gosiaau 20.06.13, 22:00 Lecimy w sobotę do Marsa. Mam pytanie - czy są komary? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam_73 Re: Marsa i komary 20.06.13, 22:06 Zdarzają się. Małe i - jak ja to nazywam - "cichociemne", bo w zasadzie ich nie słychać. 2 lata temu w Brayce strasznie pogryzły mnie po nogach. Dokładnie 2 poł. czerwca... "Górę" okadzałyśmy z matką dymem z sziszy, ale nóg nie upilnowałyśmy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
xaltuton Re: Marsa i komary 20.06.13, 22:35 Bylem w Marsa w Brayce na poczatku czerwca - generalnie komarow bylo bardzio malo, ale to moze to z powodu wiatrow tam wiejacych. Raz czy dwa ugryzly tylko w shisha namiocie :). Ale szczerze mowiac nawet ani razu nie uzylismy wzietego z Polski autana - po prostu nie bylo potrzeby. Teren hotelu zadymiali jakas chemia i widocznie niezle dzialala. Ale mimo wszystko warto cos miec ze soba, bo gdzies na uboczu przy krzaczorach moga jednak troche uprzykrzyc wieczorne posiadowki. Odpowiedz Link Zgłoś
olianaa Re: Marsa i komary 20.06.13, 23:09 Byłam w marsa w lipcu - nie było pół komara. Może Arabowie nasilają okadzanie w miesiącach wakacyjnych, albo te cholery (o komarach myślę) w czerwcu są bardziej żarłoczne? Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Marsa i komary 21.06.13, 12:02 Olianaa, bardzo możliwe - w lipcu i sierpniu po prostu już za gorąco dla nich ;-) Może też to i kwestia ilości zieleni, wiatrów, nawadniania - w Solymarze w ub. roku w kwietniu może z raz czy 2 utłukliśmy w pokoju te krwiożercze paskudy, ale to dosłownie były pojedyncze sztuki. Poza tym, mnie komary rąbią zawsze i wszędzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
olianaa Re: Marsa i komary 21.06.13, 13:54 Jako i mnie :-) Dlatego zawsze dobrze pamiętam kiedy ich NIE MA :-D Odpowiedz Link Zgłoś
kasiolegiptomanka Re: Marsa i komary 23.06.13, 21:31 W Abu Dabab nie było komarów .Codziennie wieczorem tępią je oparami przy hotelach.Są za to upierdliwe meszki lub ich kuzynowie na plaży nawet w słońcu gryzą. Odpowiedz Link Zgłoś
li1210 Re: Marsa i komary 03.07.13, 22:13 Wróciłam z ABUDAB nie ma komarow.Potwierdzam ,bylo troch meszki upierdliwej Odpowiedz Link Zgłoś
optio11 Re: Marsa i komary 04.07.13, 21:12 Potwierdzam, komarow nie budiet, ale sa malutkie meszki, ktore tez gryza, nawet w poludnie na plazy. Odpowiedz Link Zgłoś
li1210 Re: Marsa i komary 06.07.13, 13:10 Zgadzam sie ,nie bylo komarow ,ale byly bardzo malutkie meszki ,nawet w sloncu nas podgryzaly.Ale nie bylo tego duzo. Odpowiedz Link Zgłoś