Gość: Karolka Re: Selectours-objazdówka, odpowiem na pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 13:47 no to opowiadaj, program, gdzie zakwaterowanie, ile kosztowało - całosc??? Odpowiedz Link Zgłoś
iziek Re: Selectours-objazdówka, odpowiem na pytania 02.11.04, 10:42 Program był taki jaki miał być, tyle że w odwrotnej kolejności. Zakwaterowanie podczas pobytu w El Gounie. Podczas objazdu byliśmy połączeni z Eximem. Wszystko było ok. Co chcesz konkretnie wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolka Re: Selectours-objazdówka, odpowiem na pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 11:10 Co wchodziło w skład programu - dokładniej?? czy bylo abu simbel, czy w Luksorze była Hatszepstut, i ile kosztowala calosc. zastanawiam sie czy nie zwiedzac niedługo na wlasna reke, ale troszke boje sie klopotów organizacyjnych dlatego chce porównac koszty i program. jasne ze na zorganizowanych tyle nie zobacze co sama - ale zastanawiam sie jakie minium maja biura?? Odpowiedz Link Zgłoś
iziek Re: Selectours-objazdówka, odpowiem na pytania 02.11.04, 13:06 Za wycieczkę zapłaciłam 2.810,-. Zwiedzanie zaczęło się od wyjazdu do Asuanu, tam : niedokończony obelisk, wielka tama ausuańska, wycieczka feluką, dodatkowo płatne 15,- USD świątynia Izydy na wyspie File. Kolejne dni: świątnia w Kom Ombo, świątynia w EDFU, 2 dni w Luksorze: świątynia Hatszepsut, Dolina Królów,Kolosy Memnona, fabryka alabastru, świątnia luksorska, Karnak. Potem przejazd do Kairu i : piramidy w Gizie, Sfinks, fabryka perfum, Kair koptyjski, cytadela, meczet, bazar. Dodatkowo płatne fakultatywnie: Piramida Schodkowa (25,- USD) i piramida w Dahar. Byliśmy połączeni z Eximem, wiem, że oni płacili więcej za wycieczkę a za więcej rzeczy musieli dopłacać na miejscu (np. my mieliśmy obiad w cenie, oni nie itp.) Organizacja była super, przewodnik - pan Łukasz z Eximu też. Nie musieliśmy się o nic martwić. Co ważne, na początku od każdego zebrano po 25 USD na bakszysz i podczas objazdu nie płaciliśmy za nic (walizki, dorożki itp.) Myślę, że nie odważyłabym się pojechać tam sama, bo Arabowie mają taki chaos we wszystkim, że sami się chyba w tym nie orientują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba Re: Selectours-objazdówka, odpowiem na pytania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.11.04, 19:52 Too miałaś szczęście, że trafiłas na fajnego rezydenta. Ja tez byłam z Select i tez bylismy połączeni z Eximem. Niestety rezydent troche dał plamę. Nie był taki zły do końca, ale niestety bardziej dbał o grupę z Eximu. To był ich rezydent, ale jesli biura decydują się na łączenie grup, to uważam, że wszyscy turyści powinni byc przez rezydenta traktowani jednakowo. Odpowiedz Link Zgłoś
iziek Re: Selectours-objazdówka, odpowiem na pytania 02.11.04, 13:07 Jeszcze jedno - Abu Simbel płatne dodatkowo - 65,- USD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolka Re: Selectours-objazdówka, odpowiem na pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 13:13 Dzięki! UUuuu Abu Simbel to dla mnie konieczność a życzą sobie za to sporo... A jak się przemieszczaliście - statkiem czy autokarem ?? Ja się tez boję, ale krew we mnie awanturnicza i nie mam chyba wystarczająco gotówki żeby zobaczyć wszystko w zorganizowanej wyciecce. Och!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iziek Re: Selectours-objazdówka, odpowiem na pytania 02.11.04, 13:37 Wszystkim :-) Łatwiej byłoby zapytać, czym nie... to akurat uważam za plus, bo zobaczyłam Egipt z wielu stron. Najpier w konwoju autokarem do Asuanu, tam mieliśmy zakwaterowanie na statku i płynęliśmy statkiem do Luksoru 200 km. Po drodze kiedy wychodziliśmy ze statku zwiedzać, jeździliśmy dorożkami, busikami, płynęliśmy feluką, motorówką. W Luksorze wsiedliśmy do pociągu i pojechaliśmy do Kairu, to była największa atrakcja :-). A z Kairu znowu autokarem do Hurgady, a właściwie do El Gouny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolka Re: Selectours-objazdówka, odpowiem na pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 13:54 Faktycznie - wszystkim:) Odpowiedz Link Zgłoś