Gość: magda IP: 212.106.10.* 17.08.04, 13:01 Pytanie do stałych bywalców i tych, którzy aktualnie siedzą w Sharm. Jakie owoce są teraz dostępne? Będę zobowiązana za podanie przykładowych cen - tak z ciekawości. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
egipcjanka15 Re: OWOCE w Sahrm!!!!! 17.08.04, 13:23 Sa wspaniale, soczyste slodkie arbuzy. Najlepsze jak sie je dobrze schlodzi, nawet w zamrazalniku, od razu jest prawie sorbet. Figi, wspaniale, duze slodkie, mniam. Winogrona; ja najbardziej lubie zolte, bezpestkowe, takie nieduze kulki. No i mango, do wybory, do koloru. W kazdym sklepie i na kazdym straganie po kilka-kilkanascie odmian. Teraz szczyt mangowego sezonu. Jesli chodzi o ceny, to one sa rozne ze wzgledow zrozumialych. Ja mam swoja "zaprzyjazniona" budke na bazarza, gdzie mnie nie oszukaja na cenach i jakosci. Z tym, ze w Sharm ogolnie owoce i warzywa sa dosc drogie (nie ma porownania z Kairem), bo trzeba je tu dowiezc z Delty (500km z hakiem), one to nie za dobrze znosza, zwlaszcza w te upaly, wiec procent odpadow duzy. Arbuz: 1- 2LE za kg, figi 5-7, winogrona 5-8, mango 6-14 (tu duzo zalezy od gatunku). Oczywiscie mowie o ladnych, w miare swiezych, niezepsutych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: OWOCE w Sahrm!!!!! IP: 212.106.10.* 17.08.04, 13:26 Dziękuję za info - mój mąż uwielbia mango i na nie się przede wszystkim nastawia. Jeszcze tylko 3 dni i wylot!!! Odpowiedz Link Zgłoś