Dodaj do ulubionych

Alternatywa dla niepewnej sytuacji w Egipcie.

08.02.14, 10:16
Wiemy jaka jest aktualnie sytuacja w Egipcie - wiec może poszukajmy czegoś podobnego w dobrych pieniądzach i ciepełku?

flipo.pl/azja-z-warszawy
Abu Zabi (Emiraty Arabskie) Bilety lotnicze dla 2 osób 3166 PLN plus hotel ze śniadaniem według www.agoda.pl dla 2 osób 700 PLN na tydzień. Czyli można się zmieścić z budżetem 5000 PLN za tydzień dla 2 osób.

Warszawa ✈ Maskat ✈ Warszawa 1683 PLN za osobę plus hotele według agody od 70 zł/dobę dla 2 osób ze śniadaniem . Budżet 5000-5500 PLN za tydzień dla 2 osób.

itd itp. Jest w czym wybierać - a różnica we wrażeniach ogromna. Byłem w Egiptowie równe 10 razy - Sharm, Hurghada, Taba oraz na własną rękę w apartamencie w Hurghadzie - śmiało mogę polecić Oman, ZEA lub chociażby Sri Lanka. Pieniądze podobne a opcja dużo atrakcyjniejsza niż Egipt.
Obserwuj wątek
    • zagubione_ogniwo_ewolucji Re: Alternatywa dla niepewnej sytuacji w Egipcie. 08.02.14, 10:45
      Czy w ZEA mają takie rafy koralowe jak w Marsa Alam?
      Po to latam do Egiptu, aby relaksować się w morzu, z rybkami, a nie podziwiać superluksusowe hotele.
    • gadovsky Re: Alternatywa dla niepewnej sytuacji w Egipcie. 08.02.14, 11:24
      A co powiesz na Rodos?

Niekoniecznie to alternatywa na Egipt (każdy robi co uważa i jeździ gdzie uważa, ja bym nie stawiał kreski na Egipcie), ale warta rozważenia miedzy majem a wrześniem.
    • or-fo Re: Alternatywa dla niepewnej sytuacji w Egipcie. 08.02.14, 13:28
      A jaki koszt był Egiptu wyszedł na własną rękę?
      Te dwie propozycje co podałeś to wyjazd na własna rękę?
      • dariusznow Re: Alternatywa dla niepewnej sytuacji w Egipcie. 08.02.14, 13:57
        nie kali się chyba że na kilka miesięcy....
      • rks1926 Re: Alternatywa dla niepewnej sytuacji w Egipcie. 08.02.14, 15:08
        Te 2 propozycje to zakupienie biletów np www.loter.pl www.flipo.pl www.latamy.pl a potem hotel na www.agoda.pl do Egiptu loty na własną rękę drogie - lepiej wykupić zorganizowane wczasy przez biuro.
        • or-fo Re: Alternatywa dla niepewnej sytuacji w Egipcie. 08.02.14, 15:27
          Czyli kwotowo aż tak podobnie nie jest jak piszesz .
          Egipt wychodzi jednak taniej .
          • 4przemo777 Re: Alternatywa dla niepewnej sytuacji w Egipcie. 08.02.14, 17:10
            Wiadomo ze Oman albo ZEA wychodzi drozej. Ja wybieram sie na tydzien do SSH na weekend majowy. Jako singiel mam doplate do pokoju w hotelu. Za wspomniany Egipt (El Faraana Club w SSH) zaplacilem 2600 w biurze RT. W tym samym biurze wspomniany Oman lub ZEA to koszt przynajmniej 5500, wiec lekko liczac dwa razy tyle. Nie wiem gdzie tu ta porownywalna cena.
    • doral2 Re: Alternatywa dla niepewnej sytuacji w Egipcie. 08.02.14, 15:55
      a nie boisz się, że trynkiewicz lada dzień na wolność wyjdzie?
      w polsce chyba raczej więcej czasu spędzasz, niż na wakacjach..
    • niiktos geniusz, porownal B&B do All Inc 08.02.14, 16:04
      i cieszy sie ze koszt wyszedl podobny
      • volvo74 Re: geniusz, porownal B&B do All Inc 08.02.14, 18:19
        zapomniał dodać że w ZEA w ramadanie nie pozwolą ci się na ulicy nawet napić wody
        a pływać w morzu to tylko na ogrodzonych plażach ,alkoholu nie kupisz itd
        Egipt i tańszy i bardziej przyjazny ale na pewno warto zwiedzić i inne kraje

co do tanich przelotów ostatnio śmiali się w necie że przelot do norwegi za 80 zł tam i z powrotem , a najtańszy autobus z lotniska do miasta w jedną stronę ponad 100zł
        • hatak4 Re: geniusz, porownal B&B do All Inc 08.02.14, 19:09
          a ja zgwalca to sex przedmalzenski!!! dodatkowo potrzeba 4 swiadkow zdarzenia by potwierdzilo ze kogos zgwalcili,chory kraj jak i u nas.
        • rks1926 Re: geniusz, porownal B&B do All Inc 09.02.14, 09:37
          Nic nie zapomniał - chyba tylko masochista wybrałby się do ZEA, Omanu czy Kataru w środku lata i do tego jeszcze w lipcu podczas ramadanu.
          Nie pytaj o te kraje w Biurze Podróży. Wykup bilet i hotel na własną rękę przez internet a na pewno wyjdzie Ci porównywalnie z Egiptem a czasem nawet taniej. A różnica ogromna - naturalbornvagabond.com/krotki-przewodnik-po-dubaju/ a 10 raz Egipt z ta samą rafą, małym miasteczkiem pseudo turystycznym i brakiem możliwości fakultetu do Kairu bo strach...
          • 4przemo777 Re: geniusz, porownal B&B do All Inc 09.02.14, 11:20
            Obiecuje zatem ze jezeli znajdzie sie kraj na swiecie w cenie porownywalnej do Egiptu (moze byc nawet powiedzmy ze 20% drozszy) i z podobnymi rafami to natychmiast przestaje jezdzic do egiptowa i wykupuje w biurze podrozy proponowany kierunek.
          • mernar Dubaj 09.02.14, 11:28
            Ten twój przewodnik może i merytorycznie wartościowy, ale ciężko sie czyta, duzo suchych info.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany Dubajem to polecam kanał Marceliny - wrocławianki mieszkającej tam od trzech lat. Niektóre odcinki są bardzo ciekawe.
            www.youtube.com/user/marcyshan
            Polecam!
    • or-fo Re: Alternatywa dla niepewnej sytuacji w Egipcie. 09.02.14, 11:42
      Przykład twojej propozycji wyjazd Maskat trzy gwiazdki opinie dobre (ceny za 2 osoby)
      - od 5 do 11 maj 2014 (termin wypoczynku)
      - przelot 3 366 zł (Cena biletu tam i z powrotem zawiera wszystkie opłaty i podatki)
      - hotel Al Qurum Resort (przy plaży w dzielnicy Qurum )
      - cena pobytu 6 noclegów 2870 zł w cenę wliczone jest śniadanie ( W cenę nie wliczono:
      Podatek hotelowy 9,0 %, Opłaty manipulacyjne 8,0 %)

Tak że cena za przelot i hotel tylko ze śniadaniem = 6236 zł ( nie licząc innych wydatków) w tej cenie to Egipt =dobry hotel + All .
      Tak że porównanie trochę nie trafione.
      • rks1926 Re: Alternatywa dla niepewnej sytuacji w Egipcie. 09.02.14, 14:16
        - hotel Al Qurum Resort (przy plaży w dzielnicy Qurum )
        - cena pobytu 6 noclegów 2870 zł w cenę wliczone jest śniadanie ( W cenę nie wliczono:
        Podatek hotelowy 9,0 %, Opłaty manipulacyjne 8,0 %)

ok, na agodzie znajdziesz porównywalne hotele w tej samej dzielnicy za 1690 zł za 6 noclegów - wiec cena automatycznie się obniża
        • or-fo Re: Alternatywa dla niepewnej sytuacji w Egipcie. 09.02.14, 16:45
          rks1926 napisał:
          > ok, na agodzie znajdziesz porównywalne hotele w tej samej dzielnicy za 1690 zł
          > za 6 noclegów - wiec cena automatycznie się obniża

Ale nadal masz tylko śniadania + dodatkowe koszty.
          I tak jak by nie patrzył tyłek dalej z tyłu.
          • rks1926 Re: Alternatywa dla niepewnej sytuacji w Egipcie. 09.02.14, 17:40
            Zgadza się taniej nie jest ale za to różnica jaka..co byś wolał 11 raz do Egiptu czy 2 raz do ZEA?
            • or-fo Re: Alternatywa dla niepewnej sytuacji w Egipcie. 09.02.14, 18:18
              Tu się z tobą zgadzam że nie można się ograniczać tylko do jednego miejsca.
              Byłem kilka razy w Egipcie zwiedziłem to co chciałem i teraz jadąc tam to spędzam czas na lenistwie. Ale jak bym miał czas spędzić na zwiedzaniu i zobaczeniu czegoś to wybrałbym twoje propozycje.
              • rks1926 Re: Alternatywa dla niepewnej sytuacji w Egipcie. 10.02.14, 19:42
                Emirates wrzuciły opcję Wrocław - Dubaj - Colombo za 1699 zł w obydwie strony za osobę. Dokładamy 1200-1400 zł i Sri Lanka na 10 dni zabukowana...
                • heartshade Re: Alternatywa dla niepewnej sytuacji w Egipcie. 22.02.14, 20:10
                  rks1926 napisał:

> Emirates wrzuciły opcję Wrocław - Dubaj - Colombo za 1699 zł w obydwie strony z
                  > a osobę. Dokładamy 1200-1400 zł i Sri Lanka na 10 dni zabukowana...

Pokaż mi linka do SriLanki za 1699 zł w obie strony. Proszę.
                  • rks1926 Re: Alternatywa dla niepewnej sytuacji w Egipcie. 22.02.14, 20:33
                    Obudziłeś się po 12 dniach? Wyprzedane!
                    Ja się jeszcze załapałem - wylot w środę.
              • rks1926 Re: Alternatywa dla niepewnej sytuacji w Egipcie. 11.02.14, 10:26
                Zerknij na to:

www.loter.pl/tanie-przeloty-bilety-vanuatu-port-vila
                • rks1926 Re: Alternatywa dla niepewnej sytuacji w Egipcie. 22.02.14, 10:53
                  Proszę bardzo:

www.loter.pl/tanie-przeloty-do-gambii-bandzul
                  • rks1926 Re: Alternatywa dla niepewnej sytuacji w Egipcie. 01.03.14, 11:40
                    No i jestesmy na Sri Lance od 3 dni. Pogoda cudowna, dzisiaj 34 stopnie - woda w oceanie 24-25 stopni jak podaje ratownik na molo. Na coz nam all inclusive skoro obiad w restauracji wraz z alkoholem i deserem na 4 osoby - 45 zl na nasze….
                    Dostep do neta bez problemu. Dzieciaki zachwycone plaza, zona bazarami i sklepami a ja w spokoju wieczorem moge obejrzec w knajpce niedaleko mieszkania mecz krykieta Indie-Sri Lanka przy piwku i sziszy.
                    Pozdrawiam goraco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka