Dodaj do ulubionych

KREMY DO OPALANIA

IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.07.04, 16:42
Jakie kremy do opalania z jakim faktorem by pięknie wyglądać i nie spiec się?
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: KREMY DO OPALANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 17:04
      Zależy jaką masz karnację i jak reagujesz na słońce. Ja używałam kremu z
      filtrem 35 na twarz i 15 na resztę ciała. Na plaży siedziałam pod parasolem,
      ale i tak wróciłam opalona.
    • Gość: kama Re: KREMY DO OPALANIA IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.04, 17:22
      ja proponuje isc przed wyjazdem ze 3 razy na solarium-potem zaczac od 30 i
      zchodzic stopniowo:20 12 8/5 oczywiscie opalajac sie w cieniu! ja tak robilam i
      wrocilam pieknie opalona:) pozdrawiam
      • madzia112 Re: KREMY DO OPALANIA 23.07.04, 18:31
        Mam jasną karnację i przed wyjazdem wcale się nie opalałam. Zaczynałam od 40 (
        pierwsze 2,3 dni ), potem stopniowo 30, do 20 na końcu ( nos, ramiona nawet
        60 ). Po dwoch tygodniach wrociłam mocno opalona. Podobnie jak moje
        przedmówczynie nie leżałam na słońcu, tylko pod parasolką no i pływałam ( na
        początku w t-shircie, bo jak snurkujesz to zapominasz o calym swiecie a plecy
        się opalają ). Warto więc mieć cieniutką koszulkę, której nie będzie Ci żal
        moczyć w słonej wodzie. O leżeniu plackiem na slońcu radzę zapomnieć. Ja raz
        spróbowałam pod koniec pobytu i po 2 minutach ucieklam pod parasol, a opalać
        się bardzo lubię...
        • Gość: TURKEY Re: KREMY DO OPALANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 19:47
          > O leżeniu plackiem na slońcu radzę zapomnieć. Ja raz
          > spróbowałam pod koniec pobytu i po 2 minutach ucieklam pod parasol, a opalać
          > się bardzo lubię...

... ja bylem lepszy bo wytrzymywalem plackiem na sloncu 10 min ;) a karnacje
          mam taka ze w Sharmie pytali sie mnie czy jestem z wloch czy z turcji hehe i
          nie uzywalem filtrow tylko olejki po opalaniu
      • bachatka Re: KREMY DO OPALANIA 24.07.04, 04:40
        Po dwoch dniach slonca (filter 30) dostalam alergie na slonce i skonczylo sie
        na siedzeniu w cieniu. Ale i tak sie opalilam.
        Mysle, ze dodatkowo oprocz slonca, uczulil mnie albo moj Nivea filter 30 (niby
        dla dzieci... albo pol kilo fistaszkow, ktore pozarlismy z mezem siedzac w
        barze 'Peanuts' w Hurghadzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka