Dodaj do ulubionych

Gdzie te dobre lasty ?

25.01.13, 22:56
Witam Szanowną Brać.
Zastanawiam się nas szybkim wyjazdem do Egiptowa - takim bez planowania przez 4 m-ce lecz typowym lastem. Dziś w domu - za dwa dni kolacja w Egiptowie.
Może ktoś z miłośników podpowie gdzie szukać lastów - przez duże L .
Strony biur : alfa, tui, rainbow, wezyr - w opcji last - dosłownie nie powalają.
Holidaycheck - każda dobra oferta przy sprawdzaniu - okazuje się że jest wykupiona - czyli nieaktualna.
Piszę ten post z nadzieją że uda się - przy wspólnym zaangażowaniu - określić gdzie dokładnie szukać lastów .
Chyba że faktycznie last to tylko określenie terminu wczasów a nie atrakcyjności oferty .....
Propos - jakoś smutno się zrobiło na forum ..... gdzie te opowiadania na żywo z egiptowa ? gdzie fascynacja i powody kolejnych odwiedzin egiptowa ?

Obserwuj wątek
    • karuzela100 Re: Gdzie te dobre lasty ? 26.01.13, 15:51
      Bardzo wielu forum uciekło.....:(
      zerkam tu czasem i chciałbym żeby czasy z forum wróciły ale wiele osób zostalo
      przepędzonych lub zrezygnowalo po potyczkach słownych i walkach z adminem.
      Kolego lasty w lutm to ciężki temat zaczynają sie ferie i ceny za hb od 1300....w 3*
      powodzenia pozdrawiam Karuzela100
      • ami.ra Re: Gdzie te dobre lasty ? 26.01.13, 17:46
        Ferie i lipa z lastami :( zobacz wakacje24 lub ostatniemiejsca ostatnio mieli fajne ceny ...najlepiej zadzwonic i powiedziec co i jak :) Powodzenia
    • doral2 Re: Gdzie te dobre lasty ? 26.01.13, 19:20
      www.wakacje.pl

a na tanie lasty w lutym, ze względu na ferie, nie licz.
      • sobol74 Re: Gdzie te dobre lasty ? 26.01.13, 20:37
        W sumie jest logika w tym o co piszecie . Ferie = ceny lastów. Z tym że obserwuję lasty od dłuższego czasu - i nie powaliła mnie żadna oferta.
        Patrząc dziś co się dzieje w egiptowie - zamieszki, rocznica rewolucji - może i to uatrakcyjni oferty.
        Tak czy inaczej - dzięki za podpowiedzi .

pozdrawiam
        sobol74
        • cairo7 Re: Gdzie te dobre lasty ? 26.01.13, 21:46
          Popatrz tu 3w.last-minute.pl a demonstracje,bijatyki +śnieg u nas...mogą wpłynąć na ich atrakcyjność....tylko luty w Egipcie....no ciut chłodny:)
          • arturo63 Re: Gdzie te dobre lasty ? 27.01.13, 14:29
            lasty sie zesr..y ostatnio ,chyba mniej lotów jest ,najszybsze i ciekawe beda kwiecien maj
            • des4 Re: Gdzie te dobre lasty ? 28.01.13, 07:35
              fajne lasty były 2 lata temu po rewolucji, kiedy biura powracały do Egiptu

w kwietniu 2011 upolowaliśmy Marsa Alam za śmieszne pieniądze, w hotelu było 1/4 obłożeni,a więc lokalsi skakali przy nas jak króliczki ;)

w samolocie też ponad połowa miejsc była wolna więc można się było porozciągać do snu przy nocnym przelocie :)

wiosną 2012 ten sam hotel z tego samego biura był prawie 50% droższy
              • sobol74 Re: Gdzie te dobre lasty ? 28.01.13, 11:02
                obecnie w egiptowie sytuacja staje się gorąca - w związku z czym może powtórzyć się sytuacja z ''lepszymi'' ofertami.
                W tvn24 usłyszałem że MSW ostrzega podróżujących po egipcie - czyli powtórka ....

pozdrawiam
                sobol74
    • aksas Re: Gdzie te dobre lasty ? 28.01.13, 16:32
      WItam
      Ja mam podobny problem, siedze na tych wszystkich wyszukiwarkach i nic, gdzie te 3 gwiazdki za 1300?? Ja nie moge znalezzc. A skad jestes i kiedy chesz leciec? Ja moge leciec 1 lub 2 luty moze poszukamy razem?
      Asia
      • sobol74 Re: Gdzie te dobre lasty ? 28.01.13, 17:18
        Asiu - planuję wylot z gdańska - ewentualnie szczecin.
        Co do wyboru terminu - jeśli nie znajdę ciekawej oferty na początek lutego - to zmienię termin na wrzesień.
        Wylot dla rodzinki z dwiema córkami ( 6 i 10 ).
        Udało nam się zaliczyć egipt w każdym ( poza lipcem i sierpniem - za gorąco ) miesiącu. Do kompletu brakuje lutego i marca.
        Tak więc jeśli się nie uda - to bez ciśnienia - koniec września a nawet lepiej początek pażdziernika.

pozdrawiam
        sobol74

ps - patrzę na strony tui i alfy - ale zdzwoniłem do jednego z większych biur w słupsku i otrzymałem oferty które nie były widoczne na stronie turoperatora . Spróbuj zadzwonić do jakiegoś biura - może coś polecą na gorąco.

• raunau_cowboy Re: Gdzie te dobre lasty ? 28.01.13, 18:39
          Może to nie była powalająca oferta, ale w kontekście obecnych cen za Braykę w MA (średnio ok. 3 tys./7dni !!!), uważam że całkiem zachęcającą.
          Zapłaciłem 2549 za 10 dni / os. Decyzja 15. stycznia po południu. Rano następnego dnia o 9 już
          byłem w samolocie.
          • sobol74 Re: Gdzie te dobre lasty ? 29.01.13, 07:54
            raunau_cowboy a podpowiedz jeszcze z jakiego biura i jak z pogodą w tym czasie ?
            Wiało ? Grzało ?

pozdrawiam
            sobol74
            • malik12345 Re: Gdzie te dobre lasty ? 29.01.13, 12:31
              Dobrych lastów od wrzesnia nie ma.Ja obserwuje od wrzesnia 2012 i lasty są droższe niz były w wakacje. Jest mniej lotów , biura obawiając sie kosztów porezerwowały duzo mniej miejsc--niestety. Z obserwacji moich wynika , że najlepsze lasty sa w maju--ale nie na majówke , lecz odrobine pózniej
              • tua-reg Juz wkrotce:) 29.01.13, 14:32

Poczekaj jeszcze tydzien, dwa. Ceny do Egiptu spadna dramatycznie.
                Bedziesz miala dla siebie cale pietro hotelowe i caly bufet.
                Podobnie bedzie na plazy. Poczekaj troche cierpliwie... Juz nadchodza.
                • agen-t Re:poczekaj 29.01.13, 14:43
                  jestem agentem i sprzedaję wiele biur.faktycznie ceny są wysokie bo to ferie i na wszystkich portalach są oferty,ale w systemie ich nie ma.jeśli masz kasę i trochę czasu to warto napisać do agenta,bo jest na bieżąco i zostawić namiary.będzie dobry last to dzwonię i można rezerwować.tak sporo klientów to u mnie załatwia.czasami warto się przypomnieć.na teraz mam też jeszcze trochę ofert,tylko nie wiem co Cię interesuje i za ile,na jak długo i z kim.agentowi zalęży aby klient do niego wrócił i ma większą wiedzę o hotelach i biurach.napisz jeśli chcesz,spróbuję coś fajnego wyszukać.mój mail moniatravel@wp.pl Bogdan
                  • justyna198515 Re:poczekaj 29.01.13, 17:27
                    Jasne:) Zostawiłam w 4 miejscach swoje namiary jak poszukiwałam wycieczki i zadzwonili tylko z jednego, więc ja raczej sledziłabym strony poszczególnych biur- bo na stronach typu: wakacje.pl lub ostatniemiejsca-oferty wiszą a są już sprzedane.
                    • agen-t Re:poczekaj 30.01.13, 14:05
                      napisz do mnie gdzie i kiedy chcesz jechać a napewno napiszę lub zadzwonię,jeśli kiedyś będziesz chciała pojechać.mail w poprzednim moim poście.
        • d.wludyka Re: Gdzie te dobre lasty ? 29.01.13, 17:34
          Jeżeli mieszkasz w Szczecinie to niedaleko masz do lotnisk niemieckich. Byłam w podobnej sytuacji i znalazłam ciekawą ofertę przez Sonnenklar TV www.sonnenklar.tv/ . Ceny niższe, wybór większy, wszystko bardzo łatwo załatwiłam przez internet, komplet dokumentów dostałam na maila.
          • agen-t Re: Gdzie te dobre lasty ? 29.01.13, 18:53
            ja sprzedaje online również,więc czemu miałbym nie zadzwonić?to jest moja praca i pieniądze.dziewczyny które pracują w biurach mają to gdzieś bo mają pensję,ja jestem właścicielem agencji i nie mogę sobie pozwolić na tracenie klienta.warto napisać i sprawdzić oferty to nic nie kosztuje
      • lo.ri Re: Gdzie te dobre lasty ? 11.02.13, 16:39
        a może coś takiego?
        alfastar.pl/hotel/304/23073/egipt/sharm_el_sheikh/al_diwan
        Byłam w tym hotelu i był ok, co prawda w 2 linii, ale mnie jakoś bardzo to nie przeszkadzało, bo na plaże dowoził busik hotelowy. Cena jest dobra a wylot 20.02. Ja się poważnie zastanawiam czy się nie skusić na tę ofertę i nie polecieć tam jeszcze raz...
    • alexred Re: Gdzie te dobre lasty ? 30.01.13, 02:47
      Na razie nie ma co spodziewać się jakiś dobrych cen lastów z wielu przyczyn. Po pierwsze po upadkach touroperatorów już wszystkie promocje są wprowadzane ostrożnie. Coraz mniej Touroperatorów walczy o miejsca w hotelach za wszelką cenę i woli ich mniej wykupić, by nie jak w ubiegłych latach wysprzedawać je na lastach po zaniżonych cenach. Poza tymmamy okres zimowe gdzie Egipt ma prawie monopol na ciepło jeśli chodzi o tańsze kierunki. W alternatywie są Kanary (ale tam nie tak ciepło i ostatnio deszczowo), Karaiby i Azja (ale tutaj oczywiście ceny dużo wyższe). Najbliższe lasty spodziewałbym się dopiero w maju, kiedy ruszą europejskie kierunki takie jak Grecja,Cypr czy Turcja. Nie piszę tego z teorii bo jestem w branży i moi klienci też są niezadowoleni z braku dobrych lastów czy firstów.
    • lula5-0 Re: Gdzie te dobre lasty ? 30.01.13, 13:18
      Ja znalazłam taki: www.alfastar.pl/hotel/68/668402/hot/last/egipt/hurghada/bravo_mount_verde za 1399 zł
      lub taki www.alfastar.pl/hotel/242/670197/last/minute/egipt/sharm_el_sheikh/la_perla
      za 1199 zł.
      • agen-t Re: Gdzie te dobre lasty ? 30.01.13, 13:27
        to są słabe hotele 3*,lepiej trochę dopłacić niż potem narzekać.zależy na kiedy,ale zawsze można się doczekać okazji.jeśli ktoś szuka to warto zostawić namiary i dyspozycje za ile możemy lecieć i jak pojawia się fajna oferta to napiszę lub zadzwonię.

Bogdan
        moniatravel@wp.pl
      • patrischa Re: Gdzie te dobre lasty ? 30.01.13, 14:00
        żeby tylko te 3 gwiazdki były europejskie
        do Egiptu to tylko 5 lub ostatecznie 4+
      • alexred Re: Gdzie te dobre lasty ? 31.01.13, 18:37
        Korzystając z lastów proponuje nie sugerować się tylko ceną. Generalnie wybieranie 3 gwiazdkowych hotelu w Egipcie nie należy do rozsądnych.
        • s-gos Re: Gdzie te dobre lasty ? 31.01.13, 19:08
          Też jestem zdania, że nie liczy się tylko cena, też korzystam z lastów, ale to ze względu na charakter pracy, rzadko kiedy mam ustalony wcześniej urlop, aczkolwiek, jak spodoba mi się jakiś hotel, a np. jest on taniej w alfa starze niż np. w tui, to wiadomo, które biuro wybiorę.
    • tuturysta Re: Gdzie te dobre lasty ? 01.02.13, 03:14
      Hotele 3* w Egipcie to odpowiednik naszych 2* BB :)

Wpisałem w Google i troche tego jest, ale jest jeszcze moja Wyszukiwarka Last minute no i np. odpoczne.pl

Zależy jaki masz budżet, ale najlepszym hotelem jest Sea Gull Resort w Hurghadzie, a przewodnik turystyczny wygrzebałem z archiwum forum:

forum.gazeta.pl/forum/w,622,142222969,142222969,To_MUSISZ_zobaczyc_bedac_w_Egipcie.html
      • dariusznow Re: Gdzie te dobre lasty ? 02.02.13, 23:15
        Na temat See Gula też słyszałem dobre opinie, centrum Sakkala dużo rozrywek ale nie każdy lubi nocne życie i spanie do południa
        Z czystym sumieniem mogę polecić hotel Empire - przeważnie występuje w ofercie wszystkich biur podróży i ma opinię hotelu dla nurków
        Co prawda nurkuję, ale z pewnością nie jest to hotel tylko dla nurków, ale dla normalnych ludzi.... :)

No i jego położenie - na rzut beretem od Daharu i Suku
        Ale to są klimaty dla tych
        • dariusznow Re: Gdzie te dobre lasty ? 02.02.13, 23:55
          co do lastów to bywają
          www.fmix.pl/zdjecie/3578195/egipt-590
          ja osbięcie polują n coś takiego...
          • vicehrabiadebragelone Re: Gdzie te dobre lasty ? 11.02.13, 20:03
            Tydzień all w 4* hotelu to naprawdę świetna oferta ale obawiam sie że z miesiaca na miesiąc bedzie trudniej o takie lasty.Z tego co słyszałem polityka bp sie zmienia i juz nie bedzie takich rewelacji w obecnym sezonie
            • sobol74 Re: Gdzie te dobre lasty ? 12.02.13, 19:10
              2 osoby dorosłe + 2 dzieci na 7 dni do Titanic Palace wylot za 5 dni - 7400
              ten sam skład - wylot pażdziernik - 7500
              zdaję sobie sprawę że obecnie trwają ferie - lecz cóż to za last

a przeglądaliście może oferty biur z wylotem z niemiec ? może tam widać prawdziwe lasty ?
              • agen-t Re: Gdzie te dobre lasty ? 12.02.13, 20:20
                na wylot do Egiptu Hurgada Hotel Lillyland 4* za 2 os.dorosłe i 2 dzieci jest na 22.02 za 5700 zł.jak się poszuka to można znaleźć ciekawe oferty.czasami wystarczy napisać maila i szukam aż do skutku.jak jest coś ciekawego to dzwonię.warto poradzić się agenta,masz większe możliwości

Monia Travel
                moniatravel@wp.pl
                501375098
              • doral2 Re: Gdzie te dobre lasty ? 12.02.13, 20:35
                no dobra, to może uściślijmy, co to jest dobry last?
                znaczy się, za ile i na ile?
                • agen-t Re: Gdzie te dobre lasty ? 12.02.13, 20:46
                  podałem cenę za tydzień w all za 4 osoby<2+2>wylot 22.02 Hotel Lillyland za 5600 zł,jest też na 2 tygodnie w all Rivera Plaza Abu Soma 4*22.02 za 6500 zł.można znaleźć w normalnej cenie.po upadkach w tamtym roku żadne biuro nie ryzykuje sprzedaży za lasty po 1000 zł.czasami się trafiają ale to rzadkość.np.Tunezja w zimie,ale za ciepło to tam nie jest.zresztą jak może być last skoro wszystko do 19.02 wyprzedane.może warto napisać,to nic nie kosztuje.

moniatravel@wp.pl
                  501375098

• patrischa Re: Gdzie te dobre lasty ? 12.02.13, 21:53
                    Lilyland ... nie polecam
                    • hk59 Re: Gdzie te dobre lasty ? 13.02.13, 11:09
                      do alexred i anen-t: zmuszona jestem - niestety! kierować się finansami przy wyborze hotelu. Proszę was o opinię o Triton Empire i Sea Gul.
                      • ssseeeaaa Re: Gdzie te dobre lasty ? 13.02.13, 14:59
                        Sea Gu - powinnaś być zadowolona oczywiście nie wiem na czym Ci zależy. Jedzenie dobre, animacje ok. plaża taka sobie, rafy zero. Centrum Sakali, blisko do mariny można wieczorami pospacerować po mieście. Teren rozległy kilka basenów all ok.
                        • agen-t Re: Gdzie te dobre lasty ? 13.02.13, 19:18
                          nie wiem na ile chcesz lecieć do Egiptu i z kim,ale Sea Gul jest niezły w zależności w której części zakwaterują.do 3* hoteli szkoda lecieć ale mam propozycje 2 hoteli na 22 lutego do Hurgady na tydzień w all- Lillyland za 1649 zł za osobę<ktoś napisał,że nie poleca ale jak się szuka tanio to całkiem przyzwoity hotel i zależy od biura gdzie kwaterują>oraz Royal Palace 4* za 1699 zł.napisz jeśli szukasz wyjazdu i sprecyzuj dane to poszukam konkretnie i wyślę na maila.mogę też poszukać innych ofert.wylot byłby z Warszawy.pozdrawiam

moniatravel@wp.pl
                          501375098
                      • dariusznow Re: Gdzie te dobre lasty ? 13.02.13, 20:17
                        osobiści e bardzo lubię Empira, w mojej galerii są fotki - patrz stopka
                        czysty, obsługa i jedzenie OK - na temat all nie wiem bo mi szkoda kasy na to a zjeść zawsze można na mieście
                        generalnie jeden z najtańszych hoteli położony w Daharze

ale jeśli pierwszy raz to raczej See Gul - ścisłe centrum i trochę głośno
                        z czasem przekonasz się, że hotel to wcale nie taka istotna sprawa, ważne położenie i czystośc, no i korytko, chyba że wyjazd z dzieciakami, ale to już inna bajka
                      • alexred Re: Gdzie te dobre lasty ? 13.02.13, 23:09
                        Empire to był mój pierwszy hotel, w którym mieszkałem w Egipcie. To jest jeden z niewielu 3-gwiazdkowych hoteli, które można polecić. Korzysta się z plaży siostrzanego hotelu Empire Beach i praktycznie z basenów również, bo w Empire Triton są baseniki. Fajne położenie, bo w Dahar gdzie jest ciekawy klimat. Dbają o kuchnie i jak na 3-gwiazdkowy hotel to mają dobre jedzonko. Minusem jest to,że na plaże trzeba iść około 400 metrów ulicą, ale i to ma swoje uroki.
                        Co do Sea Gull to jest to hotel, którzy klienci chwalą. Ja osobiście nie przepadam za hotelami w ścisłym centrum Sakkali. Uważam,że Sakkale można odwiedzać, ale żeby tam mieszkać, to nie dla mnie. Jednak hotel jest tak zrobiony ,że zbytnio nie przeszkadza ruch i odgłosy centrum. W sumie jak dobra cena, to polecam.

Nie wiem jaką masz cenę za te hotele i w jakim terminie, bo być może można znaleźć jeszcze coś lepszego.
                        • patrischa Re: Gdzie te dobre lasty ? 17.02.13, 12:39
                          Jungle Aquapark i Iberotal Aquamarine Resort
                    • lollobionda Re: Gdzie te dobre lasty ? 08.03.13, 10:50
                      Jak widać każdy ma inne wymagania i oczekiwania. Ja byłam tydzień w lutym w Lillyland i wróciłam zachwycona. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć że chciałabym raz jeszcze wrócić w to samo miejsce. Oby tylko do przyszłego roku ( a być może jeszcze końcówka tego?) ale tym razem już koniecznie min. 2 tygodnie w Hurgadzie :)
                      Ps. Pozdrowienia dla wszystkich Egiptomaniaków :)
    • malczik63 Re: Gdzie te dobre lasty ? 07.03.13, 21:12
      Drogi sobolu, z tymi lastami sprawa jest wyjątkowo delikatna :) Na pewno wiesz o tym, że trzeba non stop sprawdzać, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać. Zapisywać się na najprzeróżniejsze newslettery, śledzić facebookowe profile etc. Ja tak parę razy wyhaczyłam ciekawą ofertę z alfastar, która Ciebie, jak piszesz, nie powala:) Wchodziłam na stronkę, aż pojawiła się wycieczka za nieco ponad tysiaka. To było dwa lata temu, w tym roku też szykuję się do Egiptowa z alfą, ale już na dłużej, dwa tygodnie jak nic:)
      • alexred Re: Gdzie te dobre lasty ? 07.03.13, 21:41
        Zaczęły się wreszcie pojawiać jakieś dobre oferty Last Minute, więc obserwujcie je m.in. w internecie. Sporo moich klientów już z nich korzysta.
        • patrischa Re: Gdzie te dobre lasty ? 08.03.13, 08:24
          to prawda, ja wyhaczylam dobrze z tui do Jungle. Hotel b.fajny - bylam rok temu. Lece za dwa tygodnie.
    • areq1971 W ferie zapomnij 17.03.13, 21:26
      Obecnie ceny już są sensowniejsze...ja płaciłem 1340/os tydzień AI w Coral Beach Rotana
      • damcar Re: W ferie zapomnij 17.03.13, 22:30
        2 tyg sharm hotel 5* amway - 2200 zł / os to sensowana cena a za 3500 kupisz dominikanę z berlina
    • kamyczek05 Re: Gdzie te dobre lasty ? 29.03.13, 14:30
      Najlepsze lasty do Egiptu są w Alfa Star. Mają olbrzymi wybór hoteli w różnych kurortach. Nawet ludzie którzy dość często latają do Egiptu na nurkowanie, wybierają to biuro ze względu na niskie ceny.
      • mernar Re: Gdzie te dobre lasty ? 29.03.13, 17:24
        Spadła sprzedaż?
        • sobol74 Re: Gdzie te dobre lasty ? 30.03.13, 00:11
          znalazłem - Wezyr
          7 dni
          2 os dorosłe + 2 dzieci
          7 dni all
          6500

Fruuuuuuuu - już za kilka dni

można w różny sposób oceniać wartość vs biuro i hotel - mam nadzieję że wybór trafnyyyy

pozdrawiam
          sobol74
          • vicehrabiadebragelone Re: Gdzie te dobre lasty ? 10.04.13, 10:46
            Nadejszła wiekopomna chwila(jak mówili nasi komunistyczni kacykowie:) i w końcu wyrwałem urlop w pracy od końca maja do 14 kwietnia i teraz dylemat kupować teraz oferty z promocji czy ryzykować ze zostane z reka w nocniku i nic ciekawego na lasta już nie wyhaczę ?W gre wchodzi Hurgada i tu weszła ALFA ze swoją promocja trwającą do 16 kwietnia ,,wakacje za tysiaka" Czytając temat zwróciłem uwagę na dobre opinie min dariusznow na temat hotelu Triton Empire.Nie jestem specjalnie wybredny i polegam na waszych opisach Oferta to wylot z Gdańska na tydzień za 3118/2 os z all.Mysle że cena przyzwoita i mocno sie zastanawiam czy nie chapnąć tej oferty :)
            • dariusznow Re: Gdzie te dobre lasty ? 10.04.13, 12:41
              dobra oferta :)
              na all zbytnio nie licz, alkohol nafta, animacje takie sobie, generalnie jedzenie OK, przynajmniej dla mnie, ale ja na śniadanko niezmiennie full a na obiad trochę mięsiwa i duuużo owoców, choc najchętniej koszerai (300 m od hotelu)

za to położenie dla mnie idealne - blisko suku

jeśli pojedziesz pozdrów Dorotę, Karolinę i calą obsługę, która jest na prawdę w porządku, no i boisko do siatkówki... :)

jeśli nurkujesz to dam ci namiary na tanie nury - pisz na dariusznow@o2.pl

już Ci zaczynam zazdrościć.....

fotki w mojej galerii
              • vicehrabiadebragelone Re: Gdzie te dobre lasty ? 10.04.13, 15:06
                Taa, na wódę sie nie nastawiam znam jej egipski smak:) choć np piwo nie jest takie złe(bo zazwyczaj zimne:))Czyli raczej robie rezerwacje i nie czekam na ostatnia chwile:)Pozdrawiam
    • vicehrabiadebragelone Re: Lasty po majówce 10.04.13, 21:16
      Hmm ale czy warto ryzykować?Kiedys już zostałem na lodzie co z tego że oferta była jak samoloty były juz zapełnione i dupa:)
    • ustroniu Re: Gdzie te dobre lasty ? 19.04.13, 20:40
      Próbowałam różnych wyszukiwarek wczasów (travelplanet, odpoczne, easygo itp) ale najwygodniej, najbardziej przejrzyście szuka mi się na wakacje.pl
      pomimo ze np. czasem kupie w biurze podróży,
      Przynajmniej od razu widać i można zmienić lotniska, wyżywienie itp
      • angelsik Re: Gdzie te dobre lasty ? 30.04.13, 09:51

Miałam fajną propozycję lasta z Oasis Tour - 1 tydz w Sharm (nie pamiętam hotelu, ale jakiś fajny) za 1190 all, termin początek czerwca.

A kupiłam do Tunezji na 2 tyg all za 1590 za os i 1100 za dziecko z tego samego biura.( w sezonie)
        • mikani Re: Gdzie te dobre lasty ? 05.05.13, 23:14
          Z moich wiadomości Oasis ma problemy finansowe a teraz coś za tanio sprzedają swoje oferty , znam kilka biur podróży które już nie sprzedają Oasisa bo może się okazać że się nie poleci albo poleci i będą problemy z powrotem. Tak że z całego serca życzę powodzenia i spokojnych nerwów
          • kartonik30 Re: Gdzie te dobre lasty ? 05.05.13, 23:42
            o Oasis słyszałam też dużo złego, ponoć miało paść już w zeszłym roku ale się udało w tym roku kiepskie ma rokowania. We Wrocławiu też kilka biur zrezygnowało ze sprzedaży ich wycieczek.

Pozrawiam
        • mikani Re: Gdzie te dobre lasty ? 06.05.13, 23:58
          forum.gazeta.pl/forum/w,622,143837886,143837886,Centralna_ewidencja_i_wykazy_w_turystyce.html
          A to tak dodatkowo że już był taki wątek dotyczący biura podróży Oasis.

My z mężem jesteśmy chyba jakimś fatum ,byliśmy z Kopernikiem,Sky Clubem, Triadą,Oasisem aż się boje pisać z kim teraz lecimy bo nie długo może będę wpisana na czarną listę że sprowadzam nieszczęscie :-))
          • martak1902 Re: Gdzie te dobre lasty ? 07.05.13, 13:35
            ale zawsze bankrutowali w tym roku co Wy lecieliście?
            • mikani Re: Gdzie te dobre lasty ? 07.05.13, 17:55
              W tym samym nie, ale zaraz chyba w następnym. Jedyny plus taki że biuro z którym lecieliśmy w zeszłym roku jeszcze dobrze się trzyma i lecimy z nimi też w tym a jakby zbankrutowali przestanę latać na zorganizowane wycieczki bo zacznę się bać -:)
    • dariusznow Re: Gdzie te dobre lasty ? 21.06.13, 10:43
      znowu się pojawiły tanie wyjazdy www.fmix.pl/zdjecie/3799956/lasty

chciało by się, ale niestety .....

ciekawe jak będzie jesienią
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka