Dodaj do ulubionych

Doradzcie jakie lokalne biuro.

07.12.13, 19:56
Jak już niektórzy wiedzą, po wielu wahaniach wykupiłam Jungle. Nigdy wcześniej jak podróżowałam, nie wykupowałam wycieczek w lokalnych biurach , tylko oczywiście u rezydentów. Zawsze miałam obawy, a bo to dzieci , a bo to niby bezpieczniej, ale teraz wydaje mi się, że to chyba bez różnicy bo to samo ubezpieczenie działa i chyba jest taniej. Proszę podpowiedzcie jak i gdzie mam znaleźć owe lokalne biuro i gdzie się kierować.
Dzięki.
Obserwuj wątek
    • gladi3 Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 07.12.13, 20:45
      a gdzie chcesz jechac? ja na wiele wyjazdow mam zasade w hurghadzie zawsze z rezydentem a w sharm biora lokalne.
      • 19sara78 Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 07.12.13, 21:01
        Chciałabym zwiedzić Hurgadę, tak z przewodnikiem, taki dzień z życia Egipcjanina. Sama nie wiem czy bym się odważyła pod piramidy, mam dwójkę dziewczynek 5 i 12 lat, myślę, że to zbyt męczące ale muszę dobrze się najpierw zorientować, gladi a może mi coś doradzisz?
        Ty to masz chyba dyżur na tym forum :) :) :)
        • ami.ra Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 07.12.13, 22:34
          Aisha Tours ....sama z nimi nie byłam ale ludzie piszą o nich same pozytywy...
        • i-ka14 Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 07.12.13, 22:35
          Witaj! jeśli chcesz poznać "kawałek" życia Egipcjan, a nie tylko sklepy i zonę turystyczną, to polecam biuro mieszkającej w Hurgadzie Polki, Doroty. Korzystałam 2 lata temu i byłam naprawdę pod wrażeniem - Dorotka pokazała nam kilka miejsc, w które na pewno same byśmy nie trafiły, opowiedziała mnóstwo ciekawych rzeczy, zaprosiła do swojego domu.
          Ona i jej mąż Gomaa organizują też inne wycieczki, a niemal wszyscy klienci są zachwyceni profesjonalizmem i doskonałą opieką z ich strony. Poczujesz się, jak gość, a nie klient! Wejdź na stronę: aishatours.pl, tam jest wszystko :). Są też na Facebooku. Przy okazji - serdeczne pozdrowienia dla Doroty i jej Rodziny, szczególnie dla Mariem :)
          • gladi3 Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 08.12.13, 00:53
            dyzuru nie mam ale jak sie siedzi spory czas na necie laptop non stop otwarty to zagladam czesto,do kairu teraz nie wiem czy organizuja choc ludziska pisza ze tak,droga dluga meczaca ale warto warto byc choc raz,ja bylem 4 niby duzo i malo.
    • doiwony12 Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 08.12.13, 09:39
      Proponuje Dorotke ,bylam z nimi dwa lata pod rząd na wycieczkach i wszystko było na najwyższym poziomie.Nie wspomne o tym że jest pomocna kiedy tylko jest jakis kłopot
    • kartonik30 Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 08.12.13, 10:46
      I ja też szczerze polecam Dorotę czy do Dzień z Życia Miasta, wycieczki pustynne- quady, jak i morskie.
      • kasia_p45 Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 08.12.13, 15:11
        A ja się do tego dopisuje.. :)
        • majkelllll Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 08.12.13, 19:29
          Ja również polecam Aisha Tours !!! Jeszcze parę dni temu byliśmy z nimi na kilku wycieczkach i wszystko było extra.
          • dariusznow Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 09.12.13, 16:35
            Dorotka wraca i to w jakim stylu :O

I bardzo dobrze, bo jeszcze nikt w tego typu imprezie jeszcze nie dorownał i nie dorówna raczej...

Miałem okzje dwa razy uczestniczyć w "dniu z życia miasta" i nie żałuję ani jednej godziny

kto chce się przekonać jak to wygląda w obiektywie zapraszam tutaj

www.fmix.pl/album/96415/1/www-aishatours-pl.html
            i tutaj www.fmix.pl/albumy/6865/1
            • majkelllll Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 09.12.13, 16:44
              Nam niestety nie udało się zebrać chętnych do "dnia z życia miasta", potrzebna była 8 osobowa grupa a niestety w hotelu byliśmy jedynymi Polakami :) Ale mam nadzieje, że następnym razem się uda :)
              • dariusznow Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 09.12.13, 17:15
                w styczniu namówiliśmy Belgów, byli ZACHWYCENI
                • 19sara78 Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 09.12.13, 17:27
                  Wszystko super, tylko trochę głupio tak jeszcze kogoś namawiać w hotelu do wycieczki, o której sama nie wiele wiem.
                  • dariusznow Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 09.12.13, 17:28
                    na tę spokojnie możesz namawiać :)
                  • kartonik30 Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 09.12.13, 18:59
                    Latem grupa sama się utworzy nie będziesz musiała nikogo namawiać. Organizowana jest -była zazwyczaj w niedzielę. Napisz tylko do Doroty że od Ciebie jest tyle i tyle osób chętnych na tą wyprawę i napisz kiedy będziesz w Hurghadzie i o nic się nie martw.

19sara78 napisał(a):

> Wszystko super, tylko trochę głupio tak jeszcze kogoś namawiać w hotelu do wyc
                    > ieczki, o której sama nie wiele wiem.
                    • majkelllll Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 09.12.13, 19:08
                      Latem chyba już nie będzie organizowana ta wycieczka, z tego co wiem to Dorotka przeprowadza się do Polski. Ale kiedyś na pewno wrócą do Egiptu i znowu będzie można z nimi jeździć :)
                      • kartonik30 Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 09.12.13, 20:57
                        też o tym słyszałam, ale jestem dobrej myśli że do wakacji wróci;)
                        • majkelllll Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 09.12.13, 21:03
                          Jak pojedzie to na pewno nie wróci, wyjeżdżają na parę lat.
                          • kartonik30 Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 09.12.13, 21:38
                            Majkelll ale czy to już na 100% pewna wiadomość? Jeśli tak będzie i wyjadą to turyści dużo stracą. Ja na tej wycieczce byłam w sierpniu 2012 upał niemiłosierny ale nie żałuję ani minuty i chciałam ją powtórzyć w lipcu 2014 ale to się jeszcze okaże co Dorota z rodziną zadecydują.
                            • kasia_p45 Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 09.12.13, 22:31
                              Chyba już zdecydowali. Wracają do PL..
                              • kartonik30 Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 09.12.13, 23:09
                                No to wielka szkoda:(

Czy teraz polecicie biuro sprawdzone, które będzie organizowało wycieczki w lipcu coś innego niż u rezydenta?
              • dariusznow Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 09.12.13, 17:26
                a z kim byłeś w Aleksandrii?
                • 19sara78 Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 09.12.13, 17:33
                  to na pewno do mnie ? :)
                • majkelllll Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 09.12.13, 17:36
                  W Aleksandrii byłem podczas rejsu po Nilu, było w programie.
                  • doiwony12 Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 10.12.13, 09:57
                    Najlepiej zapytać u żródła na fb.Z tego co ja wiem przeprowadzają sie do Bolandy ale na lato będą wracać do Egiptu.
                    • kartonik30 Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 10.12.13, 10:11
                      Ja też tak "słyszałam" i mam nadzieję że tak zostanie;)
                      doiwony12 napisała:

> Najlepiej zapytać u żródła na fb.Z tego co ja wiem przeprowadzają sie do Boland
                      > y ale na lato będą wracać do Egiptu.
                      • 19sara78 namieszane 10.12.13, 19:33
                        to jakaś masakra, ja się nakręciłam, poczyniłam małe plany a tu nici.
                        • kasia_p45 Re: namieszane 10.12.13, 22:36
                          Do wakacji jeszcze daleko... zobaczymy co się urodzi... Ja tez sama nie wiem jeszcze gdzie pojade.. Mysle o Marsa Alam ale wtedy spotkanie z Dorotka raczej mało prawdopodobne..
                          No nie wiem.. Pozyjemy zobaczymy co będzie..
                          • dorotaaisha od Aisha T. :) 11.12.13, 13:58
                            Dzień dobry wszystkim, pozdrawiam z wietrznej Hurghady...
                            podobno ktoś o mnie wspominał... :)
                            Nie było mnie tutaj bardzo długo, bo hejterzy nie śpią... :/ Na szczęście nie śpią też przyjaciele.
                            Spieszę z wyjaśnieniami. Faktycznie postanowiliśmy przenieść się do Polski po zakończeniu tego roku szkolnego. Jednak myślę nad tym, jak tu logistycznie poukładać, żeby przynajmniej w wysokim sezonie być na miejscu i nadal robić to, co robimy. Założenia są takie, że przez wakacje działamy - czy to się uda, tego nie wiem, bo szykujemy na razie mieszkanie w Warszawie i trzeba będzie nadzorować działania w Starym Kraju. W najgorszym razie okresowo będzie tak, że mój Gomaa (mąż - dla nie wtajemniczonych będzie na miejscu w Hurghadzie, a ja w Polsce ale sercem i okiem oraz myślą managerską w Egipcie. To w pierwszym roku, a w kolejnych sezonach myślę, że przez cały sezon będziemy siedzieli w Hurghadzie. Do Polski wybieramy się na razie na 3 lata, a potem być może powrót...
                            W sezonie, gdy turystów jest dużo, będę chciała nadal robić to, co jest oczkiem w głowie naszej działalności: wycieczkę Dzień z Życia Miasta, oraz naturalnie wszystkie inne wycieczki, na takim poziomie jak dotychczas.
                            Tak czy owak: zapraszamy i zaopiekujemy się Wami. Na razie jesteśmy tutaj do czerwca, a do tej pory będę na 100% wiedziała co życie pokazało.
                            Uściski dla wszystkich Znajomych i pozdrowienia dla Nieznajomych.
                            • bananas.only Re: od Aisha T. :) 11.12.13, 17:29
                              Czyli w lipcu 2014 jest jednak szansa na ponowne wspólne wycieczki ?
                              Mamy już komplet 6 dorosłych plus 5 dzieci. Zaplanowaliśmy wstępnie 3 wyjazdy z Waszym biurem plus ewentualnie Luksor jak sytuacja pozwoli. Dzieciaki nadal wspominają Pana" A kuku" (Gomę), który rozbawiał towarzystwo w lipcu tego roku.
                              • kartonik30 Re: od Aisha T. :) 11.12.13, 20:49
                                bananas.only napisała:

> Czyli w lipcu 2014 jest jednak szansa na ponowne wspólne wycieczki ?
                                > Mamy już komplet 6 dorosłych plus 5 dzieci. Zaplanowaliśmy wstępnie 3 wyjazdy z
                                > Waszym biurem plus ewentualnie Luksor jak sytuacja pozwoli. Dzieciaki nadal ws
                                > pominają Pana" A kuku" (Gomę), który rozbawiał towarzystwo w lipcu tego roku.

W jakich dniach lipca będziecie w Hurghadzie my też mamy już 4 dorosłych i 3 dzieciaków na tą wycieczkę.
                                • bananas.only Re: od Aisha T. :) 11.12.13, 22:35
                                  Będziemy od 14/07 w Jungle. Od 17 dojedzie jeszcze 3 osoby. Czyli wszystkie eskapady gdzieś od 18 do 26 lipca możemy planować.
                                  • kartonik30 Re: od Aisha T. :) 11.12.13, 23:32
                                    bananas.only napisała:

> Będziemy od 14/07 w Jungle. Od 17 dojedzie jeszcze 3 osoby. Czyli wszystkie esk
                                    > apady gdzieś od 18 do 26 lipca możemy planować.

O jak miło my też od 17 lipca i też w Jungle;)
                                    W jakim wieku macie dzieciaki?
                                    • bananas.only Re: od Aisha T. :) 12.12.13, 08:01
                                      Wszystkie dzieci w grupie to chłopcy: 5,7,11 i 16, oraz dziewczynki 9 i 10 lat.
                                      • kartonik30 Re: od Aisha T. :) 12.12.13, 08:09
                                        U nas chłopiec 12 i dziewczynki 11 i 3. Mozesz podać maila bo mam kilka pytań a nie chcę zasmiecac wątku
                              • dorotaaisha Re: od Aisha T. :) 11.12.13, 21:37
                                Z dużym prawdopodobieństwem pan Akuku & Co. będą działać w lipcu :)
                                Ściskamy Was!
    • dariusznow Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 12.12.13, 09:38
      Proponuję pisać o szczegółach do Doroty tutaj

www.aishatours.pl/kontakt-190-pl_PL.html

bo admin wytnie posty albo cały wątek :(
      • 19sara78 Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 15.12.13, 18:21
        Ludzie jak nie będzie Dorotki w lipcu, to gdzie szukać biura będąc w Jungle ?
        • dariusznow Re: Doradzcie jakie lokalne biuro. 15.12.13, 21:15
          sorki sara ale Ty chyba jesteś 100% blondi albo masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem

snorkling (patrz wujek google) odpuściłem, ale tutaj Ci dorota pisze że Goma będzie w lipcu na miejscu, a Ty dalej pytasz o to samo.... hello !!!

Nie bedzie Dorotki ale będzie Goma - to jej mąż ja byś nie kumała....
          I Dzień z życia w lipcu zapewne będzie realizowany
          • 19sara78 do Dariusza 16.12.13, 09:38
            Blondi, nie blondi, co to za różnica....jeśli jest problem to się go wyjaśnia, po to jest forum.
            Kochany, Twoja żona to z pewnością jest ruda, że z takim nastawieniem podchodzisz do blondynek .
            A problemy z rozumieniem tekstu to masz Ty, gdyż zapytałam :
            A jak ich nie będzie ? Rozumiesz.
            Dorota w pewnym poście napisała, że różnie to może być. Ograniasz?
            • dariusznow Re: do Dariusza 16.12.13, 11:15
              moja żona też blondynka ale z WYBORU a bywała i ruda - ładnie jej było, bo ładnemu we wszystkim ładnie nawet w rudym :O

A problemy z rozumieniem tekstu to masz Ty, gdyż zapytałam :
              > A jak ich nie będzie ? Rozumiesz.

Ja rozumiem i wyciągam wnioski, co dla Ciebie jest raczej nieosiągalne, jeśli ich nie będzie to i imprezy nie będzie - dla mnie LOGICZNE :O

Ale dosyć tych złośliwości, rozumiem, że pierwszy wyjazd do E generuje wiele niepokojów, szczególnie jak sie leci z dziećmi. Ale spoko, hotel macie fajny, choć osobiście nie byłem, ale do plaży kawałek i rafy tam raczej nie uświadczysz, ale snurkować można i trzeba :)

Jeśli chcecie się nacieszyć widokiem rafy to wycieczka statkiem lub Sharm El Naga - rezerwat ok 30 km od Hurgh - z Jungla ok 25km ale przejazd to nie problem, jest w cenie
              Miejsce warte zobaczenia szczególnie jak ktoś na statek nie koniecznie

I jeszcze jedna rada - aby polubić Egipt należy patrzeć na jego pozytywne strony i nie zwracać uwagi na negatywy, inaczej wrócicie zniesmaczeni

Co do targu czy mediny to jest cała dzielnica handlowa gdzie jest mało turystów czyli Dahar, ale tam za pierwszym razem indywidulanej wycieczki nie polecam.
              My spędzamy wiekszość czasu na Daharze, ale szczególnie teraz trzeba wiedzieć co i jak

Jak chcesz więcej info poczytaj sobie moje wpisy na innych wątkach i zobacz moje fotki - dużo z Daharu bo to kwintesencja Hurghady

dariusznow.fmix.pl
              • 19sara78 Re: do Dariusza 16.12.13, 16:39
                oglądnęłam parę fotek,bardzo ciekawe :) Faktycznie masz ładną blond żonę, tylko ten Twój wąs jakaś masakra. Zastanawia mnie tylko dlaczego tak lubisz fotografować egipskie dzieci? hmmm
                • dariusznow Re: do Dariusza 16.12.13, 18:38
                  No blondi, normalnie BLONDI
                  Dziękuje w imieniu żony a wąsy to moja prywatna sprawa mam je od czasu jak wyrosły i nic nikomu do tego.... Zawsze można zgolić w przeciwieństwie do koloru włosów

A chciałem już po dobroci...

Szkoda, zę ogarnęłaś tylko fotki :( Wiadomo większość z nas to wzrokowcy

Postaraj się i spróbuj ogarnąć ogarnąć to, co napisałem...

Dzieci są bardzo wdzięcznym tematem i jest ich w Daharze b dużo i mam zawsze dla nich cukierki i bez wieloznaczności, bo Twoje "hmmm" siadczy tylko o Twoim wypaczonym podejściu, spoko nic z tych rzeczy
                  • 19sara78 Re: do Dariusza 16.12.13, 20:08
                    Drogi niepokorny, krnąbrny skorpionie, włoski też można zafarbować :)
                    Ojej, czyżbyś w zdaniu cyt.:
                    " Dzieci są bardzo wdzięcznym tematem i jest ich w Daharze b dużo i mam zawsze dl
                    > a nich cukierki i bez wieloznaczności, bo Twoje "hmmm" siadczy tylko o Twoim wy
                    > paczonym podejściu, spoko nic z tych rzeczy...."
                    popełnił literówkę?
                    Cóż za nieuwaga. Ale spoko, trochę to męczące tak się przekomarzać :) Proponuję rozejm:
                    Ty nie czytasz moich postów i nic mi nie odpisujesz, a ja nie komentuję Twojego prywatnego wyglądu itd. Przecież to nudne:)
                    Na fotkach wyglądasz na dojrzałego faceta, a tu taka przepychanka internetowa, coś tu nie tak :)
                    ZGODA?
                    • dariusznow Re: do Dariusza 16.12.13, 20:29

owszem przefarbować można ale to nie zmieni mentalności :(
                      zgolenie wąsów wygląd zmienia - czujesz różnicę?

na literówki nie zwracam uwagi - swojej nadal nie widzę - ale Jungle baaardzo rzucało sie w oczy i wypada widzieć jak sie pisze nazwę hotelu do którego się jedzie

co do rozejmu to aby go zawrzeć wpierw trzeba być w stanie wojny :O
                      skorpiony to waleczne zwierzaki (widze że odrabiasz lekcje) ale wojny nie było więc i rozejmu nie będzie....
                      mam troche czasu i dobrze się bawie, a to, że trafiło na Ciebie....

OK zapewne spokojnie mógłbym być Twoim ojcem :>) ale czy to oznacza że nie mogę dawać rad? Co do formy to inna bajka, troszku prowokujesz :)

Poczytaj moje posty - sporo się z nich dowiesz o tym jak się zachować w Egipcie, ale coś mi sie wydaje, że to nie Twoje klimaty, obym sie mylił...
                      • 19sara78 Re: do Dariusza 16.12.13, 21:16
                        Wiem gdzie lecę :) a nazwa hotelu to czysta literówka.
                        Do wylotu jeszcze trochę czasu, z wielką przyjemnością będę czytała Twoje posty, "odrobię zaległe lekcje" i nie będę się z Tobą przekomarzać, chyba że tak lubisz, ale wydaje mi się, że to nie to forum, jeszcze nas poblokują :)
                        Mam nadzieję, że E mi się spodoba, skąd możesz wiedzieć, że to nie moje klimaty?
                        Krnąbrny Prorok a nie skorpion :) :) :)
                        • 19sara78 Re: do Dariusza 16.12.13, 21:21
                          Dariuszku :) to może mi jeszcze odpowiedz na pytanie o te dolce, przyznam się, że nie mam czasu na szukanie poprzednich wątków, a Ty tak dogłębnie potrafisz odpowiadać, nawet na infantylne posty, to miłe z Twojej strony :) :) :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka