Dodaj do ulubionych

NAJLEPSZE HOTELE W SHARM

IP: *.range81-157.btcentralplus.com 25.02.05, 15:09
Planuje podroz do Sharm. Chcialbym trafic na super hotel z dobra obsluga i
dostepem do super plazy. Sa takie? Dzieki za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 17:53
      Co do hoteli w Sharmie to jednymi z najlepszych są Laguna Vista Resort oraz
      Tropicana Grand Azur.Są to hotele stojące obok siebie z własną bardzo ładną
      piaszczystą plażą.
      Pozdrawiam
      • Gość: marek Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 12:16
        popieram,
        jednak ja wybrałbym tropicanę,
        pozdrawiam
    • Gość: Stiwi Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 02:10
      Oczywiście Hilton Dreams, obsługa na wysokim poziomie i kapitalna lokalizacja w
      centrum Naama Bay, moja relacja:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=16269356&v=2&s=0
      • Gość: piotr Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.chello.pl 04.03.05, 18:37
        tylko caly gosci z Włoch i 4 z Polski (bylem to wiem)
      • jackyx1 Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM 06.03.05, 23:23
        Wybieram się w tym roku właśnie do Egiptu. Będę podróżował również z 9-letnim
        synem, stąd pytanie odnośnie plaży przy Hilton Dreams. Czy jest możliwość
        zejścia do morza bezpośrednio z plaży, czy też trzeba schodzić z pomostu na
        głęboką wodę ? Generalnie jak oceniacie hotel i plażę w kontekście pobytu z
        dzieckiem.
        P.S.Jeśli była by taka możliwość prosiłbym bardzo o jakieś zdjęcia, szczególnie
        plaży.
        • Gość: mariusz Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.wroclaw.mm.pl 07.03.05, 13:12
          hi!
          plaża super-łagodne zejście, piasek i bliski rafy.Raj dla dorosłych i
          bezpieczny raj dla dzieci.Plazaduż ai szeroka, lezaki+parasole za free-nigdy
          ich nie brakuje, nawet latem!sam hotel tez bardzo fajny-polecam gorąco,Prośba o
          fotki-mariuszjam@poczta.onet.pl.Pozd!M
    • Gość: gajenka Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 14:13
      A co sądzicie o Radisson Sas?
    • Gość: jacek Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 20:58
      dwa tygodnie temu wróciłemz LTI Tropican grand azur gorąco polecam ,piekna
      plaża ,baseny, zjeżdżalnie liczne bary niesamowite wrażenia.Polecam!
      • Gość: Bernadeta Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 22:44
        Witam, jeszcze jest jeden fajny hotelik 5*(znajduję się między Tropicaną Grand
        Azure a Radissonem Sas ) - MAGIC LIFE- też jest superrrrr hotelem.
    • Gość: nata Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.05, 20:27
      polecam Pyramisę. Byłam tam w październiku i jestem zadowolona. Plaża OK, rafy -
      marzenie... Wracam tam za rok :) Pozdrawiam
      • Gość: Stiwi Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 11:57
        Będąc w Hilton Dreams przy okazji zwiedziłem kilka hoteli, niestety do Pyramisy
        mnie nie wpuszczono, trzeba wcześniej przefaksować im pismo, że chce się
        odwiedzić ten hotel. Jednak jego lokalizacja jest fatalna, daleko od centrum, w
        okolicy pusto... Typowy hotel jak ktoś nastawia się na siedzenie w nim.
        • madzia112 Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM 07.03.05, 18:40
          Stiwi, z Pyramisy bez problemu można dojechać do Naama, a przynajmniej hotel ma
          bezpośredni dostęp do morza ;)
          • Gość: Stiwi Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 18:50
            Hilton też ma najdłuższy odcinek plaży w Naama Bay. Owszem, można dojechać, ale
            urok tego, że nie musisz nigdzie się wlec taksówkami/busami, tylko masz hotel w
            promieniu kilkuset metrów od centrum, był niesamowity. Kiedy chcesz,
            wychodzisz, pięć minut i w centrum... A w Pyramisie założę się, że ludzie
            czasem kalkulują czy wydać 30LE w jedną stronę za dojazd do Naama czy
            posiedzieć w hotelu. Bywałem w centrum codziennie wieczorami, a i podczas dnia
            się zdarzało odetchnąć od słońca, więc jak policzyć ciągłe dojazdy, to ta
            lokalizacja staje się średnia przyjemna.
            • madzia112 Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM 07.03.05, 22:58
              No fakt, to wygoda gdy można od razu myknąć do miasta. Ale co jak co, w ciągu
              dnia w lipcu raczej miałam średnią ochotę chodzić po rozgrzanych słońcem
              ulicach ;) Wieczorem było i tak baardzo gorąco. Stiwi, mam pytanko - piszesz o
              Hiltonie, ale JAKĄ ma plażę - łagodne zejście do morza i dostęp do raf ? Zależy
              mi na takiej informacji, bo jak dotychczas, oprócz Pyramisy, o takim hotelu nie
              słyszałam. Nie ukrywam,że nurkowanie to dla mnie priorytet a i ładna plaża jest
              ważna.
              • Gość: Stiwi Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 23:19
                Hilton ma łagodne zejście do morza, ma też rafę koralową, plaża jest naprawdę
                duża i długa, najdłuższa ze wszystkich hoteli w Naama Bay i śmiem twierdzieć
                najładniejsza. Niestety z plaża w Pyramisie nie mam porównania, jako że mnie
                tam nie wpuszczono.
                • Gość: dalloway Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.chello.pl 08.03.05, 21:24
                  niestety do tej plazy trzeba dojsc przez koszmarna ruchliwa uliceona
                  miejscowi i pani Hania z biura przy KFC uwazaja ze najlepszy z normalnej polki
                  jest faraana, a potem to juz savoy
                  ciezko to stwierdzic jednoznacznie, bo jak komus bardzo zalezy na polozeniu w
                  naama to ani savoy, ani faraana go nie zadowola
                  btw nigdy nie placilam za taksowke do naamy wiecej niz 10-15 funtow, 30 placa
                  frajerzy (z faraany i hiltona waterfalls, daleko)
                  • Gość: Stiwi Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 22:26
                    Bez przesady. Owszem, ulica jest ruchliwa, ale nie to żeby nie można było
                    przejść... Co to znaczy wg Pani Hani "najlepszy z normalnej półki"? Może pani
                    Hania nie zna polskiego, albo nie widziała hoteli w środku?

Masz to nieszczęście, że podczas pobytu w Sharm zwiedziłem Club Faraanę, Savoy
                    i Waterfallsa. Savoy owszem piękny, wielki hotel, w którym było pusto we
                    wrześniu, byłem tym zaskoczony. Faraana, no cóż... Daleko od Naama to po
                    pierwsze, miałem wrażenie, że wszystko tam jest jedno na drugim, skupisko nad
                    basenem... (W hiltonie 7 basenów, były nawet z 1-2 takie nad którymi można było
                    być zupełnie samemu). Plusem Faraany dobre All Inklusiv + świetna rafa. A spod
                    Waterfallsa jechałem taksówką i poniżej 20LE naprawdę ciężko.
                    • Gość: dalloway Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.chello.pl 08.03.05, 23:06
                      nigdy nie zapłaciłam 20
                      między faraaną a hiltonem nie widziałam dużej różnicy poza liczbą knajp -
                      oglądałam pokoje
                      poza tym to opinia nie tylko pani Hani
                      schowane baseny odkrywałam do ostatniego dnia
                      co do normalnej półki, to poza nią znajduja się z reguły savoye i four seasons
                      oraz ritz - to powszechne określenie w turystyce, jest nawet w literaturze (mp.
                      marketing w turystyce). I myslę, że to miała na myśli.
                      Ale nie zamierzam sie kłócić, każdy woli co innego. Ja bardzo chciałam Hiltona,
                      odradzało mi kilka osób, uległam i obawaiałam sie będę żałować, a teraz wiem,
                      że Hilton Dreams by mi sie nie spodobał. Btw Waterfalls jest w ogóle koszamrny
                      moim zdaniem, a znajomi nie byli zadowoleni.
                      • Gość: Stiwi Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 23:43
                        Między Club Faraana a Hilton Dreams niewielka różnica? :-) Proponuje wrócić i
                        dobrze porównać oba hotele, szczególnie fantastyczne rozłożenie domków względem
                        basenów, poza tym wystarczy pobyć z dwa dni w Hiltonie by zobaczyć różnicę w
                        jakości serwowanych posiłków (bardzo dobre śniadania, super kolacje tematyczne)
                        i obsługi.

No ale cóż, to kwestia gustu i portfela. Przecież logiczne jest, że niektórzy
                        nie widzą różnicy, więc po co przepłacać, jeśli tu dostajemy 4* AI taniej, niż
                        tam 5* HB. Poczytaj sobie opinie w archiwum i na egipt-hotele, nie widziałem
                        praktycznie żadnej złej uwagi odnośnie Hilton Dreams, a to o czymś świadczy, bo
                        niektórym 5* się mocno dostaje.

Co do Waterfallsa, oprowadziła mnie po nim recepcjonistka Hiltona, mi się
                        bardzo ten hotel podobał, no i świetna lokalizacja jeśli chodzi o Fantazje
                        (krainę 1001 nocy), która jest na przeciwko, niestety nie dane mi było
                        odwiedzić co znajduje się w środku i jak tętni życie wieczorami. Widziałem
                        sporo hoteli, jeden dzień temu poświęciłem, Ritz faktycznie wszystko
                        dopieszczone na tiptop, przepych widać już w recepcji, Sofitel, niby w Naama
                        Bay, jednak kawałeczek drogi, szczególnie pod górkę z powrotem mało przyjemnie,
                        pokoiki małe "klitki", tylko jeden wielki basen - naprawdę po Sofitelu
                        spodziewałem się więcej. Zwiedzałem hotele po to, by następnym razem wybrać
                        lepiej, jednak muszę przyznać, że jak będę ponownie jechał do Sharmu, to tylko
                        do Hilton Dreams.
                        • Gość: dalloway Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.chello.pl 09.03.05, 10:16
                          jak wyjezdzalam hilton byl tanszy od faraany
                          w hurghadzie mieszkalam w long beachu (hilton) i nie zauwazylam zeby siec
                          trzymala poziom (nie bylo zle, ale i nie lepiej niz przecietnie)
                          • Gość: Stiwi Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 19:29
                            Long Beach ma jeden podstawowy minus, ma nowszą i starszą część i niestety,
                            pech chce by Ci z Europy wschodniej mieszkali w starszej części, akurat tutaj
                            mi się nie podoba podejście Hiltona. Ale w Hilton Dreams już nie ma takich
                            podziałów na lepsze i gorsze.
    • Gość: Ryszard Wronisz Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: 195.82.175.* 09.03.05, 08:14
      Polecam hotel Holiday INN Amphoras,połozony przy samej plaży
      • Gość: gość Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.chello.pl 09.03.05, 08:22
        Byłem w Amforze w zeszłym roku , hotel położony przy samej plaży owszem ale ta
        plaża to urwisko !!!!
      • Gość: Katarzyna M Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.03.05, 14:38
        Bardzo proszeo informacje dot. fary przy hotelu Holiday Inn Amphora. Nie
        potrzebuje piasku, ale piękne rafy.
    • Gość: gajenka Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 17:27
      Jeśli jestem nachalna to przepraszam, ale czy moglibyście porównać hotele o
      których rozmawiacie z Radisson Sas. Wielkie dzięki
      • Gość: dalloway Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.chello.pl 09.03.05, 18:53
        nie oglądałam pokojów (bo nie pozwolili, to też świadczy o poziomie), otoczenie
        bardzo mi sie podobało, ale opinie były nie najlepsze - ludzie narzekali na
        obsługę (czystosc w pokojach) i jedzenie
        wspomniana przez mnie pani Hania (która prowadzi polskie biuro podróży w
        Sharmie) twierdziła, że pokoje są dosyc standardowe
        natomiast super opinią cieszy się Radisson w Tabie - o ile nie przeszkadza Ci
        pustkowie. Pokoje sa ogromne i luksusowe, baseny i wszelkie udogodnienia
        powalają. Mój narzeczony chce tylko do Faraany, ja rozważam Radissona w Tabie.
        A z hoteli, które maja dobre nazwy, ale których nie polecam w Sharm to jeszcze
        Movenpick - dramat.
        • Gość: anna.t Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.aster.pl 09.03.05, 21:26
          Mam prośbę czy ktoś mógłby coś powiedzieć więcej o hotelu Ritz, Four Seasons
          Delux , Savoy a może o Hayatt Regensy ? Czy któryś z nich ma plażę zaraz przy
          hotelu ( która nie jest urwiskiem )? Będę wdzięczna za info
          • Gość: Stiwi Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 22:02
            Savoy i Ritz mają plaże, które nie są urwiskiem :-) Savoy piękny i duży hotel,
            ale mocno zraziłem się do niego kiedy normalnie podczas pięknego wrześniowego
            słonecznego dnia nad wieeeelkim basenem widziałem dosłownie 5 osób, coś tam
            było nie tak, nawet ten co nas oprowadzał skarżył się, że mają mało ludzi teraz
            (kiedy inne hotele praktycznie full). Ritz piękny hotel i był pełny we
            wrześniu, nawet nie mieli wolnego pokoju pokazać, bardzo pozytywne wrażenia
            miałem generalnie. Jakbym miał wybierać Savoy a Ritz, to zdecydowanie brałbym
            Ritza.
            • Gość: anna.t Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.aster.pl 09.03.05, 22:15
              Serdeczne dzięki ,a czy miałeś okazje może zobaczyć Four Seasons Delux lub
              Hayatta? Są to hotele z tej samej półki cenowej a niestety niezbyt dostępne w
              katalogach . W związku z tym nie ma niestety info na temat ich w portalu .
              • Gość: Stiwi Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 23:22
                Miałem w planach odwiedzenia Hyatta, niestety jakoś nie starczyło czasu.
                Słyszałem same pozytywne opinie o tym hotelu, niestety tutaj jak dla mnie wciąż
                lokalizacja gorsza od Hiltona, choć sam Hyatt zaliczany jest do najbardziej
                luksusowych w Sharmie.
                • Gość: anna.t Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM do Stiwa IP: *.podsiec / *.crowley.pl 10.03.05, 09:15
                  Dzięki za info , czy miałes okazje lecieć z Alfą Star ? Czytałam twoją relację
                  dotyczącą Pegaza , ja też chciałabym z nimi polecieć ale ostatnio nie mają
                  wogóle ofert poza 15/03 , a o Alfie słyszałam bardzo niepochlebne opinie.
                  • Gość: Stiwi Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM do Stiwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 14:26
                    Byłem raz z Alfą, ale akurat zależało mi lecieć tylko na tydzień do obojetnie
                    jakiego hotelu, więc mogli sobie zmieniać i robić cuda, ale nie zmienili, nie
                    mniej nie ryzykowałbym na Twoim miejscu kupowania u nich hoteli typu Savoy,
                    Hyatt, Hilton i innych markowych, bo w razie zamian na no name 5* możesz być
                    rozczarowana.
    • Gość: alicjja Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 10.03.05, 15:01
      22.03 lece do Sherm El Sheikh do hotelu " KIROSEIZ" jest to nowy hotel, ma rok,
      ma tez te 5 gwiazdek ale jesli ktos juz by tam był to prosze o opienie poniewqz
      lece tam z małym dzieckiem a fotki to jednak nie to samo.
      • Gość: Stiwi Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 15:46
        Cóż... ja bym nie wybrał tego hotelu nigdy, żaden szanujący się 5* hotel nie ma
        plaży 15-20km od hotelu.
        • Gość: annat Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM do Stiwa IP: *.aster.pl 13.03.05, 21:05
          Przepraszam że cię nękam ale włąsnie wybrałam Ritza:) , mam jeszcze jedno
          pytanie czy masz może porównanie cenowe dotyczące cen drinków itp pomiędzy
          Hiltonem a Ritzem? Chodzi mi o to że pisałęs że drink w Hiltonie kosztował ok
          30 czy wiesz jakie są ceny w Ritzu?
          • Gość: Stiwi Re: NAJLEPSZE HOTELE W SHARM do Stiwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 21:47
            Niestety nie miałem okazji usiąść na drinka w Ritzu, jednak myślę, że ceny
            Hiltonowe niewiele odbiegają, choć mogę się mylić. Ktoś na forum hotele pisał,
            że piwo w minibarku kosztuje nawet 8$, jeśli to prawda, to tak jest w całym
            hotelu.
            • Gość: Missy Hotel Pyramisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 13:48
              Witam, szukam informacji na temat tego hotelu!
              Kto w nim był?/
              • Gość: Minius Re: Hotel Pyramisa IP: *.toya.net.pl 14.03.05, 14:34
                Lenistwo ludzkie nie zna granic.
                Wystarczy wejść na Egipt-hotele i alfabetycznie wysortować sobie nazwę PYRAMISA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka