Dodaj do ulubionych

Titanic - który?

11.08.14, 19:57
Naczytałam się trochę o Titanicach, wiem,że to nie najwyższa pólka, ale jeśli już, to który? Beach, Palace, czy Resort?
Jedziemy z dziecmi: 4, 6 i 15 lat - nie wszystkie moje:)
Byłam min. w Jungle, Aqua Blu, nie rozczaruję się chyba za bardzo?
Bo ceny tych póki co jak dla mnie za wysokie, a i nie lubię jeździć 2x w to samo miejsce
Wiem,ze nie moge spodziewać się rewelacji, ale czy dzieciaki będą zadowolone?
Dzięki za wszelkie info
Obserwuj wątek
    • zyyko Re: Titanic - który? 11.08.14, 20:54
      Beach i Palace to w zasadzie jeden wielki hotel, można korzystać z jednego i drugiego. One są bezpośrednio przy plaży, natomiast Resort jest znacznie od niej (czyli plaży) oddalony.

>czy dzieciaki będą zadowolone?
      A tego to nie wiem, bo nie znam tych dzieciaków. Mój dzieciak z Beach był bardzo zadowolony, fajny mini club i animacje dla dzieci, plaża, no i aquapark.
    • white_swan Re: Titanic - który? 11.08.14, 22:02
      aga_a24 napisała:

> Byłam min. w Jungle, Aqua Blu, nie rozczaruję się chyba za bardzo?
      > Bo ceny tych póki co jak dla mnie za wysokie, a i nie lubię jeździć 2x w to sam
      > o miejsce

Możesz się mocno rozczarować. Ja z tego brudu i syfu pt. titanic beach & palace wyniosłam się po 48h. Podobno resort jest lepszy.
      Między nimi i pickalbatros jest przepaść.
      • andzik.st1 Re: Titanic - który? 12.08.14, 08:44
        Byłam w lipcu w Titanic Palace. Syf widziałam robiony przez turystów zostawiających gdzie popadnie kubki talerze itp. a obsługa czasami po prostu nie wyrabiała. To też są ludzie i maja prawo być zmęczeni lub mieć słabszy dzień. Do niektórych rzeczy można było się przyczepić jak to w Egipcie, ale nie po to jadę na urlop. W hotelu pracuje Polka Magda co jest bardzo wygodne bo pomaga w każdej sytuacji zwłaszcza jak się nie operuje biegle angielskim. Jest też szpital tam z kolei pracuje nasz rodak Wojtek. Również służy pomocą. Jeśli chcesz to więcej info mogę podać na priv.
        • aga_a24 Re: Titanic - który? 12.08.14, 09:41
          Dzięki, dobrzy ludzie:)
          Każda opinia bardzo pomocna
          andzik - napiszę na gazetowego, jeśli nie posiadasz, odezwij się na mojego: aga_a24@gazeta.pl
    • kamil849 Re: Titanic - który? 12.08.14, 11:04
      2 lata temu byłem z dziewczyną w Titanic Resort & Aquapark. Hotel mogę jak najbardziej polecić nie było żadnych problemów, jedzenie stosunkowo dobre i duży wybór, żadnych problemów żołądkowych nie mieliśmy. Dużo basenów i zjeżdżalni więc na pewno dla dzieciaków to będzie raj.
      • white_swan Re: Titanic - który? 12.08.14, 22:50
        Po wejściu do pokoju odpadła framuga od drzwi. Ok, zdarza się. Przyszli i naprawili. Niestety brudnej i lepiącej kabiny prysznicowej już nikt nie umył, tak samo jak nie umył okien , które były w takim samym stanie i zasłony. Pod łóżkiem chyba od bardzo, bardzo dawna nikt kurzu nie zamiatał. Nie żebym sprawdzała specjalnie, po prostu przy ruchu powietrza wyłaziły.
        Na stołówce ( bo restauracją tego wg mnie nazwać nie można ) brud, zaschnięte plany na podkładkach, jedzenie zimne. Żeby skorzystać z dobrodziejstw aquaparku musisz trochę wcześniej wstać, później okupacje przejmują rosjanie.
        Razem z nami przyjechało 5 rodzin i wszyscy poprosili o przeniesienie w ramach reklamacji.
        Rezydencji tui i neckermana co roku piszą do biura litanie skarg od turystów.
        Wg miejscowych jest to hotel dla rosyjskich prostytutek ;)
        • kamil849 Re: Titanic - który? 13.08.14, 00:27
          O którymś konkretnym hotelu piszesz czy tylko piszesz by sobie pisać?
          • mrozek20 Re: Titanic - który? 13.08.14, 15:21
            byłem w 2012 roku w Titanic Beach
            Aquapark jest wspólny, można całkowicie korzystać z infrastruktury obu hoteli, przejście pomiędzy nimi jest w zasadzie płynne, np disco(minidisco) jest w części Beach, co do stołówek to samemu wybierasz czy wolisz te z Palace, czy te z Beach.
            Moim zdaniem lepiej jest mieszkać w Beach, ponieważ jest wiecej miejsca przy basenach, jest też odrobina zieleni, z kolei w Palace wszystko jest jakby na kupie.
            Co do dzieci to będą bardzo zadowolone. Macie w Aquaparku statek piracki z 5 zjeżdżalniami więc 2-ka młodszych ma już zajęcie, z kolei dla 15-latka masz aquapark w dorosłej części.
            W Beach jest kilka miejsc z łagodnym zejściem do wody, więc dla maluszków lepiej.

PS> wiesz że hotele w Egipcie dzieli się na te przed Jungle i na te po Jungle.
            Na prawde po Jungle Aqua Parku'u żaden hotel nie będzie już lepszy.
            • easym Re: Titanic - który? 13.08.14, 20:37
              Zdecydowanie i bez dwóch zdań Titanic Resort!!! Byłam w nim 2 lata temu, obecnie jestem w Pałace, jak jedziemy do Mariny czy Sakkali z sentymentem się za nim oglądam.
          • white_swan Re: Titanic - który? 13.08.14, 21:28
            kamil849 napisał(a):

> O którymś konkretnym hotelu piszesz czy tylko piszesz by sobie pisać?

Ty opisałaś swoje doświadczenia, a ja swoje ... W pierwszym poście napisałam w którym hotelu byłam.
        • doqtorek Re: Titanic - który? 04.09.14, 12:21
          Apropos rosyjskich prostytutek, chociaż może bardziej rosyjskich turystów w ogóle.
          Czy w związku z aktualną sytuacją w Rosji (embargo, spadek wartości rubla itp) w hotelach w Hurghadzie jest mniej Rosjan czy nadal stanowią znaczącą grupę? (szczególnie interesuje mnie Titanic Beach bo akurat tam się wybieramy po 18 września)
          • easym Re: Titanic - który? 07.09.14, 08:27
            niedawno wróciłam z Titanic Palace i rosjan niestety jest mnóstwo. Wszędzie ruski język, wszędzie ruskie dzieci wpychające się bez kolejki po frytki czy na zjeżdzalnie, wybory miss hotelu to raczej wybory miss ruskiej ślicznoty bo wszystkie 5 kandydatek skąd? z rosji oczywiście. A najgorsi są ruscy z niebieskimi opaskami czyli goście vip, uważają że wszystko jest ich i dla nich. są mega wkurzający.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka