Dodaj do ulubionych

Prepaid w Egipcie

13.01.14, 11:36
Potrzebuję kartę prepaid z ważnością na rok czasu, na której można włączyć pakiet internetowy min. 2 GB. Patrzyłam na stronę Mobinil i Vodafone ale nigdzie nie mogę znaleźć szczegółów oferty. Tzn. jakie doładowanie przedłuża kartę na rok czasu i jak mam sobie włączyć pakiet internetowy. Czy kartę trzeba jakoś specjalnie aktywować?
Wiem, że są tutaj osoby, które często wyjeżdżają do Egiptu i być może korzystają z takich kart. Jeśli ktoś się orientuje, która karta ma ważność rok czasu i jakie pakiety internetowe mogę włączyć to proszę o padanie takich informacji, żebym wiedziała jaki starter zakupić.
Obserwuj wątek
    • karuzela100 Re: Prepaid w Egipcie 13.01.14, 16:45
      Nic nie aktywujesz kupujesz mobinila i wio ceny od 20 usd
    • kadrom Re: Prepaid w Egipcie 13.01.14, 18:12
      W 2013 roku korzystałem z Mobinil. Ofertę prepaid możesz kupić na okresy miesięczne. Tu masz szczegóły:
      www.mobinil.com/en/shop/mobinil-online#light
      Np. oferta Light Usage daje Ci 3GB za 50 EGP.
      Kupowałem w Sharm w firmowym salonie, dałem pracownikowi tablet i on załatwił wszystko w 5 minut. Tam z pewnością uzyskasz też informację o metodzie doładownia. Aktualny stan konta sprawdzasz wysyłając darmowy SMS. Jeżeli będziesz kupować nie w salonie na pewno zapłacisz jakąś "prowizję egipską" ;-)

Pzdr
      • kadrom Re: Prepaid w Egipcie 13.01.14, 18:18
        Teraz dopiero zauważyłem, że jest tam też oferta roczna: Online 150. Za 150 EGP/rok masz 0,5GB/miesiąc, ale można dokupić 1GB za 20 EGP. Tak czy inaczej sugeruję wizytę w salonie firmowym jeśli masz taką mozliwość. Nie doliczą Ci tam żadnych "dodatków" i wytłumaczą wszystko co i jak. Kupowałem już zarówno u przygodnych sprzedawców jak i w salonie i zdecydowanie polecam te drugą opcję.
        • shibuya1 Re: Prepaid w Egipcie 13.01.14, 20:05
          Właśnie jadę do Marsa i nie będę miała możliwości odwiedzenia salonu firmowego. Znajomi mają mi kupić kartę i doładowanie w Sharm, ale muszę wiedzieć dokładnie jaki i im podać.
          Słyszałam wersję, że Mobinil przedłuża ważność na rok już od doładowania 50 LE, a Vodafon nawet od 12 LE, ale nigdzie nie mogę znaleźć takich informacji na ich stronie. Chciałam napisać maila do nich, ale każą mi się najpierw zalogować podając numer, którego jeszcze nie mam :/
          • aniter Re: Prepaid w Egipcie 14.01.14, 07:04
            Skorzystaj z tego www.marsaalam.com/Marsa_Alam_Sim_Card.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka