Dodaj do ulubionych

Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju

24.03.13, 20:01
witam
czy ktoś się orientuje ile wynosi doplata do pokoju? szykuje mi się pozny check out i bedzie trzeba dopłacić. Ktoś korzystał?
dzięki za info
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 19:18
      ale dopłata do czego?
      do ładniejszego widoku z okna?

jedziesz do egiptu, by spędzić urlop w pokoju?

na ostatnim wyjeździe miałam widok na betonowy płot sąsiedniego hotelu.
      na płocie rosły różne rośliny, biegały jaszczurki, ptaki miały gniazdo.
      zajebiste pole obserwacji.
      mało tego, nikt nie chciał z tej strony pokoi, bo każdy chciał się gapić na morze albo basen, chociaż i tak cały dzień i wieczór spędzali poza pokojem, dzięki czemu od strony płotu była cisza i spokój, i możliwość obserwowania zwierzątek na płocie.
      miałam to za darmo, a reszta frajerów gapiła się na zatłoczony i hałaśliwy basen za dopłatą.
      ani trochę im nie zazdroszczę :D

pokój jest do tego by się przespać, umyć, przebrać, a nie w nim siedzieć.
      ale może ja się mylę?
      w końcu wszystkich rozumów nie pozjadałam...
      • sztecher Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 19:33
        wyraźnie napisałem że mam późny check out, co jest jasnym że chodzi o dopłatę do pokoju od godziny przeważnie 12.00 do czasu wyjazdu na ltnisko np 20.00 i za ten czas trzeba dopłacić
        swięta idą baranki się uaktywniają
        beeeeebebebebebebebebebeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
        • zambrapl Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 19:35
          z reguły jest do 12 tej

później walizki zostawiacie i dopłaca się np. 40Euro/os za jedzenie itd...
          • mernar Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 19:54
            Przedłużałem, należy pamiętac aby zgłosic to dzien wczśniej i to po 17.
            Normalnie należy pokój zdac do 12. Dopłata za przedłużenie w abu dabbab 30$ za pokój, przedłuża do 19.

(Hotel jest Ok. bo nawet jak nie przedłużasz doby to i tak nie przecinają opasek przy zdaniu pokoju co się zdarza tu i ówdzie i dodatkowo zapewniaja pokój prysznicowy bez opłat)
            • sztecher Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 20:04
              dzięki
          • sztecher Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 19:56
            dokładnie o to chodzi-tylko ile konkretnie kosztuje doplata w sol y marze-mysle ze okoo 20-30 $ ale chciałbym wiedziec dokladnie
          • olianaa Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 19:57
            Ja pierniczę, wszyscy "nieczytaci"???
            Sztecher wie, że się coś dopłaca i pisanie, że "np.40 euro" jest dla Niego niewątpliwie ogromną pomocą.
            Sztecher, niestety nie wiem ile trzeba zaplacić w Sol Y Marze czy jak go teraz zwą, ale rok temu w Brayce ku naszemu zdziwieniu znacznie taniej było dokupić całą dobę od rezydenta, niż przedłużenie do 18stej w hotelu (dłuższego nie oferowano w ogóle, a za kolację liczono dodatkowo ok. 100 euro od 4 osób - zwinęło nas to ze śmiechu). Może zasięgnij języka bezpośrednio w BP na okolicznośc takiej ceny, bo nasza pani rezydentka dociśnięta do muru dzień przed wyjazdem raczyła sprawdzić ceny ("Cóż to za różnica, sto euro w tę, czy w tę" - spytała. Pomyślałam sobie tylko, że gdyby dla niej to nie stanowiło różnicy, to pewnie nie siedzialaby w Egipcie...). Mnie też to zawsze interesuje w sytuacji, gdy do bankomatu nie da się na piechty, a transport kosztuje tyle, co dzień nurkowy - wolę wziąć odpowiednią ilość gotówki i zaplanowac sobie wszystko, żeby nie zostać z ręką w nocniku, kiedy w planach jest koczowanie na walizkach do trzeciej nad ranem na przykład.
            Gdybyś w jakiś sposób zasięgnął języka - daj proszę znać.
        • doral2 Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 20:03
          sztecher napisał:

> wyraźnie napisałem że mam późny check out, co jest jasnym że chodzi o dopłatę d
          > o pokoju od godziny przeważnie 12.00 do czasu wyjazdu na ltnisko np 20.00 i za
          > ten czas trzeba dopłacić
          > swięta idą baranki się uaktywniają
          > beeeeebebebebebebebebebeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.."

bebebeeeee, dopłać do posiłku, a nie do pokoju baranku.
          w każdym hotelu są dostępne prysznice, można się przed wyjazdem odświeżyć.
          a do 18 leżeć na leżaku na plaży czy basenie.
          po co dopłacać 40 ojro do pokoju, w którym tylko walizki stoją?
          • olianaa Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 20:06
            Doral - gorszy dzień?
            Nie wyzywaj człowieka od baranków, jeśli chce spokojnie się wykąpać w swoim pokoju, przebrać, dopakować, cokolwiek. A może ma małe dzieci?
            Ja sobie w cztery osoby nie wyobrażam kąpania gdzieś tam, o zostawianiu walizek w pokoiku (otwartym) pod recepcją.
            • olianaa Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 20:19
              Ja sobie w cztery osoby nie wyobrażam kąpania gdzieś tam, o zostawianiu walizek
              > w pokoiku (otwartym) pod recepcją..... nie mówiąc. Zjadło mi końcówkę :-)
          • sztecher Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 20:13
            i jeszcze się pogrązasz?
            pewnie ze mozna przed podróża wykapać się w basenowym prysznicu, przebrać w kiblu i zaoszczedzic pare ojro dokupując tylko jedzenie
            jak piszą poprzednicy mozna nawet nie doplacac bo moze nie zabiorą opaski
            ale ja nie mam ochoty koczowac lubie komfort bo tak mam
            • sztecher Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 20:14
              oczywiscie moje uwagi to do dorala
              • mamaix Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 20:25
                my rok temu placilismy 50 euro za 2 osoby w resta grand hotelu w marsa alam i polecam dopłatę możesz poleżeć w pokoju w cieniu w ciszy masz posiłek i komfort psych i fizyczny do wylotu ( my lecieliśmy po 22 wiec nie wyobrażam sobie do tej pory siedzieć na plazy czy w drink barze czy się pokladac na korytarzu na kanapie)
                • kolpik124 Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 26.03.13, 07:38
                  W ub. roku płaciliśmy 30 dolarów za przedłużenie doby do 19 (oficjalnie), ale za dodatkowe 5 dolarów (nieoficjalnie) dla recepcjonisty, przedłużyliśmy dodatkowo do 22 ;)

Warto, bo można spokojnie po kolacji wykapać się i przebrać na drogę, zwłaszcza jeśli się jest z dziećmi, ciężko koczować z młodymi od południa na walizkach.
    • mariuswalker Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 26.03.13, 16:43
      witam, według obecnego rozkładu lotów z Katowic wszyscy lecący w kierunku Marsa Alam będą mieli ten sam problem - "dziura" czasowa między tym co zarezerwowane w BP a odlotem 14godz. więc jest to problem dość spory i jeśli nic się nie zmieni w rozkładzie to będzie to problem wielu turystów.
      • michalk1908 Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 26.03.13, 17:14
        witajcie na pokładzie z czym macie problem na tą chwilę nikt z was nie wie o której macie wyloty ,a dowiecie się dopiero 24 godziny przed wylotem a przedłużenie pokoju za 20 baksów załatwicie dzień przed wylotem pozdrawiam
    • olianaa Do sztechera 11.04.13, 15:08
      Sztecher, słowo sie rzekło - wróciłeś, sprzedawaj wiadomości, jak tez zmiana nazwy wpłynęła na sam hotel. Coś na lepsze, na gorsze? :-)
      • sztecher Re: Do sztechera 11.04.13, 18:30
        ta wróciłem, niestety
        hotel ok, bez uwag-myslę, że zmiana wpłyneła pozytywnie-na razie odnawiają zieleń, poprawiają i uzupełniają infrastrukturę
        jedzenie trochę ubogie ale oczywiscie z głodu nikt nie umrze
        bary, drinki, napoje ok
        napiwki oczekiwane ale bez zbyt mocnego wymuszania
        doplata do pokoju 40$ (do 19.30, dluzej sie nie dalo)
        niestety zatoka umiera-bylem 1,5 roku temu i nie bedac nbiologiem widze jakie sa zniszczenia, niestety
        zolwi jakby mniej, diugonia nie bylo, sporo ogonczy, szkaradnica, 1,5 roku temu spotkałem eagle raya, w tym juz nie
        pozdro
        • olianaa Re: Do sztechera 11.04.13, 20:43
          Dzięki :-) A czy coś się zmieniło w kwestii wody, która mnie niezmiennie dziwi, czyli albo płatna, albo sam sobie lej człowieku z dystrybutora w butelkę?
          • sztecher Re: Do sztechera 11.04.13, 21:04
            woda do kupienia w restauracji (durze i małe butelki) oraz oczywiscie w minibarku w pokoju,
            mozna tez nalewac z dystrybutora w restauracji lub barze przy plazy, i chyba przy basenie tez ale tam przy barze nie bylem
            co do nalewania w butelkę: są hotele gdzie dostajesz butelkę na powitanie z informacją, że po oprużnieniu butelki nalezy ja dopelnic z dystrybutora, sa takie tez ze krzywo patrzą jak nalewasz i sa naklejki na dystrybutorach NIE NALEWAC i sa i takie, że nie zwracają na to uwagi-i tak jest w solimarze
            • lewa_piers Re: Do sztechera 12.04.13, 10:01
              Szokujący obyczaj z tą wodą w Solymarze.
              • miriam_73 Re: Do sztechera 12.04.13, 11:26
                Szokujący, to znaczy jaki? Że w Solymarze można sobie napełniać butelki wedle potrzeb i nie ma z tym problemu? Co w tym jest szokującego?
            • mariuswalker Re: Do sztechera 12.04.13, 14:39
              wracając do tematu, wiesz może jak wyglądały dopłaty do pokoii w innych hotelach? royal brayka mnie interesuje :)
              • olianaa Re: Do sztechera 12.04.13, 15:58
                Rok temu przedłużałam dobę w Brayce - wyszło znacznie taniej u rezydenta, niż w hotelu, który nie chciał gadać o przedłużeniu powyżej 18.00 mimo wolnych pokoi ( do 18.00 - 50 euro), a nas interesowała północ. Dodatkowo życzyli sobie horrendalnej opłaty za kolację, ponad 100 euro od czterech osób. Zapłaciłam więc naszemu rezydentowi TUI za całą kolejną dobę - pokój podwójny (rodzinny) to było 427zł, a za zwykłą dwójkę znajomi placili bodajże 317 zł.
              • mabanes Re: Do sztechera 12.04.13, 23:07
                Byłam w Brayce w marcu. Przedłużenie pokoju do 18-tej kosztuje30E. Nie dali się tknąć aby przedłużyć do północy ew. można było opłacić całą dobę za 120E. Rozpieszczanie gości w Brayce chyba minęło bezpowrotnie.
                • olianaa Re: Do sztechera 12.04.13, 23:16
                  O, to znaczy, że musiało ich przycisnąć, skoro cena spadła, ale z tą 18.00 są zaparci w kamień, to nie minęło. W takiej sytuacji u rezydenta doba naprawdę wychodzi taniej. Niepojęte, biorąc pod uwagę, że nawet w sezonie nie było pełnego obłożenia.
                  Oj, zmienia się :-(
                  • dziadzio Re: Do olianaa 24.04.13, 14:08
                    Oj zmienia, w Sol Y Mar-ze, 2 lata temu last chec-out do 22:00 kosztował 30$.
                    Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka