Dodaj do ulubionych

hotel, który wybrac/ marzec

08.02.05, 10:15
mam do wyboru:helnan marina, halomy, horizon sharm,uni sharm, wszytskie maja
dostęp bezpośredni do morza, czyli niedaleko na piechotkę co mnie interesuje
w hotelu:
wałasnie bliskośc morza i zatoki, zeby można było popływać z rybkami, fajna
rafa
i nie za brzydka plaża, dobre jedzonko i w miarę pokoje,a i żeby nie było
wszędzie daleko, czyli np do rozrywek, zeby nie było to na pustkowiu!
bardzo prosze o pomoc, chciałabym wyjechać w marcu i maksymalnie sie
zrelaksować. z góry dziękuję !pzdr
Obserwuj wątek
    • mk55 Re: hotel, który wybrac/ marzec 08.02.05, 14:43
      nikt nie pomoże????
      • Gość: Żiżi Re: hotel, który wybrac/ marzec IP: *.in.zabkowska.pl / *.zabkowska.pl 08.02.05, 14:55
        Ja z meżem jedziemy do Safira w Hurgadzie. Od pół roku badamy wszystkie hotele i wybraliśmy ten, który nie jest w samym centrum, ale jest tuż przy plaży, ma fantastyczną obsługę i ogólnie jest fajny. Ma 4* i polecała go dziewczyna, która wróciła w styczniu. My lecimy 11-03 na tygodnie. Hotel jest w ofercie Alfy Star i kosztuje 1990 za 2 tygd. to nie jest drogo za opcję HB i komfort jaki zapewnia.

Pozdrawiam

Justyna
        • mk55 Re: hotel, który wybrac/ marzec 08.02.05, 16:48
          dzieki z dopowiedż, ale czy ktos mi moze doradzić co z hotelami wymienionymi
          przeze mnie i w sharmie?w hurghadzie juz byłam i chcialabym coś zmienic...
    • miriam_73 Re: hotel, który wybrac/ marzec 08.02.05, 17:02
      Moim zdaniem albo Halomy albo Helnan. Z tym że Helnan ma kawałek plaży od
      strony zatoki Naama, a tutaj w zasadzie rafek niezbyt duzo. O Halomy był
      ostatnio odrębny wątek - zerknij w wyszukiwarce. Helnan jest chyba nominalnie o
      1 gwizadkę wyżej, ale nie wszystkie pokoje mają balkony i ma w sumie niezbyt
      duży basen. Jest ciut bliżej centrum Naama Bay niz Halomy, ale od Halomy tez
      jest w sumie piechotą "rzut beretem".
    • scorpio1956 Re: hotel, który wybrac/ marzec 08.02.05, 18:03

Jedynym hotelem,który z tych wymienionych ma bezpośredni dostęp do morza i
      pięknych raf jest Halomy.Helnan jest położony poniżej Halomego(z Halomego widać
      dach Helnan),ale do plaży trzeba przejść przez ulicę.Z tej strony zatoki Naama
      Bay nie ma raf.Horison jest w zatoce Nabaq a więc na pustkowiu(nie licząc
      innych hoteli). tak jak Uni na Ras Um Sid.Z tego ostatniego jest blisko do
      starego Sharmu(można i na piechotkę).Najładniejsze rafy są właśnie na Ras Um
      Sid.Lubię snurkować i z tego powodu nie wybrałbym tylko Helnan Marina.Halomy ma
      tę zalete,że mieszkając w tym hotelu można w każdej chwili kursować
      pokój,basen ,morze ,sklep(z niskimi cenami),bary nie wychodząc z hotelu. W
      pozostałych juz nie.Za to Halomy nie ma rewelacyjnych pokoi,ma głośną klimę i
      owoców wieczorem podaja mało.Ale z kolei połozenie przy samym Naama Bay to
      wielki plus.
      A wybór nalezy do Ciebie.
      • mk55 Re: hotel, który wybrac/ marzec 09.02.05, 09:46
        hej, scorpio, bardzo dziękuje, to była bardzo wyczerpująca odpowiedź, wybiream
        halomy, głosna klima po trudach dnia nie będzie w niczym przeszkadzać :).
        pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka