IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 12:02
Może ktoś wyjaśnić co siędzieje z Dworami, opublikowali świetne dane, lepsze
niż prognozy i kurs zaczyna spadać?
wskażniki cena/wartość księgowa i cena /zysk ma bardzo niskie,
czy na prwdę nie ma potencjału do wzrostu???
Obserwuj wątek
    • georgew Re: Dwory 16.02.05, 12:35
      Ktoś 'wielki'zdaje się podkupuje , aby wyrolować leszczy. Ja trzymam dwory -
      podstawy ma solidne, no i branża chemiczna ma przed sobą dobre 2-3 lata
      • Gość: zibi Re: Dwory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 12:42
        kazdy ma te akcje , wiec kto ma dalej kupowac , kurs spada pod wlasnym ciezarem
        • georgew Re: Dwory 16.02.05, 12:48
          Sprzedają ci , co panikują, bo liczyli na 20 % zysku wkrótce po emisji, a
          dwory są średni termin i na długi - pamiętasz kawał o dwóch bykach ? jeden
          stary i jeden młody zobaczyły jałówki - młody powiedział : zbiegnijmy tam
          szybko , to może coś uda się złapać, na to stary byk: spokojnie, podejdźmy tam
          wolno i weźmy je wszystkie...
    • Gość: Ynwestor Re: Dwory IP: *.net.autocom.pl 16.02.05, 12:43
      ja trzymam od 37,2-37,4 i nie pękam. Jutro pęka bańka na WIG 20 (a w zasadzie
      na WIG 5) i znowu do głosu dochodzą średniaki
      • georgew Re: Dwory 16.02.05, 12:49
        Racja, a dwory to pewniak - na dobre i złe lata ( no prawie pewniak )
        • Gość: Ynwestor Re: Dwory IP: *.net.autocom.pl 16.02.05, 13:00
          właśnie PRAWIE pewniak. Chemia jest na wznoszącej się fali cyklu
          koniunkturalnego, co jeszcze ze 2 lata powinno potrwać. A z chemii najtańsze w
          tej chwili są właśnie Dwory i Ropczyce. Na WIGU 5 bańka juz powoli pęka i grubi
          będą musieli sobie znaleźć inne obiekty do wyciągania
          • georgew Re: Dwory 16.02.05, 13:13
            ... a wtedy, takie średnie, solidne i niedowartościowane dwory - z
            perspektywami na przyszłość. Oczywiście nic pewnego na 100 %, ale na 90 i kilka
            tak. Ich produkty będą znajdować nabywców - przede wszystkim budowlanka i
            motoryzacja.
            • Gość: Ynwestor Re: Dwory IP: *.net.autocom.pl 16.02.05, 21:01
              jutro powinno być lepiej www.parkiet.com/news/art.jsp?idn=368383
              • Gość: luba Re: Dwory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 22:13
                warto trzymać DWR długoterminowo
                • Gość: Ynwestor Re: Dwory IP: *.net.autocom.pl 17.02.05, 21:41
                  przeyznać się, wszyscy już sprzedali??? Był dzisiaj świetny moment żeby
                  zwiększyć zaangażowanie
                  • georgew Re: Dwory 19.02.05, 00:59
                    Chciałem dokupić wczoraj ( 17-go ) po 38,30, ale ciut za późno i już się nie
                    cofnęło. To nic poczekam - "good things come to those who wait".
                    Ponoć Deutsche Bank wyprzedawał własnie 120 000 - nie dziwne że nie idzie w
                    górę.
                    • Gość: luba Re: Dwory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 12:47
                      Ale to dobrze nie wróży w najblizszym czasie, skoro duży sie wycofuje...
                      • georgew Re: Dwory 19.02.05, 13:26
                        Zmniejszyli zaangażowanie z prawie 6% do ciut poniżej 5%, więc dalej są na
                        dworze w sporej ilości, chociaż nie muszą już informować. Że będzie cienko na
                        tych akcjach w krótkim terminie, to już chyba wiadomo, ale decyzja DB nie musi
                        wcale oznaczać najgorszego. Ja tam trzymam dalej i mam zamiar dokupić.
                        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka