Dodaj do ulubionych

Laguna vista/ Alfa STAR

09.11.04, 13:55
Proszę o opinie na temat hotelu Laguna Vista, jak i biura Alfa Star, czy
nadal/ po sezonie/ zmieniają hotele w ostatniej chwili? Z kim jeździliście
na wycieczki, może macie kontakt na lokalne biura podróży?
Jak przyjechaliscie do hotelu w nocy, czy od razu otrzymaliscie pokoje?
Czy ma się wpływ na otzryamnie pokoju,,, czekam na informację.
Dzieki z góry.
Obserwuj wątek
    • Gość: jot23 Re: Laguna vista/ Alfa STAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 15:04
      Niektórym, to nawet dwa wątki niżej się spojrzec nie chce...
      Polskie lenistwo w postaci czystej.
      • Gość: bebe6 Re: Laguna vista/ Alfa STAR IP: *.chello.pl 09.11.04, 15:51
        tam sa wiadomości z lata 2004, a mnie chodzi o to czy w
        pazdzierniku/listopadzie także podrózujący mają kłopoty z Alfa Star, stary
        wyluzuj
    • Gość: Grażka Re: Laguna vista/ Alfa STAR IP: *.mech.pg.gda.pl 09.11.04, 16:37
      A po co z Alfa Star? Hotel ten jest w Neckermannie, taniej i do tego trafisz
      tam gdzie chcesz.
      • Gość: bebe6 Re: Laguna vista/ Alfa STAR IP: *.chello.pl 09.11.04, 21:39
        Czy byłaś w egipcie z neckermannem? mi zależy na wylocie z Gdanska - ze wzgledu
        na małe dziecko, dlatego myślę o Alfa Star...
        • Gość: Stiwi Re: Laguna vista/ Alfa STAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:21
          Czasem dziwi mnie takie "gadanie", że "polecę z biurem", które notorycznie
          nawala dlatego, bo mają wyloty z Gdańska, a po powrocie będą wieszać na nich
          psy. To tak jakby nie można było dokupić dolotówki na trasie Gdańsk - Warszawa
          za 260pln w obie strony (ze wszystkimi podatkami)...

Ludzie zastanówcie się czasem, bo naprawdę boli, jeśli ktoś markę biura
          przekłada nad wyloty z danego miasta.
          • Gość: bebe6 Re: Laguna vista/ Alfa STAR IP: *.chello.pl 09.11.04, 22:27
            z tego co wiem to w sezonie zimowym nie mozna dokupic dolotówki do Warszawy,
            jeżeli masz jakieś info to podaj, zamiast się wkurzać, i przy okazji mnie.
            Dzięki
            • Gość: Stiwi Re: Laguna vista/ Alfa STAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:40
              Wystarczy mieć oczy i umieć czytać oraz szukać: www.lot.com
              • Gość: bebe6 Re: Laguna vista/ Alfa STAR IP: *.chello.pl 09.11.04, 23:03
                Ty chyba byłeś na urlopie z Alfa Star i Cię wkurzyli, albo ...
                ale dziękib
                • Gość: Stiwi Re: Laguna vista/ Alfa STAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 23:20
                  Nie, nie byłem, nie jestem na tyle naiwny, żeby przeczytać tysiące negatywnych
                  opinii o tym biurze i mimo to udać się z nimi na wczasy, bo wylatują z
                  Gdańska :-)

Nie ma sprawy.
                  • Gość: Grażka Re: Laguna vista/ Alfa STAR IP: *.mech.pg.gda.pl 10.11.04, 08:11
                    No właśnie Stiwi mnie też to dziwi. Tyle ludzi narzeka, że Alfa zamienia hotele
                    (notorycznie, bo pojedyncze przypadki, hm.. no powiedzmy, że w Egipcie mogą się
                    zdarzyć, chociaż np. jakoś TUI się nie zdarzają) a jednak z nimi jadą i po
                    powrocie piszą to samo. Że Alfa taka i owaka, bo prawie nikt z grupu nie trafił
                    do "swojego" hotelu. Rozumiem jeszcze, żeby te hotele były o połowę tańsze niż
                    w innych biurach. Wtedy ryzyko byłoby może uzasadnione. Sprawdzałam tytułowy
                    hotel i wcale w NEC nie jest drożej. A pewność, że trafi się do tego hotelu
                    jest znacznie większa. I na NEC ludzie narzekają, ale zamiana hoteli to u nich
                    rzadkość. To samo inne hotele, np. Iberotel Club Fanara wylot 04.01.05 z TUI
                    kosztuje 2900 ze wszystkimi opłatami w Alfa Star 3250 zł i chyba bez opłat
                    lotniskowych. Więc po co ryzykować? Pozdrawiam
                    • Gość: bebe6 Re: Laguna vista/ Alfa STAR IP: *.chello.pl 10.11.04, 09:16
                      dzięki za info dzis pójdę do Neckermanna, a o wylot z Gdanska to dlatego bo
                      chcemy lecieć z 2,5 letnim dzieckiem, i chiałabym aby podóż była jak
                      najkrótsza.
                      • Gość: Grażka Re: Laguna vista/ Alfa STAR IP: *.mech.pg.gda.pl 10.11.04, 14:14
                        Wiem Bebe6, że z malutkim dzieckiem wygodniej byłoby bezpośrednio z Gdańska
                        (chociaż i tak często po drodze jest międzylądowanie w Polsce), ale czasami
                        lepiej znieść trochę mniej wygodną podróż, ale nie mieć problemów na miejscu.
                        Nie twierdzę, że z Alfą jest źle, dużo ludzi jest zadowolonych, ale hotele
                        rzeczywiście zmieniają bardzo często. Z Gdańska do Warszawawy leci się bardzo
                        krótko, samolotów w ciągu dnia jest dużo, więc ogólny czas podróży nie jest
                        taki długi. Aha jeszcze jedno, dla mnie ważne, z NEC i TUI dostajesz bilety
                        lotnicze do domu, więc nie musisz być na lotnisku dwie godziny wcześniej, tak
                        jak w przypadku innych biur, gdzie bilety otrzymuje się dopiero na lotnisku od
                        przedstawiciela biura. Pozdrawiam
                        • Gość: BEBE6 Re: Laguna vista/ Alfa STAR IP: *.chello.pl 10.11.04, 15:36
                          wlasnie otrzmałam ofertę od necermanna na Laguna vista jest o 3 tys. drozej /
                          najtańszy pokój/na 4 os. od alfy, to jest trochę drożej... no zobaczymy

dzięki za informacje
                          • Gość: Grażka Re: Laguna vista/ Alfa STAR IP: *.mech.pg.gda.pl 10.11.04, 16:11
                            Różnica dość spora. To może jednak Alfa i trzeba liczyć, że nie zamienią
                            hotelu. Ja sprawdzałam ofertę do Laguny Visty z wylotem, 04.01.05
                            (zastanawiałam się nad Sharm w tym terminie, ale wybrałam w końcu inny
                            kierunek) i w NEC tydzień był za 3200 zł ze wszystkimi opłatami, w Alfie 3050
                            zł + opłaty. Sprawdzałam też, Club Fanara na ten sam termin i w TUI jest za
                            2900 (ze wszystkimi opłatami) a w Alfie za 3250 + opłaty. Myślałam, że w
                            pozostałych terminach będzie podobnie. Może warto zaryzykować z Alfą?.
                            Pozdrawiam
            • Gość: Grażka Re: Laguna vista/ Alfa STAR IP: *.mech.pg.gda.pl 10.11.04, 08:00
              Bebe6, ja też mieszkam w Gdańsku i zawsze bez problemu dokupuję "dolot" do
              Warszawy w Locie. Odpowiednio wcześniej oczywiście. Dolot kupuję na podstawie
              rezerwacji. A w Egipcie z NEC nie byłam, ale byłam z nimi 6 razy i zawsze bez
              problemu. Dostałam to co kupiłam. Pozdrawiam
    • cairo7 Re: Laguna vista/ Alfa STAR 10.11.04, 00:17
      Hotel jest piekny,ale nie wiadomo do jakiego pokoju trafisz....moze nawet nie
      byc balkonu<bylem u znajomych w odwiedziny>.A jezeli twoja pilotka bedzie
      lucyna,taka mała w okularach....to katastrofa.Plagi egipskie to nic.A była w
      hotelu obok 2 tyg temu,wiec masz szanse ,ze zepsuje ci urlop.Powodzenia
      • Gość: bebe6 Re: Laguna vista/ Alfa STAR IP: *.chello.pl 10.11.04, 07:14
        Czy owa Lucyna jest z Alfa Star? czy mozna by pogadac z twoimi znajomymi.
        • Gość: Mario Re: Laguna vista/ Alfa STAR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 02:07
          Niew iem czy lataja z gdanska ale zobacz Rainbow Tours. Lece z nimi 23.11
        • cairo7 Re: Laguna vista/ Alfa STAR 11.11.04, 14:17
          Tak ta lucyna,przez małe l jest z Alfa Star,znajomi są z Moskwy.Marne szanse.A
          wrcając do "l" to takiej oszukańczej niedorajdy dawno nie widziałem.Moje
          motto,ciągle się sprawdza<pomijam wyjątki ,potwierdzające regułe>...omijaj
          rezydentów z daleka,a urlop musi sie
          udać.....Pozdrowionka. Ciągle na urlopie Krzys
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka