Gość: ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 19:31 Jeśli ktoś posiada informacje o tym hotelu plaża,jedzenie,basen proszę niech napisze. Bardzo dziękuję za informacje o tym hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ola Re: Bardzo proszę o informacje o hotelu Amara Sin IP: *.torun.mm.pl 03.01.05, 19:56 Wystarczy poszperac... :):):):) Ale prosze bardzo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=9124288 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=Amar+Sina&ile=10&orderby=data_od+desc&spojnik=and&tag=622&poz=0&tabl icaSzukaj=forum_tresc&zywe=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Bardzo proszę o informacje o hotelu Amara Sin IP: *.aster.pl 03.01.05, 21:20 Sprzed 3 lat wspomnienia są bardzo negatywne! Ale może się poprawili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: do J IP: *.aster.pl 04.01.05, 21:41 Gość portalu: ania napisał(a): > Dlaczego j? Dlaczego negatywne? W wielkim skrócie garść wrażeń zapamiętanych sprzed trzech lat: - karaluchy w pokojach i łazienkach - rozmiary egipskie (oczywiście karaluchów), - meble rozpadające się, - stały zapach płynu do mycia posadzki chyba zmieszany z zapachem środków owadobójczych (dla mnie całość trudna do zniesienia, pewnie jestem nadwrażliwy!), - jedzenie kiepskie i mało urozmaicone, zdarzało się, że kolację ratowały tylko desery (bardzo dobre), - rankiem gołe, brudne stoły w restauracji (obsługa starała się tego nie widzieć), co drugi wieczór brakowało nawet obrusów do kolacji, - pościel zużyta, dziurawa, - o plaży napisał już scorpio, dodam tylko o busiku kursującym między plażą i hotelem: staroć, bez klimatyzacji, między kursami parkował na słońcu. Mam nadzieję, że się zmieniło na lepsze. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sis Re: do J IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 10:45 troche sie zmieniło od tych 3 lat, w listopadzie nie było żadnych robali, żadnych zapachów, stoły czyste z obrusami, jedzenie dość urozmaicone z pysznymi deserkami!, pościel czysta zmieniana nawet w czasie naszego 2 tyg. pobytu, a co do mebli to wydaje mi się że chodziło im właśnie o ten styl hotelu, bus - może i stary ale jazda na plaże trwa nie dłużej niż 5 min! więc dla nas to raczej była atrakcja :)odnośnie plaży zgadzam się ale i tak woleliśmy tą od wspomnianej plaży publicznej, mozna sobie urozmaicić plażowanie przechodząc na skałki obok plaży i znaleźć jakiś fajny zakamarek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sis Re: Bardzo proszę o informacje o hotelu Amara Sin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 10:03 mam go jeszcze świeżo w pamięci :) bardzo nastrojowy hotelik, stylizowany na wioske egipską, inny niż wszystkie, wystrój rewelacja! klimat hotelu rekompensuje 3 gwiazdki, sklepiki przy hotelu, kafejka internetowa, fryzjer. basen średniej wielkości i woda w grudniu zimna ale kto jedzie to egiptu żeby siedzieć na basenie!? więc ciągle był pusty. jedzenie wiadomo nie to co w domu ale ok, a plaża mała ale za to piękna, rewelacyjne rafy dlatego wszyscy tam ściągają. moge podesłać jakieć fotki z hotelu, jeśli chcesz podaj maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: do sis i ........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 11:52 Jeśli masz fotki to bardzo prosze roann@o2.pl Mam tylko pytanko czy plaża jest mala i obskurna czy w terminie wrzesniowym wystarczy leżaków, czy warto wziąść opcje all, jakie jedzenie czy duzo lub malo w wersji all jesli wiesz i ile kosztuje dojazd do centrum Namma Bay Ja mam dylemat Amara Sina tylko wersja all czy Sharm Holiday. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sis Re: do sis i ........ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 12:06 coś tam popisałam w "co sądzicie o ofercie itaki..." ja byłam listopad/grudzień więc leżaków wystarczało, z tego co słyszałam to wcześniej też wystarczało ale głowy nie dam uciąć :) do naama taxi bardzo zróżnicowane, zależy ile wytargujesz ale średnio ok 10 le , bus musze sprawdzić bo zapomniałam sharm holiday jest "normalnym" hotelem a amar sina zdecydowanie nie, podeśle ci fotki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sis Re: do sis i ........ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 14:58 przesłałam ci fotki,i sprostowanie - bus do naama 2,5 funta a taxi ok 15 funta Odpowiedz Link Zgłoś
zuza1976 Re: do sis i ........ 04.01.05, 16:08 Sis, czy moglabys rowniez do mnie podeslac fotki?? adres: zuza1976@gazeta.pl Z gory wielkie dzieki. Zuza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sis Re: do sis i ........ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 11:06 przesłałam kilka fotek Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Bardzo proszę o informacje o hotelu Amara Sin 04.01.05, 19:46 Hotel naprawdę jest nietypowy,tak jak opisywałem na: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Bardzo proszę o informacje o hotelu Amara Sin IP: 195.82.177.* 04.01.05, 22:06 witam! ja mam bardzo pozytywne wspomnienia o tym hotelu,chcialam tam wrocic ale niestety nie znalazlam ciekawej oferty cenowej..., 18 stycznia wylatuje do Sharm-u lecz do innego hotelu ( i bardzo żałuję ...) .Ja i cała moja 7-osobowa rodzina bylismy bartdzo zadowoleni z pokoi , jedzenia - baardzo urozmaiconego , obsługi.Nie ukrywam , ze plaza jest kiepska i jest do niej daleko. Z pewnościa nie bedziesz żałowala z pobytu w tymże hotelu. ...a tak na marginesie chcialabym spytac ile kosztuja Cie wczasy w tym hotelu?jesli chcialabys pogadac ze mna na GG to podaje Ci numer 8237305.serdecznie pozdrawiam z wyrazami szacunku sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do sylwi Re: Bardzo proszę o informacje o hotelu Amara Sin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 11:58 Wczasy na tydzień z Itaki wykupione do 23 stycznia termin np; 29 sierpień w wersji all 1940 zl odejmniesz 350 zl i masz normalne HB - Amara Sina , chyba nie skuszę sie na ten hotel ze względu na plaże i basen may w sezonie trzeba bić się o leżaki i ta ciasnota na plaży ja nie jadę po to aby siedzieć w hotelu. Więc wybiorę Sharm Holiday 1 tydzień 5.09. 1790 też wykupić trzeba za tą cenę w styczniu + wycieczka gratis Góra Mojżesza i ..... Zaluje ale nie mają w promocji Halomy i kosztuje moim zdaniem dużo na tydzień 2090 z 29.08 sierpień bez zniżki ( 450 zl od osoby) Wiem że ma go Eximm przynajmniej mial w katalogu Lato 2004 i cena niższa o jakieś 200-300 zl ale nie czekam na ich katalog do marca mają mae promocje. Ja byam w tamtym roku z Itaką biuro ok. rezydentka ok. , jak sie zdarzy zmiana hotelu to na lepszy np; z *** na ****. Pozdrawiam Ania Dzięki wszystkim za opinie są bardzo przydatne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do sis Re: Bardzo proszę o informacje o hotelu Amara Sin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 11:59 Dzięki za zdjęcia byly bardzo pomocne. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mih Re: Bardzo proszę o informacje o hotelu Amara Sin IP: *.238.101.162.adsl.inetia.pl 06.01.05, 22:30 bylem w grudniu '03 - nie bylo zadnych zastrzezen. jedzonko o.k. (a nawet o.k. +), czysto i bez "malych sublokatorow" w pokojach. co do plazy to faktycznie ciasnota na spolke chyba z 2 innymi hotelami (=lezaki w systemie kto pierwszy ten lepszy), ale wystarczy wejsc pare metrow do wody i juz zapominasz o plazowaniu. ladna rafa bardzo blisko brzegu, a im dalej w morze tym ladniej. planuje jeszcze kiedys tam trafic. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.yogi AMAR SINA - UWAGA NA ITAKE ! 18.01.05, 13:23 KUPILISMY WYCIECZKE NA 13 NOCLEGÓW w hotelu AMRA SINA (wylot z Krakowa i powrot do Krakowa). Mielismy wylatywac 03.11.2004 o godz. 16 - tej na miejscu mielismy byc o godz. 19- tej. Dwa dni przed wylotem okazalo sie ze samolot nie przyleci do Krakowa, lecz do Katowic a na dzien przed wylotem ze nie wyleci o 16 - tej lecz o 0:15 i nie do Krakowa, ani nie do Katowic tylko do Wawszawy! Malo tego kiedy wieczorem (02.11.2004) poszlismy na obiad, Pan kelner nam przyniosl rachunek i powiedzial ze mamy zaplacic bo dzis nam sie juz obiad nie nalezy bo mamy rezerwacje tylko do 02.11.2004r. Poszlismy na recepcje wyjasnic sprawe i a Pan na recepcji nam pokazal umowe z Amar Siny z ITAKA ze my mamy wykupione 12 a nie 13 noclegow i ze mamy opuscic pokoje dzis do godz.22 - giej. Pani rezydentka oswiadczyla nam ze data wylotu sie zgadza (03.11.2004 tylko nie godz. 16-ta a 0:15). Po za tym na UMOWIE JEST NAPISANE (DROBNYM MACZKIEM) ZE ITAKA NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOSCI ZA PRZESUNIECIA WYLOTOW O 24h !!! WNIOSEK Z TEGO TAKI ZE BIERZE PIENIADZE ZA 2 NOCLEGI. OD NAS ZA 13 - TY I OD OSOB KTORE PRZYLECIAŁY DO SHARM EL SHEIK 02.11.2004 o godz. 22- giej (TYM SAMOLOTEM CO POTEM MY WRACALIŚMY). DO TEGO W AUTOBUSIE NA LOTNISKO PANI REZYDENTKA POWIEDZIALA NAM JEDYNIE JAKI JEST NASZ NR. LOTU, WYSADZIŁA NAS W PORCIE I ZNIKNĘLA (zapewne poszła odebrać grupę która przyleciała). KIEDY PODESZLIŚMY DO ODPRAWY ZACZELO SIE 100 TYS. PROBLEMOW BO NA BILECIE NIC SIE NIE ZGADZALO ANI GODZ. WYLOTU, ANI MIEJSCE PRZYLOTU. PO CIEŻKICH PERTURBACJACH, PRZEPYCHANKACH, DZWNONIENIU DO REZYDENTKI ODLECIELISMY, ALE Z BIUREM ITAKA JUZ NIE POLECIMY NA 100% NIGDY !!! I WAM TEZ NIE RADZIMY ! P.S. Po 2 miesiacach otrzymalismy odpowiedz na reklamcje tej wycieczki. "Pozytyzwna" - czyli zwrot 1/13 kosztow pobytu. B.p.ITAKA wyliczyło iz po odliczeniu kosztów przelotu (1450 zl) i ceny podstawowej (1690 zl) 1/13 doby hotelowej wynosi 18 zl 72 gr (w Egipcie w hotelu 3,5* z wyzywieniem!). I tyle tez nam zwroca. SUPER! NASTEPNYM RAZEM POJADE TEZ Z B.P. ITAKA, ale wykupie tylko same noclegi (z tego wniosek ze maja super negocjatorów) i pojade rowerem.... Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: AMAR SINA - UWAGA NA ITAKE ! 18.01.05, 14:27 Dziwnie trochę liczyli... My w październiku mieliśmy z Eximem bardzo jasną sytujację (co prawda w Tunezji). Przede wszystkim o skróceniu turnusu dowiedzieliśmy się na 2 tygodnie przed wylotem. Kolejnym fartem było to, że turnus miał trwać 15 dni, a skracając o jeden i tak zbyt wiele nie straciliśmy. Ale nie rozumiem, jak Itaka to Wam liczyła, bo nam Exim oddał pieniądze jeszcze przed wylotem i była to 1/15 (albo 1/14, juz nie pamiętam) CAŁEJ ceny, więc coś koło 100 zł na osobę. Szkoda, że nam skrócono wyjazd, ale i tak uważam, że zachowano się bardzo fair. Współczuję całej akcji w Amar Sinie. A sam hotel wspominam bardzo miło i ciepło, byłam tam w maju zeszłego roku - super wakacje. W hotelu zero problemów, wszyscy bardzo uczynni i uśmiechnięci. pzdr Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
reniaw3 Re: AMAR SINA - UWAGA NA ITAKE ! 22.01.05, 12:14 Ja od 4 lat latałam do Egiptu z Itaką(4,3 lata temu z Itaką1, potem rok poniej z Vingiem - bo itaka przezywala kryzys i zostala przez nich przejeta, i 1 temu z Nowa Itaka).Myslę że nowa itaka z nowo przyjetą polityka dlugo nie przetrwa! Mi rowniez skrocono pobyt o 1,5 dnia,chociaz zaplacilam za 14 a reklamacje odrzucono!W tym roku okazuje sie ze promocja First Minute obejmnuje jedynie hotele go ktorych naogol nikt nie chcial latac!Bardzo sie zawiodlam na tym biurze i niestety ale w tym roku skorzystam juz z uslug innego biura Odpowiedz Link Zgłoś