bodzio3535 09.08.17, 16:58 Witam. Proszę o odpowiedź .Czy w pierwszej połowie września można się spodziewać najazdu miejscowych(Egipcjan) czy to dla nich już po sezonie.Wybieram się w tym terminie do Sharmu. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tz48 Re: Najazd miejscowych 09.08.17, 18:44 "Najazdu Egipcjan" można się spodziewać w każdy (ichniejszy) weeckend. Nie nie ma znaczenia czy to pierwsza połowa września czy grudzień . Tak było podczas naszego pobytu . Oczywiście zależy od hotelu w jednych więcej innych mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Najazd miejscowych 09.08.17, 20:29 "najazdu" miejscowych można się spodziewać każdego dnia. w końcu u siebie są, a ty jesteś tam zaledwie krótkotrwałym gościem. a nie dziwi cię "najazd" miejscowych na krupówkach? albo na molo w zoppot? albo na giewoncie? czy śnieżce? Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Najazd miejscowych 11.08.17, 17:31 Ja wiem ze sa u siebie ale wole ja sam ibh w hotelu nie ogladac zawsze zostawiaja mega syf w restauracji wszystko jest ich dosiadaja sie w lobby do stolikow bez pytania czy wolne itp mam doswiadczenie z Turcji w tym roku byla walka z nimi potrafia twoj recznik wziasc z lezaka jak by byl ich gdy odejdziesz od lezaka dalej! Masakra Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Najazd miejscowych 11.08.17, 20:32 wobec tego nie jedź do egiptu czy do turcji. jest masa innych kierunków. Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Najazd miejscowych 12.08.17, 00:26 czemu mam zmieniac kierunek? jak tobie ciapaty wezmie recznik bez pytania to ok jak odddasz karte recznikowa?jest u siebie jako kraju w hotelu juz reguly dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
li1210 Re: Najazd miejscowych 12.08.17, 20:19 W ubiegłym roku po raz pierwszy spotkałam się z dużą ilością Egipcjan w hotelu w m-cu 8/9 .Dotychczas spotykałam ich ,ale były to pojedyncze osoby .Wiem,ze mają inny sposób bycia ,i jestem na to przygotowana ./tam jadąc/.Zresztą nie zauważyłam żeby byli złośliwi czy też nie grzeczni.Nikt mi nie zaglądał do talerza ,nikt się do nas nie przysiadał i nie narzucał swojego towarzystwa. W jadalni stali karnie w kolejce jak my wszyscy ,nikt nie jątrzył i było ok. A w Turcji zrzucaniem ręczników z zajętych leżaków zajmowali się Rosjanie-bez zmrużenia oka.Pozdrawiam udanego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Najazd miejscowych 13.08.17, 16:20 to mialas farta,nas spotkal najazd iranczykow i podobnych czyli zabieranie recznikow jak swoje,przysiadanie sie w lobby najpierw kobieta ze na chwile potem cala rodzina juz siedzi z nami ze musimy sie wyniesc sami gdzie indziej,w jadalni zostawiaj mega syff,kelenerzy sami maja ich dosc wiedzac co zostawiaja po sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Najazd miejscowych 13.08.17, 18:03 nie nazywam miejscowych "ciapatymi", bo są to tacy sami ludzie jak i my. nie czuję do nich pogardy i uwłaczałoby mi osobiście, nazwać ich "ciapatymi". nigdy, a byłam w egipcie już wiele razy, nie spotkało mnie z ich strony nic, co by spowodowało, bym się o nich tak pogardliwie wypowiadała. nikt mi nigdy nie ukradł ręcznika. ani niczego innego. to są tacy sami ludzie jak my, tyle że mają inne zwyczaje (często dla polaczków niezrozumiałe), a poza tym są po prostu fantastyczni. kocham ten kraj i tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Najazd miejscowych 13.08.17, 21:18 Jak masz recznik hotelowy to go musisz zwrocic? Tak?jak gubisz lub CIAPATY ci go urradnie to placisz kare w hotelu za jego brak!tak? To niech robia co chca w kraju ale w hotelu reguly dla wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Najazd miejscowych 13.08.17, 21:21 Ja wiem ze dla kobiety sa oni zajebisci habibi! Tez bylem ok 10 razy i znam ten kraj obyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
mernar Re: Najazd miejscowych 14.08.17, 22:09 Na początek mały cytacik: Nigdy nie kłóć sie z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy. Po co dyskutujesz z wulgarnym rasistą, który pomimo swoich poglądów podobno był 10 razy w Egipcie. Jak to nazwać? Masochizm to chyba nie jest odpowiednie określenie, skrajna głupota wydaje mi sie bardziej odpowiednia. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Najazd miejscowych 15.08.17, 12:40 Dlatego to forum umiera bo jak ktos sie odezwie o swoich doswiadczeniach to juz krytyka i obrazanie bylem na tym forum od wielu lat bawcie sie dobrze z ciapatymi i pilnujcie recznikow!! Odpowiedz Link Zgłoś
ferdynand_007 Re: Najazd miejscowych 21.08.17, 21:57 <nie nazywam miejscowych "ciapatymi", bo są to tacy sami ludzie jak i my. nie czuję do nich pogardy i uwłaczałoby mi osobiście, nazwać ich "ciapatymi">. <to są tacy sami ludzie jak my, tyle że mają inne zwyczaje (często dla polaczków niezrozumiałe)> nie uwłacza ci pisanie pogardliwie o Polakach polaczki? Odpowiedz Link Zgłoś