Dodaj do ulubionych

Co trzeba zobaczyć w Egipcie !

02.02.13, 12:33
Nie rozumiem dlaczego wątek pokazujacy co trzeba zobaczyc w Egipcie został wyrzucony na Osła ?????

Jako człowiek , który podczas swego urlopu zawsze jestem w innym kraju i pierwsze czego szukam jako debiutant na forum jest odpowiedź na pytanie co zobaczyć w kraju w którym będę .

Ponieważ akurat watek kolegi odesłanego do kąta / ??? / pokazuje wszystkie te miejsca , które powinno sie zobaczyć w Egipcie to dla dobra wszystkich tych , którzy pierwszy raz w Egipcie zamieszczam link , który w sposób skondensowany pokazuje co trzeba widzieć . Ja te wszystkie miejsca widziałem i EGIPT zaliczyłem !!!!
oto link
tuturysta.com/co-musisz-zobaczyc-w-egipcie/?utm_source=gazeta-egipt
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: Co trzeba zobaczyć w Egipcie ! 02.02.13, 12:44
      Dlatego, Deosiu, że był prymitywną reklamówką jakiegoś pośrednika sprzedającego wyjazdy do Egiptu, która nie jest dozwolona na Forum. Jak ktoś chce, to może zapłacić.
      • deoand Re: Co trzeba zobaczyć w Egipcie ! 02.02.13, 14:44
        Ja nie mam żadnego biura podróży , jeżdżę na urlopy , nikogo nie reklamuję , korzystam z lastów stąd moje wyczulenie na niezgodną z prawem reklamę jest ZEROWE ale akurat te miejsca , które podano są wg mnie najważniejsze do zobaczenia w Egipcie . Jak ktoś ma jeszcze inne to niech się podzieli swoimi doświadczeniami . Ja dorzucę od siebie oprócz sali Tutanhemona w Muzeum Kairskim jeszcze salę z mumiami - uwaga dodatkowo płatną .
        • miriam_73 Re: Co trzeba zobaczyć w Egipcie ! 02.02.13, 14:48
          Deo, zaraz po odpaleniu strony najważniejszym punktem strony była wyszukiwarka ofert wyjazdowych. Info o tym co warto obejrzeć (b. słabiutkie zresztą), to był tylko pretekst/ dodatek do przekazu komercyjnego.
          • olianaa Re: Co trzeba zobaczyć w Egipcie ! 02.02.13, 17:08
            Deoś, tu oprócz tego "MUSISZ" to była jeszcze jakość tej strony. Dziesięć metrów mułu pod dnem. Poziom IV klasy podstawówki. W każdym wątku na tym forum można się dowiedzieć więcej. Odsyłanie do czegoś takiego to po prostu żenada i wstyd...
          • tuturysta Re: Co trzeba zobaczyć w Egipcie ! 18.02.13, 22:29
            Jakim punktem głównym ?
            To tylko fragment Menu na który nie trzeba patrzec, a kolejne reklamy są akurat pod artykułem aby nie przeszkadzały w czytaniu
    • kasia_p45 Re: Co trzeba/można zobaczyć w Egipcie ! 02.02.13, 15:10
      cyt z Deoand:
      "A co wam tak nie pasuje MUSISZ ano musisz zobaczyc pewne standarty obcego kraju jak chcesz powiedzieć , że poznałes dany kraj Tak jak ja wszędzie jestem debiutantem i jak sie wybieram do danego kraju to chce wiedzieć co w nim MUSZE zobaczyc . I te standarty oglądam i kraj zaliczony . I nie wracam do niego -kolej na inny kraj .
      Egipt -całkowita zgoda z autorem wątku - Klasyczne STANDARTY !!!!!!!
      Turcja -MUSISZ zobaczyc : Kapadocja , Konya, Stambuł , Efez , Troja , Pammukale i Turcja zaliczona itd , itd .
      A nie chcesz to siedź w Hotelu -twoja sprawa." ..

Deoand z całym szacunkiem do ciebie bo cie lubie ale nikt nic nie MUSI. To juz lepiej napisać : WARTO ZOBACZYĆ..
      Ja również jak gdzies jade pierwszy raz doszukuje sie informacji co gdzie warto zobaczyc i gdzie warto pojechac.. itd..
      Ale jak mi ktoś narzuca, że coś MUSZĘ to scyzoryk mi sie w kieszeni otwiera..
      • miriam_73 Re: Co trzeba/można zobaczyć w Egipcie ! 02.02.13, 15:15
        Co to jest "stadart"? ;-)
        • miriam_73 Re: Co trzeba/można zobaczyć w Egipcie ! 02.02.13, 15:16
          "standart"? sorki za literówkę, "n" mi zjadło, tak to się pisze z kotem na kolanach na wprost ekranu :)
      • deoand Re: Co trzeba/można zobaczyć w Egipcie ! 02.02.13, 15:23
        No zgoda tak jak napisałem -moje wyczulenie jest zerowe dopiero teraz wiem o co chodzi .Musi czy nie musi , może czy powinien -dla mnie nie ma żadnego znaczenia -dobierz sobie co wolisz ale jak NIE widziałas tego co napisałem o Turcji to figa- nie widziałas Turcji o Egipcie już nie mówiąc bo te podane miejsca to oczywista oczywistośc !!!!!
        No ale co tam jeszcze koniecznego do zobaczenia w EGIPCIE ?????

Nie wspomniano tu o Sharmie ale czy akurat wejście na Górę Mojżesza jest takie ważne dla poznania Egiptu .. może ?
        • miriam_73 Re: Co trzeba/można zobaczyć w Egipcie ! 02.02.13, 15:37
          Hmm, Góra Mojżesza i Klasztor Św. Katarzyny należą do "standardów" zwiedzania Synaju :) Tyle, że jak ktoś nie chce, to przecież jego sprawa, prawda? ;-)
          • kasia_p45 Re: Co trzeba/można zobaczyć w Egipcie ! 02.02.13, 15:55
            No i słusznie. Ja akurat nie czułam sie na siłach tam wdrapywać w środku nocy i wcale specjalnie nie płaczę z tego powodu... Popatrzyłam sobie za to na Synaj z lotu ptaka lecąc na wycieczke do Kairu :))
            • janan2 Re: Co trzeba/można zobaczyć w Egipcie ! 02.02.13, 16:22
              Popatrzyłam sobie za to na Synaj z lotu ptaka lecąc na wycieczke do Kairu:))

Nie może być!A to było na oklep na bocianie,czy może na tej słynnej miotle.Ja niewiele widziałem Synaju z góry bo,bo na dywanie takich wygód nie miałe.Ciskało nieco wichrem,frędzelki przeszkadzały i takie tam pierdoły.A Turcję to sobie powtórz.Jeszcze nie byłaś tam gdzie ja jesienią.A warto!Może od Mikołaja wydębisz jaki nowszy model miotły,albo jakieś żółwie napotkasz w sam raz na jaki rejsik,może nurkowanie w Egipcie jak Cię zgubi przypadkiem.
              • kasia_p45 Re: Co trzeba/można zobaczyć w Egipcie ! 02.02.13, 17:09
                No uderz w stół a nożyce same sie odezwa :P

Ani na miotle ani na bocianie :)) Tylko jakiś samolotcik wewnętrznych linii lotnioczych Egiptu..
                No Turcje chciałabym jeszcze odwiedzić - mam pewien niedosyt.
                Co do boćków to na Rejsie widziałam te nasze, polskie boćki jak brodziły po Nilu... szukając żab? Ale żab tam chyba nie ma?.. Zresztą nie wiem :))
                • janan2 Re: Co trzeba/można zobaczyć w Egipcie ! 02.02.13, 20:15
                  >Co do boćków to na Rejsie widziałam te nasze,polskie boćki jak brodziły po Nilu...

Qrcze!A skąd wiesz ,że polskie!?Legitymowałaś jakoś,czy same się przedstawiły?Też nie miałaś innego zajęcia,tylko ptactwo rozpoznawać.Nie lepiej by Ci było teraz płynąć na tym rejsie!?Samej trzeba by było brodzić i boćka udawać.Statek niedawno pierdyknął w skały i wszyscy nagle musieli brodzić.O żabach akurat nie wspominali w artykule,ale może jakiś krokodylek przynajmniej by Ci się trafił.Ty to masz do nich standarttowe szczęście.Ja osobiście wolę liczyć gołębie na którymś z Memnonów.Tylko gadziny niczego nie pojmują.Nie wiedzą co to karmienie.A rejs to dla wygodnych.Nie lepiej policzyć ślady u królowej po zamachu 20 lat temu!?Są.A obok starożytne wypielęgnowane płaskorzeżby i sceny rodzajowe o posągach nie wspomnę.Rejs to dla wygodnych.
                  • kasia_p45 Re: Co trzeba/można zobaczyć w Egipcie ! 02.02.13, 20:38
                    Janan! Przeca ja jestem bardzo wygodna.. :P To ty tego jeszcze nie wiesz ;)
        • kasia_p45 Re: Co trzeba/można zobaczyć w Egipcie ! 02.02.13, 15:52
          Akurat w Turcji widziałam to wszystko o czym piszesz (oprócz Stambułu).. i wierz mi nikt mnie nie przymuszał :)).. Ale tak czy owak nie czuje wcale, że "zaliczyłam" ten kraj.. Podobnie w Egipcie większość miejsc widziałam (oczywiście tych, które są w programie katalogowych wycieczek) i też nie czuje, ze odfajkowałam ten kraj..
          Każdy ma inne priorytety.. Coś co jest WAŻNE dla Ciebie nie musi być wcale ważne dla mnie czy kogoś innego..
          Moja koleżanka pojechała do Egiptu i spoza hotelu prawie nosa nie wyściubiła.. nie mówiąc juz o tym, że Piramid czy Luxoru nie widziała. No ale chodzi dumna, że w Egipcie była..
          Mnie akurat by to nie wystarczyło i tu akurat muszę (sama z własnej woli) coś zobaczyć co jest charakterystyczne dla danej okolicy czy kraju.. poprostu mam taka potrzebę.

Jeden Prezydent powiedział kiedys : nie chcem ale muszem ale to juz inna historia :))
      • janan2 Re: Co trzeba/można zobaczyć w Egipcie ! 02.02.13, 16:12
        >Ale jak mi ktoś narzuca,że coś MUSZE to scyzoryk mi się w kieszeni otwiera..

A juści!Jak to na bankowca przystało.Wszędzie wietrzą podstęp i chęć pozbawienia sakiewki na którą jak im się wydaje mają wyłączność.Czasami warto posłuchać czy poczytać o propozycjach.Poza tym nikt nie karze Ci się szwędać po krzakach i ciemnych zaułkach.Tam zawsze można się spodziewać nagłej i niespodziewanej przyjemności.O kasie nie wspomnę,wystarczy się potem otrzepać z lekka ogarnąć i scyzoryk nie będzie potrzebny.

Swoja drogą,no to przemycanie reklam jest głównym powodem wycięć.Z tego zniechęcenie do tego forum.Mnie też tną,ale raczej za niewyparzony ozór.Poza tym nie ma jakiejś wymiany poglądów czy porad jak dawniej,ale ochota na przepychanki jeszcze całkowicie nie zaginęła.Więc literówka,być może celowa,wzbudza większe zainteresowanie,niż sam temat.Trzeba pewno szarpnąć w tym kierunku i od razu zrobi się weselej.Sam zacznę może niebawem językiem starocerkiewno-słowiańskim, albo jakiego ortografa posadzić i już będzie powód do wymiany poglądów.Tak trzymać o!Forum moment ożyje,coś się też dowie, bo jakieś głupie pytanie też można wkręcić i jest luzik w dyskusjach.
        • deoand Re: Co trzeba/można zobaczyć w Egipcie ! 02.02.13, 16:44
          E..no Turcja bez Stambułu to egzamin do tyłu ..do powtórki . Stambuł konieczny do zaliczenia .
          Ale tu o Egipcie -dorzucam do standartów - Góre Mojżesza i Klasztor św Katarzyny .
          I co jeszcze ????
          • kasia_p45 Re: Co trzeba/można zobaczyć w Egipcie ! 02.02.13, 17:04
            A dla mnie najfajniejszy i najwygodniejszy był Rejs po Nilu z Abu Simbel i Wioską Nubijską :))
            Góra Mojżesza jak i Klasztor Św. Katarzyny (mojej imienniczki) bez wątpienia należą do standartów tego co WARTO odwiedzic w Egipcie.. Ale moje kolana jak i kręgosłup tego nie wytrzymają więc sobie daruje :))..
            Warto też zajrzeć do Kairu a tam do Muzeum i pod Piramidy..
            Na południe do Luxoru, Doliny Królów, Światyni Hatszepsut.. Warto policzyć gołebie na Kolosach Memnona.... itd, itp
            I zobaczcie teraz jak to inaczej i bardziej zachęcajaco brzmi niż to: MUSISZ!
            • kasia_p45 Re: Co trzeba/można zobaczyć w Egipcie ! 02.02.13, 17:19
              "standardów" oczywiście ;)
              • ola_dom Re: Co trzeba/można zobaczyć w Egipcie ! 02.02.13, 18:16
                kasia_p45 napisała:

> "standardów" oczywiście ;)

ALLELUJA!
                bo już mnie zęby bolały od zgrzytania przy tym wątku..:/
                • kasia_p45 Re: Co trzeba/można zobaczyć w Egipcie ! 02.02.13, 20:39
                  Haha.. to do dentysty :P
          • wp2013 Re: do Deo 03.02.13, 12:34
            Cześć Deoś
            Myślę że wycieczki z nieodżałowną triadą 7+7 pozwoliły zaobaczyć więkoszość egipskich jazd obowiązkowych . Myślę tutaj o objazdach autobusowych . Jakos rejs po największym ścieku świata jakos do mnie nie przemawia a zwłaszcza że jadąc autobusem jest mozliwość zobaczenia jak wyglada prawdziwy Egipt. Pewnie że człowiek chciałby zobaczyć więcej . Pewnie że człowiek chciałby być w miejscach ktore opisuje miriam, pc-maniac czy tez inni egiptomaniacy którzy samotnie lub w małych grupkach zobaczyli w Egipcie miejsca o ktorych większość egipcjan nie ma zielonego pojęcia.
            Dlatego śmiech mnie ogarnia kiedy słysze o egipskich expierdach którzy szczycą sie tym że 46 razy nurkowali w Red See , 57 raz odwiedzają hotel X i 76 razy w tym samym gronie piją w knajpie Y.
            Toż to patologia.\ moim zdaniem/
            Osobiście żałuję że nie zwiedziłem Synaju .
            Pozdrawiam wp2007
            • deoand Re: do wp i innych 03.02.13, 13:57
              Cześć !!
              Wyjąłeś mi z ust to co chciałem napisać o wyjeździe w opcji 7 + 7 , czyli tydzień zwiedzania Autokarem i tydzień odpoczynku , którą to opcję realizowała upadła obecnie TRIADA a dzięki niej ja i wiele innych osób poznało Egipt i zobaczyło wszystkie jego standarty i jeszcze więcej . Ale Triady nie ma i nie wiem czy jeszcze ktoś inny organizuje takie objazdówki połączone z wypoczynkiem .
              Ale wracając do Egiptu to tak naprawdę znowu za dużo tych miejsc do " obowiązkowego " zobaczenia to znowu nie ma !!!??? Czyli na co jest zdany taki sobie zwykły urlopowicz jak ja co to i opalić się chce i cos zobaczyc przy okazji ?
              1 - rzeczywiście Rejs po Nilu ze zwiedzaniem Starożytnego Egiptu i odpoczynkiem w HRG
              2 - wyjazd stacjonarny do Egiptu czyli tak naprawde do Hurghady szeroko rozumianej bo hotele 25 km od centrum to tez Hurghada albo El Gouny albo ostatnio modnego Marsa el Alam Wyjazd musi być przynajmniej dwu tygodniowy aby połączyć przyjemne z pożytecznym
              3 - Wycieczki fakultatywne / piszę o Hrg bo o EL Gounie czy Marsa nic nie wiem /
              a - od rezydenta
              b - z lokalnego biura podróży dobrze aby były to wycieczki z przewodnikiem mówiącym po polsku
              Wycieczki powinny być do
              1 - Luksoru
              2 - do Abu Simbell
              3 - do Kairu , który obecnie staje się największym problemem
              4 - na pustynie do oazy beduinów niezależnie czy to cepelia czy nie ale wielbłąd prawdziwy i możesz wylądować na pupie albo zębach jak źle wystartujesz czy wylądujesz .
              5 - wypłynięcie łódką ze szklanym dnem aby zobaczyć rafę to z reguły oferuja tacy naganiacze na plaży
              6 - rejs na cały dzień na wyspę bodaj Giftung ze snoorkowaniem , nurkowaniem itd.
              7 Nurkowanie dla ambitnych czyli podstawowy kurs nurkowania i jedno zejście w dół w centrach nurkowych , których znowu pełno przy plażach hotelowych .
              I to tyle jeśli chodzi o Egipt jak go tu nazwać - ano Afrykański

Został Synaj - uważam , że to na drugi pobyt w Egipcie bo choć sa takie łaczone kombinacje to raczej nie zdaja chyba egzaminu chyba , że lecimy samolotami po Egipcie jak Kasia . Ale nie każdy Gronkiewicz - Waltz czy Kasia _45
              Synaj czyli Sharm , Dahab , Taba
              Dahab tylko dla nurków bo to podobno centrum nurkowe , Taba ponoć piękne hotele i zadupie ale nie byłem -tylko przejeżdżałem nocą .
              Sharm znowu pobyt dwu-tygodniowy i fakultety albo od rezydenta albo z lokalnego -w Sharmie to z reguły jeżdżą z lokalnych biur z polskimi pilotami .Fakultety
              a - Góra Mojżesza i klasztor św Katarzyny ,
              b- taka wycieczka na pustynie łacznie ze snoorkowaniem w Dahabie
              c- Ras Muhamas czyli lasy namorzynowe czyli drzewa pod wodą .
              D - Wycieczka do Jerozolimy !! trochę męcząca ale warto .
              e - reszta to -" kobiety lubią brąz " czyli opalanie się i wieczorem raz czy dwa odwiedzenie Naama Bay czyli centrum Sjarmu z knajpkami dyskotekami i nocnym życiem .

I EGIPT ZALICZONY i do domu !!!!!!

To moje propozycje celowo nie piszę tu o samodzielnym zwiedzaniu Egiptu , które z uwagi na niespokojny czas w Egipcie jakby nieco wyszło z mody ani o opcji samego odpoczynku i opalania się bez wycieczek fakultatywnych . To opcja dla ludzi z małymi dziećmi dla , których akurat hotel powinien być rzeczą najważniejszą .

pozdrawiam wszystkich i życzę tym , którzy jednak zdecydują się na Egipt aby dużo zobaczyli i bardzo się opalili .
              • irhana Co zobaczyć 03.02.13, 14:32
                To ja jeszcze wielu rzeczy nie "zaliczyłam" w Egipcie więc jest do czego wracać np. nigdy w Hurgadzie i jej okolicach nie byłam.

Lista, to faktycznie podstawa Egiptu ale Egipt, to nie tylko czasy faraońskie. Mnie na tej liście brakuje tego trochę innego Egiptu czyli muzułmańskiego z jego pięknymi zabytkami, brakuje mi Aleksandrii z Wielką Biblioteką. Podstawą powinno być też podziwianie zachodu słońca leniwie pływając feluką wśród wysepek pierwszej katarakty nilowej. Oczywiście brakuje mi też Sahary i Wielkich Oaz ale zdaję sobie sprawę, że to nie dla wszystkich i nie w standardzie.
                • kasia_p45 Re: Co zobaczyć 03.02.13, 15:00
                  OO Irhana :)) A gdzie ty byłas jak Ciebie nie było :))

Sama bym chetnie zobaczyła pustynie... ale to chyba nie dla mnie...
                • irhana Re: Co zobaczyć 03.02.13, 15:11
                  Byłam to tu to tam, trochę po Europie się poplątałam, trochę po Azji ale jak zawsze zatęskniłam za Egiptem i jego standardami :) Czekam aż ciut się uspokoją żeby zaliczyć to czego nie zaliczyłam, a listę mam długą takich niestandardowych miejsc :)
                  • miriam_73 Re: Co zobaczyć 03.02.13, 15:30
                    Mnie się lista nieustająco wydłuża... :)

Żeby tylko trochę się uspokoiło, bo na razie niezbyt dobrze to wygląda.
                  • janan2 Re: Co zobaczyć 03.02.13, 16:29
                    Witam irhanę po długim niebycie!Zaraz będę szukał jakich ciekawych fotek z południowo-wschodniej Azji.Powoli wracają stare nicki.Ale tylko na wybrane wątki,bo zbyt często inne są kasowane.A prawidłowość,no to jak wspomniana Gronkiewicz Waltz się pojawia,a jeszcze nasadzi zimą jakiegoś buraka,no to jest prawie pewność frekwencji.Piszesz już coś,przymierzasz się czy odpuszczasz.Z Egiptem teraz różności bywają.Ale taki ich urok.
                    • kasia_p45 Re: Co zobaczyć 03.02.13, 16:40
                      A ja własnie z Mohamedem Hamdy gadałam na skypie i powiedział, że ciężko teraz w Egipcie, turystów dużo mniej niż kiedyś... nieciekawie to wygląda. Szkoda.. bo ja jeszcze pare miejsc chciałam w Egiptowie zobaczyć.. ale czy sie uda??? .. Czas i życie pokaże..
                  • janan2 Re: Co zobaczyć 03.02.13, 18:10
                    @irhana!!!
                    Oglądnąłem fotki.Póki co pobieżnie.Ale prawie spadłem z krzesła.Jestem pod wrażeniem.Musisz to opublikować na gazetowym forum.Oczywiście te wybrane.Ja tego przecież nie zrobię.Przepiękne.Jak ja Ci zazdroszczę takich przeżyć i widoków.Same ochy i achy.A tak w ogóle to powinny iść na jakiś konkurs.Swietny sprzęt i bajkowe krajobrazy.

Pierwsza seria z piramidami tudzież myślącymi małpami (mam nadzieję,że nic Ci nie ukradły jak mnie) coś mi przypomina z Egiptu.Ten sam styl budowy co schodkowa w Shaqquara.

Druga seria bajkowa!Krajobrazy,nawet merlina złowiłaś,czy fale morskie z funkcją bidetu a jednocześnie można paznokcie u nóg głębiej zobaczyć.Nadzwyczajne!Albo kamienne penisy i to tak naturalnie wyglądające.Ale muszę to przetrawić.Póki co to, zatłuc Cię,to mało.Myślałem początkowo,że tak tylko sobie piszesz.Musisz coś skrobnąć z opisu i choć część opublikować.Wzbudziłaś we mnie nie tylko zazdrość,ale chęć odegrania się podobną wyprawą.Pzdr.
                    • kasia_p45 Re: Co zobaczyć 03.02.13, 19:30
                      No ja też chce zobaczyć !
                    • irhana Re: Co zobaczyć 03.02.13, 20:16
                      @Janan
                      Za chwilę nas wytną za zaśmiecanie wątku i będą mieli rację!

Wysypałeś mnie a miało być prywatnie! Publikować raczej nic nie będę ale obiecuję, że jakąś relację napiszę, bo kilka zabawnych momentów nas spotkało :)
                      A Piramida o której mówisz, to bardziej przypomina stylem te z Meksyku ale z drugiej strony piramida to piramida, a jak jesteśmy przy tym co warto zobaczyć w Egipcie, to obowiązkowo piramidy poza Gizą takie jak Schodkowa, Łamana i Czerwona, one też powinny wejść do standardów! :)

Przepraszam wszystkich za tą prywatę, postaram się więcej nie śmiecić.
                  • tuturysta Re: Co zobaczyć 01.02.14, 00:50
                    Ja znów tęsknięi myślę lecieć znów czy nie...
              • wp2013 Re: do wp i innych 03.02.13, 15:14
                Wiesz Deoś chciałbynm jeszcze zwiedzić Aleksandrię i zobaczyć / a może nawet przepłynąć Kanał Sueski. wp2013
                • lastsunset Re: do dupeka 2003 03.02.13, 15:31
                  Proponuje tobie najlepiej przepłynąć Kanał Sueski wpław.
                  Nie będzie po tobie żadnej straty.
                  A na Aleksandrię toś...zabiedny...inwestorze budowlany.
                  • edd.y Sprzezenie zwrotne 03.02.13, 17:46

Z przykroscia zauwazam, ze osoby piszace jezykiem zblizonym tylko do
                    poprawnej polszczyzny maja najwieksze cisnienie na klawiature i pisza
                    najwiecej. I mlodziez przedmaturalna to czyta z uszczerbkiem dla
                    stylu i ortografii. Smutne to. I miejscami zalosne.

Watek MUSISZ zostal slusznie usuniety z tego forum. Powinien trafic
                    do muzeum Nikifora jako klasyk prymitywizmu.

A co mi tam, pozdrowie wszystkich.

e.
                    • kasia_p45 Re: Sprzezenie zwrotne 03.02.13, 19:31
                      eddy idz spac bo marudzisz za bardzo :P
    • leamun Re: Co trzeba zobaczyć w Egipcie ! 25.04.13, 13:00
      a może egipską wieś? :) agroturystyka-nad-nilem.blogspot.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka