Dodaj do ulubionych

triada-byłam,widziałam

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.04, 22:54
czytam i czytam i juz mi slabo od tego waszego narzekania.
bylam z triada juz kilka razy m.in.egipt w tym roku, 7+7.
wszystkim spragnionym luksusu radze:wybierzcie 5* w kraju arabskim,
kazdy wie ze standard hoteli jest zanizony.ja tak zrobilam i nie zaluje. a
jak wam i 5* nie starcza to radze jechac nastepnym razem z logos travel albo
tego typu ekskluzywnym biurem
ale cena to jakies 8 tys. jak chcecie luksusu.
wszystkim ktorzy wyjezdzaja zazdroszcze i zycze zeby u was w grupie nie bylo
lalusiow ktorzy za 2 tysiace chca zeby ich ktos obslugiwal 24h/d, to jest
prawdziwa plaga egipska!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: cleo Re: triada-byłam,widziałam IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 13.07.04, 22:56
      dzieki że nie tylko ja tak myśle
      • Gość: Piotr Re: triada-byłam,widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 09:59
        Przysłuchuje się tym debatom na temat Triady i muszę stwierdzić, że coś tu jest
        rzeczywiście nie tak! Czego oczekujemy wydając np 2000 PLN za dwótygodniowy
        pobyt w Hurghadzie ?

POLICZMY:
        1. przelot tam i z powrotem (SAMOLOTEM, który jest najwygodniejszą ale z
        pewnością nie najtańszą formą podróżowania)
        2. pobyt w hotelu przez 14 dni i nocy,
        3. całodzienne wyżywienie. W standardzie dwa posiłki dziennie co oznacza 28
        posiłków w ciagu pobytu. Licząc posiłek po 30 PLN opłata za wyżywienie to około
        840 PLN.
        4. z kwoty 2000 PLN pozostaje 1160 PLN !!!!

NO LUDZIE KOCHANI ZDAJCIE SOBIE SPRAWĘ Z TEGO, ŻE NA TE 1160,- MUSI SIE SKŁADAĆ:
        1. koszt LOTNICZEGO !!! transportu w obie strony !!!
        2. przychód hotelu, który nas gości - ONI Z TEGO ŻYJĄ !!!
        3. przychód biura podróży - ONI Z TEGO ŻYJĄ !!!
        4. podejżewam, że również inne opłaty, o których nie mam pojęcia.

Tak można w nieskończoność. Hotele maja swoje koszty działania, biura podróży
        też mają swoje koszty działania. Należy na koniec pamiętać, że celem każdej
        działalności gospodarczej jest osiaganie zysku, więc z tego każdego zapłaconego
        2000,- od głowy i hotel i biuro muszą mieć parę groszy na czysto.

!!!CO NIE ZWALNIA TRIADY Z WYWIĄZYWANIA SIĘ Z WARUNKÓW UMOWY!!!

I jeszcze jedno. Proponuję wziąć te 2000,- polecieć samolotem z warszawy do
        Gdańska i z Gdańska pojechać do Sopotu na dwa tygodnie wypoczynku do kwatery
        prywatnej.

OFERTA:
        Plaża piaszczysta,
        pogoda murowana,
        woda w morzu gorąca (16 stopni), czysta i przejżysta,
        rafy koralowe,
        tanie wycieczki na bananie za motorówką 10 minut(150 PLN=37,5$ czyli więcej niż
        koszt wycieczki z Hurghady do Kairu),
        przemili ludzie,
        obsługa turystyczna na bardzo wysokim poziomie,

PAMIĄTKI:
        1. dmuchana pała w kolorach flagi USA dla dzieci do obijania sie po łbach,
        2. drewniany barometr DZIAD-BABA (chyba z rejonów Podchala),
        3. popielniczka z posklejanych muszli - cacko,
        4. termometr na drewnianej kotwicy,
        5. różnego rodzaju ciekawe gadgety o nie sprecyzowanym przeznaczeniu nade in
        china,

Podobną analizę można przeprowadzić na przykładzie Zakopanego, choć ten akurat
        wypadłby pod względem atrakcji nieco lepiej.

mimo wszystko pozdrawiam,
        PIOTR,
        • Gość: Grażyna Re: triada-byłam,widziałam IP: *.mech.pg.gda.pl 14.07.04, 10:12
          Brawo. Ale mnie rozbawiłeś. Zwłaszcza tymi pamiątkami. Pozdrawiam
          • pasikonna Re: triada-byłam,widziałam 14.07.04, 10:26
            Gość portalu: Grażyna napisał(a):

> Brawo. Ale mnie rozbawiłeś. Zwłaszcza tymi pamiątkami. Pozdrawiam

A mnie nie, bo przeklejasz i kopiujesz swoje posty w kilku watkach, rozsmieszylo
            mnie za pierwszym razem, a teraz zniesmaczylo.
      • Gość: miśka Re: triada-byłam,widziałam IP: 212.244.51.* 15.07.04, 10:27
        DZIEKI ZA ODZEW! CIESZE SIE ZE SA NIE TYLKO NARZEKAJACY, ALE I USMIECHNIECI!
        POZDRAWIAM WAS GORACO Z RESZTKAMI EGIPSKIEJ OPALENIZNY:(((( BUZIAKI CLEO!
    • Gość: cs Re: triada-byłam,widziałam IP: 195.215.5.* 14.07.04, 10:30
      drodzy panstwo
      nie watpie, ze Triada miewala wpadki od czasu do czasu, ale nie wpadajmy w
      histerie
      polowa narzekan na Triade na tym forum pochodzi od pracownikow innych bp, np,
      pana z Itaki, ktory w jednym ze swoich postow zapomnial sie zalogowac i
      pozostawil widoczny IP o tresci "*.itaka.pl/" :o)
      Duza czesc innych narzekan, to sprawy subiektywne typu "bo jedzenie niedobre,
      pokoj nie taki, itp..."
      Szkoda, ze wielka ilosc roznych glupot i falszywych postow zawala tylko forum
      przez co prawdziwe problemy staja sie mniej uchwytne i trudno sobie wyrobic
      jakies zdanie na temat Triady.

• przemoa Re: triada-byłam,widziałam 14.07.04, 18:35

cs to moze choc raz prezes Triady uczciwie by sie wypowiedzial o swojej spolce; t.j. jaka jest jej polityka, na co turysci moga liczyc i powinni wymagac od rezydentow, a czego nie nalezy sie spodziewac , moze powiedzial by dlaczego Triada stosuje zasade ukrytych cen; uwazam ze jest to niezbedne skoro i pracownicy w biurach i agenci nie informuja turystow w sposob wlasciwy i uczciwy; mowie to na wlasnym przykladzie gdyz moja frustracja Akhnatonem nie jest wywolana zyczeniami marmurow itp., tylko brakiem wlasciwej informacji przed wyjazdem za co place i czego moge oczekiwac, jestem przekonany ze takia uczciwa wypowiedz prezesa pomogla by turystom, a przede wszystkim samej Triadzie
        • Gość: cleo Re: triada-byłam,widziałam IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 14.07.04, 19:09
          ja tam wiedziałam za co płace.
          Już na miejscu widziałam rozpiske na co idzie 91$ z objazdówki. Rozpisane było
          co do 1 $.
          Dla nie wtajemniczonych rozpiska jest do wglądu przez cały pobyt w Hrg w
          segregatorze rezydenta. Segregator dostępny jest na recepcji. W czasie naszych
          wakacji byli ludzie, którzy nie mieli bladego pojecia gdzie się on znajduje i
          że takowy jest.
        • Gość: cs Re: triada-byłam,widziałam IP: *.unknown.tele.dk 14.07.04, 20:25
          owszem, zgadzam sie, to nie jest w porzadku ukrywanie niektorych rzeczy
          i z pewnoscia maja czasami wpadki
          byloby znacznie lepiej i dla nich, gdyby uczciwie potraktowali ludzi

jednakze dla mnie problem lezy w tym, ze posrod wielu postow na temat Triady na
          tym forum jedynie pewna czesc jest prawdziwa i dlatego trudno ocenic Triade
          kiedy czlowiek faktycznie nie jest pewien, czy krytyke pisze ich klient czy tez
          pracownik Itaki :o)
          • Gość: cleo Re: triada-byłam,widziałam IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 14.07.04, 20:52
            Na dcałym świecie jest praktyka segregatorów.
            Nic nie ukrywali, wręcz przeciwnie
            Naucz się czytać posty, bo ja nie miałam żadnych problemów z informacjami,
            chociaż korzystałam z takiej formy wypoczynku pierwszy raz.
            • Gość: cs Re: triada-byłam,widziałam IP: *.unknown.tele.dk 14.07.04, 21:01
              chyba mam jakis problem z komunikacja interpersonalna, bo za nic nie moge
              zrozumiec Twojego postu
              • Gość: cleo Re: triada-byłam,widziałam IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 14.07.04, 21:03
                to ja nie rozumiem co masz na myśli "ukrywają"
                • przemoa Re: triada-byłam,widziałam 14.07.04, 21:10
                  Panowie wiadomo ze segregatory z informacjami to praktyka komunikowania z turystami stosowana przez wszystkie biura na calym swiecie. Jednak w hotelowym segregatorze rozpiski 92$ za rejs nie bylo. Malo tego zapewniam Was, ze ani rezydentka , ani jej kolega na statku nie potrafili wyliczyc na co pobieraja te nieszczesne dolary. Stwierdzili ze mamy zaplacic bo np. nie dojedziemy do lotniska itp.
                  • Gość: cleo Re: triada-byłam,widziałam IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 14.07.04, 21:58
                    W Santa Marii było
                    Chyba że widziałam widmo.
                • Gość: cs Re: triada-byłam,widziałam IP: *.unknown.tele.dk 14.07.04, 21:12
                  jezeli chodzi o Triade ?
                  np niektore koszta, tutaj koledzy i kolezanki mowia o 10 $ obowiazkowego
                  bakszyszu pobieranego przez rezydenta, ale w ofercie Triady nic nie ma na ten
                  temat. Nie jest to "ukrywanie kosztow" ?
                  albo fakt hoteli Le Meridian i Magawisz, pisza dumnie "zakwaterowanie w hotelu
                  5 lub 4**** " ale na miejscu odrywasz, ze o tych gwiazdkach to mozesz pomarzyc
                  • przemoa Re: triada-byłam,widziałam 14.07.04, 21:23
                    Ukryte koszty sa i to wcale nie chodzi o bakszysz, bo ten dam, lub nie i rezydent mnie nie zmusi. Chodzi np o te nieszczesne 92$ do zaplaty ktorych zmuszaja, nawet gdybym chcial zwiedzac indywidualnie. Zobacz na strone przykladowej ofertu rejsu 7+7 www.triada.com.pl/show.php?ID=1089833013x1317002740&X=1395153698&ZB= wyraznie jest napisane ze dodatkowa oplata na miejscu w Egipcie jest wiza i nic poz tym. A w glebi, lub na dole strony w katalogu jest podane jako informacja o orientacyjnych dodatkowych kosztach, nikt nie wspomina ze jest to dodatkowa obowiazkowa zaplata.
                    • Gość: cs Re: triada-byłam,widziałam IP: *.unknown.tele.dk 14.07.04, 22:00
                      tak, ale te 92 dolary placi sie w kazdym biurze w Europie, tak ze to nie jest
                      tylko wymysl Triady. Moze i biora czesc dla siebie, ale w takim razie wszystkie
                      biura.
                      co tu zreszta ukrywac, kazda metoda jest dobra, aby sciagnac klienta.

Ja placilem za rejs 8+7 ok 2500 na osobe.
                      I wyobraz sobie, jak sie wk*** widzac miesiac pozniej oferty rejsu z Triady po
                      1200 zl. Ale po podliczeniu wszystkich kosztow wyszla prawie 2400 !!!
                      Ale na pierwszy rzut oka - "O rany, tylko 1200 zl"

coz, jakie pieniadzem taka usluga, chociaz bedac na Krecie z Triada w
                      najtanszym hotelu bardzo sobie caly pobyt chwalilem.
                      Zreszta zobaczymy, lece juz w sobote na spotkanie z "Akhnatonem" :o)
                      • przemoa Re: triada-byłam,widziałam 14.07.04, 22:28
                        Zazdroszcze wyjazdu, ciekaw jestem Twojej oceny statku. A co do doplat to np.Exim , Ecco nie stosuja.
                      • Gość: wera Re: triada-byłam,widziałam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 11:03
                        Exim nie pobiera dodatkowych opłat z wyjątkiem bakszyszu, wszysko jest w cenie.
        • Gość: karal Re: triada-byłam,widziałam IP: 212.160.106.* 15.07.04, 10:14
          zapewne jak tankujesz benzyne na stacji shella i kupisz kanapke przeterminowaną
          to oczekujesz ,że zadzwoni do ciebie prezes shella na cały świat...
          Jak nie możesz sie dodzwonić to czekasz na wyjaśnienia prezesa
          telekomunikacji.W zasadzie przy każdej usłudze zapewne oczekujesz ,że obsłuży
          cie prezes....
          prosze nie odpowiadaj!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka