Dodaj do ulubionych

Egipt w święta

26.11.12, 15:09
Witam, zastanawiam się czy da się upolować jakiegoś fajnego lasta na święta? Niestety przed świętami nie udało załatwić się nam urlopu i myślimy, czy rezerwować teraz czy poczekać jakieś 2 tyg? Może ktoś załapał sie w poprzednich latach na takiego lasta? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • sztecher Re: Egipt w święta 27.11.12, 20:54
      na tydzien czy dwa?
      i zalezy skąd? lasty to raczej beda tylko z warszawy
      juz teraz nie ma chyba miejsc na wyloty tygodniowe, na dwu zostaly jakies resztki
      pozdro
      • li1210 Re: Egipt w święta 30.11.12, 06:37
        Zawsze warto poszukać.Wczoraj zakupiłam pobyt w hotelu Lililand Beach dla 2 osób na 2 tygodnie ,od 14,12,br za 2185 zł od osoby z Sun&Fun.-wylot z Poznania. Szukaj juz teraz.
        • moniaooo Re: Egipt w święta 30.11.12, 18:57
          Z wylotem na 14 grudnia można znaleźć naprawdę dobre oferty, ale na tydzień, żeby spędzić święta w Egipcie, z wylotem np. 20.12 czy 21.12 już jest problem.
          Np. hotel Lillyland /do którego lecisz/, z tym samym biurem S&F, z wylotem 21.12.12, na 1 tydzień kosztuje 2.210,00 zł czyli drożej niż zapłaciłaś za pobyt 2-tygodniowy. Przy tym dostępne są tylko wyloty z Gdańska i Katowic.
          Przy okazji - będę z rodziną w Lillyland 21-28.12.12.
          • li1210 Re: Egipt w święta 01.12.12, 17:27
            Jak bedziesz od21,12.br to sie spotkamy.Bylo kilka hoteli od 14.12 ale ciagle mi cos nie odpowiadalo -wiadomo najczesciej- cena .Pozdrawiam
    • ptasznikos Re: Egipt w święta 30.11.12, 22:34
      Święta wolę jednak spędzać na miejscu ale w tym roku wybieramy się na sylwestra. Wylot 28.12 z alfa star na 6 dni, hotel 3* (wersja oszczędnościowa:) ale za to za 2000 zł...
      • chanel90 Re: Egipt w święta 02.12.12, 18:32
        Interesuja mnie wyloty z katowic właśnie od 21.12 bo wcześniej pracuję... Niestety patrzę na ceny i hotele 3* sa po 2 tys za tydzień. Myślicie, że jest szansa, że ta cena spadnie? W sumie moglibyśmy lecieć na sylwestra ale ceny większe niż na święta...
        • moniaooo Re: Egipt w święta 03.12.12, 09:43
          Wylot 21.12.12. niestety bardzo Cię ogranicza, bo tylko 2 biura latają tego dnia - Wezyr i Sun&Fun, więc to loteria czy będą miejsca w samolocie. Jeśli zostaną do końca to cena spadnie, ale obserwując Sun&Fun od października obawiam się, że nie (cena na hotel Lillyland, w październiku była 1790,00/os, czekałam aż spadnie, potem przez 3 tygodnie nie było miejsc z Warszawy, potem w połowie listopada pokazało się kilka miejsc ale już w cenie 1935,00 zł/os - i to zarezerwowałam, teraz cena 2210,00 zł/os i z W-wy nie ma już miejsc - dla 3 osób). Zadzwoń może do tych dwóch biur i zapytaj ile miejsc jest jeszcze na interesujący Ciebie termin. Da to pewien pogląd na sytuację, choć oczywiście nie w 100%.
          Jeśli ważnym kryterium jest cena, to myślę, że Sylwester będzie jeszcze droższy i równie ciężko z miejscami.
          • moniaooo Re: Egipt w święta 03.12.12, 10:24
            Sorki, trochę przekłamałam, że tylko 2 biura, znalazłam jeszcze Ecco Holiday - ale tu cena **** hotelu powyżej 2400,00 zł/os i Best Reisen - ale tu trzeba zwrócić uwagę, że mają dopłatę do kolacji świątecznej/sylwestrowej płatną na miejscu od 35 dol/os wzwyż w zależności od hotelu.
            • chanel90 Re: Egipt w święta 03.12.12, 12:25
              Dziękuję, w sumie może faktycznielepiej zadzwonić i zapytać o liczbę miejsc. Jadąc w wakacje za fajny hotel 5* zykle płacimy 2000zł/tydz więc, jeżeli cena nie spadnie raczej nie pojedziemy bo w sumie nie opłaca sie wydać 2tys za hotel 3*...
              • sztecher Re: Egipt w święta 03.12.12, 18:03
                swieta w egipcie generalnie nie sa tanie
                najtaniej wychodzi tydzien przed swietmi, zeby nie zachaczalo nawet o wigilie, to najtanszy tydzien w roku i moim zdaniem jeden z najlepszych jesli chodzi o hotele-pusciutenko
                w tym roku niestety ze wzgledu na prace jade 25-1 i za dwie osoby wyszlo 5580 i to za tropitel dahab, hotel, ktory nie powala
                jesli z katowic to moze sa jeszcze miejsca na marsa alam-polecam, swietne miejsce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka