Dodaj do ulubionych

Płakac mi się chce z tęsknoty....

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 08:50
Wróciłam niecały tydzien temu... i wierzcie bądz nie- juz nie wyobrazam sobie
zycia bez Egiptu... płakac mi sie chce z tęsknoty... wrócę tam najszybciej
jak to bedzie mozliwe... i nie chodzi mi o basen, czy snurkowanie, tylko o
zapach, kolory i dzwieki, o to jak to miejsce tetni zyciem,o ten ich rytm
zupelnie inny niz nasz...chce tam znowu byc!
Obserwuj wątek
    • Gość: ziuta1 Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: 213.77.27.* 01.09.04, 08:58
      Wierzę Tobie.W zeszłym roku tam bylam i to samo czułam i tak zostało do dziś.
      Egipt jest jak piękny sen ,otoczony magią i zapachem sziszy.
      Kto raz tam byl, tem zawsze będzie powracał.....
      • Gość: Poganus Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.net-serwis.pl 12.09.04, 18:53
        JA tam nigdy nie wrócę, bardziej brudnego, fałszywego, leniwego, zakłamanego,
        oszukującego narodu, jeszcze nie spotkałem. Jerzeli ktoś jedzie tam by być
        podrywanym przez stado brudnych arabów szukających przygody sexualnej lub
        poprostu starajacych się wykorzystać okazję i troche zarobić to prosze bardzo,
        radzę natomiast zaopatrZyć się w kilo prezerwatyw prochy i niezaszkodzi gaz.
        POZDRO
        • Gość: Karolka Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 08:07
          Rozumiem że masz jakieś traumatyczne przeżycia w tej kwestii ;) Ale cóż sądzę
          że inni pozwalają sobie wobec nas tylko na tyle, na ile my sami dajemy
          przyzwolenie... a pierwsze zdanie świetnie pasuje również do Polaków
          niestety ... nie do wszystkich rzecz jasna .., zresztą uogólnienia zawsze
          krzywdzą.
    • Gość: edyta Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.idg.com.pl / *.idg.com.pl 01.09.04, 09:04
      Kochane moje... ja też wróciłam tydzień temu i co? I nadal cieżko wrócić do
      rzeczywistosci... Pierwsze dwa dni przepłakałam... I już teraz wiem, że zrobie
      bardzo wiele by wrócić tam w przyszłym roku... Od kilku lat spędzam wakacje w
      innym egzotycznym miejscu. Ale Egipt tak mnie zauroczył, że były to najlepsze
      wakacje mojego życia.... Jest moją drugą miłością...
      • madzia112 Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... 01.09.04, 10:06
        Ej kobitki, jak ja was świetnie rozumiem... Niedługo miną dwa miesiące od
        mojego powrotu z Egiptu ( byłam tam pierwszy raz, choć nie pierwszy w ciepłych
        krajach ) i przez pierwszy tydzień miałam kosmicznego doła, o niczym innym nie
        mogłam myśleć. Minęło już tyle czasu, a ja codziennie odwiedzam forum i wciąż
        żyję sprawami egipskimi. Ktoś określił tę przypadłość jako 'egipcanjanka
        chroniczna' ;-) Już zaczynam odliczać czas do następnego wyjazdu, bo wiem
        jedno - już tylko Egipt. A póki co tęsknię, tęsknię, tęsknię...
        • Gość: Bernadeta Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:44
          Dziewczyny , muszę Wam powiedzieć że ta tęsnota za Egiptem tak szybko Wam nie
          minie,u mnie to trwa już 15 miesięcy, i dalej nie mogę się opamiętać i wrócić
          do rzeczywistości, ale ja jednak najbardziej tęsknię za Hurghadą, bo w tym roku
          byłam na Sharm i trochę się zawiodłam, prawdę mówiąc bardzo mi się nie
          podobało, że po dwóch dniach chciałam jechać promem do Hurghady ale niestety
          zbyt dużo formalności byłoby do załatwienia.Sharm trochę mi popsuł dobry
          wizerunek Egiptu, ale co tam , mówi się trudno,ale żyję nadzieją że znów
          zawitam niedługo w HURGHADZIE !!!!.Dalej żyję wspomnieniami z zeszłorocznych
          wakacji i nie mogę się opamiętać, nie ma dnia żebym nie weszła na forum.
          Pzdr
          • corrina_f1 Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... 01.09.04, 11:05
            No cóż, ja po 2 na razie wizytach na Ziemi Faraonów postanowiłam (czując to
            samo co Wy, ale jaby ze zwielokrotnioną siłą, co w pewnym momencie stało się
            wręcz niewygodne i zaczęło przeszkadzać i denerwować ! ) odkochać się w tym
            kraju, ludziach, zapachach kadzidełek przed meczetami w Aleksandrii,cieple
            słońca, kolorze morza, smaku soku z mango i trzciny cukrowej, muzyce Amr Diaba
            itd (wstawić cokolwiek)...
            Chciałam się odkochać, i zrobić niejako na złość (komu ?? sobie ??) jadąc do
            Tunezji (Europa wychodzi jakoś za drogo w tym roku). Co mnie podkusiło z tą
            Tunezją ??
            Już wielokrotnie pisałam, że będę wszystko porównywać do Egiptu, więc jadąc z
            takim świetnym założeniem (równiez po informacjach od tych co byli i tu i tu,że
            Tunezja po Egipcie to pomyłka), już sobie wyobrażam, jak super wyjazd to
            będzie.. :-/
            Cholerka, mogłam chociaż wybrać Maroko, było tańsze !

pozdrawiam i rozumiem wszystkie powyższe wypowiedzi
            Kasia
            • Gość: Bernadeta Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 11:29
              Ja też miałam lecieć w tym roku znów do Tunezji (2 lata temu byłam w
              Hammamet),ale na Jerbę, ale ja sie uparłam na Egipt -Synaj, i do dzisiaj mi mąż
              wypomina że wakacje były do du.., przez mój wybór.Corrinko nie martw się
              Tunezja jest także piękna, napewno będzie Ci sie podobać, lecz przyznam że
              jeśli ktoś jedzie pierwszy raz to lepiej napierw do Tunezji a potem do Egiptu,
              bo może być troszkę rozczarowany, ale to zależy od człowieka co się komu
              podoba. Ja jednak wolę Egipt, mąż jednak Tunezję,
              Pzdr.
            • Gość: Aśka Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: 213.77.27.* 01.09.04, 11:41
              Witaj Kasiu :) czytałam Twoje wcześniejsze wypowiedzi, kiedy przygotowywałaś
              się do wyjazdu do Tunezji.. Jezeli mozesz, napisz mi prosze w jakim hotelu
              mieszkałaś i jak było?
              • corrina_f1 chwilowo off topic 01.09.04, 11:45
                Witaj Asiu

Ja jeszcze nie byłam w Tunezji, lecę 8 pażdziernika do Mahdii - hotel Mahdia
                Palace z Eximem.
                Oczywiście nie odmówię sobie przyjemności opisania wszystkiego w szczegółach po
                powrocie :) Na forum Świat albo (i) Tunezja :)
                A może w końcu zrobię stronkę z opisami naszych wszystkich wcześniejszych
                wypraw... ;)

pzdr
                Kasia
                • eryk2k1 Re: chwilowo off topic 02.09.04, 22:19
                  he he corrinka sie odezwala pomimo wczesniejszych pozegnan :). widac nie tak
                  latwo rzucic nalog he he.
                  ale nie odpisalas mi ciagle chlip chlip w CAIRO STORY
                  Pozdr.
                  Arek
                  • corrina_f1 Re: chwilowo off topic 02.09.04, 23:05
                    Odpisałam w jakimś innym wątku, chyba nawet pożegnaniu, że biorąc "wolne" od forum, opiszę wreszcie może te 3 ostatnie dni.

Ale chyba nie nastąpi to prędko, mój kot się wypala i chcę z nim spędzić każdy ostatni dzień. Wygląda na to, że zostało ich naprawde niewiele...Jutro zakładamy mu z wetem kroplówkę z wenflonem (ma powazną niewydolność nerek zwaną mocznicą-chorobą, która zabiera do ziemi), na dializy jest już za późno> Na razie postanowił się zagłodzić i tak odejść, tak chudego kota widziałam tylko w muzeum kairskim. To była mumia kocia...

Przepraszam, że zeszłam z tematu, ale ryczeć mi się chce i nie bardzo wiem, co piszę. Wiem, że to nie to forum, już spadam na zwierzęta i weterynarię.
                    K.
                    • corrina_f1 Re: chwilowo off topic 02.09.04, 23:06
                      Właściwie patrząc na oryginalny topic, to pasuje mi dziś w 100%... Tylko w nieco innym wymiarze...
                    • eryk2k1 Re: chwilowo off topic 03.09.04, 22:41
                      Przepraszam nie widzialem.
                      Wspolczucia co do kotka.
                      Pozdrawiam
                      Arek
            • izzaa Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... 04.09.04, 18:00
              a ja mysle Corinko z ta Tunezja to Cie dobrze podkusilo...pomimo, ze oczarowana
              bylam Egiptem chcialam na nastepne wakacje zobaczyc cos innego..polecialam do
              Tunezji i mimo wielu nieprzyjemnych zdarzeń podczas pobytu teraz tez jestem pod
              urokiem Tunezji...myślę, ze nie bedziesz zalowac...i teraz uwielbiam Egipt i
              Tunezje (pomimo wszystko)
              Udanego wypoczynku i pozdrow Tunezje
              pozdrawiam
              Izzaa
              p.s. A Maroko to zupelnie inna BAJKA :)
    • Gość: jedna taka Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.torun.mm.pl 01.09.04, 09:59
      Wróciłam 21 dni temu...

Choruję na to samo co Wy:)

Hałas, tłumy, dźwięki kolory, klimat...Ludzie. To mnie tam ciągnie. Wracam tam
      w październiku...

• Gość: karolka Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 09:59
      dzieki Dziewczyny!!! balam sie ze zwariowałam ... ze jakas dziwna jestem...
      wiec zrobmy wszystko zeby tam wrocic!
      • Gość: ewa42 Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.tkdami.pl 01.09.04, 10:03
        a ja sie zakochalam w malym kociaku,ktory mieszka ze swoja kocia rodzina w
        ambassadorze.i nawet chcialam go zabrac ze soba do polski,ale myslalam,ze
        bedzie to zbyt skomplikowane,a tymczasem dowiaduje sie,ze wystarczy tylko
        swiadectwo zdrowia od weterynarza.ale ja juz jestem w Polsce a mini mini kociak
        w Ambassadorze.Kto pomoze kociaka sprowadzic do Polski?Sponsoruje cala wyprawe
        kociaka.
        • gosik9 Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... 01.09.04, 10:18
          W wielu schroniskach w całej Polsce na na lepszy los, czekają setki tysięcy
          bezimiennych, bezdomnych szczeniąt i kociąt. Każda uratowane malutkie serce to
          otrzymanie w zamian wielkiej bezgranicznej miłości, wierności i przywiązania do
          końca ich życia. Może zamiast sprowadzać kociaka z Egiptu, gdzie pewnie w
          hotelu nie jest mu wcale tak źle uratujesz jakiegoś biedaka u nas?

• Gość: ewa42 Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.tkdami.pl 01.09.04, 10:23
            juz mam takie dwa polskie uratowane i zadomowione,i z checia pomoglabym i innym
            polskim zwierzaczkom,tylko,ze do tego egipskiego juz sie przywiazalam,i zalezy
            mi na tym,zeby to wlasnie jemu pomoc.
            • aisza5 Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... 01.09.04, 11:09
              Wszystkie tęsknimy za Egiptem i wracamy tam ciągle, dla tych, które nie mogą-
              został stworzony w Warszawie Karawanseraj i tam się czesto spotykamy, bo można
              tam poczuć tę orientalną atmosferę-można wypić karkade, zapalić sziszę,
              pooglądać przepiękne zdjęcia z Egiptu, posłuchać arabskiej muzyki, kupić
              piramidkę, papirusy lub galabiję...jest to taka namiastka dalekiego świata
              pełnego zapachów, kolorów, dźwięków...więcej na forum krajeegipskie-dołączcie
              do nas!!! Jest nas już tak wiele!!!
              • Gość: puma Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.04, 13:17
                Ja tak mam od siedmiu lat ,wtedy byłam tam po raz pierwszy' trochę przerwy i
                znów Egipt,choć co rok idę do biura wykupić Tunezję, zamiast tam dziwnym trafem
                ląduję w Egipcie.Ta choroba jest nieuleczalna,co więcej namówiłam tam do
                wyjazdu wielu moich znajomych, i jestem przeszczęśliwa gdy ktoś tam pojedzie i
                mam wspólny temat do obgadania.Szkoda że nie mogę 18.09.być w W-wie ,ale może
                uda się następnym razem.I jeszcze jedno wcale nie chcę wyzdrowieć ,a na zimę
                zamiast wyjazdu zafundowałam sobie książeczkę .Swiat Faraonów .
                • Gość: karolka Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 13:42
                  A ja chce wyzdrowiec!;) szukam leku;) nie moge pracowac i nic mnie nie
                  cieszy...;) zapomniec chociaz na tych pare miesięcy, zanim znowu tam nie
                  pojade... nigdy wczesniej nie mialam takiego stanu ... poza oczywiscie
                  zakochaniem sie... szokujaca tesknota;)
                  • madzia112 Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... 01.09.04, 15:59
                    A wiesz Karolka, że chyba trafnie określiłaś ten stan - zakochanie... Też tak
                    mi się kojarzy. Totalnie okupuję komputer aby być na bieżąco ( mąż narzeka, że
                    trzeba kupić drugi bo on nie może się dopchać ), sąsiedzi pewnie mają mnie dość
                    bo przywiozłam płyty z muzyką arabską ( muzyka tak cudownie odświeża
                    wspomnienia )i nie zanosi się, że mi minie. Też po tygodniu pisałam podobny
                    wątek - identyczne spostrzeżenia... Ale wlaściwie dlaczego się leczyć - stan
                    zakochania jest w gruncie rzeczy stanem bardzo przyjemnym ;-)
            • foldka Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... 05.09.04, 20:42
              Hmmmmmmmmm
              Muszisz szukac milosnikow kotow, polecam www.forum.miau.pl
              Mysle, ze jesli juz ktos by sie zdecydowal na tansport kotka z Egiptu to tylko
              ludzie nawiedzeni (oczywiscie w pozytywnym tego slowa znaczeniu).
              Pozdrawiam
    • Gość: efka Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: 81.219.144.* 01.09.04, 16:25
      A mnie się Egipt kojarzy z cudownymi zabytkami, pięknym krajobrazem, morzem i
      rafą...
      Ale też kojarzy się z brudem, biedą, nachalnością, naciągactwem, klaksonami
      aut, bylejakością...
      To chyba przesada by się zakochać bardziej niż w jakimkolwiek innym kraju...
      • Gość: Rybka Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.plichowice.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 16:54
        Jezu, a myslałam że ten stan minie.Widze jednak, że marne szanse.To
        jakaś ...choroba.Z tym jeszcze że moja choroba miała piękne zielone oczy,
        czarujący sposób bycia.....Podejrzewam ze większośc tych przypadków jest
        zbliżona do mojego.....A ta Efka tu nie pasuje, więc po co sie wpisała?
        Pozdrawiam wszystkie "zakochane w Egipcie"...
      • Gość: RE:EWA Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.crowley.pl 01.09.04, 17:03
        mi sie kojarzy dokładnie z tym samym co tobie ewa plus jeszcze smrodem na ulicy
        od tego ich jedzenia.... blee.....
        • Gość: Karolka Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 07:48
          Dla mnie tam nawet śmieci na ulicy maja inny wymiar... I co z tego ze jedzenie
          niedobre- ja schudlam przez 2 tyg. 4 kg... kiedy się człowiek zakocha jeść mu
          się nie chce! Ze na ulicy trąbią - bardzo dobrze- jest w nich wszystkich taka
          energia życiowa, pasja ... nie to co w Polakach maruderach ;)
          • Gość: Rybka Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.plichowice.sdi.tpnet.pl 02.09.04, 21:18
            Masz racje Karolka!
            • Gość: Kaska Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: 62.178.155.* 03.09.04, 00:15
              Ja tez myslalam ze zwariowalam, wrocilam 4 dni temu i mnie szlag trafia. Ja juz
              planuje wyjazd pod koniec wrzesnia lub w pazdzierniku. Poznalam tam super
              ludzi - Polakow, ktorzy mi pomoga szybko wrocic. Jeszcze chocby na tydzien, ale
              musze jechac. Co bedzie potem nie chce myslec, znow bede smutna. Egipt jest
              naprawde cudowny, ja tez juz duzo zwiedzilam, ale tak jak w Egipcie niema chyba
              nigdzie. Zwiedzilam tyle miejsc w Egipcie, wycieczki byly tak cudowne ze
              naprawde plakac sie chcialo przy wyjezdzie. Myslalam o przedluzeniu, ale
              niestety nie bylo to mozliwe.
              Kiedy wy jedziecie?
              • Gość: karolka Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 08:06
                mi sie nie uda wczesniej niz za rok- głownie z powodów finansowych. myslałam
                nawetzeby olac remont i poleciec w styczniu - bo w tym roku juz nie mam urlopu,
                ale zobaczymy.. jak na razie zapisalam sie na arabski izastanawiam sie czy nie
                przewrocic swojgo zycia do gory nogami i nie starac sie o prace rezydenta;)
                milosc jest totalna - ogladam tylko discavery i czytam tylko o egipcie... ;)
                • Gość: Zebi A mnie sie udało IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 03.09.04, 09:55
                  A mnie się udało, byłem w zeszłym roku 1 tydzień, mam te same wrażenia co inni
                  powyżej a już za 10 dni jadę tam znowu na 2 tygodnie!!!!! wiem, że mi
                  zazdrościcie ale to jest jedyne lekarstwo na chorobę która zwie się Egipt i Wam
                  tego życzę, boję się, co by po powrocie choroba mi się nie nasiliła!!!!
                  • Gość: karolka Re: A mnie sie udało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 10:44
                    zazdroscimy to malo powiedziane;) gdybys mnie zechcial zabrac to bede gotowa za
                    15 min;) a powaznie - baw sie dobrze i korzystaj za nas wszystkich!!:)
    • Gość: qqq Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 11:59
      nie widziala D%#* słonca! wiem ze egipt jest piekny! ale sa jeszcze inne
      bardziej ciekawe&urokliwe miejsca na ziemi :)
      nierozumiem ludzi ktorzy byli gdzies i od razu mowia ze to jest najwspanialsze
      miejsce na ziemi, zeby to stwierdzic trzeba duzo zobaczyc.
      Wezmy np: dominikane, seszele, indie, afrtyke z jej wschodnim wybrzezem to sa
      ladne miejsca.
      a egipt, mnie osobiscie urzekl przepiekny kolor wody i rafy, ale to nie jest
      powod zeby nie zwiedzac innych ciekawych zakatkow na swiecie, podroże
      kształcą ...

a Ty placz ...

Pozdrawiam tych ktorym bylo dane zobaczyc Egipt i tych ktorzy sie tam wybiora
      • Gość: fajnie masz bo stać cIĘ NA TO IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 03.09.04, 12:16
        Oczywiście że bym tam pojechał, jakby stać mnie było na to!!! dominikane,
        seszele, indie... są 2x, 3x .. droższe od Egiptu,

afrtyke z jej wschodnim wybrzezem - A Frytke z jej wschodnim .... widziałem już
        w Polsacie, hehehe, i już nie chce jej oglądać
      • Gość: karolka Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 12:36
        i tak i nie... jasne ze chcialabym zobaczyc Indie, Marko, Brazylie, Kenie...
        ale to nie o to chodzi ... poza tym skad wiesz co juz widzielismy??;) Czasem
        tak jest ze ktos znajduje swoje miejsce na ziemi daleko od kraju ... jednym sie
        marzy amerykanski sen nawet za cene mycia kibli w Stanach a inni byc w Egipcie-
        nic w tym zlego... zwyczajnie rozni nas podejscie :) pozdrawiam
        • Gość: Kaska Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.8.14.vie.surfer.at 03.09.04, 14:49
          napewno nie kazdy bedzie wymienial gdzie wszedzie byl, mowa jest tu o Egipcie.
          Chwalic tez sie niemam ochoty. Zwiedzilam tyle miejsc na swiecie i najbardziej
          podobal mi sie Egipt. Na Bahamas jeszcze mi sie podoba, ale to mi za daleko. Ja
          caly czas jezdze gdzies indziej, sa miejsca gdzie juz napewno nie pojad jak np.
          Hawaje, Malediwy, Dubai. Do Egiptu chetnie bede wracac. Jest poprostu swietnie
          i tyle. Sa gusta i gusciki.
          Karolka skad jestes?
          • Gość: Karolka Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 14:51
            z Bydgoszczy:)
            • monika2203 z tęsknoty wręcz wyć się chce... 03.09.04, 22:07
              Zawsze byłam patriotką. Pojechac na wakacje, zobaczyć, poznać zwiedzić, bawić
              się i... wrócić do domu. Nastepnym razem koniecznie trzeba jechać gdzie
              indziej... tyle jest przecież wspaniałych miejsc na świecie. Zawsze jednak
              należy wracać do domu, do korzeni.
              Nigdy nie potrafiłam zrozumieć ludzi, którzy chcieli mieszkac za granicą
              (obojętnie którą).
              Dlatego teraz rozumiem, co mają na myśli ci, którzy się nam dziwią...
              Poglądy zmieniłam totalnie półtora roku temu.
              Gdy postawiłam stopę na egipskiej ziemi po raz pierwszy, to już czułam, że
              będzie inaczej. Nie wiedziałam jednak od razu, że aż tak bardzo inaczej.
              Mój przyjaciel powiedział, że znalazłam swoją drugą ojczyznę. I tym
              stwierdzeniem trafił w sedno.
              Nie ma dnia bez tęsknoty rozdzierającej serce. Zawsze myślałam, że AŻ TAK można
              tęsknić za człowiekiem, nie za miejscem. Teraz wiem, że jak najbardziej można.
              Podpisuję się pod wszystkimi stwierdzeniami in plus o tym kraju, które tu
              padły. Ten kraj jest dla mnie czarodziejski - po prostu. Bardzo chciałabym tam
              mieszkać i mam nadzieję, że to marzenie spełni się jeśli mu w tym pomogę.
              Póki co... za tydzien, równiutko za tydzień będę w samolocie w drodze do
              Egiptu. Cieszę się tak bardzo, że nawet nie potrafię Wam tego opisać. Każdy
              dzień jest teraz męką i wlecze się w nieskonczoność.
              Ktoś tu napisał, że trzeba zwiedzać, oglądać itd. itp., bo jest wiele miejsc na
              świecie piękniejszych niz Egipt.
              Być może.
              Ktoś inny stwierdził, że jest to totalny stan zakochania i już.
              No właśnie... czy w totalnym stanie zakochania szuka się innego obiektu do
              wielbienia czy skupia się raczej na maksa na tym, który udało się nam
              odnaleźć...?

Pozdrawiam z całego serca wszystkich egiptomaniaków:)
              • Gość: Bernadeta Re: z tęsknoty wręcz wyć się chce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 22:28
                Moniko jak ja Ci zazdroszczę, ja już jestem po wakacjach,teraz nie pozostaje mi
                nic innego jak odliczać te 10 miesięcy do następnych wakacji w (mam nadzieję że
                znów przekonam męża )w Egipcie.
                Życzę Ci aby Twoje marzenia się spełniły,oraz wspaniałych wakacji!!!
                Pzdr.
                Bernadeta
                • monika2203 Re: z tęsknoty wręcz wyć się chce... 03.09.04, 22:30
                  Gość portalu: Bernadeta napisał(a):

> Moniko jak ja Ci zazdroszczę, ja już jestem po wakacjach,teraz nie pozostaje
                  mi
                  >
                  > nic innego jak odliczać te 10 miesięcy do następnych wakacji w (mam nadzieję
                  że
                  >
                  > znów przekonam męża )w Egipcie.
                  > Życzę Ci aby Twoje marzenia się spełniły,oraz wspaniałych wakacji!!!
                  > Pzdr.
                  > Bernadeta

Dziękuję z całego serca :)
                  Życzę Ci... krótkich 10 miesięcy
                  • Gość: Bernadeta Re: z tęsknoty wręcz wyć się chce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 22:43
                    "Z tęsnoty wręcz wyć się chce..." -te słowa to w tej chwili pasują idealnie,
                    zwłaszcza jak słucham Mohameda Mounira chyba już setny raz dzisiaj...
                    • madzia112 Re: z tęsknoty wręcz wyć się chce... 03.09.04, 23:25
                      Chyba się zaraz totalnie rozkleję :-((( Czytam Wasze posty i jakbym sama to
                      pisała, a do następnych wakacji tak daleko... Jak dobrze, że jest to forum bo
                      myślałabym już, że mi odbiło - a tu tyle bratnich dusz ...
                      Pozdrawiam stęsknionych egiptomaniaków
                      Magda
                      • corrina_f1 Re: z tęsknoty wręcz wyć się chce... 03.09.04, 23:29
                        No no, atmosfera prawie jak na stypie albo pogrzebie...
                        To sie nawet nieźle składa, jutro będę chować swojego kota.
                        Próbowałam dziś pisać ostatnie dni mojej egipskiej epopei, żeby o tym nie myśleć, ale nie udalo się. Napisałam tylko kilka zdań, a wet i tak przyjdzie dopiero rano, więc jest super, chyba puszczę sobie Diaba, wtedy już na bank odpłynę na tamten świat...Czy ktoś może mnie dobić ?
                        • Gość: Bernadeta Re: z tęsknoty wręcz wyć się chce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 23:38
                          Kasiu jak Ci się podobało moje zdjęcie w galabiji( czy jak to się tam pisze)???
                          dostałaś???
                      • Gość: Bernadeta Re: z tęsknoty wręcz wyć się chce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 23:33
                        Madzia, mnie już "odbiło" 16 miesięcy temu, i do dzisiaj nie mogę sie
                        pozbierać, codziennie tu zaglądam min. 8-10 godz/na dobę, telewizji polskiej
                        nie oglądam prawie wcale ,tylko arabską przeważnie kanały muzyczne, codziennie
                        przeglądam zdjęcia, ja chyba zwariuję....albo już zwariowałam!
                        Dzisiaj jakoś szczególnie , chyba dlatego że cały czas słucham M.M."So Ya so".
                        • madzia112 Re: z tęsknoty wręcz wyć się chce... 03.09.04, 23:42
                          Mnie dziś jakoś tak szczególnie wzięło...Może ta świadomość nadchodzącej
                          jesieni. A telewizji też nie oglądam od powrotu - tylko Travel lub egipskie...
                          Ale numer, więc to są typowe objawy...
                          • aisza5 Re: z tęsknoty wręcz wyć się chce... 04.09.04, 00:05
                            Jeżeli będziecie w stolicy, to przyjdźcie do Karawanseraju, gdzie najczęściej w
                            większym gronie wspominamy swój pobyt w Egipcie, wymieniamy się poglądami,
                            oglądamy zdjęcia i tęsknimy....no i planujemy przy herbatce karkade następne
                            pobyty w tym cudownym kraju! To jest taka namiastka dalekiego Egiptu!
                            • Gość: Bernadeta Re: z tęsknoty wręcz wyć się chce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 00:13
                              Szkoda że do Warszawy jest tak daleko...a nie znasz takiego miejsca bliżej
                              Katowic?
                              • aisza5 Re: z tęsknoty wręcz wyć się chce... 04.09.04, 00:18
                                nie jest tak daleko- a na miejscu można przenocować, często bawimy się do
                                póżnej nocy przy arabskiej muzyce, dziewczyny próbują tańca brzucha, popalają
                                sziszę i gadają, wymieniają się doświadczeniami podróżniczymi...jest fajnie-
                                wpadnij, niebawem wróci Beduinka po kilkumiesięcznym pobycie w Egipcie, więc
                                powspominamy!
                                • Gość: Bernadeta Re: z tęsknoty wręcz wyć się chce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 00:30
                                  Dzięki za zaproszenie, może kiedyś skorzystam jak będę w pobliżu, i Was
                                  odwiedzę, ale teraz nie pozostaje mi nic innego jak tęsknić za Egiptem ale w
                                  Knurowie.
                                  • Gość: puma Do Bernardetty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 14:02
                                    Barnardetto jadąc do W-wy musiała bys przejeżdżać przez Cz-wę ,a może kiedyś
                                    razem wybierzemy sie Do W-wy powspominać.Nie wiem co prawda ile jest z Knurowa
                                    do Cz-wy ale możemy moim autkiem bryknąć do W-wy (jak nas mężowie puszczą) co
                                    ty na to.
                                    • Gość: Bernadeta Re: Do Bernardetty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 15:22
                                      Bardzo dobry pomysł, ja bardzo często jestem w okolicach Częstochowy,
                                      praktycznie co drugi weekend jestem ale w Żarkach , więc można coś wymyśleć,bo
                                      jakoś tak ostatnio zaczynam coraz bardziej tęsnić za Egiptem, niedługo chyba
                                      zwariuję, mąż już się też denerwuje że ja całymi dniami i nocami siedze przed
                                      komputerem, a jak słyszy muzykę arabską to też już ma dość.
                                      • Gość: Bernadeta Re: Do Bernardetty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 15:32
                                        Zapomniałam zapytać , czy masz jakieś zdjęcie z Radissona,albo jakieś inne
                                        fajne, chętnie bym znów powspominała wakacje.Jeśli możesz , i nie sprawiłoby Ci
                                        to kłopotu, możesz mi przesłać na adres:
                                        bepi@poczta.fm
                                        Pzdr.
                                        • Gość: puma Re: Do Bernardetty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 16:12
                                          Sorki ,ale mnie nie było,więc może jednak uda nam sie wspólny wypad do W-wy co
                                          do zdjęć mam ich mnóstwo,tylko ja jestem na każdym,i nie są to zdjecia z
                                          cyfrówki bo nie możemy się na taką zdecydować,a gwoli ciekawostki pamiętasz jak
                                          nieciekawa plaza była w Radissonie na zdjeciach wygląda jak Karaiby.A wogóle to
                                          jak mam twój e-mail to chetnie się odezwę poza forum,tylko nie dzisiaj bo juz
                                          muszę lecieć.To do usłyszenia.
                                          • Gość: Bernadeta Re: Do Bernardetty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 16:20
                                            Nie ma problemu, jeśli nawet jesteś na każdym zdjęciu, to nic nie szkodzi.Z tą
                                            plażą w Radisonie to masz rację , też mam tam zdjęcie zrobione i wygląda ta
                                            plaża super, a w rzeczywistości to szkoda słów..
                                            Ok, jeśli nie masz czasu to pa, zgadamy się w tygodniu,ja też idę sie trochę
                                            opalić bo po opaleniznie z Egiptu nie ma już nawet śladu...
                                            Pa.
                                  • Gość: karolka BERNADETA!!!!!!!!!!!!! IP: 213.25.33.* 04.09.04, 19:06
                                    Benitka- nie wiem jaki duzy jest Knurów- ale może znasz Tomasza Borowskiego
                                    albo jego żonę Sylwię- Sonie??? całuski! moze mi przeslesz MP3 So Ya So??
                                    mahtab@o2.pl
                                    • Gość: Bernadeta Re: BERNADETA!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 22:25
                                      Oczywiście że znam ,z Sylwią chodziłam do szkoły przez 6 lat
                                      Karolka a Ty skąd jesteś???
                          • Gość: juss Re: z tęsknoty wręcz wyć się chce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 15:54
                            mam pytanie :jaki kanal egipski odbierasz, bo moja kablowka chyba zadnego nie
                            oferuje :(( ;a za Egiptem tesknie tak samo jak Wy
                            • Gość: Bernadeta Re: z tęsknoty wręcz wyć się chce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 16:13
                              Ja odbieram z cyfrowej satelity, tam jest chyba z 30 arabskich kanałów, kilka
                              muzycznych np, z Emiratów Arabskich -NOJOOM, PMC, Tv Egipt,kilka tureckich, i
                              jeszcze wiele innych.
                              Pzdr.
      • Gość: ups. Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 15:08
        up.
    • Gość: gruba Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: 62.135.62.* 04.09.04, 16:19
      bedac na wakacjach zawsze czlowiekowi bardzo sie podoba, ale rzeczywistosc
      wyglada inaczej i czar pryska, dlatego zycze Wam abyscie znaly Egipt tylko od
      tej strony/magii, zapachow i usmiechnietych ludzi,ja znam od drugiej strony
      pozdrawiam
      • Gość: Bernadeta Re:Do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 22:49
        Magda , dzięki za twój e-mail, masz może gg?? , bo tak sobie najlepiej
        powspominać wakacje, bo na forum to nie bardzo...
        mój gg to :5088267 -będę jutro popołudniu.
        Pzdr.
        • madzia112 Re:Do Magdy 04.09.04, 23:23
          Witam ! Niestety będę dopiero wieczorem, ale spróbuję, może będziesz :-)
          • Gość: Bernadeta Re:Do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 23:54
            Ja też będę wieczorem to sobie pogadamy. Pa.
    • Gość: Natalia Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 17:02
      Słuchajcie....ja jeszcze tam nie byłam, niestety już mam dosyć nieciekawe
      objawy - bo mam wrażenie, że uzależniłam się od forum o Egipcie.....
      Pozdrawiam Wszystkich
      Natalia
    • poganka_m Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... 10.09.04, 19:14
      Wierzę... I też mi się chce płakać...Gdyby nie pewne okoliczności być może
      właśnie teraz byłabym w Egipcie po raz 6... Niestety, mój kolejny wyjazd muszę
      odłożyć na okres późniejszy (niestety - dopiero mniej więcej po 15 maja 2005 -
      straszne...jak ja to wytrzymam?!)
      • Gość: Karolka Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: 213.25.33.* 11.09.04, 15:06
        Nie wiem jak wytrzymasz, nie wiem jak ja wytrzymam... kolejny planowany dopiero
        na poczatek października 2005- ale moze 3 tygodnie i na własna ręke... na
        razie jestem w takim stanie, że mocno zastanawiam się nad pojsciem do
        psychoanalityka;)
        • madzia112 Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... 12.09.04, 10:48
          No to weź mnie ze sobą, Karolka, albo poleć jakiegoś wybitnego, leczącego
          skutecznie 'doła egipskiego' bo ja sama sobie z 'tym' nie poradzę. Aha, jeszcze
          jakby leczył uzależnienia od forum 'Turystyka - Egipt' - byłoby super...
          • Gość: Karolka Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 11:41
            jak znajdę- dam znać!!!! Ale cos mi sie wydaje ze jedyna skuteczna droga to
            kupic bilet to Egypt na jutro, ewentualnie na pojutrze;)
            • Gość: aga_wawa Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 10:27
              wróciłam wczoraj z Egiptu a już dziś bym pojechała tam jeszcze raz, myślałam że
              tylko mi tak odbiło ale widzę że jest więcej osób w podobnym "stanie" co ja
              pierwszy raz miałam łzy w oczach wracając z wakacji, jeśli kotś chce
              powspominać Egipt zapraszam na gg 2817653
              • Gość: Nefretete Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: 62.148.84.* 13.09.04, 14:04
                Boze....Myślałam że jestem sama z tą manią wróciłam 7 września i co dzień rano
                w drodze do pracy becze jak głupia z tęsknoty. Chcę jechac w przyszłym roku z
                moim facetem (teraz byłam z rodzicami,bo nam urlopy się nie pokryły), ale on
                nie chce tam jechać ;(((( Jak go mam przekonać, żeby ze mną poleciał ? HELP!
                • madzia112 Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... 13.09.04, 14:23
                  Pytanie dlaczego nie chce - podaj powody, może łatwiej będzie znaleźć argument
                  przekonywujący :-)
                  • Gość: Nefretete Re: Płakac mi się chce z tęsknoty.... IP: 62.148.84.* 13.09.04, 14:38
                    Bo mi mówi ze juz tam byłam..... ale ja mu tłumacze że chce tam pojechać z nim.
                    To odp. zobaczymy jeszcze ;((
                  • Gość: Olaf Moim zdaniem IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 13.09.04, 14:39
                    Może być wiele powodów poprzez które facet ma urlop w innym terminie niż jego
                    partnerka i nie chce lecieć do Egiptu
                    1. jest szpetna i nie chce się z nią pokazywać (ale to odpada raczej, tam nie
                    będzie kolegów)
                    2. woli aby jego partnerka pojechała na wakacje a on w tym czasie może chlać z
                    kolegami, rozrabiać itd.
                    3. facet może być ryży i nie lubi słońca
                    4. już Cię nie kocha
                    5. był w Egipcie z Twoją poprzedniczką i ona już go nie kocha
                    6. żal mu pieniędzy, woli sobie kupić nowe ciuchy, sprzęt RTV itd
                    7. jesteś zmierzła i nie jest w stanie wysłuchiwać na okrągło o Twoich
                    problemach, wspólne wakacje mogłyby rozbić Wasz związek (znaczy kocha Cię ale
                    tylko czasami, wiadomo kiedy)
                    8. on chciałby jechać w lutym z Tobą na narty!!!!!
                    • Gość: Nefretete Re: Moim zdaniem IP: 62.148.84.* 13.09.04, 14:42
                      Nic z tych rzeczy, żeś wymyślił :-))
                      • Gość: ten sam Moim zdaniem IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 13.09.04, 14:46
                        Zobaczsz, że Cię nie kocha a pojedzie tam z inną!!!!
                      • madzia112 Re: Moim zdaniem 13.09.04, 15:20
                        Skoro mówi 'zobaczymy' to dobry znak. Gorzej gdybyś usłyszała "nie i koniec " ;)
                        Masz jeszcze kupę czasu, więc od Ciebie tu wiele zależy. Napewno wiesz jak
                        gadać z facetem - powodzenia !
                        • Gość: Nefretete Re: Moim zdaniem IP: 62.148.84.* 13.09.04, 15:23
                          Dzięki Madzia za miłe słowa :-) Czytalas wypowiedzi chłopów ? No comment!
                          • madzia112 Re: Moim zdaniem 13.09.04, 15:30
                            Nefretete, bo to jest taki "damski" wątek - a faceci trochę inaczej postrzegają
                            świat i raczej nie są romantyczni i sentymentalni ( albo za nic na swiecie do
                            tego się nie przyznają ;-)) - stąd te nieporozumienia. Tak już jest ten świat
                            zbudowany.
                          • Gość: Od razu chłopów!!! Moim zdaniem IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 13.09.04, 15:31
                            Ale niech będzie, chłop dla dziewczyny ze wsi, mężczyzna dla trochę bardziej
                            okrzesanej, ja tam myśle że jakby Cie kochał to by się zgodził od razu, a tak
                            to ja nie wiem czy będzie łasy na te Wasze kobiece sztuczki!!! widocznie coś mu
                            nie gra w te klocki między Wami, mogę się mylić
                            • Gość: Nefretete Re: Moim zdaniem IP: 62.148.84.* 13.09.04, 15:37
                              Napewno ze wsi nie jestem tylko tak jak Ty ze Śląska, a po 2 faceci zaraz myślą
                              pesymistycznie i mają jakieś głupie docinki... dobra tematu nie było. Pozdrwaiam
                              • Gość: ten sam Moim zdaniem IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 13.09.04, 15:41
                                Jakie tam głupie docinki, samo życie, widocznie jeszcze "młoda" jesteś, to
                                fakt, z rodzicami na wakacje, i mało wiesz o facetach!! ale niech będzie,
                                tematu nie było pozdrawiam
                                • Gość: Rybka A ten samiec po co to czytał? IP: *.plichowice.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 15:57
                                  • heniek94 A ten samiec po co to czytał? 13.09.04, 16:00
                                    Hej suczki, ja znam te wasze sztuczki....
                                    • Gość: Kicia Re: A ten samiec po co to czytał? IP: *.plichowice.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 16:04
                                      Uderz w stól...kolejny, który czyta babskie ploteczki.Oj jakie to mało męskie...
                                      • heniek94 hola hola 13.09.04, 16:10
                                        Tylko bez przemocy!!! niby takie kobiece!? a tylko Wam w głowie lanie i
                                        plotkowanie!!
                                  • Gość: Nefretete Re: A ten samiec po co to czytał? IP: 62.148.84.* 13.09.04, 16:19
                                    Chyba po to żeby mnie wkurzyć i poobrażać....:((
                                • Gość: Nefretete Re: Moim zdaniem IP: 62.148.84.* 13.09.04, 16:12
                                  Taka młoda tu juz nie jestem, ale tak wyszło że pojechalam z nimi :-))
                                  • Gość: ten sam Moim zdaniem IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 13.09.04, 16:15
                                    To ja nie wiem? to albo rybki albo akwarium? pora Ci za mąż iść!!! ale on
                                    pewnie nie chce, ani do ołtarza ani do Egiptu? szkoda, nie martw się,
                                    znajdziesz sobie kogoś w swoim wieku, świat jest pełen wolnych zdesperowanych
                                    40latków, powodzenia
                                    • Gość: Nefretete Re: Moim zdaniem IP: 62.148.84.* 13.09.04, 16:18
                                      hehehe, niczym sie nie martwie... a do 40tki to mi jeszcze daleko :-)I tu sie
                                      mylisz hajtać się chce :-))
                                      • Gość: ten sam Re: Moim zdaniem IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 13.09.04, 16:25
                                        Trutu tutu, chce sie hajtać a do Egiptu nie chce jechać? kto Ci w to uwierzy?
                                        nie znasz chyba psychiki samców, jak nas tu nazwałyście, dobra, ide sie
                                        pakować, trzymajcie sie i powodzenia, obyscie pojechali do Egiptu w podróż
                                        poślubną, powodzenia!!!
                                        • Gość: Nefretete Re: Moim zdaniem IP: 62.148.84.* 13.09.04, 16:32
                                          Bo to i to kosztuje za friko pojedziesz... a i nie pisz juz bo nie odpisze.
                                    • Gość: juss Re: Moim zdaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:19
                                      czyzbys byl jednym z nich?
                                      • Gość: Nefretete Re: Moim zdaniem IP: 62.148.84.* 13.09.04, 16:21
                                        Pewnie tak :-) i dlatego się mnie tak czepia
                                        • Gość: Karolka Re: Moim zdaniem IP: *.telsten.com / 213.25.33.* 13.09.04, 20:35
                                          Szanowni - my tu tęsknimy za Egiptem a nie dyskutujemy o planach
                                          matrymonialnych Pana co do Egiptu nie chce jechac ;) Cieszę się ze taka wesoła
                                          przepychanka może pozwala Wam zapomnieć .. ;) Nefretete - luz, pełen luz...
                                          samców w Egipcie pod dostatkiem ;) az w nadmiarze :* całusy!
                                          • Gość: Nefretete Re: Moim zdaniem IP: *.sti.net.pl / *.sti.net.pl 13.09.04, 21:38
                                            :-))) No w końcu ktoś tu zrobił porządek...na tym forum! Nic mi nie pozwala
                                            zamomnieć o Egipcie :-(( tęsknie z każdym dniem bardziej. Pozdrawiam Cię
                                            Karolka :*
                                            • Gość: Karolka Re: Moim zdaniem IP: *.telsten.com / 213.25.33.* 13.09.04, 22:00
                                              Ja również:* rozmawiałam dzisiaj całe 6 min z Egiptem. bedzi kosztowalo mnie to
                                              majątek;) no i płakałam potem przez godzinę .... cóś wymysle.. normalnie
                                              spakuje sie i pojade ...;)
                                              • Gość: juss Re: Moim zdaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 22:10
                                                dziewczyny, i tak będziemy smęcić?? tak nam juz zostanie czy przejdzie?? toż my
                                                uschniem przed tym kompem ;)) papiery leżą, prasowanie czeka, itd... a na forum
                                                czas sie znajdzie ... koniec świata
                                                • madzia112 Re: Moim zdaniem 13.09.04, 22:57
                                                  No niestety, wszystko inne idzie w odstawkę - a na forum czas musi być. Dzień
                                                  bez forum to dzień stracony, bo forum to coś jak namiastka Egiptu ... Ja się
                                                  już tak meczę dwa miesiące i co będzie dalej ?
                                                  • Gość: Karolka Re: Moim zdaniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 07:46
                                                    No to pięknie... To kurka widzę jest gorzej niż z nieszcęsliwa milościa! Bo
                                                    normalnie obiekt uczuć nawet nieodwzajemnionych można chociaż zobaczyć...;)
                                                    całą noc się męczyłam po tych rozmowach z egiptem - chyba każe sobie zablokowac
                                                    w telefonie kierunkowy 0020 ;)
                                                • Gość: Nefretete Re: Moim zdaniem IP: 62.148.84.* 14.09.04, 09:19
                                                  Chyba nam tak już zostanie :-) forum to drugi po Egipcie uzależnienie...
                                                  Obsesja :-)
                                                  • Gość: juss Re: Moim zdaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 10:55
                                                    dobrze, ze chociaz jest z kim pogadac, bo wiele osob tej tesknoty nie rozumie...
                                                  • Gość: Neftetete Re: Moim zdaniem IP: 62.148.84.* 14.09.04, 11:19
                                                    qrde, aż się po Twojej odpowiedzi popłakłam ;(((
                                                  • juuss do Nefretete 14.09.04, 11:31
                                                    mam fajny kawalek - wyciskacz lez, moze Ci przeslac?
                                                  • Gość: Nefretete Re: do Nefretete IP: 62.148.84.* 14.09.04, 11:35
                                                    Prześlij proszę, po pracy w domu posłucham. Oto mój adres:
                                                    zwariowana1980@tlen.pl Dziękuję :-) Ps. za poprzednie pioseneczki również
                                                    jeszcze raz wielkie dzięki :**
                                                  • Gość: Karolka dobra, ja już nie moge dłuzej!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 11:47
                                                    Kurka niech mnie ktos w łeb trzasnie! Juz nie moge. skonczy sie tak ze zostawie
                                                    meza i kota i pojade... i nie wiem co tam bede robic. bede musiala znalezc
                                                    jakas prace mieszkanie ... a co do cholery ludzie do stanow tak jada to ja o
                                                    egiptu nie moge??? niech mnie ktos rabnie w łeb!!!
                                                  • Gość: juss Re: dobra, ja już nie moge dłuzej!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 13:52
                                                    Karolka, a moze jako animatorka?
                                                  • Gość: Karolka Re: dobra, ja już nie moge dłuzej!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:32
                                                    juzsama nie wiem... moj angielski jest sredni a to podstawa, poza tym polskie
                                                    biura pdrózy wymagaja licencji pilota - 5 m-cy. a ja juz naprawde nie moge
                                                  • Gość: oma Re: dobra, ja już nie moge dłuzej!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.09.04, 14:43
                                                    karolka,nie przejmuj się-ja mam to samo
                                                    cały czas zastanawiam się jak tam pojechać kolejny raz i myślę gdzie mogę tam
                                                    znaleźć pracę, ale podobnie jak u Ciebie mój angielski jest cienki, właśnie
                                                    przeglądam broszury i mam zamiar jak najszybciej zapisać się na przyspiszony
                                                    kurs
                                                  • Gość: Karolka Re: dobra, ja już nie moge dłuzej!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:56
                                                    powim szczerze- dogadac sie dogadam spokojniutko, ale pracowac tam - to trzeba
                                                    znac perfekt. wiec ja przewrotnie postwilam na arabski;) na uczenie sie dwoch
                                                    jezykow rownoczenie nie mam ani kasy, ani czasu;)
                                                  • Gość: Nefretete Re: dobra, ja już nie moge dłuzej!! IP: 62.148.84.* 14.09.04, 14:58
                                                    Jak się będziesz uczyć tego arabskiego ? sama? :) Czy jakiś kurs ?
                                                  • Gość: oma Re: dobra, ja już nie moge dłuzej!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.09.04, 15:01
                                                    a wiesz może gdzie są w Warszawie szkoły gdzie się można uczyć arabskiego???
                                                    może też się skuszę
                                                  • Gość: karolka Re: dobra, ja już nie moge dłuzej!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 15:04
                                                    No więc uczyć sie bede na kursie - o ile zbierze sie 6 osob chetnych. 2x w tyg.
                                                    po 2 godziny. kurs jest w Bydgoszczy i moge Cie oma tylko tutaj zaprosic;) kurs
                                                    mi pomógl znleźc pewien sympatyczny Pan z tego forum - ale on chyba tez jest
                                                    Bydgoszczaninem.
                                                  • Gość: oma Re: dobra, ja już nie moge dłuzej!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.09.04, 15:08
                                                    dzięki za info, w takim razie może popytam na forum - może ktoś wie
                                                    a swoją drogą Ci zazdroszczę że możesz już zacząć się uczyć :)
                                                  • Gość: Nefretete Re: dobra, ja już nie moge dłuzej!! IP: 62.148.84.* 14.09.04, 15:10
                                                    Tobie to dobrze :-)) Oby się zabrała ta grupka chętnych... Ps. kto jest
                                                    lektorem jakiś przystojny Arab??? ;))
                                                  • Gość: Karolka Re: dobra, ja już nie moge dłuzej!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 15:13
                                                    Uczyć się bede od 1 pazdziernika. za językiem juz tesknię za tym ich : szukran -
                                                    afłan... ale lektorem bedzie polak niestety albo stety ;) arabista - jeden z
                                                    dwóch jacy wogole w bydzie sa:) znikam do domu i postanowilam zrobic dzisiaj po
                                                    poludniu odwyk od forum - czyli... bede tu za jakies 2 godziny;)
                                                  • Gość: Nefretete Re: dobra, ja już nie moge dłuzej!! IP: 62.148.84.* 14.09.04, 15:17
                                                    Myślałam że Cię już dziś nie będzie :( Ja też zmykam do domu. Miłego popołudnia
                                                    Karolka. Nara :*
                                                  • Gość: Karolka Re: dobra, ja już nie moge dłuzej!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 17:29
                                                    Ale oczywiście jestem;) noo wytrzymałam bez forum 2 godziny ;) równiez milego
                                                    popoludnia:*
                                                  • Gość: Nefretete Re: dobra, ja już nie moge dłuzej!! IP: *.sti.net.pl / *.sti.net.pl 14.09.04, 22:07
                                                    Jak Ci Karolka mija wieczorek? Bo u mnie dość smutno, ciągle tylko becze i
                                                    beczy, po sms-ach od arabskiego kolegi... :((
                                                  • riliana Re: dobra, ja już nie moge dłuzej!! 14.09.04, 22:09
                                                    w czasie moich cudownych wakacji w Egipcie poznałam animatora-Tunezyjczyka,
                                                    który angielskiego uczył się od 2m-cy i jakoś nie bylo to problemem przy
                                                    tanczeniu/gimnastyce/siatkowce... ja, ofkoz, tez oszalalam na punkcie egiptu i
                                                    w przyszle wakacje (niestety, matura mnie trzyma we wrocławiu:/ ) zamierzam tam
                                                    wracic wlasnie zeby pracowac jako animatorka - ale nie z polskeigo biura, bo
                                                    zaprzyjaznilam sie z animatorka z hotelu, ktora obiecala mi zalatwic te prace:)
                                                    wiec bede wam organizowac czas za rok :D
                                                  • Gość: juss Re: dobra, ja już nie moge dłuzej!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 22:13
                                                    a w ktorym hotelu zamierzsz pracowac?
                                                  • Gość: Nefretete Re: dobra, ja już nie moge dłuzej!! IP: *.sti.net.pl / *.sti.net.pl 14.09.04, 22:15
                                                    Justynko, dziękuję za piosenkę jest piękna :))Fajnie sie przy niej płacze...
                                                    Buziaki masz za to :**
                                                  • juuss Re: dobra, ja już nie moge dłuzej!! 14.09.04, 22:52
                                                    widzisz- i po co bylo po Egiptach jezdzic ??
                                                  • Gość: Nefretete Re: dobra, ja już nie moge dłuzej!! IP: 62.148.84.* 15.09.04, 08:49
                                                    :))) ale nie żałuje...
                                                  • riliana Re: dobra, ja już nie moge dłuzej!! 14.09.04, 22:18
                                                    no nie wiem, chcialabym pracowac z jenny (TA animatorka), ale jeszcze jest duzo
                                                    czasu...nie wiem jak to funkcjonuje dokladnie-czy mozna samemu wybrac miejsce
                                                    pracy czy jednak firma wysyla
                                                  • riliana Re: dobra, ja już nie moge dłuzej!! 14.09.04, 22:47
                                                    a poza tym, to moj chlopak, ktory(odpusc mu, bo nie co uczynil) nie byl w
                                                    egipcie, sie na mnie denerwowal, ze nie rozmawiam z nim, tylko wciaz mu
                                                    opowiadam "jak bosko bylo w egipcie" :p
                                              • Gość: Kicia Re: Moim zdaniem IP: *.plichowice.sdi.tpnet.pl 14.09.04, 18:30
                                                Karolka-a przystojny ten ...Egipt, bo moj był całkiem, całkiem...?
                                                • madzia112 Re: Moim zdaniem 14.09.04, 19:27
                                                  I co - rujnujesz się na sms ? A może za friko ICQ ? Ale to i tak nie
                                                  pomaga... ;)
                                                  • Gość: Kicia Re: Moim zdaniem IP: *.plichowice.sdi.tpnet.pl 14.09.04, 21:43
                                                    A co mi pozostało....?smsy nie sa znów takie drogie, szukam jakiejś pewnej
                                                    bramki na necie ale jakoś słabo mi idzie.Nie umiem wejść na to ICQ i z niego
                                                    wysyłać.
                                                  • madzia112 Do Kici 14.09.04, 21:54
                                                    Kicia, podaj mi swój nr. gg to posmucimy razem...
                                                  • Gość: Kicia Re: Do Kici IP: *.plichowice.sdi.tpnet.pl 15.09.04, 09:54
                                                    4261615 jestem o róznych porach.Pa.
                                                  • Gość: Karolka mam depreche leze w lozku IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.09.04, 13:19
                                                    na neta przyszlam do sasiadki. nie bylam dzisiaj w stanie isc do pracy... a
                                                    ten .. Egipt to srednio przystojny... ;) wlasciwie bylo ich dwoch tych egiptow,
                                                    ale zupelnie platonicznie...i pyta mnie jeden are you habbi in Poland?? if you
                                                    not please come back... kurna jak come back.... ja tez chce prace jako
                                                    animatorka.. tylko jak oni tam zyja, gdzie mieszkaja???? bede jutro
                                                  • riliana Re: mam depreche leze w lozku 15.09.04, 14:52
                                                    no widzisz, oni tam wszyscy tak ladnie po angielsku gadaja:p ja dostalam
                                                    zaproszenie do tunezji-you have boyfriend, no problem, come to tunisia with
                                                    me... co tam tunezja, EGIPT TYLKO!!!
                                                  • Gość: juss Re: mam depreche leze w lozku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 15:18
                                                    animatorzy mieszkaja na ogol w hotelu; moj ulubiony mieszkal obok mnie :))
                                                    jedli rowniez z nami w restauracji, tylko alkoholu nie wolno im bylo
                                                    spozywac :((
                                                  • riliana Re: mam depreche leze w lozku 15.09.04, 16:03
                                                    a mój tunezyjski kolega pił dużo piwa, ale jak szef nie widział - jak
                                                    przychodził to wciskał mi butelke :p
                                                    fajna jest ta robota - mieszkasz sobie w ladnym hotelu, masz wszystko w nim za
                                                    friko (również wejscie do papas i calypso;) ), poznajesz ludzi z różnych
                                                    krajów...no i w sumie się nie nameczysz trochę tancząc i gimnastykując sie z
                                                    goscmi:) jade koniecznie!!!
                                                  • Gość: Bernadeta Re: mam depreche leze w lozku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 20:32
                                                    Karolcia, a co na to Twój mężuś???? powie.Oj nieładnie, nieładnie.......
                                                  • Gość: Karolka Re: mam depreche leze w lozku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 07:59
                                                    a juz jestem... chcialam sie wyciszyc.. i jak juz jako tako sie uspokoilam to o
                                                    16 zadzwonil telefon - kurcze z Egiptu!!!! hmmm czyli jak mówicie dziewczynki-
                                                    jak to załatwic tą prace?? przeciez oni tam chyba nie czekaja na Polki z
                                                    otwartymi ramionami???? tzn. czekaja ale w innym sensie, a nie w tym rzecz ;) i
                                                    ile Ci animatorzy zarabiaja??? Bernadetko- moj mąż jest tolerancyjny facet...
                                                    Ma żone wariatke od prawie ośmiu lat!;)
                                                  • Gość: juss Re: mam depreche leze w lozku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 14:30
                                                    zarabiaja niewiele jak na nasze warunki; widzialam gdzies ogloszenie w
                                                    internecie- szukali animatorow w Hurghadzie- o zarobkch nic nie bylo- wiek do
                                                    26 lat i znajomosc przynajmniej 1 jezyka- angielski , niemiecki, rosyjski
                                                  • Gość: Karolka Re: mam depreche leze w lozku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 14:40
                                                    no to sie prawie łapie- 26,5 ;)
                                                  • riliana Re: mam depreche leze w lozku 16.09.04, 17:06
                                                    zarabiaja ok.300dolarow na miesiac, ale moze byc wiecej - zalezy od hotelu i
                                                    twoich kwalifikacji i jakosci pracy:p ale za nic nie placisz w hotelu, do
                                                    dyskotek tez za friko wchodzisz, w ogole w egipcie animatorzy sa szanowani i
                                                    lubiani, czesto dostaja znizki w sklepach;)
                                                  • Gość: Karolka jestem zakrecona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 17:15
                                                    Ooooo to juz jakies konkrety.:) 300 dol to faktycznie malo, ale jesli daja cale
                                                    utrzymanie .... tylko co z ubezpieczeniem i przelotem?? dzwonil dzisiaj do mnie
                                                    dwa razy znajomy z egiptu i mowil ze moze pomoc znalezc prace, ale zebym
                                                    pamietala ze byc tam na wakacjach a pracowac, to zupelnie co innego... jakbym
                                                    sama nie wiedziala;) juz nie wiem co robic;)
                                                  • riliana Re: jestem zakrecona 16.09.04, 17:33
                                                    no niby tak, ale... moj dzien w egipcie to bylo uczestniczenie w prawie
                                                    wszystkich zabawach animatorow, bo nie cierpie bezproduktywnie lezec na plazy
                                                    (no, chyba ze z dobra ksiazka) - aqua gym, club dance, taniec brzucha...tylko w
                                                    siatkowke nie gralam, bo nie lubie, ale mozna sie poswiecic, prawda? moze tylko
                                                    wieczorny baby dance jst meczacy, ale reszta to tak jakby bardziej aktywne
                                                    wakacje:) i pzrede wszytkim - w egipcie:D
                                                    pzrelot chyba we wlasnym zakresie, niestety:/ ubezpieczenie-nie mam zielonego
                                                    pojecia, ale chyba jakies musi byc, bo to legalna i oficjalna praca
                                                    a gdzie pracujesz tak normalnie? nie mialabys problemu z urlopem?
                                                  • Gość: Karolka Re: jestem zakrecona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 17:43
                                                    Rybus - pracuje w szkole w administarcji. mam bardzo fajnego szefa - istnieje
                                                    mozliwosc urlopu bezpłatnego. Tutaj tez zarabiam marnie - wiec moze masz
                                                    racje;) Musze tylko pomyslec czy wystarczy mi odwagi i determinacji;)
                                                  • riliana Re: jestem zakrecona 16.09.04, 17:48
                                                    czemu "Rybus" ???
                                                  • Gość: Karolka Re: jestem zakrecona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 18:05
                                                    a czemu nie;) ja tak pieszcotliwie mówie Rybus, kitko itd ;) mam nadzieje ze
                                                    Cie to nie urazilo??:)
                                                  • riliana Re: jestem zakrecona 16.09.04, 18:09
                                                    nie, absolutnie mnie to nie obrazilo, tak tylko pytam z ciekawosci:)
                                                    poprostu jeszcze nie slyszalam takiego zwrotu:P
                                                  • Gość: Karolka Re: jestem zakrecona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 18:27
                                                    jak mam dobry humor to sypie dziwnymi zdrobnieniami jak z rekawa ;) poza tym
                                                    bardzo lubie tworzyc nowe slowa - rybkownia np. to smażalnia ryb;)
                                                  • riliana Re: jestem zakrecona 16.09.04, 18:29
                                                    toś mi się aśćka udała (sorry, wlasnie pzrerabiam potop:p)
                                                  • Gość: Karolka Re: jestem zakrecona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 18:32
                                                    przerabiasz na co??:P ;) kurcze ja mam w szkole "dzieciaki" w Twoim wieku;) i
                                                    uwazam ze dzisiajsza mlodziez jest fantastyczna :)
                                                  • riliana Re: jestem zakrecona 16.09.04, 18:45
                                                    przerabiam na wersje "na pamiec", bo do maja, czyli do matury, mam znac
                                                    wszystkie lektury na pamiec, wg mojeje polonistki:p cheche
                                                    fajnie,ze tak myslisz, chyba czuje sie mile polechtana;)
                                                  • riliana Re: jestem zakrecona 16.09.04, 18:50
                                                    kurcze, moze powinnam sie zwracac per "prosze pani" ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka