie miejsca w Sharmie można polecić do snorkelingu?Na jakie wycieczki fakultatywne warto się wybrać?z góry dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: wróciliśmy z SHARMU-służę pomocą 06.08.04, 23:02 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=13171426&v=2&s=0 community.webshots.com/user/scorpio1956100 A na snurkowania polecam przede wszystkim wzniesienie Ras Um sid a takze Sharks Bay. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
domka.kw Re: wróciliśmy z SHARMU-służę pomocą 07.08.04, 13:18 Czy znacie jakieś biuro organizujące wycieczki fakultatywne na miejscu w Sharmie? Ile płaciliście za Kair? Jaki jest aktualny kurs funta egipskiego? Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nora Re: wróciliśmy z SHARMU-służę pomocą IP: *.p / *.pl 07.08.04, 18:07 Kair zwiedziliśmy 4 lata temu , ale spojrzalam do oferm przywiezionych z Sharm tego roku ,ceny na dzień dobry to: 1 dzień Kair autokarem =40, 50 euro a nawet jedno biuro proponowało 45 $,są to ceny z czerwca pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś