Gość: chora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:20 Witajcie! Kto w czasie pobytu korzystał z porady hotelowego lekarza? Ile kosztuje taka porada? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kacpere Re: u lekarza 28.09.04, 13:36 Witaj, ja korzystałem w Palmyra Resort w Sharm. Lekarz policzył sobie za zmierzenie temperatury, obejrzenie gardła i 2 opakowania tabletek... 60 Euro! :))) Myślę, że jest to jednak zróżnicowane i koszty mogą się zmieniać w zależności od hotelu. Na szczęście ubezpieczenie zwraca koszty! Pozdrawiam, Kacper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juss Re: u lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 13:41 Kosztuje sporo- za wizyte z dzieckiem ( dostalo syrop na kaszel i jakies tabletki oraz Antinal) zaplacilam 120$. Na poczatku lekarz powiedzial,ze nie place , ale 2 dni przed wyjazdem dostalam "liscik" z kliniki,ze mam uregulowac platnosci, bo nasze firmy ubezp rozliczaja sie bezposrednio z nimi jesli rachunek jest powyzej 150 Euro. Sklocilam sie z lekarzem konkretnie, potem z p guest relation i jej managerem, ale to nic nie dalo. Nie chodzilo o pieniadze, bo w Polsce zostaly mi one zwrocone, ale o fakt- po diabla lekarz mi mowil , ze nic nie place?? Moglam jechac do apteki ,ale szkoda mi bylo szasu :)) Kolezanka za wizyte i Antinal dla dziecka zaplacila 60 Euro, wiec ceny maja z kosmosu. Warto zapytac po przyjezdzie do Egiptu, w autobusie, czy nie ma lekarza wsrod turystow. U nas byl i pomogl wielu osobom- pisal , jakie leki kupic i po klopocie. No chyba ,ze przydarzy sie cos powaznego, czego nikomu nie zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: u lekarza IP: 153.19.99.* 28.09.04, 14:48 no jasne i lekarz jak się przyzna, to już ma po wakacjach - współczuje P.S. ja bym raczej nie chciała w Egipcie się "leczyć", ale cóż czasem trzeba :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juss Re: u lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 15:20 mysle, ze zyczliwemu czlowiekowi nie sprawi klopotu udzielenie prostej rady ; nasz lekarz sam zaproponowal, zeby w razie potrzeby zwracac sie do niego; jak widac niektorym slowo "zyczliwosc" jest obce- wspolczuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: u lekarza IP: 153.19.99.* 29.09.04, 10:01 a niektórym obce jest słowo TAKT nie współczuje męcz się dalej histeryczko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juss Re: u lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 15:14 to kup sobie w koncu slownik :)) Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: u lekarza 28.09.04, 14:59 Po przyjezdzie do Egiptu rezydent Triady tlumaczyl nam ze jezeli koszt wizyty u lekarza jest nizszy niz 100 USD to placimy za to sami i zwracane jest nam po przyjezdzie do Polski przez ubezpieczyciela a jesli ponad 100 USD to lekarz rozlicza sie z naszym ubezpieczycielem poprzez przelew. Nie sprawdzalam czy tak jest w rzeczywistosci poniewaz na szczescie nic mi nie bylo i chyba nikomu z naszej grupy tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
obser Re: u lekarza 28.09.04, 15:47 Witam 2 lata temu w Sharm w hotelu Sonesta Club /styczeń/ po wieczornych wygłupach w podgrzewanym basenie i trochę jak to na wakacjach dopingu nie czuło się zimna po wyjściu i dojściu do kwatery.Skutek-rano brak mowy.Na miejscu klinika standard europa wizyta:temperaturka,ciśnienie pooglądanie gardziolka.Pełna kultura.Dostałem antybiotyki,tabletki do ssania.Lekarz chciał 18 USD,a dostał 20.Za 2 dni mowę odzyskałem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chora Re: u lekarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 08:32 dzięki wszystkim za informacje. Mam nadzieję że się nie przydadzą :) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: u lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 08:47 w tropic.graznd azure rezydent mowil ze 60 Eur za wizyte lekarz bierze, bylam 3 razy i szczerze mowiac mialam pietra bo wsyztskie pieniadze na egipt bym w lekarza wlozyla, mimo ze w pl by oddali to jednak klopot, na szczescie okazalo sie ze lekarz powiedzial ze nie bede musiala nic placic ;) a dawal mi saszetki z solami na odwodnienie, oczywiscie badal- cisnienie, temp, czy miesni nie mam uszkodzonych, raz zastrzyk mi dal jak mowilam ze mi niedobrze, wiec jak widac reguly nie ma, ale nie ukrywam ze zadnych zakupow nie moglam zrobic bo trzymalam gotowke na ewentualna zaplate Odpowiedz Link Zgłoś