26.05.14, 21:26
Chce prosic o zyczliwe informacje na temat sytuacji w Hurghadzie. Zamierzam jechac w lipcu. Czy sytuacja w kurorcie jest spokojna, tzn. Czy mozna udac sie do miasta, ewentualnie na quady lub rejs stateczkiem. Czy turysci poruszaja sie po miescie czy tkwia w hotelu i ostatnie - czy w ogole sa turysci. Z gory dziekuje i pozdrawiam)))
Obserwuj wątek
    • polianna83 Re: egipt 27.05.14, 10:04
      Cześć była w Hurgadzie na pczątu maja, jest spokojnie my do miasta sie nie wybieraliśmy , ale płynęliśmy statkiem , do SenzoMall też chodziliśmy i w dzień i wieczorem , turystów sporo głuwnie rosjan , znajomi na quady jechali także sopko można jechać JA CZUŁAM SIE BEZPIECZNIE
      pozdrawiam
    • kasiaaaa24 Re: egipt 27.05.14, 21:12
      Oczywiście, że jest bezpiecznie. W hotelach są turyści i bez problemu wychodzą poza hotel.
      Moim zdaniem turyści w Egipcie zawsze byli bezpieczni. Więcej szumu i straszenia jest w Polsce, niż w egipskich kurortach turystycznych.

Jedź bez obaw i zakochaj się w tym kraju :)
      • balbinkab Re: egipt 27.05.14, 22:29
        Bardzo dziekuje za zyczliwe odpowiedzi. Troche duch we mnie wstapil. Mam tylko nadzieje, ze jakas zadyma nie rozpocznie sie po wyborach. Kamien spadl z serca bo nie lubie tylko w hotelu siedziec. Szkoda tylko Kairu ale moze razem nastepnym. Dziekuje serdecznie:))))
        • jematkajakichmalo Re: egipt 28.05.14, 15:03
          Siedze tu od 2 tyg, nawet wybory przezylam :D
          spokoj, cisza, turystow sporo, ale ruskich glownie
          przygotuj sie tylko na lipiec, ze temperatury zayebiste beda. Juz teraz jest 37-39 a bedzie cieplej
          • kasiaaaa24 Re: egipt 28.05.14, 22:43
            Będę w Hurghadzie od 5 do 19 czerwca. Zapowiadasz na ten czas jakieś wyjątkowe upały?

W ubiegłym roku byłam w maju i... zmarzłam :) No może nie tak dosłownie zmarzłam, ale ciężko było mi np. wyjść z basenu, bo było mi zimno. W dodatku strasznie wiało. I nie byłam jedyną osobą, która mówiła, że jak na majowy Egipt, to jest chłodno.
            Jednak wolę Egipt przełomu czerwca i lipca i liczę w tym roku, na porządne upały :)
            • kkk Re: egipt 29.05.14, 08:10
              hhmm, zmarzłąs w maju? moze to nie był Egipt? :D
              Zawsze jezdze w maju, ale jest wtedy ok. 36-38 st. w cieniu (!) a na słońcu chyba z 50.. a w nocy blisko 30 st. :) więc nie ma cudu zeby zmarznąć. Chyba ze trafiłas na jakąs anomalię pogodowa któa się zdarza raz na 100 lat.
              Nigdy nie pojechałabym do Afryki w lecie, za jakie grzechy?:D
              • miriam_73 Re: egipt 29.05.14, 15:10
                W 2012 na początku maja było chłodno, woda była jeszcze paskudnie zimna.

Podobnie w zeszłym roku: nawet w sierpniu były temperatury bardzo, bardzo umiarkowane jak na lato, do tego stopnia, że przez całe 2 tygodnie spałam bez włączonej klimatyzacji w pokoju, bo nie była potrzebna. Miejscami woda się w morzu bardzo mieszała i nawet miejscowi mówili, że jest chłodniej niż zwykle.
                • kasiaaaa24 Re: egipt 29.05.14, 17:00
                  No właśnie w tamtym roku w maju ani jednej nocy nie spaliśmy z klimatyzacją, bo nie było takiej potrzeby. A ja nie jestem zmarzluchem i w Polsce klimatyzacja i wentylatory są na porządku dziennym w lecie.
                  • kkk Re: egipt 30.05.14, 13:00
                    To rzeczywiście jestes nietypowym zmarzluchem... bo nie wyobrazam sobie zmarznąc przy +30 st. :):):) zawsze u mnie działa klima w nocy.
                    W maju 2012 byłam w MArsa alam, tyle ze chyba w 2 połowie m-ca, upały były niesamowite, rano jak szłam na śniadanie piekło mnie w słońce.
            • polianna83 Re: egipt 29.05.14, 10:24
              ja byłam w tym roku w maju i mam takie same odczucia co ty następnym razem tylko Egipt i tylko na nasze lato
              • kasiaaaa24 Re: egipt 29.05.14, 12:19
                Miło, że nie jestem osamotniona w tym odczuciu :)

Tym razem będę w Egipcie w połowie czerwca i mam nadzieję, że będzie mocno prażyć. W lipcu i sierpniu niestety nie dam rady wyjechać.
                • jematkajakichmalo Re: egipt 29.05.14, 16:33
                  To moze ten egipt pod warszawa?? :D
                  bo ja tu wlasnie jestem (jak juz zreszta pisalam) i wczoraj bylo dokladnie 41...w nocy temp nie schodzi ponizej 30 i woda w basenie (niepodgrzewanym) ma tyle samo (koles mi termometr pokazywal). No wiec jak komus zimno to naprawde wspolczuje.

Ja juz w sierpniu przezylam 52 i dziekuje postoje :)
                  • kasiaaaa24 Re: egipt 29.05.14, 17:02
                    Fantastycznie :]
                    Mam nadzieję, że w tym roku nam dogrzeje i nie będę z bólem wchodzić do wody ;)
                    • jematkajakichmalo Re: egipt 30.05.14, 15:20
                      dzis odnotowano 44 (hrg)
                      • kasiaaaa24 Re: egipt 31.05.14, 14:32
                        Super :) I oby nie spadła :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka