Dodaj do ulubionych

Sharm El....Jaki hotel??;)

IP: 195.94.210.* 30.11.04, 11:19
Witajcie,
mam w planie spedzic sylwestra w Sharm El Sheik.Poniewaz nigdy nie byłem w
Egipcie ani nawet na tym forum,chcę prosić o wyrozumiałość i zwrócic sie do
speców od tego kraju z krótkim pytaniem. Jaki jest najlepszy hotel w Sharm El
Sheik? Taki który nie zawodzi pod zadnym wzgledem... Mam na mysli optymalne
położenie,bliskość ładnej plaży,miłą nienachalna obsługę,czystość i
urozmaicone dobre jedzonko. Dzieki za konstruktywne porady-pozdrawiam
słonecznie
Obserwuj wątek
    • zuza1976 Re: Sharm El....Jaki hotel??;) 30.11.04, 11:47
      Wszystko zalezy od tego ile chcesz wydac pieniedzy.
      Ja polecam Hilton Waterfalls lub Amar Sina
      • Gość: ritti Re: Sharm El....Jaki hotel??;) IP: 195.94.210.* 30.11.04, 12:45
        >Ja polecam Hilton Waterfalls lub Amar Sina
        ---
        Dzięki Zuziu:) Już troche poczytałem w necie o tych hotelach. Widziałem,że Amar
        Sina jest w ofercie TUI.Ale jest troche daleko od plaży... Czy wiesz może w
        ofercie jakiego biura jest ten Hilton? Liczę również na Wasze kolejne propozycje
        ----
        >Wszystko zalezy od tego ile chcesz wydac pieniedzy.

Pytasz ile chcę wydać... Ujmijmy to tak: jesli hotel będzie mi odpowiadał pod
        każdym wzgledem zapłacę ile będzie trzeba:)

Pozdrowionka
        • zuza1976 Re: Sharm El....Jaki hotel??;) 30.11.04, 14:52
          W Hiltonie Waterfalls bylam 2 miesiace temu z Pegasa. Jesli podasz mi adres
          mailowy to przesle Ci troszke fotek tego hotelu. Bylam wiecej niz zadowolona z
          pobytu w tym hotelu.

W Holiday Inn Amphoras bylam 2 razy - w zeszlym tygodniu z Selectursa i nie
          podobal mi sie juz tak bardzo po pobycie w Hiltonie, ale to tak naprawde
          wszystko kwestia potrzeb.

Jesli chcesz nurkowac sluze rowniez namiarami i cennikiem na kameralne, bardzo
          profesjonalne centrum nurkowe prowadzone przez wlochow.

Pozdrowionka :)
          • Gość: ritti Re: Sharm El....Jaki hotel??;) IP: 195.94.210.* 30.11.04, 15:03
            Widze,że prawdziwa "egipcjanka" z Ciebie:) Chetnie zobacze zdjecia Mój adres
            ritti@gazeta.pl Z góry dzieki
    • miriam_73 Re: Sharm El....Jaki hotel??;) 30.11.04, 13:28
      Polecam którys z Hiltonów - albo położony w samej Naama Bay (duuuuży kawał
      plaży piaszczystej)Hilton Dreams (ma na 200% podgrzewany basen na terenie
      hotelowym) albo położony ciut dalej na klifie Hilton Waterfalls (tam chyba też
      jest coś grzanego, ale tutaj głowy sobie nie dam uciąć :))). SPrawdź oferty
      Seletoursa, Pegas, Eximu i Alfy. Miewali te hotele w swoich katalogach.
    • Gość: kk80 Re: Sharm El....Jaki hotel??;) IP: 150.254.194.* 30.11.04, 14:25
      A ja gorąco polecam Holiday Inn Amphoras, położony jest nad samym morzem, ma
      piękną prywatną plażę. Pokoje składają się z sypialni, korytarza, łazienki i
      pokoju gościnnego. Każdy ma balkon lub taras. Wszędzie blisko. Jest kilka
      basenów mniejszych i jeden duży. Poza tym hotel ma centrum nurkowe. Jedzonko
      godne polecenia, zawsze sporo ciepłych dań i jedno przygotowywane przez
      kucharza na poczekaniu (to znaczy np. jajecznica z czym poprosisz z papryka,
      serem itp - na życzenie). Poza tym ciast i owoców cała masa. Obsługa przemiła i
      zawsze uśmiechnięta. Nie nagabuja o bakszysz..przeciwnie mają zakaz brania kasy
      od gości..wszystko odbywa się bezgotówkowo, płacisz dopiero w recepcji przed
      wyjazdem. na pewno nie oszukują. jeśli masz jakieś pytanka to pisz..z chęcia
      pomogę
      • natalia65 Re: Sharm El....Jaki hotel??;) 05.12.04, 22:48
        jade własnie 4 styczna do tego hotelu i mam pare pytanek jakie sa ceny w
        hotelu to zanczy np.piwko czy extar obiadzik bo mam wrescje hb czy jest moze
        możliowść dokupienia na mijescu all inclusiv ,czy wydawane sa ręczniki na
        plaże,w jakich godiznach wydawane sa posiłki ,jak funcjonuje centrum
        nurkowe ,który pokój jest najlepszy ,prosze o wszelkiepraktyczne iformacje o
        tym hotelu jak równiz fotkiasnie do amphory
    • Gość: Mariusz Re: Sharm El....Jaki hotel??;) IP: *.wroclaw.mm.pl 30.11.04, 14:39
      Witam!
      polecam Hilton Dreams Beach-wszytko super-9 basenów, w tym duzy(!) z
      podgrzeewana wodą, super pokoje( + czajnik+kawa+herbata+ cukier za free w
      pokoju)+ pyszne jedzonko i SUPER LOKALIZACJA!Polecam gorąco. W ofercie ma go
      min Exim.Pozd!M
      • Gość: ritti Re: Sharm El....Jaki hotel??;) IP: 195.94.210.* 30.11.04, 14:57
        Dziekuję Wam za sugestie:) Pogrzebie teraz troche w poszukiwaniu informacji o
        tych hotelach i ofert. Thx
        • Gość: mała 12 Re: Sharm El....Jaki hotel??;) IP: *.autocom.pl 30.11.04, 16:08
          Wróciłam wczoraj z Grand Azure Resort 5*, polecam ten hotel.Piękny ogród z
          licznymi basenami, zjeżdżalnie, kilka restauracji, pokoje ok., czyste. Hotel z
          prywatną plażą. Miła obsługa. Jeden z najlepszych hoteli w Szarm.
    • Gość: Stiwi Re: Sharm El....Jaki hotel??;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 23:17
      Oczywiście Hilton Dreams, optymalne położenie (centrum Naama Bay), 7 basenów,
      duży kawał plaży połączony z Hiltonem Fayrouz (przejście przez ulicę do
      Fayrouza). Nie rozczarujesz się, wszystko jest tam o klasę wyżej niż w tzw "no
      name'ach" pięcio-gwiazdkowych.

Jedyny minus, to brak opcji All Inklusiv, ale cóż, prawie żaden markowy hotel
      (poza Le Meridien w Makadi Bay) nie oferuje AI.

Moja relacja z Hiltona (byłem z biurem Pegas):
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=16269356&v=2&s=0
      • Gość: ritti Re: Sharm El....Jaki hotel??;) IP: 195.94.210.* 02.12.04, 08:00
        Dzięki bardzo Stiwi. Świetna i pomocna relacja. Myslę ze z wielu wskazówek
        skorzystam. Jestem juz blisko podjecia decyzji-Hiltony, Dreams i
        Waterfalls "walczą" o pierwszeństwo;);)Musze przyznać,ze Egipt był dotąd bardzo
        nisko na mojej liscie krajów,które mam zamiar zwiedzić. Jakoś podchodzę do
        niego sceptycznie-sam nie wiem czemu. Pomysł zrodził mi sie zupełnie
        przypadkiem. Na to forum tez wszedłem po raz pierwszy i wgłębiając sie w Wasze
        relacje zaczynam zmieniać troszkę spojrzenie na ten kraj. Jestem juz prawie
        pewien,że zaskoczy mnie pozytywnie.Oby!:) Pozdrawiam ciepło
        • Gość: Stiwi Re: Sharm El....Jaki hotel??;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 13:20
          W Waterfalls byłem zwiedzić ten hotel, owszem ładny, pięknie położony, ale
          kawał drogi od Naama Bay, za to bardzo blisko do Alf Leila Wa Leila - Krainy
          1001 nocy, niestety nie udało mi się zobaczyć co się dzieje wewnątrz tych
          kolorowych murów, jednak z tego co rozmawiałem z barmanem w Waterfalls, to
          mówił, że są tam normalnie sklepy, dużo kawiarni, ponoć niczym w Naama Bay, ale
          tego nie mogę ocenić. W Hilton Dreams niesamowitym plusem jest bliskość Naama
          Bay oraz nadmorska promenada wzdłuż której rozciągają się hotele i kawiarnie,
          niestety czegoś takiego nie uświadczysz w rejonach Waterfalls.
        • Gość: Mariusz Re: Sharm El....Jaki hotel??;) IP: *.wroclaw.mm.pl 02.12.04, 16:23
          hej!
          Myślałem podobnie, przed swoim pierwszym wyjazdem, a terz juz planuje 4 wyjazd
          do Egoptu i chce wiecej:)Egipt to super propozycja na urlop.I koniecznie
          wybierz Hilton dreams -będziesz zadowolony:)
          Pzod!M
    • cygareta Re: Sharm El....Jaki hotel??;) 02.12.04, 16:43
      Polecam Holiday Inn Amphoras 4* HB- Om El Seid, przy plaży i rafie, fajny
      hotelik, jedzonko dobre. Byłam z nowo powstałym biurem Bentour, miła obsługa,
      bardzo fajna i pomocna rezydentka. Hotel nie jest może 5 - gwiazdkowy ale
      wydaje mi się że sprosta wymaganiom osób które chcą spędzić urlop w przystępnej
      cenie.
    • leopart Re: Sharm El....Jaki hotel??;) 02.12.04, 16:52
      Witam witam. jeżeli chcesz spędzić naprawde super wakacje to napewno wszelkie
      wymagania spełni hotel Savoy ale nie powiem żeby był tani, ale napewno prędko
      nie zapomnisz tych wakacji!!!!!!! Pozdrawiam :-)
      • Gość: muminek Re: Sharm El....Jaki hotel??;) IP: 81.210.113.* 02.12.04, 16:55
        Cześć wszystkim. :-)))))))
        Napiszcie coś więcej o tym nowym biurze Bentour, mają naprawdę niezłe ceny
        ale....
      • Gość: Stiwi Re: Sharm El....Jaki hotel??;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 19:52
        W hotelu w którym większość pokoi jest wolnych w połowie września, coś musi być
        nie tak... Tłumaczyli to tym, że prawdziwy zalew mają dopiero w zimie. Hotel
        ładny, przpiękny duży basen i nie jedyny, pokoje duże i przestronne, ale w
        pewnym momencie czułem jakby nikogo w tym hotelu nie było! Na basenie widziałem
        dosłownie trzy osoby. Nie wiem czy to przypadek, ale inne hotele full w połowie
        września były, a Savoy pusty... Fakt, że lokalizacja nie najlepsza.... a w
        zasadzie beznadziejna, wakacje w Savoy to niemal skazanie się na hotelowe
        ceny...
        • Gość: ritti Re: Sharm El....Jaki hotel??;) IP: 195.94.210.* 06.12.04, 12:54
          Gdy juz sie zdecydowalismy właściwie na Hilton Dreams,wpadła nam w ręce
          absolutnie fantastyczna oferta wyjazdu zupełnie gdzie indziej,do zupełnie
          innego kraju:) Stad jeszcze raz dziekuje za podpowiedzi-gdy przyjdzie mi raz
          jeszcze do głowy odwiedzic Egipt-uderzymy własnie tam. Miłych wrazeń na
          wojażach-hej:)
          • Gość: yem dokąd ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 00:23
            ..jest ta fantastyczna oferta ?
            • Gość: ritti Re: dokąd ? IP: 195.94.210.* 08.12.04, 08:19
              Brazylia wyobraz sobie,Brazylia!! A cena taka jak za Hiltona w Egipcie..Wiec
              nie zastanawiam sie gdzie bardziej warto uderzyć:) Pozdrawiam
              • Gość: marek rokowski Re: dokąd ? IP: 62.233.171.* 16.12.04, 18:26
                możesz napisac coś wiecej na priv?

z góry dzięki :)

marekrokowski@wp.pl
                • monika2203 Re: dokąd ? 18.12.04, 23:29
                  polecam z całego serca Coral Beach Tiran
                  same plusy

jedyny minus to odległość do Naama Bay - 13 km

poza tym - bajka:))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka