Dodaj do ulubionych

Sharm el sheikh wyprawa na ryby

11.03.13, 15:58
Witam. W lipcu lecę do Sharm El Sheikh. Zatrzymuję się w hotelu Sea Club Aquapark w Nabq Bay. Jako że jestem wędkarzem mam pytanie? Czy ktoś może był na wyprawie wędkarskiej coś jak u nas wyprawa na dorsze. Jeżeli ktoś ma namiary na firmę organizującą połowy na morzu to bardzo bym prosił o odpowiedż (najlepiej polskojęzyczna). I czy mogę sobie zabrać wędkę z domu i połapać z plaży? Czy potrzebne są jakieś zezwolenia ? Po za tym chętnie poczytam o Waszych przygodach wędkarskich w Sharm El Sheikh.
Obserwuj wątek
    • ami.ra Re: Sharm el sheikh wyprawa na ryby 11.03.13, 18:13
      Lata z nami maniak wędkarz ....zabierał ze sobą wędke przez jakieś dwa pierwsze wyjazdy potem odpuscił .Wyprawa na ryby łódką każdy hotel przy plaży organizuje wypad z dwa lata temu za łodke i obiad na niej płacił ok 50 $ za 4 osoby...umęczyli się i duupa prawie nic nie złowili:( z plaży jedynie śliczne kolorowe ale to żal...i nie kazdy hotel pozwala na łowienie.Znajomy odpuscił a nawet przynęte woził z polski ....
      • majkelllll Re: Sharm el sheikh wyprawa na ryby 11.03.13, 21:48
        Tak jak pisala ami.ra z wyprawa na ryby nie ma problemu. Tylko ciezko nazwac to wyprawa a raczej rejsem na ktorym ja bedziesz mial szczescie to dadza Ci wedke a jak nie to zwykly kijek z zylka i haczykiem. Na rafie ogolnie jest zakaz polowu ryb a poza rafa ciezko cos zlotwic. Wiec jak zabiora Cie na rafe to jest zabawa w kotka i myszke z policja. Tak samo wyglada z plazy hotelowej, jak bedziesz mial szczescie to nikt sie niebedzie czepial a w najlepszym przypadku Cie pogonia :-)
        Ja caly czas szukam typowo wedkarskiej wyprawy, moze kiedys znajde. Jakby sie Tobie udalo to daj znac.
        • jackylu Re: Sharm el sheikh wyprawa na ryby 12.03.13, 08:47
          w Sharm obowiązuje zakaz łowienia , w Hurghadzie ma zezwolenie kilka łodzi ale są porezerwowane przez Niemców i Anglików , na pseudowyprawy hotelowe i inne szkoda czasu i pieniędzy .Normalna wyprawa wędkarska do Egiptu kosztuje dużo więcej niż pobyt w hotelu nawet 5* i nie last minute , poza tym bardzo ciężko połączyć ją z wyjazdem rodzinnym (chociaż niektórym się udało kilka tygodni temu) . Ryby łowi sie w okolicach Marsa el Alam oraz na jeziorze Nassera . Poważnie zainteresowanych zapraszam na pw
          • ritazien Re: Sharm el sheikh wyprawa na ryby 12.03.13, 12:11
            Dokładnie. Do Egiptu na ryby najlepiej na Jezioro Nasera. Są nawet organizowane kilkudniowe rejsy wędkarskie.
    • scorpio1956 Re: Sharm el sheikh wyprawa na ryby 17.03.13, 20:11
      www.whitesharkegypt.com/articles-en-6396470.html

www.youtube.com/watch?v=dib7heeDUm4

translate.google.com/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.egyptfishing.com/Sharm_El-Sheikh.asp&prev=/search%3Fq%3Dfishing%2Bin%2Begypt%2Bin%2Bsharm%26hl%3Dpl%26rls%3Dcom.microsoft:pl:IE-SearchBox%26rlz%3D1I7VASN_plPL527&sa=X&ei=thRGUc_oF4WMOJHqgOAD&ved=0CG0Q7gEwBw
      Pozdrawiam
      • bozenkakrk Re: Sharm el sheikh wyprawa na ryby 22.03.13, 14:32
        Znajomy łowił nad jeziorem Nasera i bardzo zadowolony wrócił z wyprawy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka