Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Brayka Bay

21.01.16, 07:44
Pobyt trochę si e opóźnił bo miał być wylot 26 grudnia do orientala a w końcu polecieliśmy 9 stycznia do brayki.
A więc hotel niezły, ludzi mało dostaliśmy najlepsze pokoje przy plaży z widokiem na morze, w pokojach czysto, sprzątane codziennie wymiana pościeli i ręczników. Jedzenie jak to w Egipcie choć było sporo owoców i dobre słodycze:)
Zatoka hmm... liczyłam na cos więcej, przy Orientalu moim zdaniem lepsza. Ale i tak super było popływać, pianka jak dla mnie obowiązkowo, choć widziałam ludzi pływających bez i nie narzekali, że woda zimna:) ja jestem zmarzluch więc bez pianki bym nie weszła. Za to pogoda była rewelacyjna, gorąco, opaliłam się :):). Super....
W Warszawie po powrocie przywitał nas śnieg i tu już się sielanka skończyła. Pozostało mi teraz czekać do czerwca bo "atakujemy" Hiltona i kolejną zatokę. Pozdrawiam M.
Obserwuj wątek
    • stawiarzanna Re: Wróciłam z Brayka Bay 21.01.16, 08:19
      Witam, a jakie ogolne nastroje w hotelu. CZy na lotnisku są większe kontrole? Rozważamy Braykę na ferie. Czy jest jakiś podgrzewany basen - jedziemy z dzieckiem.
      Dziękuję za odpowiedz.
    • mygdu Re: Wróciłam z Brayka Bay 21.01.16, 09:22
      nastroje, ok, w hotelu było z 60-80 osób, cisza i spokój. Na lotnisku kontrola wzmocniona w porównaniu z poprzednimi razami więc przy wylocie jest wszystko dokładnie sprawdzane. Co do basenu to nie wiem, ponoć był podgrzewany ale woda w morzu jest i tak cieplejsza niż w basenie. Ja do basenu nie wchodziłam bo wolę morze:):)
      • niiktos Re: Wróciłam z Brayka Bay 21.01.16, 09:26
        czy nadal mozna wnosic butelki z woda w bagazu podrecznym bez ograniczen czy zabieraja przy kontroli ?
        • mygdu Re: Wróciłam z Brayka Bay 21.01.16, 10:43
          zabierają wodę, kontrola zaczyna się już w autokarze przy wjeździe na lotnisko, na lotnisku dwie kontrole bezpieczeństwa i bagażu oraz osobiste. Jednym słowem ..... zaostrzyli kontrole.
          • stawiarzanna Re: Wróciłam z Brayka Bay 21.01.16, 12:35
            To dobrze, że bardziej kontrolują. Dziekuję za odpowiedz.
    • dyrdan1 Re: Wróciłam z Brayka Bay 21.01.16, 16:10
      jakieś wyciczki bralście czy tylko hotel ?
      • mygdu Re: Wróciłam z Brayka Bay 22.01.16, 07:27
        byłam dwa razy na quad safari w tym raz na bardzo, bardzo szybkiej wyprawie (szybka jazda i dużo górek i zakrętów):):). byliśmy tylko 7 dni i wyjazd był czysta improwizacją więc nie planowaliśmy żadnych wypraw. No nic w czerwcu może coś pokombinujemy. Na pewno wycieczki wodne:):)
        • meltibi Re: Wróciłam z Brayka Bay 22.01.16, 13:04
          A jak snurkowanie przy hotelu? Jedziemy 19 marca (pierwszy raz do Marsa) i nie ukrywam, że rafa hotelowa była jednym z ważnych elementów wyboru hotelu.
          • mygdu Re: Wróciłam z Brayka Bay 22.01.16, 14:42
            No zdecydowanie lepsza jest rafa hotel dalej w Oriental Bay, ale tu tez było nieźle zwłaszcza część po prawej stronie. Na pewno jak na pierwszy raz będziecie zachwyceni:):). Miłej podróży.
            • meltibi Re: Wróciłam z Brayka Bay 22.01.16, 19:42
              Dziękuję za informację. Snurkowaliśmy na pełnym morzu w Hurghadzie, ale teraz postawiliśmy na hotel i rafę przy hotelu.
              • stawiarzanna Re: Wróciłam z Brayka Bay 22.01.16, 19:50
                Zawsze czytałam, że rafa przy Brayce jest jedną z najlepszych w Marsa i jest szansa spotkać delfiny. Naprawdę ta w Oriental Bay jest lepsza? Tam jest chyba hotel Aurora Oriental Bay ale podobno nie ma bezpośredniego dostepu do plaży tylko trzeba przejśc przez ulicę.
                • mygdu Re: Wróciłam z Brayka Bay 23.01.16, 17:11
                  Delfinów w Brayce nie miałam szczęścia zobaczyć. Dla mnie Orientalowa rafa na razie wygrywa ale to tylko moje zdanie. tak owszem w Orientalu trzeba przejść przez ulice aby dojść do plaży ale mi to nie przeszkadza. Nie ma się co nakręcać, najlepiej pojechać i sprawdzić na własne oczy i samemu ocenić:):)
                  • li1210 Re: Wróciłam z Brayka Bay 24.01.16, 18:37
                    Mnie też rafa przy Orientalu się podoba bardzo .Rafa jest łatwo dostępna i piękna.Byłam tam w sierpniu ,wiadomo -gorąco a ja mam trochę lat i muszę stwierdzić ,że odległość hotelu od plaży trochę mi przeszkadzała .Ale codziennie tam chodziliśmy ,bo Egipt to tylko morze i rafy /baseny mam u siebie i nie muszę tak daleko lecieć/ .Szliśmy rano wracaliśmy wieczorem i tak jest dobrze.Samo przejście przez "ulicę" jest bardzo bezpieczne zawsze stał tam pan i strzegł bezpieczeństwa . Zresztą bardzo rzadko tą drogą jeżdżą samochody to nie centrum miasta.Śmiało można jechać .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka