sztecher 24.03.13, 20:01 witam czy ktoś się orientuje ile wynosi doplata do pokoju? szykuje mi się pozny check out i bedzie trzeba dopłacić. Ktoś korzystał? dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 19:18 ale dopłata do czego? do ładniejszego widoku z okna? jedziesz do egiptu, by spędzić urlop w pokoju? na ostatnim wyjeździe miałam widok na betonowy płot sąsiedniego hotelu. na płocie rosły różne rośliny, biegały jaszczurki, ptaki miały gniazdo. zajebiste pole obserwacji. mało tego, nikt nie chciał z tej strony pokoi, bo każdy chciał się gapić na morze albo basen, chociaż i tak cały dzień i wieczór spędzali poza pokojem, dzięki czemu od strony płotu była cisza i spokój, i możliwość obserwowania zwierzątek na płocie. miałam to za darmo, a reszta frajerów gapiła się na zatłoczony i hałaśliwy basen za dopłatą. ani trochę im nie zazdroszczę :D pokój jest do tego by się przespać, umyć, przebrać, a nie w nim siedzieć. ale może ja się mylę? w końcu wszystkich rozumów nie pozjadałam... Odpowiedz Link Zgłoś
sztecher Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 19:33 wyraźnie napisałem że mam późny check out, co jest jasnym że chodzi o dopłatę do pokoju od godziny przeważnie 12.00 do czasu wyjazdu na ltnisko np 20.00 i za ten czas trzeba dopłacić swięta idą baranki się uaktywniają beeeeebebebebebebebebebeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
zambrapl Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 19:35 z reguły jest do 12 tej później walizki zostawiacie i dopłaca się np. 40Euro/os za jedzenie itd... Odpowiedz Link Zgłoś
mernar Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 19:54 Przedłużałem, należy pamiętac aby zgłosic to dzien wczśniej i to po 17. Normalnie należy pokój zdac do 12. Dopłata za przedłużenie w abu dabbab 30$ za pokój, przedłuża do 19. (Hotel jest Ok. bo nawet jak nie przedłużasz doby to i tak nie przecinają opasek przy zdaniu pokoju co się zdarza tu i ówdzie i dodatkowo zapewniaja pokój prysznicowy bez opłat) Odpowiedz Link Zgłoś
sztecher Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 19:56 dokładnie o to chodzi-tylko ile konkretnie kosztuje doplata w sol y marze-mysle ze okoo 20-30 $ ale chciałbym wiedziec dokladnie Odpowiedz Link Zgłoś
olianaa Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 19:57 Ja pierniczę, wszyscy "nieczytaci"??? Sztecher wie, że się coś dopłaca i pisanie, że "np.40 euro" jest dla Niego niewątpliwie ogromną pomocą. Sztecher, niestety nie wiem ile trzeba zaplacić w Sol Y Marze czy jak go teraz zwą, ale rok temu w Brayce ku naszemu zdziwieniu znacznie taniej było dokupić całą dobę od rezydenta, niż przedłużenie do 18stej w hotelu (dłuższego nie oferowano w ogóle, a za kolację liczono dodatkowo ok. 100 euro od 4 osób - zwinęło nas to ze śmiechu). Może zasięgnij języka bezpośrednio w BP na okolicznośc takiej ceny, bo nasza pani rezydentka dociśnięta do muru dzień przed wyjazdem raczyła sprawdzić ceny ("Cóż to za różnica, sto euro w tę, czy w tę" - spytała. Pomyślałam sobie tylko, że gdyby dla niej to nie stanowiło różnicy, to pewnie nie siedzialaby w Egipcie...). Mnie też to zawsze interesuje w sytuacji, gdy do bankomatu nie da się na piechty, a transport kosztuje tyle, co dzień nurkowy - wolę wziąć odpowiednią ilość gotówki i zaplanowac sobie wszystko, żeby nie zostać z ręką w nocniku, kiedy w planach jest koczowanie na walizkach do trzeciej nad ranem na przykład. Gdybyś w jakiś sposób zasięgnął języka - daj proszę znać. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 20:03 sztecher napisał: > wyraźnie napisałem że mam późny check out, co jest jasnym że chodzi o dopłatę d > o pokoju od godziny przeważnie 12.00 do czasu wyjazdu na ltnisko np 20.00 i za > ten czas trzeba dopłacić > swięta idą baranki się uaktywniają > beeeeebebebebebebebebebeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.." bebebeeeee, dopłać do posiłku, a nie do pokoju baranku. w każdym hotelu są dostępne prysznice, można się przed wyjazdem odświeżyć. a do 18 leżeć na leżaku na plaży czy basenie. po co dopłacać 40 ojro do pokoju, w którym tylko walizki stoją? Odpowiedz Link Zgłoś
olianaa Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 20:06 Doral - gorszy dzień? Nie wyzywaj człowieka od baranków, jeśli chce spokojnie się wykąpać w swoim pokoju, przebrać, dopakować, cokolwiek. A może ma małe dzieci? Ja sobie w cztery osoby nie wyobrażam kąpania gdzieś tam, o zostawianiu walizek w pokoiku (otwartym) pod recepcją. Odpowiedz Link Zgłoś
olianaa Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 20:19 Ja sobie w cztery osoby nie wyobrażam kąpania gdzieś tam, o zostawianiu walizek > w pokoiku (otwartym) pod recepcją..... nie mówiąc. Zjadło mi końcówkę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sztecher Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 20:13 i jeszcze się pogrązasz? pewnie ze mozna przed podróża wykapać się w basenowym prysznicu, przebrać w kiblu i zaoszczedzic pare ojro dokupując tylko jedzenie jak piszą poprzednicy mozna nawet nie doplacac bo moze nie zabiorą opaski ale ja nie mam ochoty koczowac lubie komfort bo tak mam Odpowiedz Link Zgłoś
sztecher Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 20:14 oczywiscie moje uwagi to do dorala Odpowiedz Link Zgłoś
mamaix Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 25.03.13, 20:25 my rok temu placilismy 50 euro za 2 osoby w resta grand hotelu w marsa alam i polecam dopłatę możesz poleżeć w pokoju w cieniu w ciszy masz posiłek i komfort psych i fizyczny do wylotu ( my lecieliśmy po 22 wiec nie wyobrażam sobie do tej pory siedzieć na plazy czy w drink barze czy się pokladac na korytarzu na kanapie) Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 26.03.13, 07:38 W ub. roku płaciliśmy 30 dolarów za przedłużenie doby do 19 (oficjalnie), ale za dodatkowe 5 dolarów (nieoficjalnie) dla recepcjonisty, przedłużyliśmy dodatkowo do 22 ;) Warto, bo można spokojnie po kolacji wykapać się i przebrać na drogę, zwłaszcza jeśli się jest z dziećmi, ciężko koczować z młodymi od południa na walizkach. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuswalker Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 26.03.13, 16:43 witam, według obecnego rozkładu lotów z Katowic wszyscy lecący w kierunku Marsa Alam będą mieli ten sam problem - "dziura" czasowa między tym co zarezerwowane w BP a odlotem 14godz. więc jest to problem dość spory i jeśli nic się nie zmieni w rozkładzie to będzie to problem wielu turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
michalk1908 Re: Sol Y Mar Abu Dabbab_dopłata do pokoju 26.03.13, 17:14 witajcie na pokładzie z czym macie problem na tą chwilę nikt z was nie wie o której macie wyloty ,a dowiecie się dopiero 24 godziny przed wylotem a przedłużenie pokoju za 20 baksów załatwicie dzień przed wylotem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olianaa Do sztechera 11.04.13, 15:08 Sztecher, słowo sie rzekło - wróciłeś, sprzedawaj wiadomości, jak tez zmiana nazwy wpłynęła na sam hotel. Coś na lepsze, na gorsze? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sztecher Re: Do sztechera 11.04.13, 18:30 ta wróciłem, niestety hotel ok, bez uwag-myslę, że zmiana wpłyneła pozytywnie-na razie odnawiają zieleń, poprawiają i uzupełniają infrastrukturę jedzenie trochę ubogie ale oczywiscie z głodu nikt nie umrze bary, drinki, napoje ok napiwki oczekiwane ale bez zbyt mocnego wymuszania doplata do pokoju 40$ (do 19.30, dluzej sie nie dalo) niestety zatoka umiera-bylem 1,5 roku temu i nie bedac nbiologiem widze jakie sa zniszczenia, niestety zolwi jakby mniej, diugonia nie bylo, sporo ogonczy, szkaradnica, 1,5 roku temu spotkałem eagle raya, w tym juz nie pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
olianaa Re: Do sztechera 11.04.13, 20:43 Dzięki :-) A czy coś się zmieniło w kwestii wody, która mnie niezmiennie dziwi, czyli albo płatna, albo sam sobie lej człowieku z dystrybutora w butelkę? Odpowiedz Link Zgłoś
sztecher Re: Do sztechera 11.04.13, 21:04 woda do kupienia w restauracji (durze i małe butelki) oraz oczywiscie w minibarku w pokoju, mozna tez nalewac z dystrybutora w restauracji lub barze przy plazy, i chyba przy basenie tez ale tam przy barze nie bylem co do nalewania w butelkę: są hotele gdzie dostajesz butelkę na powitanie z informacją, że po oprużnieniu butelki nalezy ja dopelnic z dystrybutora, sa takie tez ze krzywo patrzą jak nalewasz i sa naklejki na dystrybutorach NIE NALEWAC i sa i takie, że nie zwracają na to uwagi-i tak jest w solimarze Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Re: Do sztechera 12.04.13, 10:01 Szokujący obyczaj z tą wodą w Solymarze. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Do sztechera 12.04.13, 11:26 Szokujący, to znaczy jaki? Że w Solymarze można sobie napełniać butelki wedle potrzeb i nie ma z tym problemu? Co w tym jest szokującego? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuswalker Re: Do sztechera 12.04.13, 14:39 wracając do tematu, wiesz może jak wyglądały dopłaty do pokoii w innych hotelach? royal brayka mnie interesuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
olianaa Re: Do sztechera 12.04.13, 15:58 Rok temu przedłużałam dobę w Brayce - wyszło znacznie taniej u rezydenta, niż w hotelu, który nie chciał gadać o przedłużeniu powyżej 18.00 mimo wolnych pokoi ( do 18.00 - 50 euro), a nas interesowała północ. Dodatkowo życzyli sobie horrendalnej opłaty za kolację, ponad 100 euro od czterech osób. Zapłaciłam więc naszemu rezydentowi TUI za całą kolejną dobę - pokój podwójny (rodzinny) to było 427zł, a za zwykłą dwójkę znajomi placili bodajże 317 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mabanes Re: Do sztechera 12.04.13, 23:07 Byłam w Brayce w marcu. Przedłużenie pokoju do 18-tej kosztuje30E. Nie dali się tknąć aby przedłużyć do północy ew. można było opłacić całą dobę za 120E. Rozpieszczanie gości w Brayce chyba minęło bezpowrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
olianaa Re: Do sztechera 12.04.13, 23:16 O, to znaczy, że musiało ich przycisnąć, skoro cena spadła, ale z tą 18.00 są zaparci w kamień, to nie minęło. W takiej sytuacji u rezydenta doba naprawdę wychodzi taniej. Niepojęte, biorąc pod uwagę, że nawet w sezonie nie było pełnego obłożenia. Oj, zmienia się :-( Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio Re: Do olianaa 24.04.13, 14:08 Oj zmienia, w Sol Y Mar-ze, 2 lata temu last chec-out do 22:00 kosztował 30$. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś