Gość: Dorka IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 20.07.04, 14:18 Czy był ktoś z Was na wczasach w Egipcie z biurem podróży KOPERNIK, jeśli tak to proszę Was o opinie. Wielkie Dzięki POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grzes Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie IP: 195.94.207.* 20.07.04, 14:52 Witam serdecznie. Bylem z tym biurem w Hurghadzie. Moja opinia na temat biura - standard. Spełnili wszystkie wymagania związane z podpisaną umową. Jak to chyba zawsze bywa juz na lotnisku zarabiali dodatkowe $ za wize. Jedyną rzeczą do której mogę się przyczepić, to konieczność wyprowadzenia się z pokoju hotelowego ostatniego dnia do godz 14, a wylot samolotem byl dopiero o 5 rano dnia nastepnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 20.07.04, 15:25 dziekuje za podzielenie sie ze mna opinia na temat tego tez biura podrozy. mam tylko jeszcze jedno male pytanko - w jakim byles hotelu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONISIA Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.07.04, 22:58 Lece 29 lipca z tym biurem do Hurghady, zobaczymy jak będzie!!?? Sprawdziłam to biuro w izbie turystyki i wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie 20.07.04, 15:23 Ja rozważam z nimi Tunezję w październiku, bo mają zastanawiająco tanie oferty w porównaniu z tymi samymi hotelami w innych biurach, ale mam sporo obaw, może niepotrzebnych, ale uzasadnionych. Zastanawiające, że ta sama oferta w Hammamet jest tańsza o 500 zł od Ecco, a jedna i druga wciąż katalogowa i obydwie juz ze wszystkimi opłatami.. pozdr Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaxter Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie IP: *.local2.pl / *.sylwex.pl 20.07.04, 15:46 Z kopernikiem wylatuje do Waves 5 sierpnia i mam nadzieje że bedzie OK Biuro polecała mi znajoma co sie tymi sprawami zajmoje wiec musi byc SUPER Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmucfmyu Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 17:26 naucz się pisać debilu!zajmuje ,nie "zajmoje". A te biuro "Kopernik" to dla biedakow tylko Odpowiedz Link Zgłoś
corrada Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie 20.07.04, 17:41 Jeżeli już jesteś takim wybitnym znawcą - polonistą to powinieneś wiedzieć, że mówi się TO biuro, a nie TE biuro. Zanim wyzwiesz kogoś od debili, zastanów się nad sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmucfmyu Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 17:45 spier.... biedaczko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmucfmyu Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 17:49 zebys smierdzielu wiedziala,to mam w domu polonistke i powiedziala,ze "te biuro" tez jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie 20.07.04, 22:10 Gość portalu: jmucfmyu napisał(a): > zebys smierdzielu wiedziala,to mam w domu polonistke i powiedziala,ze "te > biuro" tez jest ok Jeżeli masz w domu polonistkę ,to powinna wiedzieć,że TE BIURO jest dopuszczalne w języku potocznym,ale NIGDY !!! w słowie pisanym.Odnośnie pozostałych słów używanych w Twoim poscie -bez komentarza-świadczyć może tylko o Twoim poziemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmucfmyu Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:24 sluchaj:dla mnie jestes tylko biednym, zbulwersowanym polaczkiem.jestes nikim.do egiptu mozesz pojechac tylko wtedy kiedy przez caly rok odkladasz grosz do grosza i ,to do najtenszego hotelu z najtanszego biura.ja mam kase i jezdze z niemieckimi biurami.jak juz pojedziesz to nawet wspomnienia piszesz.wow raz sie udalo za 1000 zl i robi wielkie "halo".zal mi ciebie(celowo z malej litery),bo ja jade kiedy chce ,a nie kiedy uzbieram.i swietnie sie bawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie IP: *.local2.pl / *.sylwex.pl 21.07.04, 12:01 Takiś bogaty??? a na psychiatre cie nie stać ! Zal mi cie nie wiesz co to szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grymas Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 21:39 Jeździsz, jeździsz, jeździsz kiedy chcesz a "pusty" jak pewnie od zawsze byłeś tak cały czas jesteś!!! Wywietrzyłeś już dresy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiwi Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 17:30 Byłaś już w Tunezji, czy chcesz lecieć po raz pierwszy? Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie 21.07.04, 09:28 Gość portalu: Stiwi napisał(a): > Byłaś już w Tunezji, czy chcesz lecieć po raz pierwszy? Czesc Stiwi, do Tunezji akurat po raz 1, a Ty moze byles ? Czy moge sie z Toba w tej kwestii skontaktowac ewentualnie mailowo ? pozdrawiam| Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiwi Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 09:33 Jasne, stąd pytałem, gdyż ja po fascynacjach Egiptem również postanowiłem udać się do Tunezji... Dziś, jutro napiszę swoją opinię dotyczącą porównania obu krajów. Jak masz jakieś pytania, to wal śmiało: GG: 128687, s.gorecki@futbol24.com Odpowiedz Link Zgłoś
gajasirocco Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie 21.07.04, 11:57 A ja często latam do Tunezji i również Wam polecam, bo wiele ciekawych zabytków, piękne piaszczyste plaże, no i tanio i bezpiecznie można indywidualnie podróżować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bLuE Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 29.07.04, 00:28 Ja jadę z tym biurem do Waves 12.08. Jeśli ktoś ma ochotę sie skontaktować to mój gg- 1268704 Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Ja z nimi nie doleciałem, a inni nie wrócili z Eg. 29.07.04, 00:35 W styczniu biuro to jeszcze nazywało się El-Greco (a wcześniej Alladyn). Wystarczy sprawdzić kto jest jego właścicielem. Jak zakończyła się moja podróż z El-Greco wielu forumowiczów czytało na tym forum. Cóż przefarbowany lis. Jedno można o tej firmie powiedzieć na pewno - POTRAFI BANKRUTOWAĆ JAK ŻADNE INNE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurcyk Re: Ja z nimi nie doleciałem, a inni nie wrócili IP: 213.195.142.* 29.07.04, 05:38 Jeżeli ich biuro mieści sie na Grochowskiej to piszesz bzdury. Byłem z nimi w 2000 roku w Tunezji w mieście Sousse. Nazywę juz wtedy mieli Kopernik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Ja z nimi nie doleciałem, a inni nie wrócili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 09:37 Czy znasz może adres internetowy Biura Podróży Kopernik bo chcę zobaczyć jaką mają ofertę ale jakoś nie mogę go znależć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaxter Re: Ja z nimi nie doleciałem, a inni nie wrócili IP: *.local2.pl / *.sylwex.pl 29.07.04, 09:47 www.koperniktravel.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Ja z nimi nie doleciałem, a inni nie wrócili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:10 dziękuję za adres Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Ja z nimi nie doleciałem, a inni nie wrócili 29.07.04, 09:43 Jurcyku, wyjaśnij mi w takim razie co w firmie KOPERNIK robi obecnie p. TAREK HAMMUDEH? Czyżby było to tak popularne w Polsce imię i nazwisko jak Jan Kowalski? W takie zbiegi okoliczności to ja nie wierzę. Pewnie gość odkupił KOPERNIKA po bankructwie El Greco. Nie ma w Polsce aż tak dużo Tareków Hammudehów (b. przezesów Alladyna i El Greco). Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Ja z nimi nie doleciałem, a inni nie wrócili 29.07.04, 09:53 pc_maniac napisał: > Jurcyku, wyjaśnij mi w takim razie co w firmie KOPERNIK robi obecnie p. TAREK > HAMMUDEH? > Czyżby było to tak popularne w Polsce imię i nazwisko jak Jan Kowalski? > W takie zbiegi okoliczności to ja nie wierzę. Pewnie gość odkupił KOPERNIKA po > bankructwie El Greco. > Nie ma w Polsce aż tak dużo Tareków Hammudehów (b. przezesów Alladyna i El > Greco). Potwierdzam. Jesli ktoś w dalszym ciągu nie jest przekonany, proszę zadzwonić do bira i zapytać o nazwiska prezesów, lub, co najsensowniejsze - do Warszawskiej Izby Turystyki (www.wit.org.pl) - nie ma bardziej wiarygodnego źródła. pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurcyk Re: Ja z nimi nie doleciałem, a inni nie wrócili IP: *.chello.pl 29.07.04, 13:10 Maniacku to biuro w styczniu nazywało się Kopernik,a nie El-Greco i w 2000 roku również.Zaczynasz mylić daty i nazwy. Może napisz w koncu jakie biuro podróży jest wedłUg Ciebie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Ja z nimi nie doleciałem, a inni nie wrócili 29.07.04, 13:51 Co nie znaczy że ktoś w tym samym czasie, jednocześnie nie mógł być członkiem zarządu, czy współudziałowcem jednej i drugiej firmy. To, że Kopernik działał wczesniej lub w tym samym czasie co El Greco oznaczać może tyle, że albo pan Hammed nie ogłaszał sie publicznie że to jego firma, albo dołączył do Kopernika już po upadku El Greco a wcześniej Aladina. Nie on je założył. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Ja z nimi nie doleciałem, a inni nie wrócili 29.07.04, 14:14 Gość portalu: jurcyk napisał(a): > Maniacku to biuro w styczniu nazywało się Kopernik,a nie El-Greco i w 2000 roku > również.Zaczynasz mylić daty i nazwy. Może napisz w koncu jakie biuro podróży > jest wedłUg Ciebie OK. Owszem, nazywało się Kopernik. Nie zmienia to jednak faktu, że obecnie w KOPERNIKU prezesem jest człowiek, który swą nieudolnością doprowadził do bankructwa już 2 biura. Dla mnie to wystarczy by podchodzić z wielką niechęcią do jakichkolwiek inicjatyw tego człowieka, którego miałem wątpliwą przyjemność poznać osobiście. Co do drugiego Twojego pytania. Jak już pewnie zauwazyłeś na tym forum, wystrzegam się 2 tematów jak ognia - doradzania jakie BP turyści mają wybrać i z kim jeździć na fakultety. Nie jestem wtajemniczony w kondycje finansowe polskich biur podróży, a jak okazuje się z komentarzy przedstawicieli Izby Turystyki po upadkach kolejnych biur, oni również nie są), więc takie dywagacje z mojej strony byłyby wyłącznie spekulacjami, a tego unikam. Co zaś się tyczy fakultetów, to jak samo życie pokazuje, wszystkie podmioty, i krajowe i zagraniczne mają w tej dziedzinie wpadki i różne niedociągnięcia, więc takie porady również przypominałyby totolotka. Ostatnią sprawą jest wiarygodność lub jej brak w moich wypowiedziach. Wiele osób na tym forum wie, że jestem ostatnią osobą, która próbowałaby siać defetyzm, czy też plotki mogące komukolwiek zaszkodzić. Sam wiele razy dementowałem lub starałem się gasić takie wątki z pomówieniami, jeśli ich autor nie miał podstaw lub nie chciał ich ujawnić. Jednak, uważam, że moim obowiązkiem jest poinformowanie forumowiczów o faktach jeśli takie znam. To co z taką informacją poczną, to już jest ich prywatna sprawa. Podstawą do stwierdzenia, że KOPERNIK ma tego samego prezesa co El Greco i ALLADYN nie jest tajemnicą. Wystarczy sprawdzić to w Izbie Turystyki, a to że takiemu prezesowi nie powierzyłbym za Chiny swoich pieniędzy i bezpieczeństwa to moje zdanie, z którym możesz, acz nie musisz się zgadzać. Jednak nie mam prawa pozostawiać tego faktu (jeśli o nim wiem) wyłącznie dla siebie. To by było na tyle z mojej strony w kwestii Kopernika. Odpowiedz Link Zgłoś
anula24 Re: Ja z nimi nie doleciałem, a inni nie wrócili 03.08.04, 19:43 czesc, wlasnie tez sie pytalam o BP Koprenik, mysle czy z nimi wyjechac i po przeczytanni uwasztych opinii mam metlik w glowie, jest sie czego obawiac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiula Re: Ja z nimi nie doleciałem, a inni nie wrócili IP: *.chello.pl 03.08.04, 21:27 anula24 -nie tylko Ty masz metlik w glowce (po przeczytaniu tych wypowiedzi) ja z moimi znajomymi tez chcielismy w 09/2004 wyjechac do Hurgady z Kopernika - ale teraz ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Ja z nimi nie doleciałem, a inni nie wrócili IP: 195.116.5.* 09.08.04, 10:05 To biuro nigdy nie nazywalo się EL-Grieco. W ubieglym roku sprzedawali tylko ich oferty. Od 4 lat mieszkam dosc blisko tego biura i wiem o czym pisze. Zawsze nazywali sie Kopernik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie IP: 62.135.35.* 03.08.04, 20:36 A czy to biuro nie ma nic wspólnego z ktgórymś ze współwłaścicieli Alladina i El Greco? Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie 03.08.04, 21:45 Gość portalu: Magda napisał(a): > A czy to biuro nie ma nic wspólnego z ktgórymś ze współwłaścicieli Alladina i > El Greco? Owszem ma, prezes Kopernika - Tarek Hammudeh był prezesem Alladyna i El Greco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sami Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 18:43 Im the president and The owner with my wife of KOPERNIK B.P since 1996. We dont have any relation with either El Greco neither Aladin. We have enought reeding from you every day such stupidities . Please stop insulting people . Welcome to our office for a coffe than you will see that no relation about all what you are wriring. Really I have enought and I start to be very ungry . I want really to know who you are and in wich touristic company you are working???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: client Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie IP: *.acn.waw.pl 04.08.04, 18:50 R-O-T-F-L !!! :))))) For English - speakers : Laying On The Floor Laughing Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egyptian Man Kopernik i Alladin IP: *.eraarhiiv.ee / *.eraarhiiv.ee 04.08.04, 19:48 Owsiem, prawda ze Tarik Hammudekh teras prowadzi Kopernik. Dawno prowadzil Aladdin i El Greco. Z duzo hotel on sie nie rozliczyl za turysta z Polska tylko zamknal firma i powiedzial bankrut. On muwic jak zarobi na Kopernik to $ oddac wlascicielom hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiek Re: Kopernik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 19:34 Byliśmy z biura KOPERNIK w lipcu na Synaju i wszystko było ok. Rezydent był na każde nasze zawołanie. Interesował się nami przez całe dwa tygodnie naszego pobytu.W przeciwieństwie do zeszłorocznego rezydenta z biura ALFA STAR(którego widzieliśmy jedynie raz na lotnisku).Żeby pojechć na wycieczkę z Alfa wielokrotnie musieliśmy pisać sms- y do naszej rezydentki p.Małgosi z mizernym rezultatem.W końcu zaczeliśmy kupować wycieczki w konkurencyjnym dla nich biurze.W tym roku byliśmy w szoku że można tak się zajmować turystami i wszystko było tak jak miało być.Chociaż tak naprawdę to spokojnie radziliśmy sobie sami i nie potrzebna była nam opieka,ale miło było gdy ktoś sam z siebie przejawiał zainteresowanie.Jedyne do czego mogli byśmy się przyczepić to to,że rezydent nie znał polskiego i mówił tylko biegle po angielsku(a tak chyba nie powinno być bo nie każdy kto wybiera się do Egiptu zna angielski).My akurat znamy i nie był to problem ale w innej sytuacji to klops.Wylot mieliśmy o godz.2.00 w nocy a w hotelu byliśmy do godz.23.50(bez dodatkowej dopłaty).Co prawda hotel Radisson Sas,w którym byliśmy chciał od nas dopłaty za dodatkowe godz.jakie spędziliśmy w hotelu ale nasz rezydent to dla nas załatwił i nic nie dopłacaliśmy.Skontaktował się z biurem a oni nie zrobili kłopotu z dopłatą za nas. Było miło. I jeszcze jedno: hotel oceniamy na 4* a nie na 5*.Jest to nasza opinia i tu też nie możemy przyczepić się do Kopernika,że w katalogu ma on 5*. Pozdrawiam wszystkich czytających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumburak Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 21:45 Oni strasic po angielski. My sie bac zaczynac. ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja o sobie Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.04, 23:12 nie wiem jak zacząć, ale ok , czytam te wasze bzdury i do tej pory się smiałem z tego! ale chyba muszę teraz coś napisać. Podejrzewam że skoro takie bzdury piszecie o mnie czyli faktycznie nie jesteście z branży turystycznej ( albo jesteście ograniczeni ). Tak, byłem w Aladinie, tak, byłem vice prezesem aladina. Ale do marca 2002! Gdzie dobrze prosperowało biuro i zarabiało na siebie. 01 marca 2002 zaczęło funkcjonować el greco i rada nadzorcza Aladin Group S.A. odwołała mnie z zarządu ponieważ stwierdzili że działam w konkurencyjnej spółce ! ( aladin robił tunezje, i turcje i egipt a el greco grecje i cypr ) ale skoro konkurencja to OK. Moje stanowisko zajęła żona byłego właściciela ALADINA i prowadziła tę spółkę z prezesem Tunezyjczykiem, nie wiem jak prowadzili spółkę i co się działo potem bo była to wielka tajemnica i tak zakończyła się moja przygoda z w/w firmą. (dla waszej informacji firma padła w czerwcu 2003) Zająłem się el greco, gdzie w pierwszym roku powstał dług , ale planowany ( ponieważ jak opuściłem aladina to mi nie dali żadnej mojej zaległej kasy i musiałem ruszyć o zera ) ten dług został spłacony w dużej części w 2003. ( każda firma ma 3 lata na rozkręcenie się). Niestety el greco po upadku Aladina w czerwcu zaczęło robić egipt, który bardziej zaszkodził firmie niż pomógł ,najpierw wypadkiem w Kairze w październiku a potem dobiła nas katastrofa lotnicza w sharm el sheikh, ponieważ był to nasz przewoźnik do egiptu i to był nasz samolot na ten sam dzień. Proszę, i powtarzam proszę, jak wam nic złego nie zrobiłem to nie piszcie o mnie bzdur, ponieważ nikt nie stracił na upadku el greco bardziej niż ja ( a zwłaszcza klienci! Ponieważ wszyscy dostali kasę , i pracownicy też) starałem się nikogo nie skrzywdzić. Jedyne negatywne odpowiedzi które będą na tę mój pierwszy i ostatni list na pewno będą tylko od konkurencji, i nie chodzi mi o pc maniaka ponieważ nie podejrzewam jego że jest konkurencją, ale o te inne kasie marki itp. I nie, nie jestem właścicielem kopernika i nie jestem prezesem kopernika, właścicielem kopernika jest mój dawny pracownikiem i teraz TYLKO mój dobry kolega. A nawet jeżeli bym był w jaki sposób związany z kopernikiem to co? Mam siedzieć teraz na ulicy i żebrać o kasę? ( niestety nic mi się nie udało ukraść z el greco jak inne biura upadające to zrobiły, do tej pory pracuje jako pracownik aby spłacić moje honorowe długi). Jestem dalej pod elgreco@elgreco.pl , za tydzień rusza portal www.elgreco.pl i www.hellas.pl który będzie miał większość info o Grecji i hotelach i będzie systematycznie uzupełniany, nad tym teraz pracuje, tylko portal informacyjny. Pozdrawiam was i cała moją konkurencje. Jeżeli coś do mnie macie albo coś chcecie, to mam nadzieje że będziecie na tyle odważni i napiszcie do mnie bezpośrednio po tarik@elgreco.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gajasirocco Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie 07.08.04, 00:04 Oj, masz rację, wiele bzdur wypisuje się na tym forum i niepotrzebnie krzywdzi się ludzi, miało to być forum informacyjne o Egipcie, o kulturze, zabytkach...a zrobili z tego nagonkę na ludzi-właścicieli biur, rezydentów, pilotów... Odpowiedz Link Zgłoś
xmona Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie 08.08.04, 01:22 No coz, latwo jest nazwac bzdurami prawde ktora opisuja turysci majacy okazje bezposrednio odczuc jaka jest jakosc uslug biura wymienionego w temacie watku. Zarowno na dobra jak i na zla opinie trzeba sobie zapracowac, z tego co mielismy okazje bezposrednio doswiadczyc, jak i patrzac na opinie innych o tym biurze widac ,ze negatywne opinie nie sa odosobnione.Rozumiem ,ze bedzie pani bronic tego biura, gdyz z uzyskanych od innych turystow informacji wiem ,ze tam pracuje pani corka i jest ich rezydentka.... no coz raczka raczke myje. ------------ sirocco - gorący, dokuczliwy, niosący tumany pyłu wiatr z pustyń libijskich, wiejący na płn. wybrzeżach M. Śródziemnego, gł. we Włoszech, na Sycylii i Malcie; ciepły, wilgotny, dokuczliwy wiatr płd.-wsch. wiejący w tychże rejonach; Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie 07.08.04, 11:47 Tarik, odpowiedziałam Ci mailem. pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolastynka Kopernik ma wyższe ceny!!! IP: *.light.csk.pl 07.08.04, 18:24 Mój kolega był ze mną na tych samych wczasach i przepłacił ponad 500 zł Ja byłam z Selectours- zapłaciłam za dwa tyg. 1789 zł Mój kolega z Kopernika- 2300 zł Twója decyzja, z jakiego biura pojedziesz, ale to sa fakty!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlboro1 Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.08.04, 12:51 Tak, właśnie wróciłem z Hurgady. Oto obszerna relacja o obsłudze w trakcie pobytu. Wiza egipska - standard 18 $. Rezydentki- 2 osoby, Pani Czerna i Pani Jakubiak. W związku z tym, że w naszym hotelu z biura Kopernik było jedynie 2 rodziny- łacznie 5 osób, nie mieliśmy praktycznie żadnego kontaktu. Teoretycznie miały byc na dyżurach 30 minut co drugi dzień, ale jakoś nie udało mi się trafić. Pierwsza scysja - o plażę. W ofercie plaża w odległości 150 m od hotelu- leżaki i ręczniki za darmo. Na miejscu w hotelu (Hotel La Perla - uważajcie na recepcjonistę o imieniu Sayed- jest to oszust)okazuje się, że na tą plaże nie możemy, bo biuro nie podpisało stosownej umowy. Wezwana rezydentka oświadcza, że mamy do dyspozycji plażę w centrum Hurgady (ok 3 km) i specjalny busik, który nas tam zawiezie i odbierze. No dobra, tylko że busik odjeżdża dwa razy dziennie i wraca dwa razy dziennie- a ja nie zamierzam spędzić całego dnia na plaży. - No to wróci Pan innym busikiem- oznajmia rezydentka- za normalną opłatą. Rozpętała się burza, bo oczywiście stwierdziłem, że to nie jest dotrzymanie warunków umowy. Po dwóch dniach, w czasie których kontaktowaliśmy się z KOPERNIKIEM w Warszawie (tam o niczym nie słyszeli !!!!) obrażona rezydentka powiadomiła mnie, że możemy już chodzić na tą bliższą plażę. Oczywiście ręczników na plaży nie było ani tu ani tam. W dniu wyjazdu biletu na plaże nie dostaliśmy bo to "last day" jak powiedział wspomniany Sayed. Pytałem jaka jest różnica pomiędzy "last day" a "middle day", ale wtedy "wyłączył" mu się angielski. Miałem prawo żądać tego biletu, bo w dniu pierwszym na plaży nie byłem z przyczyn opisanych powyżej. Zażądałem pisemnej odmowy wydania biletu - oczywiście bezskutecznie. Nie chciałem sobie psuć ostatniego dnia, więc zapłaciłem na plaży, ale przedstawię rachunek w biurze Kopernik. Generalnie- KOPERNIK oferuje niskie (w miarę) ceny i poziom usług do nich adekwatny. Wiadomo co się kupuje i tu nie ma o czym dyskutować. Epizod z biletami na plażę był prawdopodobnie efektem mylnej kalkulacji, to znaczy przekonania, że może uda się nie zapłacić za plażę, a turyści, których jest w tym hotelu mało, nie będą protestować. Nie chcę oskarżać nikogo o próbę oszustwa, ale na miejscu właściciela biura przyjrzałbym się takim sytuacjom uważnie. Ceny w Hurgadzie: Busik - 1 LE ( nie wsiadajcie do busika z samym kierowcą- potraktuje to jako kurs specjalny i policzy od 10LE w górę). Praktyczna rada- po dotarciu na miejsce wysiądź- podaj 1 LE przez okienko z miłym "szukran" (dziękuję). Nie martw się, miejscowi płacą połowę i też jeżdżą. Woda - 1,5LE w sklepie Coca Cola -4,5-5,5 LE zależnie od sklepu. Alkohol. Alkohol importowany można kupić w sklepie Duty Free w ciągu 24 godzin od przybycia (patrzą na wizę w paszporcie). Natomiast w każdej chwili można kupić alkohol produkcji egipskiej w tymże sklepie (jest taki na przykład na południu koło hotelu Royal Palace). Warto coś mieć, bo zemsta faraona itp. POlecam wymianę pieniędzy w aqutomacie w centrum - spokojnie i bezpiecznie. Kurs w dniu wyjazdu: 1$ = 6,18 LE 1Eur = 7,45 LE Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś