Gość: loko IP: *.range81-157.btcentralplus.com 26.02.05, 11:57 Wysmienity na garace dni, a tak malo go w internecie, a co gorsze w naszych domach! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miska_malcova Re: Kwas chlebowy 26.02.05, 14:12 ja go lubię, ale prawda - poznałam jego smak na Ukrainie :-) Jest w internecie (nawet sa przepisy jak go zrobić), jest w sklepach. Nie jest rozpropagowany ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: Kwas chlebowy IP: *.range81-157.btcentralplus.com 26.02.05, 14:25 Slyszalem, ze za miedza robia wysmienity. Jak bede u sasiadow to musze sprobowac. Gdyby nie sprawilo Ci to klopotu to pszeslij mi linki do stron w ktorych podaja przepis. Ja troche znalazlem na ten temat, ale moze masz cos wiecej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Kwas chlebowy 26.02.05, 23:43 Idź do sklepu i kup ukrainski chlebnyj kwas "OBOŁON" , kosztuje 3 zlote i jest znakomity - myslę że lepszego nie zrobisz w domu Jest jeszcze osiągalny "Kwas chlebowy " Kresowy albo Korzenny robiony w Jasionce pod Białymstokiem - Korzenny jest w porzo; Kresowy - przeslodzony; po wymieszaniu z jasnym piwem przypomina smakiem trochę Kilkenny, spróbuj... Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
jswm Obolon 27.02.05, 09:33 wczoraj kupiłam w Bomi na Puławskiej, wystawiony przy kasach (pamietałam Twoją rekomendację :) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Obolon 27.02.05, 10:24 kuchnia.gery.pl/cms/?id=321 www.zielarnia.pl/art.php?tid=69 www.gotowanie.wkl.pl/przepis825.html jest tego naprawdę dużo w necie. Poszukaj reszty w googlach Odpowiedz Link Zgłoś